ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ένοχοι και ελεύθεροι οι Ψωμιάδης,Ριαβόγλου,Μητρόπουλος,Κωτούλας

Ένοχοι και ελεύθεροι οι Ψωμιάδης,Ριαβόγλου,Μητρόπουλος,Κωτούλας

06/12/2013
 
Την ενοχή του Μάκη Ψωμιάδη, όπως και των κ.κ. Ριαβόγλου, Μητρόπουλο, Κωτούλα και Αμανατίδη, έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Ένοχος ο Ψωμιάδης!
Ένοχοι κρίθηκαν για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων ο Μάκης Ψωμιάδης και ο Θωμάς Μητρόπουλος, σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ανάλογη ποινή ισχύει και για τους Κωνσταντίνο Ριαβόγλου, Διονύση Κωτούλα και Περικλή Αμανατίδη, ενώ αθώοι -λόγω αμφιβολιών- είναι οι υπόλοιποι από τους 11 κατηγορούμενους.

Πρόκειται για τους για τους Γιώργο Χριστοβασίλη, Σταύρο Ψωμιάδη, Βαγγέλη Αγγελή, Δημήτρη Δημητρίου, Γιώργο Χαβενετίδη και Γιάννη Παπακώστα.

Από εδώ και πέρα, θα συνεχιστεί η νομική διαδικασία για εκείνους που κρίθηκαν ένοχοι και να αποφασιστούν οι ποινές τους.

Λίγο μετά την ανάγνωση της απόφασης για τους κατηγορούμενους, η Εισαγγελέας της Εδρας, Βιργινία Σακελλαροπούλου, πρότεινε οι πέντε καταδικασθέντες, με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων να προβάλουν τα αιτήματά τους για την έκταση των ποινών και για αναγνώριση ελαφρυντικών

Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Σακελλαροπούλου πρότεινε τους πέντε καταδικασθέντες για τα εξής αδικήματα:

Μάκης Ψωμιάδης: α) απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος κατά επάγγελμα και κατά συνήθεια, β) δωροδοκία και δωροληψία κατ' εξακολούθηση για τους Αγώνες Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας.

Κωνσταντίνος Ριαβόγλου: α) δωροληψία και δωροδοκία κατ' εξακολούθηση β) παράνομο στοιχηματισμό

Θωμάς Μητρόπουλος: Δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση

Διονύσης Κωτούλας: Δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση

Περικλής Αμανατίδης: Δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση

Από εκεί και πέρα, οι συνήγοροι των καταδικασθέντων ζήτησαν να υπολογιστεί στην όποια απόφαση λάβει το Δικαστήριο για την ποινή τους τον πρότερο έντιμο βίο και τις κινήσεις τους μετά την γνωστοποίηση των κατηγοριών τους. Η Εισαγγελέας ζήτησε να μην υπολογιστεί κάτι τέτοιο για τους καταδικασθέντες, εκτός από τους κ.κ. Κωτούλα και Αμανατίδης

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου