ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

"Το δεκανίκι του βάζελου"

"Το δεκανίκι του βάζελου"

22/2/2014

 
Η τρίτη στη σειρά ήττα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ απογοήτευσε και στενοχώρησε τους φίλους του Θρύλου, που είχαν άλλες προσδοκίες από το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Η παρουσία ξένων διαιτητών εξασφάλισε το 50%-50% που δεν έχουμε όταν η ομάδα αγωνίζεται στις εγχώριες διοργανώσεις. Το περιμέναμε πώς και πώς αυτό το παιχνίδι βλέποντας το ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσουμε απαντήσεις και να αποδείξουμε την ανωτερότητά μας, σε συνδυασμό με τη δύσκολη θέση που θα φέρναμε τον αντίπαλο σε περίπτωση νίκης μας.
Ποντάροντας στον εγωισμό και τον τσαμπουκά που ελπίζαμε ότι θα είχαν οι παίκτες και ο προπονητής μας, θεωρούσαμε ότι δεν θα τους ανασταίναμε για δεύτερη φορά μετά το παιχνίδι του Κυπέλλου.
Όλα αυτά πριν το παιχνίδι, γιατί, όταν αυτό ξεκίνησε, διακρίναμε μια νευρικότητα στις ενέργειές μας απέναντι στον χειρότερο βάζελο της τελευταίας δεκαετίας. Διαπιστώναμε στην εξέλιξη του παιχνιδιού ότι για μια ακόμη φορά δεν θα καταφέρναμε να εκμεταλλευτούμε το δικαιολογημένο άγχος των παικτών του βάζελου, μπαίνοντας κι εμείς σ’ αυτό το τρυπάκι, από εκεί που έπρεπε να είμαστε καβάλα στ’ άλογο στον τομέα της ψυχολογίας.
Ο εκνευρισμός μας μεγάλωνε ακόμη περισσότερο βλέποντας ότι μαλακιζόμασταν στα σημεία του αγώνα που προσφέρονταν για να τους «σκοτώσεις» και να πάρεις διαφορά στο σκορ…
Να κάνεις δηλαδή αυτό που έκανε η Μπαρτσελόνα με τον Παπανικολάου κι έφυγε με τη νίκη απ’ το ΟΑΚΑ. Βλέποντας τα μάτια των παικτών και του προπονητή μας, δεν είχαμε αμφιβολία ότι στο τέλος θα τα σκατώσουν όπως κι έγινε. Στο δια ταύτα τώρα:
Η ομάδα όταν ανεβαίνει στο ΟΑΚΑ είναι χεσμένη, ο τσαμπουκάς και η πίστη που έχουν με όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες πάει περίπατο με αποτέλεσμα ο μπασκετικός Ολυμπιακός να δίνει πνοή και λόγο ύπαρξης στον μπασκετικό βάζελο και κατ’ επέκταση σε όλο το πράσινο στρατόπεδο.
Σωστά και ρεαλιστικά το είπε ο Μπαρτζώκας ότι κοιτάμε μπροστά και ότι δεν χάθηκε τίποτε (σε σχέση με τους στόχους μας). Επιβάλλεται όμως να κοιτάξουμε και πίσω κάνοντας αυστηρή αυτοκριτική, γιατί οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια στην πελατοποίηση έχοντας στα τελευταία οχτώ παιχνίδια μόλις μία νίκη!
Όσο εθελοτυφλούμε και μένουμε στα ευχολόγια, αυτή η κατάσταση θα συνεχίζεται και δεν επιτρέπεται να πετάμε κάτω από το χαλί τα αποδεδειγμένα ελαττώματά μας. 

Mike7Sotiropoulos
για τον
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου