ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Οι παρασκηνιακές διεργασίες της Εuroleague

Οι παρασκηνιακές διεργασίες της Εuroleague

 19/02/2014

Οι παρασκηνιακές διεργασίες της Εuroleague για το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (περί διαιτησίας και άλλων δαιμονίων…) 

Kάθε μήνα, το τελευταίο τρίμηνο, έχουμε και από ένα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Μόνο που το παιχνίδι της προσεχούς Πέμπτης διαφέρει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι διεξάγεται υπό την εποπτεία της Ευρωλίγκα και όχι, του ΕΣΑΚΕ, τα μέλη του οποίου θα το απολαύσουν πραγματικά χωρίς να έχουν άγχος. Ο δεύτερος είναι ότι ο Ρήγας, ο οποίος μέχρι σήμερα «χαμογελούσε» με την ΚΕΔ, πλέον, κλήθηκε ν’ αποφασίσει για το διαιτητικό τρίο…

Οι αξiωματούχοι της Ευρωλίγκα έχουν στα «χέρια» τους ένα προϊόν, το οποίο προσπαθούν να το πουλήσουν κάθε χρόνο σε όσο το δυνατό υψηλότερη τιμή. «Πουλάνε» ένα αξιόπιστο και φιλοειρηνικό πρωτάθλημα, την υψηλού επιπέδου οργάνωση, καθώς και τους επιχειρηματίες – προέδρους των σωματείων σ’ όλη την Ευρώπη. Δεν είναι δα και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να διαφημιστεί μια επιχείρηση σ’ όλη την Ευρώπη κι αυτό το προσφέρει με επιτυχία η Ευρωλίγκα. Δείτε την ανοδική πορεία που έχει τα τελευταία χρόνια η «Turkish Airlines» και θα καταλάβετε τι πέτυχε με το να «δεθεί» στο άρμα της Ευρωλίγκας.

Για να συνεχίσουν, ωστόσο, να δέχονται χορηγίες και διαφημίσεις υψηλού επιπέδου οι αξιωματούχοι της Ευρωλίγκας επιδιώκουν τη διατήρηση του πρωταθλήματος σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Παράλληλα, πρέπει να είναι σε θέση να προβλέψουν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις, που είναι δυνατό να δημιουργηθούν στον «εμφύλιο» της προσεχούς Πέμπτης μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Γνωρίζετε, άλλωστε, την έντονη αντιπαράθεση και την άκρατη διαμάχη μεταξύ των πράσινων και κόκκινων διοικήσεων, που έχει μεταφερθεί, πλέον και στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Οι αξιωματούχοι λοιπόν, της Ευρωλίγκας σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση σε δύο τομείς, στη επαναφορά της ηρεμίας και στη διαιτησία.

Τις τελευταίες ημέρες είχαν ιδιαίτερη συνομιλία και με τους ιθύνοντες την πράσινης ΚΑΕ και μ’ αυτούς την κόκκινη. Κυρίως, με τους πρώτους, διότι έχουν και το «μαχαίρι και το καρπούζι» ως γηπεδούχοι. Τυχόν παρενέργειες εντός ΟΑΚΑ θα επιδράσουν αρνητικά και στο προϊόν, άρα και στην προσέλκυση χορηγιών και διαφημίσεων. Οι εντολές που δόθηκαν ήταν σαφείς: «Ηρεμήστε και δώστε στον κόσμο θέαμα. Ξεχάστε τι συνέβη στο ελληνικό πρωτάθλημα και το κύπελλο, διότι εμείς δεν είμαστε ούτε ομοσπονδία, ούτε σύνδεσμος. Πουλάμε ένα προϊόν, τα χρήματα από το οποίο φθάνουν και στο ταμείο σας. Αν οι επιχειρηματίες δεν θελήσουν να «δέσουν» το όνομά τους με την Ευρωλίγκα εξαιτίας δυσάρεστων καταστάσεων εντός γηπέδου, τότε οι παρενέργειες θα επηρεάσουν και εσάς»… Ξεκάθαρα πράγματα. Είδατε τι συνέβη πέρσι με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο…

Ο δεύτερος τομέας είναι η διαιτησία. Τα μέλη της ΚΕΔ τι κάνουν σε παρόμοιες καταστάσεις; Ενεργοποιούν τον Χριστοδούλου, τον Γκόντα, τον Τανατζή, τον Πηλοϊδη, τον Κορομηλά, τον Αναστόπουλο, τον Σχινά και τον Φούφη και κληρώνουν μεταξύ των καλύτερων διεθνών. Μετρημένα κουκιά… Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Σχινάς και Αναστόπουλος σφύριξαν και στα δύο παιχνίδια του ΟΑΚΑ.

Θα περιμέναμε να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο και ο Κώστας Ρήγας. Να ορίσει στο ντέρμπι, δηλαδή, τον Λαμόνικα και τον Λοτερμόζερ. Να βαδίσει εκ του ασφαλούς, τοποθετώντας τους δύο καλύτερους.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου