ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

O Θρυλος καλειται να αντιμετωπισει εναν Μυθο (videos)

O Θρυλος καλειται να αντιμετωπισει εναν Μυθο  (videos)

 19/02/2014

 

Μπορει ολοι να εχουμε ξεσηκωθει στην σκεψη οτι θα αντιμετωπισει η μεγαλη μας αγαπη ο Ολυμπιακος μας μια απο τις μεγαλυτερες ομαδες στην ιστορια του ποδοσφαιρου με τροπαιοθηκη γεματη απο τιτλους εγχωριους και Ευρωπαικους , και η δευτερη σκεψη οτι ειμαιστε σε φορμα και οτι η Μαντσεστερ δεν ειναι και στα καλυτερα της μας εχει κανει ολους να ονειρευομαστε ιστορικους αποκλεισμους του θηριου που λεγεται Γιουναιτεντ.

Καθε αλλο παρα ετσι ειναι αδελφια μου...θα ειναι ενας αγωνα παρα πολυ δυσκολος και δυνατος και θα κριθει κατα την αποψη μου σε ενα τερμα...οποιος τοβαλε κερδισε...και μετα θα ερθει η ρεβανς στην Αγγλιαοπου εκει τα πραγματα θα ειναι ακομα πιο δυσκολα.

Η Μαντσεστερ καλειται να υπερασπιστει το γποητρο της στα Ευρωπαικα γηπεδα ασχετως με τις εμφανισεις της στην Premier League.

Oσον αφορα τον Ολυμπιακο καλειται να επιβεβαιωσει πως ποτι εχει πετυχει τους τελευταιους μηνες αλλα και ολα αυτα τα χρονια στην κορυφαια διασυλογικη διοργανωση δεν ειναι τυχαια αλλα ειναι το αποτελεσμα της σωστης λειτουργιας του συλογου και του δυναμικου του υπο των εντολων των τελευταιων διοικησεων του συλογου.

Mε λιγα λογια πρεπει ο κοσμος του Ολυμπιακου κιεγω μαζι...οσο και αν τον εχει συναρπασει η ιδα οτι μπορει να αποκλεισει την Γιουναιτεντ πρεπει να ειναι πιο....προσγειωμενος (οσο γινεται...) γιατι εχει να αντιμετωπισει εναν...Μυθο του Παγκοσμιου ποδοσφαιρου.

Ο ALEX WEB RADIO/TV θα σας βοηθησει σε αυτο με αυτην την δημοσιευση....

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:Μια φανέλα, ένας μύθος


 Μια συνηθισμένη φανέλα ομάδας έφτασε να γίνει μύθος για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μια ιστορία που ξεκινάει από τον Τζορτζ Μπεστ και τελειώνει (προς το παρόν) στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μια φανέλα, ένας μύθος
Οι μύθοι που συνοδεύουν τη Μαν. Γιουνάιτεντ είναι πολλοί. Ένας από αυτούς δεν αφορά πρόσωπα, αλλά έναν αριθμό που ως δια μαγείας έχει συνδεθεί με μερικές από τις μεγαλύτερες μορφές που φόρεσαν τη φανέλα του συλλόγου.

Ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας ήταν ο Τζορτζ Μπεστ (1963-1974 για να συνεχίσουν την παράδοση οι Μπράιαν Ρόμπσον (1981-1994), Ερίκ Καντονά (1992-1997), Ντέιβιντ Μπέκαμ (1993-2003) και Κριστιάνο Ρονάλντο (2003-2009).



Τζορτζ Μπεστ:

Έφτασε πολλές φορές στο σημείο να τα παρατήσει και να πάει πίσω στην Β. Ιρλανδία για να δουλέψει στο τυπογραφείο της γειτονιάς του. Όμως κάτι η πίστη που είχαν για αυτόν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι η σκληρή δουλειά του ίδιου και… ο Τζορτζ Μπεστ μετά από τρία χρόνια υπομονής κατάφερε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο (1963) με τους «κόκκινους διαβόλους». Έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Γιουνάιτεντ στις 14 Σεπτεμβρίου του 1963 κόντρα στην Γουέστ Μπρομ δείχνοντας από την πρώτη στιγμή πως ένα αστέρι γεννιέται στο αγγλικό πρωτάθλημα. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη με κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του το 1966 όταν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με δυο προσωπικά του τέρματα, χάρισε την πρόκριση στην Γιουνάιτεντ κόντρα στην Μπενφίκα στο 5-1 στο «Ντα Λουζ». Σε συνδυασμό με το 3-2 του πρώτου παιχνιδιού η παρέα του Μπεστ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Όμως, η αγάπη για το ποτό και άλλες καταχρήσεις ήταν αυτή που έμελε να καταστρέψει την καριέρα του και τελικά το 2005 τη ζωή του.

Γκολ: 179 (πέμπτος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Συμμετοχές: 470 (είναι στην 13η θέση στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου)

Τίτλοι: 2 Πρωταθλήματα 1965, 1967, 2 Charity Shield: 1965, 1967, 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών: 1968.


Μπράιαν Ρόμπσον:


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφασίζει τις 1η Οκτωβρίου του 1981 να δώσει 1,5 εκατ. λίρες (ρεκόρ για εκείνη την εποχή στην Αγγλία) στην Γουέστ Μπρομ για να αποκτήσει τον Μπράιαν Ρόμπσον. Το ντεμπούτο του τότε 24χρονου μέσου με την φανέλα νούμερο 7 ήρθε στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την συμπολίτισσα Σίτι, το οποίο τελείωσε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Μια ημερομηνία που πρέπει σίγουρα να θυμάται ο Μπράιαν Ρόμπσον δεν είναι άλλη, από τις 7 Νοεμβρίου του 1981, όταν σκόραρε για πρώτη φορά με την φανέλα 7 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Σάντερλαντ με σκορ 5-1.

Μάλιστα μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ποδοσφαιρική του καριέρα ήταν το 1990, όταν υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έγινε ο πρώτος αρχηγός της Γιουνάιτεντ που σήκωσε για τρεις φορές το Κύπελλο Αγγλίας. Όμως το 1994 ο Σκωτσέζος τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» παίρνει μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις, να διώξει από τον σύλλογο τον Ρόμπσον, εξαιτίας της πτωτικής πορείας στην καριέρα του. Το τελευταίο ματς που φόρεσε την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν στην εντός έδρας ισοπαλία με την Κόβεντρι.

Γκολ: 99 ( είναι 22ος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Συμμετοχές: 461 (βρίσκεται στην 15η θέση στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου )

Τίτλοι: 2 Πρωταθλήματα: 1993, 1994, 3 Κύπελλα: 1983, 1985, 1990, 1 Λιγκ Καπ: 1992, 3 Charity Shield: 1983, 1990, 1993, 1 Κύπελλο UEFA: 1991, 1 UEFA Super Cup: 1991.


Ερίκ Καντονά:

«Θα έδινα πίσω όλη τη σαμπάνια που έχω πιει στη ζωή μου για να έπαιζα συμπαίκτης του σε έναν αγώνα», είχε δηλώσει ο Τζορτζ Μπεστ για τον τρίτο άνθρωπο που τίμησε με το παραπάνω την φανέλα με το νούμερο 7. Αυτός δεν είναι άλλος από τον «βασιλιά» Έρικ Καντονά, ο οποίος ήταν αυτός που έκανε την αρχή, ώστε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επιστρέψει στην κορυφή, φυσικά πάντα κάτω από τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη χρονιά που ήρθε στο «Ολντ Τράφορντ» η Γιουνάιτεντ αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας μετά το μακρινό 1967. Ο οξύθυμος χαρακτήρας του ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος της καριέρας του και κατάφερε να τον νικήσει στις 25 Ιανουαρίου 1995, όταν έχασε την ψυχραιμία του, μετά από κόκκινη κάρτα που είχε δεχτεί και την ώρα που κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια του χτύπησε με κλωτσιά… κουνγκ-φου οπαδό της Κρίσταλ Πάλας. Η ενέργεια αυτή κόστισε 30.000 λίρες στον τότε άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και οκτάμηνο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Πάντως δεν έδειξε να το μετανιώνει ποτέ. «Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου ήταν όταν έκανα το χτύπημα κουνγκ-φου στον χούλιγκαν, επειδή τέτοιους είδους άτομα δεν έχουν θέση στο γήπεδο», τόνισε στην εκπομπή του BBC, Football Focus ο Γάλλος αστέρας των «κόκκινων διαβόλων».

Γκολ: 82 (είναι 25ος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Συμμετοχές: 143

Τίτλοι: 4 Πρωταθλήματα: 1993, 1994, 1996, 1997, 2 Κύπελλα: 1994, 1996, 3 Charity Shield: 1993, 1994, 1996


Ντέιβιντ Μπέκαμ:

Μια παρέα έξι παιδιών (Ράιν Γκίγκς, Πολ Σκόουλς, Γκάρι και Φιλ Νέβιλ, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νίκι Μπατ) θα έρθουν από τα σπλάχνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και ο καθένας θα γράψει την δική του ιστορία στον σύλλογο. Όμως τα περισσότερα φώτα τις δημοσιότητας θα πέσουν δικαίως και για πολλούς λόγους πάνω στον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο Ερίκ Καντονά αποσύρεται και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ παίρνει την ιστορική φανέλα με το νούμερο 7. Για περίπου έξι χρόνια την τίμησε με το παραπάνω βάζοντας το όνομα του μέσα στους θρύλους που έχουν φορέσει τον συγκεκριμένο αριθμό.

Η ικανότητα του να βρίσκει τους συμπαίκτες του, οι φαρμακερές σέντρες του και οι απίθανες εκτελέσεις φάουλ τον έκαναν βασικό και αναντικατάστατο στους «κόκκινους διαβόλους». Δεν είναι τυχαίο πως για το δεξί του πόδι είχε μιλήσει και ο κατά πολλούς καλύτερος παίκτης του κόσμου Πελέ: «Έχει το καλύτερο πόδι που έχει δει ποτέ ο ποδοσφαιρικός κόσμος», είχε πει.

Το καλύτερο γκολ στην καριέρα του όπως μάλιστα είχε δηλώσει και ο ίδιος είναι αυτό απέναντι στην Γουίμπλετον (17 Αυγούστου του 1996) όταν κρέμασε τον τερματοφύλακα με ένα σουτ από την σέντρα του γηπέδου.

Όλα πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο για τον «Μπεκς» όμως από την στιγμή που γνώρισε και παντρεύτηκε την Βικτόρια όλα άρχιζαν να αλλάζουν… Κυρίως οι σχέσεις του με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος έβλεπε πως ο παίκτης άρχισε να μην έχει ως πρώτη επιλογή το ποδόσφαιρο, αλλά να παρασύρεται από τα φώτα της show business.

Το… ποτήρι ανάμεσα στους δυο άντρες ξεχείλισε όταν ο Σκοτσέζος τεχνικός πέταξε ένα παπούτσι στον διεθνή δεξιό χαφ με αποτέλεσμα να του σκίσει το φρύδι. Έτσι το 2003 θα αφήσει το «θέατρο των ονείρων» για να μεταφερθεί στην Ρεάλ Μαδρίτης των «γκαλάκτικος».

Γκολ: 85 ( είναι 24ος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Συμμετοχές: 394 (βρίσκεται στην 30η θέση στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου)

Τίτλοι:
6 Πρωταθλήματα: 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2 Κύπελλα: 1996, 1999, 4 Community Shield: 1993, 1994, 1996, 1997, 1 Champions League: 1999, 1 Κύπελλο Συνομοσπονδιών:1999


Κριστιάνο Ρονάλντο:

Με το που έφυγε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν άργησε να βρει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο ενός Πορτογάλου πιτσιρικά ονόματι Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Με το που ήρθε η ώρα να διαλέξω αριθμό στην φανέλα μου ο προπονητής μου με ρώτησε ποιον θα ήθελα και του απάντησα το 28. Όμως εκείνος μου είπε: ΟΧΙ θα πάρεις το νούμερο 7 γιατί θα έχεις μεγάλο κίνητρο. Κατάφερα να ζήσω αυτή τη τιμή», τόνισε ο 29χρονος πλέον ποδοσφαιριστής.

Το ντεμπούτο του το έκανε στην εντός έδρας νίκης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Μπόλτον (4-0), όπου πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή. Στις 1 Νοεμβρίου του 2003 θα έρθει και το πρώτο τέρμα με την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο παιχνίδι με την Πόρτσμουθ. Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2005 ο «CR7» θα σημειώσει το 1000 γκολ της Γιουνάιτεντ στην Premier League, ενώ μετά από τρία χρόνια θα σημειώσει και το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του στο εντός έδρας ματς με την Νιούκαστλ (6-0). Ο μικρός που είχε φτάσει στο «Ολντ Τράφορντ» είχε πλέον μεγαλώσει και έτσι την σεζόν 2007-2008 πήρε την αρμάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από το χέρι και την οδήγησε στην κατάκτηση του 3ου της Champions League.Την ίδια χρονιά κατάφερε να πάρει και την πρώτη του «Χρυσή Μπάλα».

Όμως το καλοκαίρι του 2009 η Ρεάλ Μαδρίτης πρόσφερε το αστρονομικό ποσό των 94 εκατ. ευρώ στην Γιουνάιτεντ για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ. Μια πρόταση που φυσικά και έγινε αποδεκτή από τον αγγλικό σύλλογο. Έτσι έγινε η ακριβότερη μεταγραφή (για εκείνη την εποχή) στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Αφήνοντας μέχρι και σήμερα… ορφανή την φανέλα που έχουν φορέσει σπουδαία ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Γκολ: 118 ( είναι 18ος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Συμμετοχές: 292 (βρίσκεται στην 58η θέση στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου)

Τίτλοι: 3 Πρωταθλήματα: 2007, 2008, 2009, 1 Κύπελλο: 2004, 2 League Cup: 2006, 2009, 1 Community Shield: 2007, 1 Champions League: 2008, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων : 2008



Ποιος θα είναι ο επόμενος;

Με το που έφυγε ο Κριστιάνο Ρονάλντο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δυο ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας με το 7 όμως αμφότεροι δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν.

Ο λόγος για τους Μάικλ Όουεν και Αντόνιο Βαλένσια, οι οποίοι ήταν πολύ… λίγοι για να χαρίσουν στην φανέλα την λάμψη του παρελθόντος.

Μάλιστα, το νέο απόκτημα της ομάδας Χουάν Μάτα δεν θέλησε να φορέσει στην πλάτη του τον συγκεκριμένο αριθμό, αφού ήθελε να αποφύγει πιθανή σύγκριση με τους προκατόχους της.

Όπως ακούγεται τον τελευταίο καιρό στα βρετανικά Μέσα, πιθανός υποψήφιος για να φορέσει την συγκεκριμένη φανέλα είναι το νέο αστέρι της ομάδας, Αντάν Γιανουζάι, ο οποίος φέτος αγωνίζεται με το «44».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου