ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Χωρίς Σπανούλη-Πρίντεζη στη Βαρκελώνη-Μπαρτζώκας: "Ομαδικό παιχνίδι σε άμυνα-επίθεση"

Χωρίς Σπανούλη-Πρίντεζη στη Βαρκελώνη-Μπαρτζώκας: "Ομαδικό παιχνίδι σε άμυνα-επίθεση"

Δίχως τους Σπανούλη και Πρίντεζη θα παίξει κόντρα στην Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός. Ήταν απαραίτητη η ξεκούραση ενόψει της συνέχειας για τον Έλληνα φόργουορντ. Με περίπου 100 οπαδούς του στην αναμέτρηση.
Οριστικά χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη (τενοντίτιδα στο γόνατο) και Γιώργο Πρίντεζη θα ταξιδέψει (15:00) ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη, καθώς την Παρασκευή (14/3) το βράδυ (22:00, Δημόσια Τηλεόραση) οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα επί ισπανικού εδάφους. Για πρώτη φορά την τελευταία τριετία οι Πειραιώτες θα κληθούν να αγωνιστούν χωρίς τους δύο αρχηγούς τους.
Οι ερυθρόλευκοι σκεπτόμενοι με την λογική, αποφάσισαν να ξεκουράσουν ενόψει της συνέχειας τον 29χρονο πάουερ-φόργουορντ, καθώς το πρόβλημα του στην μέση είναι χρόνιο (το αντιμετωπίζει τους τελευταίους δύο μήνες, αγωνιζόμενος κάνοντας συνεχώς ενέσεις) και υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση του να χειροτερέψει αν συνεχίζει να παίζει μπάσκετ σε φουλ ρυθμούς, μένοντας εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ιατρική γνωμάτευση, άλλωστε, κάνει λόγο πως ο υπαρχηγός των ερυθρολεύκων θα πρέπει να ξεκουραστεί για περίπου 10 μέρες, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό να γίνει τις προηγούμενες μέρες, καθώς το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας είχε πολύ σημαντικά παιχνίδια, με τον Γιώργο Πρίντεζη να κάνει την υπέρβαση, παίζοντας σε όλα, αγωνιζόμενος μάλιστα για αρκετά λεπτά. Χαρακτηριστικό πως κόντρα στη Μιλάνο συμμετείχε έχοντας κάνει έξι (!) ενέσεις.

Ο Ολυμπιακός θα πάει για τη νίκη στην Βαρκελώνη, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια χωρίς τους Σπανούλη και Πρίντεζη, αν και όλοι γνωρίζουν τις δυσκολίες, τόσο λόγω των δύο σημαντικών ελλείψεων που έχει η ομάδα, όσο και από θέμα δυναμικής του αντιπάλου, καθώς οι Καταλανοί βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, όντας πρώτοι και αήττητοι στον όμιλο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεσή του τους Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον, Περπέρογλου, Παπαπέτρου, Σλούκας, Κόλινς, Σίμονς, Λοτζέσκι, Μάντζαρης, Κατσίβελη και Καββαδά.

Στην θέση "4", πέρα από τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο Έλληνας τεχνικός θα χρησιμοποιήσει τόσο τον Στράτο Περπέρογλου, όσο και τον Μπράιαντ Ντάνστον, στο "3" αναμένεται να πάρει χρόνο ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ στο "2" θα... χαμηλώσει για ορισμένα λεπτά και ο Ματ Λοτζέσκι, αναλαμβάνοντας αυτό το πόστο μαζί με τον Κώστα Σλούκα.

Ο Μάρντι Κόλινς δεν προπονήθηκε λόγω ενοχλήσεων στο πέλμα, αλλά θα ακολουθήσει την αποστολή. Στη Βαρκελώνη θα βρεθούν και περίπου 100 φίλοι του Ολυμπιακού για να στηρίξουν την προσπάθεια των Πρωταθλητών Ευρώπης.
 Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γκουερίνο Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Ρετζέπ Ανκαραλί (Τουρκία) και Νικολά Μαέστρ (Γαλλία).

Οι αριθμοί δείχνουν…

… Μπαρτσελόνα, έστω και με βραχεία κεφαλή. Οι Καταλανοί υπερτερούν σε επίθεση (79,7-78,5) και άμυνα (72,1-73,4), ριμπάουντ (35,2-33,9), αμυντικά (35,2-33,9) και επιθετικά (10,2-9,6), ασίστ (18,5-16,9), ευστοχία στα δίποντα (58,6%-53,8%) και index (92,3-88,2). Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους υπερέχουν σε κλεψίματα (5,4-4,7), τάπες (3,8-3), ευστοχία στις βολές (71,3%-68,1%) και σε τρίποντα (37,4%-33,8%). Οι δύο ομάδες έχουν απόλυτη ισορροπία στα λάθη (11,6).

Η προϊστορία δείχνει…

… Μπαρτσελόνα, καθώς σε 17 αγώνες απέναντι στον Ολυμπιακό έχει 12 νίκες. Μάλιστα μετρά έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ως γηπεδούχος απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Οι δύο ομάδες μετρούν και τέσσερις συναντήσεις σε Final Four, στον τελικό του 1997 στη Ρώμη και του 2010 στο Παρίσι έχοντας από μία νίκη, στον ημιτελικό της Πόλης το 2012 και τον μικρό τελικό του Βερολίνου το 2009.


Αναλυτικά το πρόγραμμα και η βαθμολογία

Ε’ Όμιλος

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Ουνικάχα Μάλαγα 69-67
Λαμποράλ Κούτσα-Αρμάνι Μιλάνο 65-83
Εφές Αναντολού-Παναθηναϊκός (20:00)
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός (22:00)

Βαθμολογία Ε’ ομίλου (σε 9 αγωνιστικές)

Μπαρτσελόνα 9-0
Αρμάνι Μιλάνο 7-3*
Ουνικάχα Μάλαγα 5-5*
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 5-5*
Ολυμπιακός 4-5
Παναθηναϊκός 4-5
Εφές Αναντολού 2-7
Λαμποράλ Κούτσα 2-8*

*Φενερμπαχτσέ, Μάλαγα, Λαμποράλ και Αρμάνι σε 10 αγωνιστικές

ΣΤ’ Όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παρτίζαν 84-52
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ζαλγκίρις Κάουνας 77-67
Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης 85-83
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Γαλατασαράι (18:00)

Βαθμολογία ΣΤ’ ομίλου (σε 9 αγωνιστικές)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-1*
Ρεάλ Μαδρίτης 8-2*
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-3*
Μπάγερν Μονάχου 5-5*
Λοκομοτίβ Κουμπάν 4-5
Γαλατασαράι 3-6
Παρτίζαν 2-8*
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-9*

*Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπάγερν Μονάχου, Παρτίζαν και Ζαλγκίρις Κάουνας σε 10 αγωνιστικές.

Μπαρτζώκας: "Ομαδικό παιχνίδι σε άμυνα-επίθεση"

Ο Μπαρτζώκας θέλει από τον Ολυμπιακό να κάνει ομαδικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση, τονίζοντας πως οι Πειραιώτες είναι ποσοτικά λιγότεροι. Παπαπέτρου: "Ο κάθε παίκτης να βγάλει ενέργεια και να δώσει το 100%".
Λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή του Ολυμπιακού για την Ισπανία (15:00), όπου την Παρασκευή (22:00, Δημόσια Τηλεόραση) το βράδυ θα αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη, για την 10η αγωνιστική του TOP-16, μίλησαν ενόψει της αναμέτρησης ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας, αλλά και ο Ιωάννης Παπαπέτρου.
Ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης είπε τα εξής: "Είμαστε ποσοτικά λιγότεροι και ποιοτικά αρκετά λιγότεροι χωρίς τους Σπανούλη και Πρίντεζη. Αντιμετωπίζουμε την αήττητη στο TOP-16 Μπαρτσελόνα στην έδρα της και χρειαζόμαστε ένα πολύ καλό ομαδικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση για να ανταπεξέλθουμε.

Από την αρχή είχαμε ως στόχο να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, οπότε δεν κοιτάζουμε παρακάτω. Τώρα κοιτάμε αυτό το παιχνίδι για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κερδίσουμε. Στόχος μας είναι να προκριθούμε στα προημιτελικά".

Παπαπέτρου: "Ο κάνε παίκτης να βγάλει ενέργεια και να δώσει το 100%"

Από τη μεριά του ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος αναμένεται να μπει στο ροτέισον αγωνιζόμενος στην θέση "3", καθώς ο Λοτζέσκι θα βοηθήσει στο "2" και ο Περπέρογλου στο "4",  τόνισε πως "έχουμε απουσίες, αλλά πηγαίνουμε για να κερδίσουμε, για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε. Δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία, πάμε για να κερδίσουμε. Πρέπει όλοι να δώσουμε το 100% για να καλύψουμε το κενό του Βασίλη και του Γιώργου.

Πρέπει ο κάθε παίκτης να βγάλει ενέργεια και να δώσει το 100%. Δεν βλέπουμε μακριά, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, τώρα στο μυαλό υπάρχει μόνο η Μπαρτσελόνα και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την αναμέτρηση".

Τα εισιτήρια για Λαμποράλ Κούτσα

 
Η Διεύθυνση Εισιτηρίων της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα TOP-16 της Euroleague, OLYMPIACOS – LABORAL KUTXA VITORIA, ο οποίος θα διεξαχθεί την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 με ώρα έναρξης 21:30 θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

•    Μέσω του  INTERNET από το www.olympiacosbc.gr από την Παρασκευή 14/03/2014.
•    Από το Επίσημο Κατάστημα της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καραολή κ’ Δημητρίου 8, ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ) από την Παρασκευή 14/03/2014  (ώρες λειτουργίας καταστήματος: Καθημερινές 09:00-21:00 Σάββατο 09:00-18:00, Κυριακή 10:00-15:00).
•    Από τα εκδοτήρια του Σ.Ε.Φ. την Τετάρτη 19/03/2014, Πέμπτη 20/03/2014 και ώρες 10:00-18:00 και την Παρασκευή 21/03/2014 από τις 10:00 έως και την έναρξη του αγώνα.
•    Μέσω του τηλεφωνικού κέντρου στο τηλέφωνο 210 8938007
•    Από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Κάθε φίλαθλος έχει δικαίωμα αγοράς μέχρι δύο (2) εισιτηρίων με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10, 15, 20, 25 και 30 ευρώ.

Για εισιτήρια ακριβότερων κατηγοριών και VIP, παρακαλούμε απευθυνθείτε στα γραφεία της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και στο τηλέφωνο 210 4527600.

Συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα αγοράς και εκτύπωσης του εισιτηρίου “Print at home”. Με αυτόν τον τρόπο, ο κάθε φίλαθλος μπορεί να εισέρχεται στο γήπεδο χωρίς καμία άλλη διαδικασία, προσκομίζοντας απλά στη θύρα το εισιτήριο που θα έχει τυπώσει ο ίδιος. Έτσι θα αποφεύγεται η ταλαιπωρία της παραλαβής των εισιτηρίων από τα εκδοτήρια, ο συνωστισμός της τελευταίας στιγμής και θα διευκολύνεται η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΕΑ (άτομα μόνο με κινητικά προβλήματα)

Η Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για τον αγώνα με την LABORAL KUTXA VITORIA της 21/03/2014 ενημερώνει τους φιλάθλους με κινητικά προβλήματα τα ακόλουθα:
Καλεί τους φιλάθλους να επικοινωνήσουν με την Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μέχρι και την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014, ώστε να παραλάβουν από τη θύρα 8 το DAY PASS. Όσοι δεν επικοινωνήσουν έγκαιρα, δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο.
•    Προβλέπεται δωρεάν είσοδος για τους ίδιους και για τον ένα συνοδό τους
•    Η είσοδος των συγκεκριμένων ατόμων θα γίνει μόνο από τη θύρα 8
Δεν πρόκειται όμως για καθοριστικό παιχνίδι. Τα κρίσιμα ματς είναι τα επόμενα και ειδικά εκείνο στις 27 Μαρτίου, η εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Μάλαγα, η οποία διεκδικεί στα ίσα την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά και την τρίτη θέση στον όμιλο. Μετά την Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Λαμποράλ Κούτσα (21/3) στο ΣΕΦ, υπάρχει η "μάχη" στην Κωνσταντινούπολη (4/4) κόντρα στην Αναντολού Εφές, ενώ την τελευταία αγωνιστική οι ερυθρόλευκοι θα περιμένουν στον Πειραιά τον Παναθηναϊκό.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου