ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Champions League:Τα αποτελεσματα της πρωτης ημερας και το preview της δευτερης (videos)

 Champions League:Τα αποτελεσματα της πρωτης ημερας και το preview της δευτερης (videos)

12/03/2014

Μπάγερν - Άρσεναλ 1-1

Σκόρερς: 55' Σβάινσταϊγκερ / 57' Ποντόλσκι
Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο
Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)
Η Μπάγερν δεν χρειάστηκε να πιάσει σπουδαία απόδοση για να περάσει στα προημιτελικά του Champions League, έμεινε στο 1-1 με την Άρσεναλ στο Μόναχο και προκρίθηκε χάρη στο "διπλό" του Λονδίνου (video)
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Μπάγερν Μονάχου απέκλεισε την Άρσεναλ στην φάση των "16" του Champions League, έπειτα από την ισοπαλία (1-1) με τους "κανονιέρηδες" στην Γερμανία, καθώς είχε επικρατήσει με 2-0 στο Λονδίνο.
Σβάινσταϊγκερ και Ποντόλσκι πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης μέσα σε δύο λεπτά, ενώ στο 91' ο Λούκας Φαμπιάνσκι απέκρουσε με τα πόδια εκτέλεση πέναλτι του Τόμας Μίλερ.
Η ομάδα του Μονάχου προκρίθηκε στα προημιτελικά από τότε που η διοργάνωση ονομάζεται Champions League για 13η φορά, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ και θα παραμείνει η μόνη που το έχει κατορθώσει αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (έχει και αυτή 12 συμμετοχές στα προημιτελικά).
Σκόραρε μάλιστα για 65ο ματς, με τελευταία φορά που δεν είχε βρει δίχτυα να είναι πέρσι στους "16" στο Μόναχο κόντρα στην Άρσεναλ, η οποία για 4η σερί χρονιά αποκλείστηκε στην συγκεκριμένη φάση.

 
Έπρεπε να φτάσει η αναμέτρηση στο 20ό λεπτό για την πρώτη καλή ευκαιρία, την οποία είχε για την Μπάγερν ο Άριεν Ρόμπεν, του οποίο το "σκαστό" πλασέ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνσκι, ενώ την σέντρα από αριστερά την είχε κάνει ο Φρανκ Ριμπερί.
Μόλις μία φορά στο πρώτο ημίχρονο απείλησε και η Άρσεναλ, με την κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού από το κόρνερ του Μεσούτ Εζίλ να μπλοκάρει ο Μάνουελ Νόιερ.
Από εξαιρετική προσπάθεια και πάσα του Ριμπερί ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ βρέθηκε μόνος λίγο έξω από την μικρή περιοχή, έκανε το κοντρόλ και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς στο 55'.
Η απάντηση των Λονδρέζων ήταν άμεση, καθώς στο 57' ο πρώην άσος της Μπάγερν, Λούκας Ποντόλσκι, έκανε το 1-1 "εκτελώντας" τον Νόιερ με κοντινό διαγώνιο σουτ, αφού έκλεψε την μπάλα από τον Λαμ (ζήτησαν φάουλ οι γηπεδούχοι).
Στο 90' ο Ρόμπεν κέρδισε πέναλτι από τον Κοσιελνί, ο Τόμας Μίλερ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Λούκας Φαμπιάνσκι απέκρουσε με τα πόδια, με την μπάλα μάλιστα να σταματά εν συνεχεία πάνω στην γραμμή και τον Πολωνό πορτιέρε να διώχνει.

Μπάγερν - Άρσεναλ 1-1
 

Ατλέτικο - Μίλαν 4-1

Σκόρερς: 3' και 85' Ντιέγκο Κόστα, 40' Αρντά Τουράν, 71' Ραούλ Γκαρθία / 27' Κακά
Γήπεδο: "Βιθέντε Καλντερόν", Μαδρίτη
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
Μετά το "Σαν Σίρο" η Ατλέτικο νίκησε την Μίλαν και στην Μαδρίτη, αυτήν την φορά με 4-1 και προκρίθηκε στους "8" της Ευρώπης για 6η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 17 χρόνια
Η Ατλέτικο νίκησε με 4-1 την Μίλαν στο "Βιθέντε Καλντερόν" και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά έπειτα από 17 χρόνια, καθώς είχε επικρατήσει και στο Μιλάνο με 1-0.
Αυτή είναι συνολικά η 6η φορά στην ιστορία των "ροχιμπλάνκος" που φτάνουν στους "8" της Ευρώπης, ενώ ο ισπανικός εφιάλτης συνεχίζεται για την Μίλαν, καθώς έχει πλέον αποκλειστεί και τις 5 τελευταίες φορές που σε νοκ-άουτ αντιμετώπισε Ισπανούς (Ντεπορτίβο, Μπαρτσελόνα (3), Ατλέτικο), με τις 3 τελευταίες να είναι τα 3 τελευταία χρόνια!
Ντιέγκο Κόστα (2), Αρντά Τουράν και Ραούλ Γκαρθία σκόραραν για τους γηπεδούχους, ενώ το γκολ του Κακά (1-1) είχε κάνει τους Ιταλούς να πιστέψουν στην πρόκριση.

 

Ατλέτικο - Μίλαν 4-1

Στην πρώτη φάση του αγώνα η Ατλέτικο ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον... συνήθη ύποπτο, Ντιέγκο Κόστα, να σκοράρει στο 3ο λεπτό.
Ο Βραζιλιάνος (διεθνής με την εθνική Ισπανίας) έκανε το 1-0 με εξαιρετική προβολή με το αριστερό από σέντρα του Κόκε, φτάνοντας τα 6 γκολ στην διοργάνωση και τα 28 συνολικά φέτος.
Η Μίλαν απείλησε για πρώτη φορά στο 24' με τον Μάριο Μπαλοτέλι να αστοχεί μέσα από την περιοχή, αλλά τρία λεπτά αργότερα κατάφερε να σκοράρει με τον Κακά να ισοφαρίζει.
Η μπάλα έφτασε δεξιά στον Αντρέα Πόλι και αυτός έκανε στην σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Κακά έκανε την κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Τιμπό Κουρτουά, έπειτα από μικρή κόντρα στο γόνατο του Χουανφράν, κάνοντας το 1-1 στο 27'.
Στο 36' οι "ροσονέρι" έχασαν σπουδαία ευκαιρία ξανά με κεφαλιά του Κακά, αυτήν την φορά στο πρώτο δοκάρι από σέντρα του Αντέλ Τααράμπτ από δεξιά, όπως ο Βραζιλιάνος αστόχησε από κοντά.
Όπως και στο 1ο ματς, η Ατλέτικο τιμώρησε την αστοχία της Μίλαν, καθώς οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 2-1 στο 40', με το σουτ του Αρντά Τουράν έξω από την περιοχή να κοντράρει στον μηρό του Αντίλ Ραμί, να παίρνει ύψος και να καταλήγει στα δίχτυα του Αμπιάτι.
Δύο λεπτά μάλιστα αργότερα οι Μαδριλένοι λίγο έλειψε να φτάσουν και σε τρίτο τέρμα, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το ανάποδο "ψαλίδι" του Ραούλ Γκαρθία.
Η ομάδα του Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε παραλίγο να σκοράρει στο 3ο λεπτό και του 2ου ημιχρόνου, καθώς ο Γκάμπι ολοκλήρωσε με σουτ αντεπίθεση στο 48' και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Αμπιάτι.
Τα πάντα ουσιαστικά τελείωσαν όταν στο 71' ο Ραούλ Γκαρθία με κεφαλιά έκανε το 3-1 για τους "ροχιμπλάνκος", ένα λεπτό αργότερα οι Ιταλοί είχαν δοκάρι με τον Ρομπίνιο, ενώ στο 85' ο Ντιέγκο Κόστα σκόραρε για 2η φορά στο ματς για το τελικό 4-1, φτάνοντας τον Λιονέλ Μέσι στα 7 γκολ.

Ας τα δούμε με αριθμούς...

2003-2004: Στους "8" από την Λα Κορούνια (4-1, 0-4)
2005-2006: Στους "4" από την Μπαρτσελόνα (0-1, 0-0)
2011-2012: Στους "8" από την Μπαρτσελόνα (0-0, 1-3)
2012-2013: Στους "16" από την Μπαρτσελόνα (2-0, 0-4)
2013-2014: Στους "16" από την Ατλέτικο Μαδρίτης (0-1, 1-4)


Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φελίπε Λουίς, Σουάρεθ,Γκάμπι, Αρντά Τουράν (78’ Κ. Ροντρίγκεζ), Κόκε (82΄Ντιέγκο), Ραούλ Γκαρθία (72΄Σόσα), Ντιέγκο Κόστα

Στον πάγκο έμειναν: Αρανθούμπια, Αλντεβάιρελντ, Ινσούα, Βίγια

Μίλαν: Αμπιάτι, Αμπάτε, Ραμί, Μπονέρα, Εμάνουελσον, Εσσιέν (68’ Πατσίνι), Ντε Γιονγκ (78’ Μουντάρι), Τααράμπτ (46’ Ρομπίνιο), Κακά, Πόλι, Μπαλοτέλι

Στον πάγκο έμειναν: Αμέλια, Ντε Σίλιο, Μεξές, Ζακάρντο




CPL: Bayern Munich 1-1 Arsenal (all goals... από foplee2



Το πρόγραμμα των ρεβάνς των "16":


Τρίτη 11/03
Ατλέτικο - Μίλαν 4-1 [1-0]
Μπάγερν - Άρσεναλ 1-1 [2-0]

Τετάρτη 12/03
Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι [2-0]
Παρί Σεν-Ζερμέν - Λεβερκούζεν [4-0]

Τρίτη 18/03
Τσέλσι - Γαλατάσαράι [1-1]
Ρεάλ - Σάλκε [6-1]

Τετάρτη 19/03
Ντόρτμουντ - Ζενίτ [4-2]
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός [0-2]

Ο πίνακας των σκόρερς


11 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

10 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

7 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

4 γκολ
Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

*ΑΣΙΣΤΣ: 6 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ) Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

 To PRE GAME της δευτερης ημερας

Η Μπαρτσελόνα με τον αέρα του 2-0 στο Μάντσεστερ αλλά σε αγωνιστική κρίση φιλοξενεί τη ζάπλουτη Σίτι την Τετάρτη στη ρεβάνς των «16» του Champions League. Τυπική διαδικασία για Παρί.

Η… κρίση και οι «κροίσοι»
Δύο ακόμη ζευγάρια όπου οι γηπεδούχοι έχουν σαφές προβάδισμα πρόκρισης μετά τις εκτός έδρας νίκες τους στο πρώτο ματς των «16 του Champions League περιλαμβάνει το μενού της Τετάρτης. Η Μπαρτσελόνα με «προίκα» το 2-0 του Μάντσεστερ φιλοξενεί τη Σίτι, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν μετά το 4-0 στο Λεβερκούζεν έχει την τυπική διαδικασία της ρεβάνς στη γαλλική πρωτεύουσα.

Μόλις δύο ομάδες στην ιστορία του Champions League έχουν κατορθώσει να προκριθούν μετά από εντός έδρας ήττα: ο Άγιαξ στα ημιτελικά του 1996 απέναντι στον Παναθηναϊκό (0-1, 0-3) και η Ίντερ απέναντι στην Μπάγερν στους «16» το 2011 (0-1, 2-3).

Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Σίτι (2-0)


Η Μπαρτσελόνα δίνει ανελλιπώς το «παρών» στα προημιτελικά του Champions League από το 2008 και δείχνει έτοιμη να συνεχίσει το σερί της, αφού το 2-0 από το «Έτιχαντ» τής δίνει σαφές προβάδισμα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, παρότι βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση.

Οι «μπλαουγκράνα» μετά την ήττα-σοκ από τη Βαγιαδολίδ το Σάββατο έμειναν στο -4 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα. Ο Χεράρδο Μαρτίνο, που δέχεται σκληρή κριτική, υπολογίζει και πάλι στον Αντρές Ινιέστα που έχασε το τελευταίο παιχνίδι (η σύζυγός του απέβαλε). Στον αντίποδα, οι «πολίτες» αποκλείστηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου χάνοντας από τη Γουίγκαν στο Μάντσεστερ. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Ντεμικέλις, ενώ ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν θα βρίσκεται στον πάγκο λόγω τιμωρίας. Βασικός θα αγωνιστεί ο Γιάγια Τουρέ, που θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την παλιά του ομάδα.

Πριν τη φετινή τους συνάντηση, οι δύο ομάδες δεν είχαν συναντηθεί ποτέ κατά το παρελθόν σε επίσημο ματς παρά μόνο σε έξι φιλικά έχοντας από τρεις νίκες. Η Μπαρτσελόνα μετρά 15 νίκες, 11 ισοπαλίες και 2 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες, ενώ σε 34 περιπτώσεις που έχει κερδίσει εκτός έδρας ματς σε Κύπελλα Ευρώπης, έχει πάρει την πρόκριση 32 φορές. Η Σίτι μετρά 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 3 ήττες στην Ισπανία.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γάλλος Στεφάν Λανουά.

Παρί Σεν Ζερμέν-Λεβερκούζεν (4-0)

Πιο… σίγουρη πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League δεν υπάρχει, αφού το 4-0 από την «Μπάι Αρένα» δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Παρί απέναντι στη Λεβερκούζεν.

Οι Παριζιάνοι μετά τη νίκη με 3-0 στην έδρα της Μπαστιά βρίσκονται στο +8 από τη δεύτερη Μονακό στη Ligue 1. Ο Λοράν Μπλαν δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και πιθανώς να προφυλάξει παίκτες. Στον αντίποδα οι «ασπιρίνες» μετά το 1-1 στο Ανόβερο συμπλήρωσαν τέσσερα ματς χωρίς νίκη στην Bundesliga κι έχουν υποχωρήσει στην τέταρτη θέση. Ο Σάμι Χίπια δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Σπάχιτς και τους τραυματίες Χέγκελερ και Κρούζε.

Οι δύο ομάδες δεν είχαν ξανασυναντηθεί στα Κύπελλα Ευρώπης πριν από τη φετινή περίοδο. Η Παρί έχει 4 νίκες και 1 ισοπαλία απέναντι σε ομάδες από τη Γερμανία, ενώ συν τοις άλλοις είναι αήττητη στην έδρα της στην Ευρώπη από το 2006 και έχει 14 προκρίσεις στις ισάριθμες περιπτώσεις που είχε κερδίσει το πρώτο ματς εκτός έδρας. Η Λεβερκούζεν έχει 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ δεν έχει προκριθεί σε καμία από τις εννέα περιπτώσεις που είχε χάσει το πρώτο ματς στην έδρα της.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου