ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Παπανικολάου: «Αυτή τη φορά αισθάνομαι έτοιμος»

Παπανικολάου: «Αυτή τη φορά αισθάνομαι έτοιμος»

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

7 Απριλίου, 2011

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωμπάσκετ 2011 στη Λιθουανία και δήλωσε έτοιμος να παίξει και να προσφέρει στην Εθνική ομάδα, ενώ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Ολυμπιακό.

Ο 20χρονος φόργουρντ του Θρύλου μίλησε για:

Για την παρουσία του στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας:

«Ήταν η πρώτη μου φορά. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος για την ευκαιρία που μου δόθηκε, είχα την ευκαιρία να μάθω πολλά μέσα στο γήπεδο, δίπλα σε αυτούς τους παίκτες».

Για την ενδεχόμενη παρουσία του στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας:

«Αυτή τη φορά αισθάνομαι έτοιμος, νιώθω πως έχει έρθει η ώρα να κάνω το βήμα παραπάνω και να είμαι στη δωδεκάδα (σ.σ. οι ομάδες έχουν από φέτος το δικαίωμα να επιλέξουν 14 παίκτες, αλλά στους αγώνες θα δηλώνουν τους 12)».

Για την παρουσία του σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός:

«Έχω περισσότερη εμπειρία πλέον. Παίρνοντας καθημερινά μέρος στις προπονήσεις του Ολυμπιακού μαθαίνω πολλά στοιχεία από τους συμπαίκτες μου, τα οποία βγαίνουν μετά στο παρκέ, στους αγώνες».

Όταν έχεις την ευκαιρία να προπονείσαι σε τόσο υψηλό επίπεδο, είσαι σε μια ομάδα που παίρνει μέρος στην Ευρωλίγκα, όλοι οι παίκτες είναι πάρα πολύ καλοί.

Ζώντας αυτή την ένταση κάθε ημέρα στην προπόνηση αποκτάς μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου».

Για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων:

«Αποδείξαμε πως εκείνη η φουρνιά παικτών ήταν πάρα πολύ καλή. Δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο. Και τα καλύτερα έρχονται»!

Θα πρέπει βέβαια να δουλέψουμε, ώστε να αποδείξουμε πως όλες αυτές οι επιτυχίες μας δεν ήταν ένα πυροτέχνημα.

«Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, να εξακολουθήσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να αξιοποιήσουμε ό,τι πετύχαμε ως Έφηβοι, ώστε να κερδίσουμε μετάλλια και με την Εθνική Ανδρών».

Για τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό Ηλία Ζούρο:

«Τον γνωρίζω από το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ταλαντούχος και έμπειρος προπονητής. Είχε την ευκαιρία να δουλέψει σε μεγάλες ομάδες, όπως η Ζαλγκίρις Κάουνας, ο Ολυμπιακός συν τον Πανελλήνιο πέρυσι, με τον οποίο έφθασε στον τελικό του Eurocup. Είναι απαιτητικός και πιστεύω πως θα κάνει πολύ καλή δουλειά».

Για το εάν η Ελλάδα έχει πιθανότητες διάκρισης στο Ευρωμπάσκετ:

«Ποτέ δεν ξέρεις। Σε αυτού του είδους τα τουρνουά πρέπει να παραμένεις απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι σου. Εάν το κάνουμε αυτό, νομίζω πως μπορούμε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Σίγουρα, πάντως, δεν θα είναι εύκολο».

www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου