ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Βεντούζα! (video)




Βεντούζα! (video)
 6/4/2011
Δεν έχει τελειωμό. Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Μα είναι δυνατόν; Με τον ίδιο τρόπο; Στο ίδιο γήπεδο; Ετσι; Και όμως μόνο ο Θρύλος μπορεί να τα κάνει αυτά και πάντα στον καλό του πελάτη. Ο Ολυμπιακός για δεύτερη φορά μέσα σε 4 μέρες γύρισε παιχνίδι από 0-2 σετ σε 3-2 σετ και πήρε προβάδισμα στα ημιτελικά της Α'1. Οι ερυθρόλευκοι με συμπαραστάτες τους φίλους της ομάδας που κατέκλυσαν το κλειστό του Ρέντη αν και βρέθηκαν πίσω με 0-2 σετ κατάφεραν να κάνουν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι και να πάρουν τον πρώτο ημιτελικό. 5η νίκη σε 5 ματς φέτος απέναντι στον αιώνιο πελάτη και έπεται και συνέχεια.


Ο Ολυμπιακός μπήκε με φόρα από την νίκη του Σαββάτου, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα (9-5, 16-13), με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν 22-18, δείχνοντας πως το πρώτο σετ θα είναι εύκολη υπόθεση. Και όμως, κάπου εκεί το παιχνίδι «στράβωσε». Ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο άρχισε να ροκανίζει την διαφορά, αλλά κατάφερε μάλιστα να πάρει το σετ με 25-27.

Όπως στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα, καθώς προηγήθηκε με 6-3, όμως συνεχόμενοι πόντοι από την θέση του σερβίς, έφεραν τον ΠΑΟ μπροστά με 7-8, με το «τριφύλλι» να εκμεταλλεύεται το «ερυθρόλευκο» σάστισμα, ξεφεύγοντας με 4 πόντους (12-16). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, μείωσε στον πόντο (20-21), όμως νέα λάθη έφεραν τον Παναθηναϊκό στο 21-25 και το 0-2.

Οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα είχε σηκώσει λευκή σημαία. Όχι όμως ο Ολυμπιακός και όχι απέναντι σε αυτόν τον Παναθηναϊκό. Όπως το Σάββατο, έτσι και σήμερα, ο Ολυμπιακός κατέθεσε την ψυχή του στο τάραφλεξ του Ρέντη σε αυτό το τρίτο σετ και μετά από ένα αμφίρροπο ξεκίνημα (9-8), οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν γκάζι και με ένα σερί 10-2 (19-10) εξαφανίστηκαν. 25-15 με συνοπτικές διαδικασίες για τον Ολυμπιακό και ξαφνικά το κλειστό του Ρέντη άρχισε να μυρίζει άρωμα «Σαββάτου».

Οι κερκίδες του «Μελίνα Μερκούρη» άρχισαν να παίρνουν φωτιά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού άρχισαν να πιστεύουν πως μπορούν να επαναλάβουν τον άθλο του Σαββάτου, σε αντίθεση με τους παίκτες του Παναθηναϊκού που τους έλουσε «κρύος ιδρώτας». 8-5 με τον Ντεσπέιν, 13-9 με μπλοκ του Παπάζογλου, 19-14 με τον ασταμάτητο Ντεσπέιν και πλέον το γήπεδο είχε «κατηφορίσει» για τα καλά. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει, με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές Ελλάδας να φτάνουν στο 25-19, με πόντο του Τζούριτς, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Όλα πλέον θα κρίνονταν στο Tie Brake, όμως δεν υπήρχε κανείς που θα πίστευε πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φτάσει στην νίκη. Ούτε καν οι ίδιοι οι παίκτες του «τριφυλλιού».

Tο «Μελίνα Μερκούρη» έμοιαζε με Ρωμαϊκή αρένα, οι παίκτες του Ολυμπιακού με λιοντάρια και οι αντίστοιχοι του Παναθηναϊκού με τους πρώτους Χριστιανούς που περίμεναν καρτερικά την μοίρα τους. Ο Ολυμπιακός μπήκε από το ξεκίνημα αποφασισμένος να φτάσει στην νίκη, προηγήθηκε με 6-2 με μπλοκ άουτ του Ντεσπέιν. Οι «ερυθρόλευκοι» συντήρησαν την υπέρ τους διαφορά (12-9 με τον Τζούριτς), φτάνοντας, εν μέσω χαμού, στο 15-12 και την νίκη με 3-2, που τους δίνει το προβάδισμα για την πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στην έδρα του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους», όμως, να το «φυσάνε και να μην κρυώνει», μετά το νέο χουνέρι που πάθανε…

Τα σετ: 25-27, 21-25, 25-15, 25-19, 15-12

www.rednews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου