ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

CHAMPIONS LEAGUE Τσέλσι -Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα - Σαχτάρ Ντόνετσκ

CHAMPIONS LEAGUE  Τσέλσι -Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -   
Μπαρτσελόνα - Σαχτάρ Ντόνετσκ
Σε… ξένο αχυρώνα
Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεταφέρουν την κόντρα τους από την Αγγλία στην Ευρώπη και το βράδυ της Τετάρτης δίνουν την πρώτη μάχη για μία θέση στα ημιτελικά του Champions League. Να αποδείξει εμπράκτως τη θεωρητική υπεροχή της απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ θέλει η Μπαρτσελόνα. 

Τρία χρόνια μετά την αναμέτρησή τους στον τελικό του Champions League στη Μόσχα, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμετρώνται στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι μεν «μπλε» για να σώσουν μία χρονιά που διαγράφεται ως αποτυχημένη μετά την κακή πορεία εντός των τειχών, οι δε «κόκκινοι διάβολοι» για να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο του τρεμπλ.


Οι Λονδρέζοι μετά το 1-1 στην έδρα της Στόουκ παραμένουν στην τέταρτη θέση της Premiership. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν υπολογίζει στον Νταβίντ Λουίς, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ ο Φερνάντο Τόρες πιθανότατα θα βρίσκεται στον πάγκο. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από νίκη με 4-2 στο «Άπτον Παρκ» κόντρα στην Μπόλτον, απέχουν επτά βαθμούς (με ένα ματς περισσότερο) από την Άρσεναλ, ενώ στα ημιτελικά του Κυπέλλου αντιμετωπίζουν τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είδε με ικανοποίηση τον Ρίο Φέρντιναντ, τον Ράφαελ και τον Άντερσον να προπονούνται κανονικά.

Οι δύο ομάδες είναι γνώριμες από τις συνεχείς αναμετρήσεις του στο αγγλικό πρωτάθλημα. Η Μαν. Γιουνάιτεντ μετρά 67 νίκες έναντι 44 της Τσέλσι, ενώ 44 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα σε όλες τις διοργανώσεις. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν συνολικά καλή παράδοση ως φιλοξενούμενοι των «μπλε» με 31 νίκες έναντι 23 της Τσέλσι, ενώ 19 ματς δεν είχαν νικητή. Πάντως στα τελευταία δέκα ματς των δύο ομάδων στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι έχει 6 νίκες και 4 ισοπαλίες, με την πιο πρόσφατη νίκη της Γιουνάιτεντ να καταγράφεται τον Απρίλιο του 2002. Η Τσέλσι σε 15 αναμετρήσεις με αγγλικές ομάδες στην Ευρώπη έχει 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ η Μαν. Γιουνάιτεντ έχει 3 νίκες και 1 ήττα μετρώντας δύο προκρίσεις σε αγγλικούς εμφυλίους.

Στο όριο των καρτών βρίσκεται μόνο ο Τζον Όμπι Μίκελ της Τσέλσι. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο.

Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η Μπαρτσελόνα καλείται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, που φέτος έχει δείξει τα δόντια της στο Champions League.

Οι Καταλανοί μετά τη νίκη με 1-0 στο «Μαδριγάλ» επί της Βιγιαρεάλ και την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Χιχόν, έχουν αυξήσει στους οκτώ βαθμούς τη διαφορά από τη «βασίλισσα» και δεν χάνουν τον τίτλο στην Primera Division. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν υπολογίζει και πάλι στη βοήθεια του Κάρλες Πουγιόλ, ενώ νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν έχει τεθεί ο Ερίκ Αμπιντάλ. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ, πρωτοπόρος και με +12 από τη δεύτερη Ντιναμό Κιέβου στο εγχώριο πρωτάθλημα, δεν υπολογίζει σίγουρα στον Ολεξέι Κούτσερ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που αποδείχτηκε μία από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα κι επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Η Μπαρτσελόνα συμμετέχει για δωδέκατη φορά στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης κι έχει πάρει την πρόκριση δέκα φορές. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες επτά φορές στο παρελθόν, με τους Καταλανούς να μετρούν τέσσερις νίκες έναντι δύο των Ουκρανών, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους ήταν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ του 2009, όταν οι «μπλαουγκράνα» είχαν επικρατήσει 1-0 στην παράταση με γκολ του Πέδρο (115’). Ως γηπεδούχος απέναντι σε ουκρανικές ομάδες η «Μπάρτσα» έχει 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, ενώ η Σαχτάρ επί ισπανικού εδάφους έχει 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 4 ήττες.

Στο όριο των καρτών για την Μπαρτσελόνα βρίσκεται ο Αντρές Ινιέστα και από πλευράς Σαχτάρ οι Ολεξέι Γκάι, Ραζβάν Ρατ, Λουίς Αντριάνο, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Χένρικ Μκιταριάν και Ντάριο Σρνα. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σκωτσέζος Κρεγκ Τόμσον.
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου