ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΑΕΛ: Επιστολή στον Πρωθυπουργό

ΑΕΛ: Επιστολή στον Πρωθυπουργό


epistolh prothupourgos ael superleague 2011Με επιστολή της στον Πρωθυπουργό, η Λάρισα ζητά να μπει ένα τέλος στα όσα άσχημα γίνονται τον τελευταίο καιρό στα ελληνικά γήπεδα.
Αναλυτικά η επιστολή της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ:
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε θεατές στο θέατρο του παραλόγου που εκτυλίσσεται στον χώρο του αθλητισμού και ειδικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, που όμως αποτελεί συνέχεια του θεάτρου που διαδραματίζεται στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία 15-20 χρόνια.

Η χώρα που γέννησε τους δημοκρατικούς θεσμούς γίνεται καθημερινά περίγελως διεθνώς, αφήνοντας -με την ανοχή της πολιτείας- ελεύθερο πεδίο δράσης σ’ όλους εκείνους που σκοπό έχουν την ιδιοτέλεια, τον εύκολο πλουτισμό και την κατάλυση στοιχειωδών κανόνων νομιμότητας.
Ως μητρική Α.Ε.Λ., τα αποτελέσματα τα ζούμε στο πετσί μας. Γίναμε θεατές: 1) Της διαφθοράς και της υποκρισίας, 2) Της αμετροέπειας και της συγκάλυψης, 3) Της καταπάτησης νόμων και θεσμών, 4) Της εκμετάλλευσης του αγαθού του αθλητισμού από ανθρώπους -ξένους προς αυτόν- που παρανομούν προκλητικά και φαλκιδεύουν θεσμούς και αξίες, κινούμενοι με όρους «υποκόσμου» και «κανόνες της νύχτας», 5) Της διαρκούς υποβάθμισης του ποδοσφαίρου αντί της φυσιολογικής προόδου και αναβάθμισης που παρατηρείται στον υπόλοιπο κόσμο, 6) Της προκλητικής τιμωρίας όσων αρνούνται να συμμορφωθούν προς τις αξιώσεις των αμαρτωλών κυκλωμάτων, με κραυγαλέο φετινό παράδειγμα την θυγατρική του Σωματείου μας Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 που (πέρα και άσχετα από δικές της αδυναμίες και σφάλματα) κυνηγήθηκε λυσσαλέως και ανηλεώς.
Απέναντι στα τεκταινόμενα, και έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που πηγάζει από την ιστορία και την παράδοση του Σωματείου μας, ορθώνουμε το ανάστημά μας και απαιτούμε:
• Να δοθεί επιτέλους τέλος στην ασυδοσία ανθρώπων που δηλώνουν παράγοντες του αθλητισμού.
• Να μπει φρένο στις τριτοκοσμικές πρακτικές των κυκλωμάτων, των εξωθεσμικών παρεμβάσεων και των κάθε λογής παραγκών και λοιπών «παραπηγμάτων».
• Να θωρακιστεί θεσμικά το ελληνικό ποδόσφαιρο κατά τρόπο τέτοιο, που να μην χρειάζονται «κασέτες», αποκαλυπτικές του σκοτεινού παρασκηνίου του.
• Να εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι, να διαλευκανθούν τα οικονομικά των Π.Α.Ε. και να εναρμονιστεί το Ελληνικό Ποδόσφαιρο με τις επιταγές των διεθνών ομοσπονδιών στις οποίες ανήκει.
Εγκαλούμε τον κ. Υπουργό Πολιτισμού, το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο., το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο., και το Δ.Σ. της SuperLeagueκαι αξιώνουμε: 1) Να δώσουν λύσεις παρόμοιες με εκείνες που έδωσαν οι λοιπές ευρωπαϊκές χώρες πριν από 20-25 χρόνια, 2) Να επιτρέψουν στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο να γίνει πραγματικό προϊόν πολιτισμού, 3) Nα οργανωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο με βάση τις αξίες της δικαιοσύνης, της άμιλλας και της διαφάνειας, 4) Να λογοδοτήσουν όλοι όσοι ευθύνονται για την κατάντια του, 5) Να απαλλαγεί ο αθλητισμός οριστικά από τα κάθε είδους καιροσκοπικά παράσιτα.
Για το Δ.Σ. του φιλάθλου σωματείου
«ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – Α.Ε.Λ. 1964»
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου