ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Πάτερος: «Παίζουμε για τον κόσμο»

Πάτερος: «Παίζουμε για τον κόσμο»

9 Απριλίου, 2011


Ο προπονητής του τμήματος πόλο Β. Πάτερος μίλησε στον web ραδιοφωνικό σταθμό www.REDonAIR.gr

Εύκολη η νίκη απέναντι στον Παναθηναικό;

Θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο το παιχνίδι και πιστεύω ότι ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά η αποβολή του Αφρουδάκη μας αποσυντόνισε λίγο κάνοντας πιο εύκολο το παιχνίδι αν και λίγο διαιτητικά στηρίχτηκε ο παναθηναϊκός αν και σε γενικές γραμμές καλά ήταν για εμάς θα μπορούσαμε και καλύτερα .

Γιατί δεχόμαστε τα πιο πολλά γκολ όταν παίζει ο αντίπαλος με παραπάνω παίχτη;

Είναι ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί αυτό το διάστημα, η ομάδα δεν κάνει προπόνηση σε κανονικούς ρυθμούς και ο παίχτης παραπάνω και ο παίχτης λιγότερο είναι θέμα αυτοματισμών και προπόνησης. Έχουμε λίγη προπόνηση και προσπαθούμε να βελτιωθούμε σ αυτόν τον τομέα που κάποτε ήταν η δύναμη μας . Αυτή τη στιγμή κάνουμε μια προπόνηση την ημέρα αντί για 2,ο χρόνος είναι περιορισμένος προσπαθούμε να τα συμπτύξουμε όλα μαζί, έχω μιλήσει με τα παιδιά και από Δευτέρα θα βάλουμε 2 πρωινά ακόμα.

Πόσο εύκολο είναι να πείσετε απλήρωτους παίχτες να πέσουν στην πισίνα και να αγωνιστούν;

Είναι ένα θέμα που το αντιμετωπίζουμε όχι τώρα αλλά εδώ και 1 μισή χρόνο είμαστε απλήρωτοι, αυτή τη στιγμή το 95% είναι από ελληνόπουλα έχουμε μόνο ένα ξένο είναι διαφορετική η φιλοσοφία που έχουν αυτά τα παιδιά και νομίζω οτι το έχουν σε κάθε παιχνίδι και το οποίο είναι το πνεύμα του νικητή που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός σε όλα τα τμήματα. Αυτή τη στιγμή παίζουν και προπονούνται μόνο για τον κόσμο που τόσο πολύ μας έχει βοηθήσει, υλικά και ηθικά και δεν θέλουν να απογοητεύσουν τον κόσμο του ολυμπιακού και γι αυτό συνεχίζουν και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουν. Επίσης μην ξεχνάμε ότι έστω και αυτά τα λίγα χρήματα που πήραμε είναι από τις προσπάθειες των απλών φιλάθλων του Ολυμπιακού. Ο κόσμος είναι αυτός που αισθανόμαστε δίπλα μας και δυστυχώς δεν βλέπουμε δίπλα μας αυτούς που πραγματικά θα έπρεπε ,και γι αυτόν τον απλό κόσμο συνεχίζει η ομάδα και παλεύει με τα όποια μέσα έχει και μπορεί, γιατί ψυχολογικά δεν είναι εύκολο, είναι μεγάλη φθορά να παλεύεις με τον εαυτό σου, να κάνεις προπόνηση και να παίζεις. Αλλά πιστεύω αυτός ο κόσμος το αξίζει αυτό και στο τέλος θα του δώσουμε μεγάλη χαρά.

Έχουν καλυφθεί οικονομικά οι ανάγκες της ομάδας ;

Έχει καλυφθεί μόνο το 5% των οφειλόμενων της φετινής χρονιάς. Ξεκινώντας από τον Σεπτέμβρη δεν έχει πληρωθεί τίποτα άλλο πριν, έστω και αυτό το λίγο επειδή ξέρουμε ότι είναι από το υστέρημα του κόσμου είναι πολύ για εμάς . Αν θέλουν να βοηθήσουν και κάποιοι πιο δυνατοί οικονομικά άνθρωποι του ολυμπιακού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Η ομάδα έχει δώσει ένα όρκο ότι πληρωμένοι είτε όχι θα φτάσει μέχρι το τέλος και θα το καλύτερο που μπορεί για να δώσει χαρά στον εαυτό της και σε όλο τον κόσμο της ομάδας.

Θα λυθούν τα οικονομικά προβλήματα του ερασιτέχνη;

Για τον ερασιτέχνη μπορεί να λυθούν , για το τμήμα πόλο δεν νομίζω να λυθούν γιατί μην ξεχνάμε ότι το πόλο του ολυμπιακού είναι το μόνο τμήμα που φέρνει οφειλές από την προηγούμενη ολόκληρη χρονιά. Όσο και να έριξε το μπάτζετ στο 40% ,με τα συμβόλαια που είχε δεν νομίζω να τα καταφέρει στο τέλος, εκτός και αν γίνει το θαύμα και βοηθήσουν αυτοί που λέμε οικονομικά δυνατούς. Ίσως να βαδίζουμε και στο τελείωμα αυτής της μεγάλης ομάδας αυτό δεν σημαίνει ότι ο ολυμπιακός θα τελειώσει στο πόλο. Η αλήθεια είναι ότι ο ολυμπιακός έχει μικρύνει πολύ, δεν είναι η ομάδα που ζήσαμε εμείς, και από θέμα αποτελεσμάτων και από θέμα ροής χρημάτων . Πρέπει όλοι μαζί να καθίσουμε κάτω και να βρούμε την χρυσή τομή.

Είναι κρίμα αυτή η ομάδα η οποία προσπαθεί με όση δύναμη έχει να φτάσει στο τέλος, όσο και να προσπαθούν οι φίλαθλοι δεν νομίζω ότι μπορούν να επωμιστούν το βάρος ενός ολόκληρου τμήματος. Από την πλευρά μου πιστεύω ότι έχει γίνει μια αντικατάσταση παιχτών σε πολύ λογικό πλαίσιο, η ομάδα έχει την ηλικία για να έχουν την ωριμότητα αλλά είναι και από 27 χρονών και μικρότεροι και είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Οπότε θα μπορούσε ο ολυμπιακός άμα λύσει τα προβλήματα του να βάλει στόχο 3ετιας ένα μεγάλο τίτλο στην Ευρώπη, αλλά αυτό προϋποθέτει και άλλα πράγματα που τώρα δεν μπορεί. Είναι εύκολο να ρίξεις λάδι στην φωτιά, είναι εύκολο να μεγαλώσεις ένα χάσμα από το να το κρατήσεις χαμηλά.

Είναι δύσκολα τα πράγματα, μπορεί να καμαρώνουν όλοι τώρα γι αυτή την ομάδα πού οι πιο πολλοί είναι ολυμπιακοί και είναι κρίμα να βιώνουν κάτι τέτοιο, δεν είναι εύκολο να μαθαίνεις που είσαι ένα χρόνο απλήρωτος ότι κάποιοι άλλοι από άλλα τμήματα έχουν πάρει το 25% των χρημάτων μπροστά και εσύ πρέπει να ζήσεις με αυτό το 5% που σου έχουν δώσει, και να παλέψεις με τον εαυτό σου για όλα αυτά. Ο κόσμος της ομάδας να είναι ήρεμος ότι θα δώσουμε τα πάντα για τώρα, για το μέλλον δεν ξέρω. Πώς να τους πεις να πέσουν στην πισίνα, με τι μάτια να τους κοιτάζω αν είναι απλήρωτοι.

Σχετικά με το συμβόλαιο σας τι ισχύει;

Στο χέρι της διοίκησης είναι αν θα μείνω, αυτή τη στιγμή και εγώ και ο βοηθός μου δεν έχουμε συμβόλαιο, έχει τεθεί και στην διοίκηση που έφυγε και σε αυτή που ήρθε αλλά δεν ίδρωσε κανενός το αυτί σχετικά με το θέμα। Κανένας δεν μένει αιώνια δεν είναι όπως με τον προπονητή της Μάντσεστερ στο ποδόσφαιρο που είναι πολλά χρόνια είναι διαφορετικά τα πράγματα.

www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου