ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ο Τσίλντρες στο RedPlanet.gr

Ο Τσίλντρες στο RedPlanet.gr (video)

To RedPlanet.gr συνάντησε τον Τζος Τσίλντρες στο Σικάγο. Ο Αμερικανός νοσταλγεί τους συμπαίκτες του, αναφέρεται στην αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό και έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.
Η πρώτη σεζόν της επιστροφής του Τζος Τσίλντρες στο ΝΒΑ δεν ήταν όπως την περίμενε. Το Redplanet.gr συνάντησε τον Αμερικάνο φόργουορντ των Σανς στο Σικάγο, λίγες ώρες πριν την αναμέτρησή τους με τους Μπουλς και ιδού τι είπε για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, τις αναμνήσεις του από την Ελλάδα και τους αγαπημένους του συμπαίκτες.
Είναι βέβαιο ότι ο Τζος, δεν περίμενε ότι η επιστροφή του στο ΝΒΑ, μετά το ιδιαιτέρως προσοδοφόρο (σ.σ αντί 14.000.000 δολαρίων) διετές του πέρασμα από τον Ολυμπιακό, θα έκρυβε τόσες δυσκολίες. Ο 27χρονος φόργουορντ έχει μικρό χρόνο συμμετοχής (περί τα 16 λεπτά) σημειώνοντας κατά μέσο όρο μόλις και μετά βίας 5 πόντους ανά αγώνα. Οι Σανς έμειναν εκτός πλέι οφς και ο Τσίλντρες λέει: “Η σεζόν είναι πάνω κάτω για μένα μέχρι τώρα. Ήταν πολύ δύσκολο πνευματικά. Έπρεπε να είμαι σίγουρος ότι θα παραμείνω συγκεντρωμένος στο να βοηθήσω την ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι διαφορετικό όταν παίζεις κι όταν δεν παίζεις. Πνευματικά πρέπει να είσαι σε εγρήγορση. Είναι μία εμπειρία που με προσγείωσε. Είναι όμως καλά γιατί είναι διδακτική η εμπειρία”.



Σε δύο εβδομάδες η σεζόν τελειώνει για τους Σανς και ο “αφάνας” ακόμα δεν έχει χωνέψει ότι δεν τα πήγε όπως θα ήθελε: “Είναι δύσκολα. Ποτέ δεν θα διαμαρτυρόμουν γι’ αυτό, επειδή μαθαίνω από την κατάσταση. Όμως από το να παίζεις πολύ για δύο σεζόν και να είσαι μεγάλο μέρος της ομάδας, στο να πηγαίνεις σε ρόλο ρεζέρβας και στην πραγματικότητα να μην παίζεις καθόλου, ήταν δύσκολο. Χρησιμοποίησα το χρόνο που είχα για να γίνω καλύτερος παίκτης και περιμένω να βελτιωθώ το καλοκαίρι και να επιστρέψω πιο δυνατός από ποτέ”.
Δεν σκέφτηκε ούτε λεπτό πως μπορεί να έλαβε λάθος απόφαση για να επιστρέψει στο ΝΒΑ, ένα χρόνο πριν λήξει το ηγεμονικό του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Πολύ απλά γιατί ήξερε ότι ουσιαστικά ήταν ανεπιθύμητος ελέω υψηλότατων αποδοχών: “Όταν αποφάσισα να επιστρέψω, είπα στον εαυτό μου ότι αυτή θα ήταν οριστική απόφαση. Πριν αποφασίσω να επιστρέψω ήθελα να σιγουρευτώ ότι είμαι έτοιμος να το κάνω. Επιπλέον μιλώντας με κάποιους ανθρώπους μέσα στην ομάδα (σ.σ Ολυμπιακός) ήταν κάτι κοινό. Με υποστήριξαν για να γυρίσω πίσω. Κι αυτό ίσως είχε να κάνει με το μπάτζετ και δεν ήταν κάτι που μπορούσαν να επιφορτιστούν για τρίτη χρονιά”.


Ομολογεί ότι του λείπει η Ελλάδα. Και πιο πολύ οι συμπαίκτες του: “Περισσότερο από κάθε άλλο νοσταλγώ τους συμπαίκτες μου. Τους νοσταλγώ αυτούς τους τύπους. Το καλύτερο ήταν ότι έπαιξα με αυτά τα παιδιά και αναπτύξαμε φιλία. Μιλάω με κάποιους ακόμα στο facebook, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να τους βλέπεις κάθε μέρα και να προπονείσαι μαζί τους και αν είσαι φίλος. Σαν παιδί δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχα φίλους από την Κροάτια ή το Ισραήλ. Ούτε ότι θα είχα τόσες ιστορίες για το όταν εδώ ή στη Σερβία, ή στην Βαρκελώνη. Δεν μπορούσα να το φανταστώ. Αυτές οι φιλίες και οι δεσμοί με τα παιδιά εκείνα”.



Κρατά επαφή με… πρώην αλλά και νυν “ερυθρόλευκους” παίκτες και μαθαίνει τα νέα τους συχνά: “Μιλάω με το Νίκολα Βούισιτς και μερικές φορές με τον Πατ Μπέρβελι. Μιλώ για λίγο με τον Μίλος και τον Γίόταμ για λίγο με τον Μίλος (Τεόντοσιτς). Προσπαθώ να έρθω σε επαφή με τον Σκούνι, αλλά δεν είναι εύκολο αφού δεν ξέρω που είναι. Έχω μιλήσει με αρκετό κόσμο. Με τον Μπαφέ (σ.σ γραφείο τύπου ΚΑΕ) μίλησα μερικές φορές. Με τον Μήτσο (Πασχόπουλος, φροντιστής). Είναι ωραίο που κρατώ επαφή και θυμάμαι όλα όσα περάσαμε μαζί. Τα πάνω, τα κάτω. Τις καλές μέρες, τις καλές νίκες ή τις απογοητευτικές ήττες. Ολα αυτά σε κάνουν να εκτιμάς το πώς πέρασες”.



Κάνοντας μία αναδρομή της τελευταίας του χρονιάς στον Πειραιά, όπου οι “ερυθρόλευκοι” κατέκτησαν τον πρώτο τους τίτλο μετά από 8 χρόνια φαγούρας, ο Τσίλντρες στάθηκε στο φάιναλ φορ στο Παρίσι και στους τελικούς της Α1 με τον Παναθηναϊκό: “Σε ότι αφορά στην Ευρωλίγκα. Νικήσαμε στον ημιτελικό στην παράταση και νιώθαμε καλά. Ήταν όλοι ευτυχισμένοι. Βγήκαμε στο επόμενο παιχνίδι και δεν μπορέσαμε να επιβάλουμε τους εαυτούς μας. Δεν είχαμε ποτέ προβάδισμα. Ποτέ δεν πήραμε τον έλεγχο ου αγώνα. Ήταν σκληρό που συνέβη εκείνη την μέρα. Σε ότι αφορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα, είχαμε εκείνο το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ στο οποίο γύρισαν τη διαφορά. Υπήρξαν μερικά αμφισβητούμενα σφυρίγματα (γέλια). Έπρεπε όμως να τελειώσουμε το παιχνίδι. Κρίθηκε στην εκτέλεση και στο να τους κάνεις να πληρώσουν για τα λάθη τους. Εμείς δεν το κάναμε. Όταν απέκτησαν το μομέντουμ, στο γήπεδό τους, μετά ήταν δύσκολο να τους σταματήσεις”.





Παρακολουθεί όσο μπορεί τα δρώμενα στην Ευρωλίγκα και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Σιένα: “Έπαθα σοκ. Πίστευα ότι μετά το πρώτο παιχνίδι, όπου νίκησαν με 30 ή 30 κάτι πόντους ήμουν σίγουρος ότι θα πάρουν τη σειρά με 3-0. Η Σιένα έπαιξε καλά και πρέπει να της το αναγνωρίσουμε. Ήρθαν και νίκησαν 3 ματς στη σειρά και μία ομάδα με πολλούς έμπειρους παίκτες. Ήμουν σίγουρος ότι θα ξαναπήγαιναν στο φάιναλ φορ. Είναι θέμα λεπτομερειών ή κάτι άλλο μικρό όπως τα λάθη ή τα miss match. Ξέρω ότι μπήκε ο Γιάριτς κι έπαιξε καλά για τη Σιένα. Ένιωθε σίγουρος. Δε νομίζω ότι έπαιξε καλά όλη τη χρονιά. Όμως ήρθε σε μία κατάσταση όπου ένιωσε τη σιγουριά. Έκανε τρία μεγάλα ματς και αυτή ήταν η διαφορά στη σειρά. Είχε να κάνει με τις λεπτομέρειες. Είναι ατυχές το ότι δεν το κατάφεραν. Όμως πρέπει να προσπαθήσουν να τελειώσουν δυνατά τη σεζόν με το Ελληνικό πρωτάθλημα”.


Λίγο πριν αναχωρήσει από τη σουίτα του στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Park Hyatt στο Magnificent Mile του Σικάγο, για το καθιερωμένο πρωϊνό shootaround πριν το ματς με τους Μπουλς, ο Τσίλντρες, που άφησε μόνο φίλους στην Ελλάδα, έστειλε το δικό του μήνυμα στους πρώην συμπαίκτες του αλλά και στους φιλάθλους του Ολυμπιακού: “Θέλω να τους πω ότι μου λείπουν. Ελπίζω ν’ απολαμβάνουν την Ελλάδα τώρα. Σύντομα θ’ ζεστάνει ο καιρός και ο κόσμος θα πηγαίνει στην παραλία για να χαλαρώσει. Στους φιλάθλους θέλω να πω ότι μου λείπει η συμπαράστασή τους. Λαμβάνω μηνύματα στο twitter από εκείνους. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αγάπη. Στους συμπαίκτες μου, συνεχίστε να δουλεύετε σκληρά. Συνεχίστε να διασκεδάζετε με το μπάσκετ. Πρέπει ν’ αντιληφθούμε ότι έχουμε επάγγελμα που αγαπάμε. Είναι ευλογία που μας επιτρέπεται να το κάνουμε αυτό. Ο,τι και να συμβαίνει, αν πρόκειται για μία άσχημη ήττα, έναν τραυματισμό ή αν δεν παίζετε κρατήστε το κεφάλι ψηλά και απολαύστε το γιατί δεν κρατά για πάντα. Μου λείπει η Ελλάδα κι όλοι εκεί πέρα. Κάποια στιγμή σύντομα θα έρθω εκεί και θα πάω για διακοπές και θα προσπαθήσω να βρεθώ με αρκετό κόσμο”.
www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου