ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Επίδειξη δύναμης και 2-0...(video)




Επίδειξη δύναμης και 2-0...(video)
21/5/2011 19:10:33
ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΣΕΛ...Για ένα ακόμα παιχνίδι φάνηκε η ξεκάθαρη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ Άρη και Ολυμπιακού και οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 102-76 στο Αλεξάνδρειο κάνοντας το 2-0 στην σειρά των ημιτελικών. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είδε τον Τεόντοσιτς για ένα ακόμα παιχνίδι να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όπως και ο εκπληκτικός Λουκάς Μαυροκεφαλίδης τους οποίους ακολούθησαν σε απόδοση οι Έρτσεγκ, Παπανικολάου, Γκόρντον και Παπαλουκάς ενώ η ευχάριστη έκπληξη προήλθε από την αγωνιστική αφύπνιση του Μάρκο Κέσελ, ο οποίος θύμισε ημέρες Μουντομπάσκετ…

Ξεκίνημα καρμπόν, όμοιο με αυτό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη και στο Αλεξάνδρειο καθώς οι ερυθρόλευκοι μόλις στα δύο πρώτα λεπτά διαμόρφωσαν ένα υπέρ τους σκορ 2-13 με το Μίλος Τεόντοσιτς να έχει και πάλι πάρει φωτιά. Άξιους συμπαραστάτες είχε τον Παπανικολάου και τον Μπουρούση και όλα έδειχναν ότι η ψαλίδα της διαφοράς θα ανοίξει πάρα πολύ, ωστόσο οι παίκτες του Ντούντα χαλάρωσαν υπερβολικά στην άμυνα με αποτέλεσμα ο Άρης να μειώσει αρκετά, ο Ολυμπιακός να παραμένει μπροστά στο σκορ με πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση σε όλους τους τομείς και το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει με σκορ 23-27 και τον Ίβκοβιτς να έχει πολλά παράπονα από την αμυντική λειτουργία. Οι φωνές του Ντούντα έπιασαν τόπο και σε συνδυασμό με την είσοδο του Γλυνιαδάκη στο παρκέ που θωράκισε αμυντικά τον Ολυμπιακό κάτω από το καλάθι αφού έβαλε δύναμη στο σκληρό παιχνίδι των ψηλών του Άρη και έτσι οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν και πάλι την διαφορά (28-41) και στην συνέχεια της έδωσαν και τη μεγαλύτερη τιμή της (31-45) ωστόσο στην συνέχεια ένα κενό δίλεπτο έβγαλε και πάλι τον Ίβκοβιτς από τα ρούχα του και τον ανάγκασε να καλέσει time out καθώς είδε και πάλι την διαφορά να χάνεται. Παράλληλα στο παιχνίδι πέρασε και ο Μπουρούσης, ο οποίος με πολύ ενέργεια βοήθησε την ομάδα του να πάει στα αποδυτήρια με σκορ 40-52.

Το δεκάλεπτο της ανάπαυλας φαίνεται πως αφύπνισε τους ερυθρόλευκους και με τις κατάλληλες οδηγίες από τον Ίβκοβιτς, ο Ολυμπιακός επέστρεψε από τα αποδυτήρια με διάθεση να καθαρίσει το ματς και πολύ γρήγορα με τους Τεόντοσιτς, Σπανούλη, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση διαμόρφωσε το 43-59. Παρόλα αυτά τα κενά διαστήματα στοίχιζαν ακόμα στους ερυθρόλευκους που έβλεπαν να χτίζουν διαφορές και να χάνονται (50-59). Η είσοδος του Γκόρντον στην θέση του Σπανούλη ανέβασε την πίεση στην άμυνα, ο Τεόντοσιτς ξεκίνησε να σκοράρει και πάλι, όπως και ο Μαυροκεφαλίδης και έτσι οι παίκτες τους Ίβκοβιτς έκλεισαν την τρίτη περίοδο με σκορ 61-75. Η τελευταία περίοδος της αναμέτρησης ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να κολλάει το γκάζι στο πάτωμα και τους Γκόρντον και Μαυροκεφαλίδη να συνδυάζονται ιδανικά και να στέλνουν την διαφορά στο +20 (61-81) ενώ παράλληλα η αμυντική λειτουργία ήταν εξαιρετική. Ο Γκόρντον , όμως γύρισε το πόδι του και αποσύρθηκε στον πάγκο αλλά τον ρόλο του ανέλαβε ο Παπαλουκάς που άρχισε να μοιράζει έτοιμα καλάθια και οι Παπανικολάου και Χαλπερίν τελείωναν με ιδανικό και εντυπωσιακό τρόπο. Με αυτό τον τρόπο, οι ερυθρόλευκοι παγίωσαν την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους και ο Ίβκοβιτς ξεκίνησε τις αλλαγές χωρίς αυτό να σημαίνει μείωση της απόδοσης, αντίθετα η διαφορά εκτινάχθηκε στο +26 (70-96). Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αλλά όχι για τον Ίβκοβιτς που ζητούσε ουσία και όχι θέαμα και έτσι οι ερυθρόλευκοι έφτασαν άνετα στην επικράτηση με σκορ 76-102.






Τα δεκάλεπτα: 23-27, 40-52, 61-75, 76-102

Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 5, Κινγκ 8, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 11, Χαραλαμπίδης 14 (1), Κασίροφ 12, Κουμπούρας 5 (1), Μπάβτσιτς 17 (1), Χρυσικόπουλος 2, Βεργίνης 2, Μποχορίδης.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 7, Γκόρντον 7 (1τρ., 7 ριμπ.), Σπανούλης 2, Πρίντεζης 2, Μπουρούσης 6 (1), Κέσελ 13 (2), Μαυροκεφαλίδης 18, Χαλπερίν 8, Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου 8 (1), Έρτσεγκ 10, Τεόντοσιτς 15 (2).





www.rednews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου