ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Και του σαλονιού και του…λιμανιού!

Και του σαλονιού και του…λιμανιού!

19/05/2011

Ξεκάθαρα και πέραν πάσης αμφισβήτησης το κεντρικό πρόσωπο του φετινού Ολυμπιακού είναι και θα είναι (ανεξάρτητα αποτελεσμάτων) ο Ντούσαν Ιβκοβιτς. Δεν γράφω κάτι καινούργιο αλλά νομίζω ότι μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τους τελικούς των πλέι οφ και με το ισοζύγιο του Ολυμπιακού περίπου ισοσκελισμένο (εκτός φάιναλ φορ Ευρωλίγκα, κατάκτηση Κυπέλλου Ελλάδος και αήττητη πορεία με 33 νίκες στην Ελλάδα) πρέπει να αποδώσουμε τα του Καίσαρος. Και όχι να κρίνουμε αργότερα εκ του ασφαλούς και εκ των (τελικών) αποτελεσμάτων…
Πρώτο δεδομένο: Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς διαχειρίζεται φέτος χειρότερο υλικό από αυτό του Ολυμπιακού την τελευταία διετία. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αφού του έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσει αληθινή ομάδα και να μοιράσει ρόλους και όχι να παλεύει με πριμαντόνες, αθεράπευτους εγωισμούς και αγωνιστικά απείθαρχους παίκτες.
Δεύτερο δεδομένο: Όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό δήλωσε ότι ήρθε στην Ελλάδα γιατί απλά του άρεσε η ιδέα να ξαναδουλέψει στη συγκεκριμένη ομάδα. Δεν ήρθε ούτε για τα λεφτά, ούτε για τη δόξα, επειδή πολύ απλά στην ηλικία του είναι χορτασμένος και από τα δύο. Αυτό ακριβώς του δίνει και το δικαίωμα να μη βάζει νερό στο κρασί του. Στο χειρότερο δυνατό σενάριο και αν τα πράγματα δεν του πήγαιναν καλά απλά θα έπαιρνε το καπελάκι του και θα γύριζε στο Βελιγράδι.
Τρίτο δεδομένο: Η κουμπαριά και η φιλία του με τον Ομρπάντοβιτς δεν μπορούσε να μπει υπό κρίση. Είναι σχέση δοκιμασμένη αλλά ο Ντούντα γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της μεγάλης αντιπαλότητας φρόντισε εξ΄ αρχής να διαχωρίσει τη θέση του. ’’Φέτος ο Ολυμπιακός έχει προπονητή’’, είπε με την πρώτη. Με άλλα λόγια: Άλλο η φιλία, άλλο η δουλειά.
Τέταρτο δεδομένο: Ο Ιβκοβιτς -σε συνέχεια του προηγουμένου- ξέρει πολύ καλά την ιδιοσυγκρασία των οπαδών του Ολυμπιακού αλλά και την στερημένη από τίτλους δεκαετία. Δεν επεδίωξε σε καμία περίπτωση να ζητήσει πίστωση χρόνου, να πείσει τους φιλάθλους ότι πρέπει να κάνουν υπομονή και δεν επικαλέσθηκε καμία λογική ή παράλογη δικαιολογία στις δύσκολες στιγμές της σεζόν. Βγήκε απόλυτα κερδισμένος και στο επικοινωνιακό κομμάτι και για αυτό η σχέση του με τον κόσμο σε γενικές γραμμές είναι πολύ ομαλή. Παρότι υπήρξαν στιγμές μέσα στη χρονιά που δοκιμάστηκε δικαίως ή αδίκως.

www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου