ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Φέρνουν χρήμα οι Βραζιλιάνοι

Φέρνουν χρήμα οι Βραζιλιάνοι

21/05/2011
Φέρνουν χρήμα οι Βραζιλιάνοι 
Ένα ποσό περί τα δύο εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να μπει στα ταμεία του Παναθηναϊκού από τις πωλήσεις των Γκάμπριελ και Μαρσέλο Μάτος, σε Γκρέμιο και Μποταφόγκο αντίστοιχα. Ο τελευταίος «χορός» του Ζιλμπέρτο Σίλβα μπροστά στον κόσμο των «πρασίνων» αύριο κόντρα στον ΠΑΟΚ και ίσως των Τζιμπρίλ Σισέ και Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Κοντά σε συμφωνία με την Γκρέμιο για την πώληση του Γκάμπριελ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Η βραζιλιάνικη ομάδα προσφέρει στους «πράσινους» 350.000 για τον 30χρονο μπακ συν δύο ή τρεις νεαρούς ποδοσφαιριστές, πρόταση που αναμένεται να γίνει δεκτή από το «τριφύλλι». Μιλώντας μάλιστα σε ΜΜΕ της πατρίδας του, ο αντιπρόεδρος της Γκρέμιο, Αντόνιο Μάρτινς, δήλωσε: «Οι διαπραγματεύσεις πάνε πολύ καλά. Τις λεπτομέρειες για το νέο συμβόλαιο του Γκάμπριελ με την Γκρέμιο θα τις δούμε μετά. Αυτή τη στιγμή το σημαντικό είναι να κερδίσουν την ελευθερία του παίκτη».

Από την πλευρά του ο παίκτης έχει τονίσει στους διοικούντες τον Παναθηναϊκό ότι δεν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, κάτι που είναι διατεθειμένοι να δεχτούν στην Παιανία, αρκεί να λάβουν το κατάλληλο αντίτιμο.

Εκτός από την Γκρέμιο και η Μποταφόγκο έχει αναφέρει ότι θα καταθέσει πρόταση για να κρατήσει έναν άλλον παίκτη του «τριφυλλιού», τον Μαρσέλο Μάτος. Η έτερη ομάδα της Βραζιλίας φημολογείται ότι θα προσφέρει 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που κρίνεται ικανοποιητικό από τους «πράσινους», αφού και ο Μάτος έχει εκδηλώσει την επιθυμία να παραμείνει στην πατρίδα του. Οι Βραζιλιάνοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι αν δεν δώσουν χρήματα δεν πρόκειται να αποκτήσουν τον παίκτη και έτσι αναμένεται ο Παναθηναϊκός να βάλει ένα σημαντικό ποσό στο ταμείο του. Αθροιστικά, ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα κέρδος 2 εκατομμυρίων ευρώ από δύο παίκτες που φέτος δεν έπαιζαν στην ομάδα.

Ο τελευταίος «χορός» του Ζιλμπέρτο

Τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε εντός έδρας αγώνα θα φορέσει για τελευταία φορά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, στο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, για την πέμπτη αγωνιστική των πλέι οφ. Ο Βραζιλιάνος μέσος θα αποχωρήσει, όπως έχει γίνει γνωστό από καιρό, μετά τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων των «πρασίνων» και θα συνεχίσει την καριέρα του στην πατρίδα του, με τη Φλαμένγκο να αποτελεί τον πιθανότερο προορισμό του. Ο πρώην αρχηγός της «Σελεσάο» έχει προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό, από το καλοκαίρι του 2008, όταν και φόρεσε τα πράσινα, προερχόμενος από την Άρσεναλ. Το κενό που θα αφήσει ο Ζιλμπέρτο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί, ωστόσο η συμφωνία του με την οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ είναι η βασική αιτία της επιστροφής στην πατρίδα του.

Εκτός από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι πολύ πιθανό στην αναμέτρηση κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά», οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να δουν για τελευταία φορά από κοντά και τους Τζιμπρίλ Σισέ και Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Γάλλος επιθετικός δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα παραμείνει στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι, ενώ ανα δεν βρεθεί λύση στο οικονομικό ζήτημα του «τριφυλλιού», τότε ίσως είναι ανάμεσα στους παίκτες που θα πουληθούν.

Αναφορικά με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, μεγάλη σημασία θα παίξει και η θέση που θα καταλάβει στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός. Αν οι «πράσινοι» καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για το Champions League, τότε ίσως παραμείνει στο τιμόνι του συλλόγου και την επόμενη σεζόν. Ακόμα βέβαια και αν συμβεί αυτό, δεν είναι σίγουρο ότι θα βρίσκεται στην Ελλάδα και την ερχόμενη σεζόν. Σε περίπτωση που προκύψει θέμα προπονητή, πρώτος υποψήφιος είναι ο Γιώργος Δώνης, με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να ακολουθεί.

*Συνάντηση με ανθρώπους του Παναθηναϊκού για να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του Τζαμέλ Αμπντούν φημολογείται ότι θα έχει ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα αυτές τις ημέρες για προσωπικές του υποθέσεις.
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου