Ο "μουσάτος" έχει συμβόλαιο για άλλο ένα χρόνο με τους πρωταθλητές Ελλάδας και σκέφτεται να το εξαντλήσει, ενώ στο μυαλό του είναι και η επέκταση ως το καλοκαίρι του 2013, τερματίζοντας την καριέρα του στο λιμάνι. Έτσι, λοιπόν, οι σειρήνες γύρω από το όνομά του τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και από την γειτονική Τουρκία, δεν του αρέσουν καθόλου, διότι δεν έχει καν συζητήσει, ποσώ μάλλον να έχει και συγκεκριμένες προτάσεις στα χέρια του.

Η άποψη του ίδιου είναι πως δεν χρειάζεται να βγαίνουν προς τα έξω τέτοια πράγματα, διότι κάνουν μόνο κακό. Ο Μέλμπεργκ δεν σκέφτεται να... συνταξιοδοτηθεί από τώρα, πηγαίνοντας στο MLS και συγκεκριμένα σε ομάδα της Νέας Υόρκης, όπως υποστηρίζουν κάποια δημοσιεύματα, ενώ η Γαλατάσαραϊ της 9ης θέσης στο τούρκικο πρωτάθλημα και των οικονομικών προβλημάτων δύσκολα μπορεί να τον δελεάσει.

Δεν θέλει να φύγει, γουστάρει που παίζει στον πρωταθλητή Ελλάδας, ενώ τον ενδιαφέρει να παίξει σε υψηλό επίπεδο και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό επομένως βάζει στο περιθώριο και κάποια ευφάνταστα σενάρια για το Κατάρ, όπου είθισται να πηγαίνουν ορισμένοι παίκτες για τα τελευταία ένσημα.