Μια απέλπιδα προσπάθεια έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου, τον οποίο δικαίωσε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απαγορεύοντας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, αντικατάσταση του αλλά και της Καβάλας στη Σούπερ Λίγκα. Με 14 ομάδες μέχρι νεωτέρας!
Καμία ομάδα δεν μπορεί να πάρει τη θέση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Super Leaguε, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΠΑΕ του Βόλου.
Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες, καμία άλλη ομάδα δεν μπορεί να πάρει τη θέση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με 14 ομάδες, καθώς σύμφωνα με την απόφαση η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν μπορεί να εξετάσει φακέλους υποψηφίων ομάδων για την αντικατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα Super League, καθώς και να χορηγήσει σε αυτές πιστοποιητικό συμμετοχής. Μάλιστα, οι Θεσσαλοί εξέδωσαν και ανακοίνωση για τη σχετική απόφαση.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου
Mε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που εκδόθηκε σήμερα και ώρα 15.00, κατόπιν υποβληθείσης αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής με προσωρινή διαταγή κατά της απόφασης της ΕΕΑ, που δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στον Ολυμπιακό Βόλου, διετάχθη, αφ' ενός η αναβολή του αγώνα ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ στις 28.8 για την 1η αγωνιστική της Super League και αφετέρου απαγορεύτηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να εξετάσει φακέλους υποψηφίων ομάδων για την αντικατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα Super League, καθώς και να χορηγήσει σε αυτές πιστοποιητικό συμμετοχής.
Αδιαφορεί η Σούπερ Λίγκα
Ωστόσο η διοργανώτρια αρχή δεν πρόκειται να λάβει σοβαρά την απόφαση αυτή καθώς αποτελεί παρέμβαση των πολιτικών δικαστηρίων στην αθλητική δικαιοσύνη, κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό της ΕΠΟ, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα ουσιαστικά έχουν διαγραφεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ουδείς ασχολείται μαζί τους.
Ο δικηγόρος της βολιώτικης ΠΑΕ, Θανάσης Χαρμάνης δήλωσε στον Sentra 103,3: «Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διέταξε την ΕΕΑ να μην χορηγήσει πιστοποιητικό σε οποιαδήποτε ομάδα. Προσπάθησαν το όνειρό μας να το κάνουν εφιάλτη, αλλά δεν πειράζει. Θα ξαναγίνει γλυκό όνειρο».
Ο έμπειρος νομικός εμφανίστηκε σχεδόν σίγουρος πως όλα θα έχουν τελειώσει το επόμενο 20ήμερο: «Εκτιμώ πως θα υπάρχει απόφαση. Το πιο σωστό είναι να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο. Δεν θα χανόταν ο κόσμος αν η πρώτη αγωνιστική, εν όψει και της διακοπής λόγω της εθνικής, να αναβληθεί. Είναι πολύ εύκολο να λυθούν όλα τα προβλήματα. Θα βοηθήσουμε κι εμείς. Ούτε μνησίκακοι είμαστε, ούτε ανόητοι».
Για όσα συμβαίνουν στην ομάδα, σχολίασε: «Εμείς δεν ανήκουμε σε κόμμα, δεν ασχολούμαστε με την πολιτική, ασχολούμαστε με την ομάδα, με τους εκατό υπαλλήλους της ΠΑΕ που κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο. Εγώ είμαι 50 χρόνια φίλαθλος του Ολυμπιακού Βόλου. Τα τελευταία δύο χρόνια εκτοξεύθηκε και αποτέλεσε πηγή χαράς. Αυτό δεν πρέπει να χαθεί».
Για να καταλήξει: «Ήταν άδικο αυτό που έγινε. Εμείς τιμωρηθήκαμε σαν ομάδα και βάσει του άρθρου 29 παράγραφος 12, η ΕΠΟ υπερισχύει έναντι πάσης άλλης αρχής. Δεν είναι δυνατόν μια επιτροπή να σου στερεί το δικαίωμα να έχεις ομάδα».
www.gazzetta.gr/