ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Πρεμιέρα χωρίς Θρύλο

Πρεμιέρα χωρίς Θρύλο

25/08/2011
Απίστευτο κι όμως ελληνικό... Μόλις 48 ώρες πριν την επίσημη έναρξη του πολυδιαφημισμένου ελληνικού πρωταθλήματος και οι φορείς του ακόμη δεν έχουν τη δυνατότητα να ενημερώσουν επίσημα σχετικά με τα πόσα ματς θα διεξαχθούν το προσεχές, τελευταίο, Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Η λίγκα βέβαια έχει εκφράσει επίσημα την τοποθέτησή της για το τι πρέπει να συμβεί, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Αυτό που μοιάζει ως δεδομένο πλέον είναι ότι η αναμέτρηση του πρωταθλητή Ολυμπιακού δεν θα διεξαχθεί κι αυτό διότι όπως έγινε γνωστό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα εξεταστούν την επόμενη εβδομάδα οι φάκελοι του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας που κλήθηκαν εσπευσμένα για ν' αντικαταστήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από την επιτροπή ο φάκελος των βοιωτών, της παρούσης, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ωστόσο των «μαυραετών» φέρεται ελλιπής. Ωστόσο, οι δραμινοί έχουν τον χρόνο για να τον τελειοποιήσουν και να πάρουν το πιστοποιητικό συμμετοχής. Όπως συνέβη έστω και την ύστατη ώρα, σήμερα, με την ΑΕξάρα η οποία τελικά πήρε πιστοποιητικό, αλλά ούτε κι αυτή πρόκειται ν' αγωνιστεί καθώς δεν έχει αντίπαλο (σ.σ. είχε κληρωθεί να παίξει με τον Ολυμπιακό Βόλου στην πρεμιέρα).

Κατά τ' άλλα, όλα δείχνουν ότι η πρεμιέρα θα γίνει με πέντε ή έξι αγώνες και το διαζευκτικό «ή» σχετίζεται με την υπόθεση του Ηρακλή. Εξηγούμε... Από τη στιγμή που ΑΕΛ και Πανσερραϊκός παραιτήθηκαν των υποθέσεών τους, αποσύροντας τα ασφαλιστικά μέτρα, άνοιξαν το δρόμο για να γίνει η σέντρα αν και όπως διεμήνυσαν είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ νέα αίτηση αναίρεσης την επόμενη εβδομάδα. Βέβαια υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο που θέλει τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα να καταθέτουν αύριο ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η υπόθεσή τους δεν θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα.

Οπότε μένουμε με το κρατούμενο ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει χωρίς τα ματς του Θρύλου μας και της ΑΕξάρας. Υπάρχει όμως ακόμη μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τον Ηρακλή και τον Αστέρα Τρίπολης. Ο «Γηραιός» που υποβιβάστηκε για πλαστογραφία, ζήτησε αναίρεση της απόφασης των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων επιτροπών της ΕΠΟ. Οι δικηγόροι της ΠΑΕ εξήγησαν πως η πλαστογραφία έγινε από τον πρώην πρόεδρο, Γιάννη Τάκη, όπως είχε παραδεχθεί και ο ίδιος και ζήτησαν να δικαιωθούν, όπως συνέβη με την Παναχαϊκή, η οποία «γλίτωσε» αφού η ευθύνη ήταν ενός υπαλλήλου.

Στην εκδίκαση ήταν επίσης άνθρωποι της ΕΠΟ και του Αστέρα Τρίπολης. Η μεν ομοσπονδία ζήτησε να μην αλλάξουν οι αποφάσεις των οργάνων της, ενώ από την αρκαδική ΠΑΕ τέθηκε θέμα κακής σύνθεσης του δικαστηρίου. Εκτός από τον δικαστή, υπάρχουν ένας εκπρόσωπος της ΕΠΟ και ένας της Ένωσης Football League 1 και 2, αλλά ομοσπονδία και Τρίπολη ήθελαν να είναι εκπρόσωπος της Super League! Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και η εκδίκαση συνεχίστηκε και τελικά ολοκληρώθηκε.

Πλέον απομένει να εκδοθεί η απόφαση. Ο Ηρακλής ζητά να γίνει αυτό σήμερα ή αύριο, ενώ η ΕΠΟ θέλει προθεσμία ως την άλλη εβδομάδα και οι τόνοι μεταξύ των Καϊμακάμη και Κουρίδη ανέβηκαν πολύ! Λίγο μετά ανακοινώθηκε πως το δικαστήριο θα περιμένει υπομνήματα ως τις 12.30μ.μ. της Παρασκευής και στη συνέχεια θα εκδοθεί η απόφαση! Αν ο Ηρακλής δικαιωθεί, τότε θα πρέπει, η Επιτροπή Εφέσεων, με νέα σύνθεση, να επανεξετάσει την περίπτωσή του. Αυτό αυτόματα σημαίνει πως είτε θα αναβληθεί ο αγώνας του Αστέρα Τρίπολης με τον Παναιτωλικό είτε δεν θα γίνει η σέντρα αυτό το Σαββατοκύριακο!
www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου