ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ενισχύθηκαν ή αποδυναμώθηκαν;

Ενισχύθηκαν ή αποδυναμώθηκαν;

Τις Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός για την φάση των ομίλων του Champions League και το RedPlanet.gr σας παρουσιάζει την μεταγραφική δραστηριότητα των τριών αντιπάλων των ερυθρολεύκων, την περίοδο του καλοκαιριού.
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει, ύστερα από απουσία ενός χρόνου, στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση όπου θα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ για την φάση των ομίλων του Champions League.
Οι τρεις αντίπαλοι των Πειραιωτών προχώρησαν σε προσθήκες αλλά και παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών, με πιο δραστήρια από όλες στο μεταγραφικό παζάρι, την Άρσεναλ του Αλσατού τεχνικού, Αρσέν Βενγκέρ. Προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό της είχε και η Ολιμπίκ Μαρσέιγ, ενώ η Ντόρτμουντ δεν κινήθηκε ιδιαίτερα στην καλοκαιρινή περίοδο των μεταγραφών, παρουσιάζοντας πολύ μικρές αλλαγές στο ρόστερ της, κάτι που θα την βοηθήσει να έχει ομοιογένεια από την αρχή της χρονιάς.


Η Άρσεναλ ενισχύθηκε σημαντικά με την απόκτηση των Ζερβινιό (Λιλ), Περ Μέρτεζακερ (Βέρντερ), Παρκ Τσου Γιούνγκ (Μονακό), Αντρέ Σάντος (Φενέρμπαχτσε), Καρλ Τζένκινσον (Τσάρλτον), Άλεξ Όξλεϊντ - Τσάμπερλεϊν (Σάουθαμπτον - πρόκειται για εξαιρετικό ταλέντο) και Χοέλ Κάμπελ (Ντεπορτίβο Σαπρίσα - δόθηκε δανεικός στη Λοριάν).

Στον αντίποδα οι "κανονιέρηδες" υπέστησαν σημαντικές απώλειες στο ρόστερ τους καθώς από το "Emirates" αποχώρησαν πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές όπως οι Γκαέλ Κλισί (Μάντσεστερ Σίτι), Σαμίρ Νασρί (Μάντσεστερ Σίτι), Εμανουέλ Έμπουε (Γαλατάσαραϊ) και Σεσκ Φάμπρεγας (Μπαρτσελόνα) αλλά και ορισμένοι ταλαντούχοι, όπως ο Ρόρι Ντίκον (Σάντερλαντ), Αρμάν Τραορέ (QPR), Χένρι Λάνσμπουρι (Γουέστ Χαμ), Ζιλ Σινού (Λοριάν) και Κάιλ Μπάρτλεϊ (Ρέιντζερς).

Οι "Gunners" προέβησαν σε αρκετές προσθήκες της τελευταίας στιγμής αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν οι παίκτες που ήρθαν θα καταφέρουν να αναπληρώσουν το κενό εκείνων που αποχώρησαν.

Σε αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της προχώρησε και η Ολιμπίκ Μαρσέιγ. Στο λιμάνι της Μασσαλίας κατέληξαν οι Αλού Ντιαρά (Μπορντό), Μοργκάν Αμαλφιτανό (Λοριάν), Ζερεμί Μορέλ (Ρεν), Νικολά Ν' Κουλού (Μονακό), Ζεναρό Μπρασιλιανό (Νανσί) και Τζίμι Τραορέ (Μονακό).

Αντιθέτως παρελθόν για τους Μαρσεγέζους αποτέλεσαν οι Ταγέ Ταΐβο (Μίλαν), Γκαμπριέλ Χάιντσε (Ρόμα), Έντουαρντ Σισέ (Οσέρ), Χατέμ Μπεν Αρφά (Νιούκαστλ - έπαιζε από πέρσι δανεικός), Βιτορίνο Ίλτον (Μονπελιέ) και Λεϊτί Ν' Ντιαγ (Αζαξιό). Βάζοντας στην ζυγαριά τα "πάρε" - "δώσε" της Μαρσέιγ, το αποτέλεσμα είναι αρκετά ισορροπημένο.

Σχετικά ήσυχο ήταν το μεταγραφικό καλοκαίρι για την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Τέσσερις παίκτες έφθασαν στη Βεστφαλία και την κοιλάδα του Ρουρ και μόλις τρεις αποχώρησαν. Από τα αποκτήματα της Μπορούσια, σίγουρα ξεχωρίζει το όνομα του Ιβάν Πέρισιτς (Κλαμπ Μπριζ), ενώ μάλλον άγνωστοι στο ευρύ κοινό είναι οι Ιλκαϊ Γκεντογάν (Νυρεμβέργη), Κρις Λέβε (Τσέμνιτσερ) και Μουσταφά Αμνί (Central Coast Mariners, θα μείνει Αυστραλία δανεικός).

Από αυτούς που αποχαιρέτησαν την πρωταθλήτρια Γερμανίας για το 2010-11, πολύ σημαντική απώλεια μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή του Νουρί Σαχίν (Ρεάλ Μαδρίτης) και μάλλον ανώδυνη αυτή των Μάρκους Φάουλνερ (Νυρεμβέργη) και Τάμας Χάϊναλ (Στουτγκάρδη).

Συμπερασματικά, η Άρσεναλ ήταν αυτή που υπέστη την μεγαλύτερη "αλλοίωση" στο ρόστερ της και παραμένει αινιγματικό το πρόσωπο που θα παρουσιάσει μέσα στη χρονιά, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε πως παραμένει μια πανίσχυρη ομάδα. Η Μαρσέιγ απέκτησε και έχασε καλούς παίκτες, ενώ η Ντόρτμουντ ίσως έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, καθώς είχε ελάχιστες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της και θα διατηρήσει την ομοιογένεια του συνόλου της από την περσινή σεζόν.

www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου