ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 0-1

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 0-1

Ο Ολυμπιακός με γκολάρα του Φετφατζίδη στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης άλωσε το "Velodrome" και έφυγε νικητής με σκορ 0-1 επί της Μαρσέιγ. Συγκινητική η προσπάθεια των παικτών του Θρύλου, που κατάφεραν να πάρουν ένα τεράστιο αποτέλεσμα στη Γαλλία και να κρατήσουν ολοζώντανες τις ελπίδες τους για πρόκριση στην φάση των "16" του Champions League!
Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάλαβαν ούτε από απουσίες, ούτε από πίεση για το αποτέλεσμα, ούτε από τον προκλητικό Ριτσόλι που έκλεινε τα μάτια στα "φονικά" τάκλιν των Μασσαλών, ούτε από τίποτα. Πήγαν στο "Velodrome", ανάγκασαν τους οπαδούς της... ΑΕΚ να σκάσουν, κάρφωσαν το "παστέλι" τους στο 82' με τον κοντό (αλλά τι κοντό...), πήραν το τρίποντο και πλέον περιμένουν τον Βενγκέρ και την Άρσεναλ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για μια νύχτα, που πραγματικά μπορεί να καεί ο Πειραιάς! Οι πληροφορίες ότι στις αποσκευές του Βαλβέρδε υπάρχει και η προπονητική ταυτότητα του Ντεσάν, δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί...
Ο αγώνας


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μέγκιερι. Από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβραάμ και Μαρκάνο. Οι Μοδέστο και Μανιάτης αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Μιραλάς αγωνίστηκε δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και ο Φουστέρ σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον Τζεμπούρ, ο οποίος ηγήθηκε της ερυθρόλευκης επίθεσης.


Από την πλευρά της, η Μαρσέιγ παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Μανταντά. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Καμπορέ, Ντιαβαρά, Ν' Κουλού και Τραορέ. Οι Ντιαρά και Σεϊρού αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Ρεμί έπαιξε δεξιά, ο Αντρέ Αγιού αριστερά και ο Βαλμπουενά πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τζόρνταν Αγιού.


Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον τρίτο ευρωπαϊκό εκτός έδρας αγώνα του. Δεν πιάστηκε στον ύπνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όπως στο Λονδίνο και το Ντόρτμουντ. Μάλιστα, θα μπορούσε να προηγείται σε αυτό το διάστημα. Στο 4', ο Μιραλάς βγαίνει απέναντι στον Μανταντά. Κάποιος Ρενάτι Φαβεράνι, όμως, είχε διαφορετική άποψη και σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ στον Τζεμπούρ, που δεν επηρέαζε. Ο Βέλγος έβγαινε μόνος του απέναντι στον Γάλλο τερματοφύλακα. Στο 9', ο Ριτσόλι δεν είδε το χέρι του Ντιαβαρά μέσα στην περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Η φάση συνεχίστηκε. Ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Φουστέρ εκτέλεσε και ο Μέλμπεργκ με μια αρχοντική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Μανταντά. Ο Σουηδός πανηγύρισε. Ο Φαβεράνι, όμως, σήκωσε τη σημαία του. Ο στόπερ της πειραϊκής ομάδας ήταν οφσάιντ.


Ο Πρωταθλητής Ελλάδας ήταν εκπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο. Μία ομάδα υπήρχε πάνω στο χορτάρι. Η Μαρσέιγ είχε κάκιστη απόδοση σε αυτό το διάστημα. Αν εξαιρεθεί η κεφαλιά του Ντιαρά στο 11', που κατέληξε άουτ, δεν είχε άλλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Μπορεί να κέρδισε κάποια κόρνερ (πέντε συνολικά), αλλά η εστία του Μέγκιερι δεν πιέστηκε σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους. Ο Μανιάτης πήγε περίφημα στον άξονα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά μέχρι το 36' δεν είχαν κάποια άλλη αξιοσημείωτη ευκαιρία, καθώς παρουσίασαν πρόβλημα στην τελική πάσα. Προυποθέσεις δημιουργήθηκαν, αλλά έλειψε το κάτι παραπάνω στην τελική προσπάθεια. Στο 36', όμως, ο Ολυμπιακός στάθηκε ξανά άτυχος. Ο Μιραλάς ξεπέρασε με ατομική ενέργεια τον Ντιαριά, σούταρε με το αριστερό μέσα από τα πλάγια της περιοχής, αλλά ο Μανταντά έδιωξε. Η φάση δεν είχε τελειώσει... Η μπάλα έφτασε στον Φουστέρ, ο οποίος σούταρε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Ντιαρά και ο Μανταντά με μία εκπληκτική εκτίναξη “γύρισε” το σώμα του, καθώς ακολουθούσε αντίθετη πορεία με την μπάλα και έδιωξε με το δεξί χέρι σε κόρνερ. Απίστευτη απόκρουση, απίστευτη ατυχία. Στο 39', ο Θρύλος απείλησε ξανά. Ο Μανιάτης ξεκίνησε κούρσα από τη μεσαία γραμμή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, σούταρε με το δεξί και ο τερματοφύλακας της Μαρσέιγ απομάκρυνε τον κίνδυνο. Εδώ έπιασε το προηγούμενο, αυτό δεν θα έπιανε...


Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Επιθετικά για τη νίκη. Η Μαρσέιγ, όμως, απείλησε πρώτη. Στο 50', ο Μέγκιερι έδιωξε με το σώμα την προβολή του Βαλμπουενά από το ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από κόντρα στον Αβραάμ. Στο 51', ο Τζεμπούρ έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έδωσε με τη μία στον Φουστέρ, αλλά ο αρνητικός απόψε Ισπανός δεν έδωσε γρήγορα την μπάλα στον Μιραλάς, που ήταν έτοιμος να ξεκινήσει κούρσα απέναντι στον Μανταντά. Ο Φουστέρ άργησε χαρακτηριστικά και χάθηκε μία προϋπόθεση για γκολ. Στο 54', ο Γέστε πήρε τη θέση του Φουστέρ. Γράψαμε πως ο Νταβίντ δεν ήταν καλός σε αυτό το ματς. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα. Στο 56', ο Μέγκιερι δεν υπολόγισε σωστά την μπάλα σε εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, αλλά ευτυχώς από την αναμπουμπούλα που επικράτησε στο ύψος του πέναλτι οι παίκτες της Μαρσέιγ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Η Μαρσέιγ άρχιζε σιγά-σιγά να ανεβάζει στροφές. Στο 59', όμως, ο Ολυμπιακός έχασε μία ακόμα κραυγαλέα ευκαιρία. Ο Μαρκάνο τροφοδότησε τον Μιραλάς, ο οποίος πέρασε τον Ντιαβαρά, καθώς “τσίμπησε” την μπάλα, βρέθηκε απέναντι στον Μανταντά, αλλά πάλι αστόχησε. Όπως στο απίστευτο τετ α τετ με τον Καπίνο. Κακό πλασέ του Βέλγου και ο Γάλλος τερματοφύλακας μπλόκαρε, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Όχι ξανά ρε Κέβιν. Το παιχνίδι είχε πια... τρελό ρυθμό. Στο 62', ο Τζεμπούρ σέντραρε παράλληλα από τα δεξιά, αλλά ο Μιραλάς δεν κατάφερε να βρει την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ανακόπηκε. Στο 66', ο Τζόρνταν Αγιού σούταρε διαγώνια με το αριστερό, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.


Στο 68', έκανε το κομμάτι του και ο πρώτος βοηθός της αναμέτρησης. Ο Αντρέα Στεφάνι. Κάθετη του Μανιάτη στον Μιραλάς, πάλι λανθασμένη υπόδειξη. Πάλι σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Ήμαρτον... Ο Ολυμπιακός ήταν έξοχος πάνω στο χορτάρι του “Βελοντρόμ”. Στο 72', ο Μέγκιερι έκανε μία σπουδαία επέμβαση, μπλοκάροντας με δεύτερη προσπάθεια την κεφαλιά-ψαράκι του Ντιαρά από το ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από σέντρα του Ρεμί από τα δεξιά. Το παιχνίδι είχε πια ένα τέταρτο ακόμα. Στο 75', ο Βαλβέρδε προχώρησε σε δεύτερη αλλαγή. Έξω ο Χολέμπας, μέσα ο Φετφατζίδης. Όλα για όλα από τον Ισπανό προπονητή. Ο Ολυμπιακός πίεζε, πλέον, ασφυκτικά. Άξιζε, διάολε, ένα γκολ. Άξιζε τη νίκη η ομάδα. Στο 80', ο Μανταντά μπλόκαρε το χλιαρό αριστερό σουτ του Γέστε. Μπορούσε καλύτερη προσπάθεια ο Βάσκος. Ο Φραμν, όμως, στο 82' έδειξε την κλάση του. Με σπάνια μπαλιά με το αριστερό “μυτάκι” έβγαλε τον Φετφατζίδη μόνο του απέναντι στην εστία της Μαρσέιγ. Και ο Φέτφαρος, τί έκανε; Με ένα αριστερό σουτ στην κίνηση εκτέλεσε τον Μανταντά! ΓΚΟΛ! Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη Μασσαλία. Στην αριστερή γωνία της γαλλικής εστίας. Θεέ μου, γκολ! Ανατριχίλα! Δεν γράφω άλλο. Ό,τι κάνατε εσείς στα τελευταία λεπτά, έπραξα κι εγώ. Έπαιζα άμυνα.

Η γκολάρα του Φετφατζίδη:


 
Στα εναπομείναντα λεπτά η Μαρσέιγ πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν λύγισαν! Ο συγκλονιστικός Μέγκιερι είπε "όχι" σε εξ επαφής καρφωτή κεφαλιά του Ρεμί στο 85' και ένα λεπτό αργότερα μπλόκαρε σταθερά το συρτό φάουλ του Ζινιάκ, παράβαση στην οποία είχε υποπέσει βλακωδώς ο Μιραλάς. Ο Βαλβέρδε πέρασε τον Ποτουρίδη στο ματς στην θέση του Τζεμπούρ στο 87' για να δώσει βοήθειες στα μετόπισθεν. Στις καθυστερήσεις ο Μέγκιερι "καθάρισε" άλλη μια επικίνδυνη σέντρα από αριστερά και μέχρι τη λήξη ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ξανά από την Μαρσέιγ. Το τελευταίο σφύριγμα από τον Ριτσόλι βρήκε νικητή τον Θρύλο σε μια επική κερδισμένη μάχη στην Γαλλία. Ο Βαλβέρδε και τα παλικάρια του μας έκαναν υπερήφανους!

Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Καμπορέ, Ν' Κούλου, Ντιαβαρά, Τραορέ, Ντιαρά, Σεϊρού, Ρεμί, Α. Αγιού, Βαλμπουενά, Τζ. Αγιού.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Τοροσίδης, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Μοδέστο, Μανιάτης, Μιραλάς, Χολέμπας, Φουστέρ, Τζεμπούρ.

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία).

Επόπτες γραμμών: Αντρέα Στεφάνι, Ρενάτο Φαβεράνι (Ιταλία).

Βοηθοί περιοχών: Τζιανλούκα Ρόκι, Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία).

 Τα highlights του αγώνα:

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 0-1 | MATCH HIGHLIGHTS by pklora7


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου