ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Το προφίλ της Γαλατασαράι

Το προφίλ της Γαλατασαράι

Μαζί με τις ΤΣΣΚΑ και Εφές Πίλσεν, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στους ομίλους του Top - 16 και την Γαλατασαράι, όπου αγωνίζεται και ο Τζαμόν Λούκας, ο πρώην Αμερικανός γκαρντ των ερυθρολεύκων.
Στον πρώτο όμιλο (group F) της δεύτερης φάσης των ομίλων της Euroleague κληρώθηκε ο Ολυμπιακός, με επικεφαλής την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μαζί δύο τουρκικές ομάδες, τις Εφές Πίλσεν και Γαλατασαράι, με την τελευταία να είναι στη θεωρία η λιγότερη δυνατή ομάδα από τις τέσσερις.
Η Γαλατά αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στην διοργάνωση και για να το καταφέρει αυτό χρειάστηκε να αποκλείσει στα προκριματικά τους ΠΑΟΚ, Ασβέλ και Λιέτουβος κατά σειρά. Το έτος ίδρυσης του τμήματος είναι το 1930 και η τουρκική ομάδα έχει κατακτήσει 15 εθνικά πρωταθλήματα. Από το 1993 έως και το 2001 συμμετείχε ανελλιπώς στο Κύπελλο Κόρατς. Το 2008 έφτασε έως τα ημιτελικά του Eurocup όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου DKV Joventut. Την περσινή σεζόν υπό τις οδηγίες του Οκτάι Μαχμουτί πέτυχε 22 νίκες στο εγχώριο πρωτάθλημα και στους τελικούς των πλέι οφ ηττήθηκε από την Φενέρμπαχτσε. Το καλοκαίρι ενισχύθηκε με τους Λάκοβιτς, Λούκας (τον περσινό Αμερικανό γκαρντ του Ολυμπιακού), Σονγκάιλα, Αλντεμίρ και κατάφερε να φτάσει στο Top - 16 της Euroleague.

Χαρακτηριστικό της Γαλατά πως κανείς παίκτης της δεν έχει διψήφιο αριθμό πόντων στην φετινή Euroleague. Ο 19χρονος πάουερ - φόργουορντ Αλτεμίρ έχει 7.1 πόντους και 4.7 ρ. μ.ο., ο Άντριτς πετυχαίνει αντίστοιχα 9.8 μ.ο. πόντους σε κάθε ματς και σημαντικός είναι ο Λάκοβιτς με 9.4 π., 2.8 ασ. και 45% στα σουτ τριών πόντων. Ο Σούμπερτ έχει 7.9 π., 3.4 ρ. και 1 ασ., ενώ ο Σιπ έχει 7.8 π. και 5.2 ρ. Οι μ.ο. του Λούκας είναι 7.7 π., 3.8 ρ. και 3 ασ., με τον Σονγκάιλα να έχει 6.4 π. και 3 ρ. Ο πρώην ΝΒΑer Πατσούλια πετυχαίνει 6.5 πόντους και κατεβάζει 4.5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Το ρόστερ της Γαλατά:


Πρωταθλήματα Τουρκίας:


Τα αποτελέσματα στην regular season:


Τα στατιστικά των παικτών:


Δείτε την Γαλατασαράι εν δράσει:


Best Moments: Unics-Galatasaray MP από Euroleague_Basketball

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου