ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η κλήρωση του Top-16: με ΤΣΣΚΑ, Εφές και Γαλατασαράι

Η κλήρωση του Top-16: με ΤΣΣΚΑ, Εφές και Γαλατασαράι

Δύσκολη κλήρωση για τον Ολυμπιακό, καθώς θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ και τις τουρκικές Αναντολού Εφές και Γαλατασαράι. Επιστρέφει στο ΣΕΦ ο Μίλος, μπορεί στους "8" ο Θρύλος.
Άτυχος στάθηκε ο Ολυμπιακός στην κλήρωση του ΤΟP - 16 της Ευρωλίγκας, αφού η κληρωτίδα δεν του... φέρθηκε καλά, φέρνοντας του την πανίσχυρη και αήττητη (10-0 νίκες) ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Μίλος Τεόντοσιτς, αλλά και τις τουρκικές Αναντολού Εφές και Γαλατασαράι του -επίσης γνωστού μας- Τζαμόν Λούκας.
Ο Ολυμπιακός θα συναντήσει αρκετούς γνωστούς, καθώς πέρα από τον "ρώσο", πλέον, Μίλος Τεόντοσιτς, το προπονητικό-τιμ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει ως πρώτο τεχνικό τον πρώην ερυθρόλευκο, Γιόνας Καλζάουσκας, αλλά και τον βοηθό του, Γιάννη Σφαιρόπουλο. Στην Γαλατασαράι, εκτός του Τζαμόν Λούκας, εκεί αγωνίζεται και ο Γιάκα Λάκοβιτς. Σίγουρα το έργο της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αφού έχει να αντιμετωπίσει το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης (ΤΣΣΚΑ) και δύο ομάδες από τη χώρα (Τουρκία) που θα πραγματοποιηθεί το Final Four, στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός, με τη βοήθεια του κόσμου του, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και θα παίξει για να εξαντλήσει και την τελευταία του πιθανότητα για να κερδίσει μία από τις δύο θέσεις που δίνουν τα εισιτήρια στα προημιτελικά.

Αρχικός στόχος του Ολυμπιακού θα είναι να διατηρήσει ακέραιη την έδρα του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και από εκεί και πέρα να πάρει ένα "διπλό". Βέβαια, είναι τέτοια η ποιότητα και η δυναμική των Ρώσων, οι οποίοι διαθέτουν στο ρόστερ τους παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου, όπως οι Κρστιτς, Τεόντοσιτς, Σισκάουσκας, Σβεντ, Κριάπα, Λαβρίνοβιτς και Γκόρντον (ο Κιριλένκο είναι τραυματίας και το πιθανότερο είναι πως θα επιστρέψει στο ΝΒΑ αν και ακόμη δεν έχει βρει ομάδα) με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ να έχει τις δυνατότητες ακόμη και να κάνει το 6-0 στον όμιλο.

Σε περίπτωση πρόκρισης, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπορούν να συναντηθούν μόνο στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης. Και αυτό διότι στα προημιτελικά οι δύο ελληνικές ομάδες δεν γίνεται να συμπέσουν. Συγκεκριμένα, στην φάση των "8" τα ζευγάρια θα διαμορφωθούν ανάμεσα στο Group E και το Group F και στο Group G με το Group H. Οπότε αν και εφόσον οι Πειραιώτες περάσουν στην επόμενη φάση, θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Ρεάλ Μαδρίτης, Μοντεπάσκι Σιένα, Μάλαγα και Μπιλμπάο, σε έναν όμιλο που διαθέτει τρεις (!) ισπανικούς συλλόγους. Όποια ομάδα τερματίσει πρώτη στο γκρουπ της θα αντιμετωπίσει την δεύτερη από το άλλον όμιλο, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας. Όποια ομάδα σημειώσει τρεις νίκες στα προημιτελικά θα πάρει την πρόκριση στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης.

Αναλυτικά οι όμιλοι στο TOP-16:


 
Το LIVE της κλήρωσης:

Η κλήρωση του Top - 16 live από το RedPlanet.gr:

Group E: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ολυμπιακός, Αναντολού Εφές, Γαλατασαράι.

Group F: Ρεάλ Μαδρίτης, Σιένα, Μάλαγα, Μπιλμπάο.

Group G: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Παναθηναϊκός, Ούνιξ Καζάν, Αρμάνι Μιλάνο.

Group H: Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Καντού, Ζαλγκίρις.

14.14: Η κλήρωση ξεκινά!

14.10: Γίνεται η παρουσίαση των 16 ομάδων και το σύστημα που θα ακολουθηθεί στη συνέχεια, στις επόμενες φάσεις.

14.05: Αυτή τη στιγμή μιλά ο Τζόρντι Μπερτομέου και σε λίγο θα μάθουμε τους αντιπάλους του Ολυμπιακού.

14.02: Υπενθυμίζεται ότι δεν γίνεται να προκύψουν όμιλοι με ομάδες που ανταγωνίστηκαν στην προηγούμενη φάση, αλλά και ομάδες από την ίδια χώρα. Αν κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατο να αποφευχθεί τότε ισχύει μόνο το πρώτο κριτήριο.

14.01: Τα γκρουπ δυναμικότητας:

Α' γκρουπ: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία).

Β' γκρουπ: Ολυμπιακός (Ελλάδα), Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Μακάμπι Τελ Αβίβ(Ισραήλ), Σιένα (Ιταλία).

Γ' γκρουπ: Καντού (Ιταλία), Μάλαγα (Ισπανία), Αναντολού Εφές (Τουρκία), Ουνίξ Καζάν (Ρωσία).

Δ' γκρουπ: Μπιλμπάο (Ισπανία), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Γαλατασαράι (Τουρκία).

14.00: Καλησπέρα σας. Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η κλήρωση του Τοπ-16 της Ευρωλίγκας.

Το τρέιλερ της Ευρωλίγκας για το Final Four:
 

Logo Final Four Istanbul από Euroleague_Basketball

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου