ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Το προφίλ της Αναντολού Εφές

Το προφίλ της Αναντολού Εφές

Η Αναντολού Εφές πέρασε ως 3η στον όμιλο της (5-5 νίκες). Ομάδα που χάνει στην έδρα της, αλλά που κερδίζει και εκτός. Αστέρια της οι Βούγιασιτς, Σαβάνοβιτς, Μπάρατς και Τουνσερί. Επέστρεψε στο ΝΒΑ ο Ιλιασόβα.
Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο του TOP-16 (Group-E) και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Αναντολού Εφές (Τουρκία) και Γαλατασαράι (Τουρκία). Αν υποθέσουμε, πάντως, πως η ισχυρή αγωνιστικά παρέα του Μίλος Τεόντοσιτς θα "καπαρώσει" την πρώτη θέση στο γκρουπ, τότε οι Πειραιώτες θα "μονομαχήσουν" για την δεύτερη κυρίως με την Εφές.
Η Αναντολού Εφές προκρίθηκε στο TOP-16 ως τρίτη από το Group-C της Euroleague, πίσω από τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μακάμπι Τελ Αβίβ και πάνω από την Αρμάνι Μιλάνο.

Σημείωσε πέντε νίκες και πέντε ήττες, έχοντας για χαρακτηριστικό της πως είναι μία ομάδα που ναι μεν χάνει στην έδρα της, αλλά και που μπορεί να κερδίζει και μακριά από το γήπεδο της. Αλλοπρόσαλλη, πάντως η Εφές, καθώς ηττήθηκε από την αδύναμη Σαρλερουά (79-80) στο Σινάν Ερντέμ, αλλά πήρε "διπλό" στο Μιλάνο (54-62) επί της Αρμάνι.

Κορυφαίος της παίκτης είναι ο Σλοβένος σουτέρ και πρώην NBAer (Λέικερς), Σάσα Βούγιασιτς (13.2π, 3.5ρ, 2.3ασ), ο οποίος έχει για άξιους συμπαραστάτες τον Σέρβο πάουερ-φόγουορντ,  Ντούσκο Σαβάνοβιτς (10.6π, 4.6ρ), τον Κροάτη σέντερ Στάνκο Μπάρατς (8.7 π, 3.4ρ), αλλά και τον έμπειρο Τούρκο γκαρντ, Κερέμ Τουνσερί (5.4π, 4.8ασ).

Πλήγμα, πάντως, για την Εφές το γεγονός πως επέστρεψε στο ΝΒΑ ένας από τους καλύτερους της παίκτες, ο ικανότατος Τούρκος πάουερ-φόργουρντ, Ερσάν Ιλιασόβα (9.5 π, 5.5ρ) και σε ένα βαθμό έχει αποδυναμωθεί κοντά στην ρακέτα.

Προπονητής της: Ο 39χρονος (13/6/1972) Τούρκος τεχνικός, Σαριτσά Ουφούκ.

Το ρόστερ της Αναντολού Εφές:

  Tα στατιστικά της Αναντολού Εφές στην πρώτη φάση της Euroleague:

  Tα στατιστικά της Αναντολού Εφές στην πρώτη φάση της Euroleague σε μέσους όρους:


Βίντεο: Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο (84-70)



Τα 10 αποτελέσματα που έφερε στην πρώτη φάση της Euroleague:


W= Νίκη
L= Ήττα
Vs= Eντός έδρας
At= Eκτός έδρας

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου