ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ολυμπιακός - Μέταλιστ 1-2

Ολυμπιακός - Μέταλιστ 1-2

Ο Ολυμπιακός "αυτοκτόνησε" και αποκλείστηκε, καθώς έχασε με σκορ 1-2 από την Μέταλιστ. Προηγήθηκε με τον Μαρκάνο (14'), αλλά στο τέλος δέχτηκε δύο τέρματα από τους Βιγιάγκρα (81') και (87') Ντέβιτς. Αγωνιστική καθίζηση στην επανάληψη. Δείτε το βίντεο του αγώνα.

Οδυνηρός αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό. "Διπρόσωποι" παρουσιάστηκαν οι ερυθρόλευκοι στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", καθώς έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, ανοίγοντας το σκορ στο 14' με τον Μαρκάνο, δημιούργησαν πολλές τελικές προσπάθειες, ενώ είχαν και δύο δοκάρια, με τους Πειραιώτες να είναι οι κυρίαρχοι του αγώνα. Στην επανάληψη, όμως, επήλθε αγωνιστική καθίζηση για τους γηπεδούχους. Έχασαν την κυκλοφορία της μπάλας, κλείστηκαν στην άμυνα τους, έκαναν λάθη, έβγαλαν κούραση, έδωσαν δικαίωμα στους Ουκρανούς να πιέσουν στην επίθεση και είχαν παθητικό ρόλο, με αποτέλεσμα να δεχτούν δύο γκολ στο τέλος από τους Βιγιάγκρα (81') και Ντέβιτς (87'). Στοίχισαν οι τραυματισμοί των Ιμπαγάσα και Μανιάτη.

Έτσι ξεκίνησε

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι, με την αναμενόμενη ενδεκάδα, η οποία παρατάχθηκε στο γήπεδο σε σύστημα 4-5-1 και σε διάταξη 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Μέγκιερι, έχοντας μπροστά του στο κέντρο της άμυνας τους Παπαδόπουλο και Μαρκάνο. Στα δεξιά πήρε θέση ο Τοροσίδης και αριστερά ο Χολέμπας.

Στο κέντρο της άμυνας ως "κόφτες" λειτούργησαν οι Μανιάτης-Ορμπάιθ, σε ρόλο δεξιού χαφ-εξτρέμ ξεκίνησε ο Μιραλάς, αριστερά έπαιξε ο Φουστέρ (με τους δύο παίκτες να εναλλάσσονται συχνά στις δύο πλευρές), στο πόστο του επιτελικού μέσου χρησιμοποιήθηκε ο Ιμπαγάσα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Τζεμπούρ.

Το ματς

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, επέβαλαν τον ρυθμό τους στο παιχνίδι, βγήκαν στην επίθεση και απειλούσαν συνεχώς την αντίπαλη εστία. Οι Πειραιώτες βλέποντας τον τερματοφύλακα της Μέταλιστ να μην είναι σταθερός στον αέρα, δοκίμασαν αρκετές σέντρες, με τον Σέρβο πορτιέρο να δυσκολεύεται είτε να διώξει την μπάλα, είτε ακόμη και να την πιάσει, με αποτέλεσμα να επικρατεί μία αναμπουμπούλα μέσα στην μεγάλη του περιοχή. Στο 4', όμως, οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν και ο Μιραλάς από πλάγια θέση (στα αριστερά) δοκίμασε μία σέντρα-σουτ. Η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια οι "κίτρινοι" απομάκρυναν την μπάλα.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να κυριαρχούν στο ματς, είχαν την κατοχή της μπάλας και στο 10' βρέθηκαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Τζεμπούρ έκανε μία κούρσα από τα δεξιά, έφτασε στην μεγάλη περιοχή, έβγαλε μία καταπληκτική παράλληλη σέντρα, με τον Φουστέρ από το ύψος του πέναλτι να "εκτελεί" με "ψαλιδάκι", αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Η Μέταλιστ στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει και στο 11' πραγματοποίησε την πρώτη της αξιόλογη στιγμή. Ο Τάισον από τα αριστερά έφυγε στην αντεπίθεση, ήρθε τετ-α-τετ με τον Μέγκιερι, αλλά το σουτ που δοκίμασε το έδιωξε σε κόρνερ ο Μέγκιερι, καθως απέκρουσε την μπάλα με τα πόδια.

Στο 14', όμως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μαρκάνο. Ο Χολέμπας έκανε μία κούρσα από τα αριστερά, έβγαλε παράλληλη σέντρα, με τον Ισπανό αμυντικό να πηδάει ψηλότερα απ' όλους και να πιάνει την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ντισλένκοβιτς. Η ψυχολογία, πλέον, ήταν με το μέρος των ερυθρολεύκων, με την κερκίδα να έχει πάρει "φωτιά". Οι Ουκρανοί για ένα διάστημα τα είχαν χαμένα στο γήπεδο, με τον Φουστέρ στο 17' να βγάζει μία κάθετη πάσα στον Τζεμπούρ, ο Αλγερινός ήρθε τετ-α-τετ με τον πορτιέρο της Μέταλιστ, αλλά το σουτ που δοκίμασε δεν ήταν καλό. Οι φιλοξενούμενοι κάθε φορά που προσπαθούσαν να βγουν στην επίθεση, η ερυθρόλευκη άμυνα ήταν πάντα σε ετοιμότητα και σταμάταγε κάθε πρωτοβουλία των Ουκρανών, ενώ με την πίεση τους οι Πειραιώτες ανάγκαζαν τους Ουκρανούς να κάνουν πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας κάθε φορά που έβγαιναν στην επίθεση απειλούσαν την εστία της Μέταλιστ και στο 21' είχαν το δεύτερο δοκάρι τους στο παιχνίδι. Ο Μιραλάς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Τοροσίδης στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο, με τους ερυθρλόλευκους να βρίσκονται σε "δαιμονιώδη" κατάσταση. Η ουκρανική άμυνα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στο ψηλό παιχνίδι, στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε πάρει σχεδόν όλες τις μάχες, όσο και στο παιχνίδι με την μπάλα στο χορτάρι.

Στο 28', ύστερα από ένα ακόμη λάθος της Μέταλιστ, ο Φουστέρ δοκίμασε στη κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής ένα πλασέ, βλέποντας τον γκολκίπερ των Ουκρανών εκτός θέσης, αλλά η μπάλα βρήκε πάνω στον Τζεμπούρ και πέρασε άουτ. Το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό, κυρίως από πλευρές των φιλοξενούμενων, οι οποίοι από την ώρα που δέχτηκαν το γκολ ξεκίνησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα, βγάζοντας τα... τσεκούρια. Ο Ρουμάνος διαιαιτητής, πάντως, επέλεξε να αφήσει αυτού του στυλ παιχνίδι, αλλά στο 32' δεν άντεξε βλέποντας τον Βιάγκρα να "κλαδεύει" τον Χολέμπας, τον οποίο και τιμώρησε με κίτρινη κάρτα, την 1η στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός δεν "πάγωσε" το παιχνίδι, συνέχιζε να παίζει με τον ίδιο ρυθμό, πίεζε τον αντίπαλο και έβγαινε συνέχεια στην επίθεση αναζητώντας το δεύτερο του τέρμα στην αναμέτρηση. Είναι χαρακτηριστικό πως στα 30 πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι ερυθρόλευκοι είχαν 10 τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις μίας της Μέταλιστ. Στο 39' ο Μιραλάς, ο οποίος έψαχνε το γκολ, παίζοντας από τα δεξιά επιδίωξε να φτάσει στα καρέ των Ουκρανών, μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Ντισλένκοβιτς έδιωξε την μπάλα. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ιμπαγάσα τραυματίστηκε, δεν μπορούσε να συνεχίσει στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο Βαλβέρδε να τον αντικαταστήσει με τον Μακούν. Οι δύο ομάδες στη συνέχεια πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 1-0, με τους Πειραιώτες να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στην αναμέτρηση.

Αγωνιστική καθίζηση, ανατροπή και αποκλεισμός-σοκ

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο δίχως αλλαγές. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να ελέγχουν τον ρυθμό, αλλά η Μέταλιστ πραγματοποίησε την πρώτη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 49' ο Μπλάνκο από καλή θέση δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 53' οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν με τέσσερις παίκτες στη μεγάλη περιοχή, ο Μιραλάς έδωσε την τελική πάσα στον Χολέμπας, αλλά ο Ελληνογερμανός καθυστέρησε να δοκιμάσει το πόδι του και όταν το έκανε το σουτ δεν δυσκόλεψε τον Ντισλένκοβιτς. Η Μέταλιστ μετά το 55' κατάφερε για ένα διάστημα να ισορροπήσει το ματς, απέκτησε την κατοχή της μπάλας και με υπομονή στο παιχνίδι της επεδίωξε με κάθετες πάσες να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ, αλλά η ερυθρόλευκη άμυνα διατήρησε την ψυχραιμία της.

Στο 58' πραγματοποιήθηκε η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τους Πειραιώτες, καθώς τραυματίστηκε και ο Μανιάτης, με τον Μοδέστο να τον αντικαθιστά στον άξονα. Οι ερυθρόλευκοι "έπεσαν" σε εκείνο το σημείο, όσον αφορά την επιθετική τους ανάπτυξη, "έχασαν" τους αυτοματισμούς τους στον άξονα, με τις αλλαγές να δείχνουν πως έχουν επηρεάσει τους ερυθρόλευκους. Στην επίθεση ο Τζεμπούρ δεν ήταν σε καλή μέρα, καθώς δεν του έβγαινε τίποτα στο γήπεδο, σε σημείο που δεν μπορούσε να κάνει ούτε κοντρόλ, ενώ έχανε εύκολα την μπάλα από τον αντίπαλο. Η Μέταλιστ βλέποντας τον Ολυμπιακό να μην... πατάει καλά στο γήπεδο αναθάρρησε και στο 64' ο Τάισον, έχοντας πραγματοποιήσει μία έξοχη ατομική ενέργεια, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Παπαδόπουλου, από τα δεξιά μπήκε στη περιοχή του Μέγκιερι, δοκίμασε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά ο Ούγγρος πορτιέρο έδιωξε την μπάλα άουτ σε κόρνερ.

Οι Πειραιώτες δίχως λόγο ξαφνικά είχαν αποκτήσει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο που ήταν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Οι ερυθρόλευκοι είχαν γυρίσει στην άμυνα, με τον Βαλβέρδε να τους "φωνάζει" να ανέβουν και να δραστηριοποιηθούν περισσότερο στην επίθεση. Στο 71' η Μέταλιστ, σε μία φάση που ξεκίνησε σε φάουλ που έγινε πάνω στον Τοροσίδη, οι Ουκρανοί "ξεχύθηκαν" στην αντεπίθεση από τα αριστερά, με τον Μπλάνκο να εκμεταλλεύεται το ερυθρόλευκο κενό στην άμυνα, δοκίμασε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα "τράνταξε" το δεξί δοκάρι του Μέγκιερι. Ο Βαλβέρδε ζήτησε από τους παίκτες του να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους, αλλά τα πόδια των γηπεδούχων έδειχναν κουρασμένα.

Στο 75' ο Ολυμπιακός, ύστερα από ένα 20λεπτο περίπου που είχε χάσει τον έλεγχο του αγώνα, έγινε απειλητικός με τον Χολέμπας, όταν ο αριστερός μπακ των Πειραιωτών μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, αλλά το δυνατό σουτ που δοκίμασε πέρασε μόλις άουτ. Στο επόμενο λεπτό η Μέταλιστ έγινε επικίνδυνη, καθώς ο Κλέιτον δοκίμασε στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής ένα πολύ δυνατό σουτ, με τον Μέγκιερι με δυσκολία να διώχνει την μπάλα ξανά άουτ σε κόρνερ. Στην συνέχεια της φάσης, η Μέταλιστ κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Μοδέστο έκανε καθαρό χέρι (άθελα του). Ο Ντέβιτς δοκίμασε την εκτέλεση, προσπάθησε με σκαφτό τεχνικό σουτ να νικήσει τον Ούγγρο πορτιέρο, αλλά η προσπάθεια του ήταν κάκιστη, με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ των Πειραιωτών να πιάσει την μπάλα, με τον κόσμο να ζητοκραυγάζει στο "Γ. Καραϊσκάκης" και τον πάγκο των Πειραιωτών να "ξεσπάει" σε πανηγυρισμούς.

Στο 80', όμως, η Μέταλιστ πήρε αυτό που άξιζε, βάση απόδοσης, καθώς κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσα (1-1) με τον Βιάγκρα. Οι Ουκρανοί έβγαλαν μία μακρινή παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά, ο Μέγκιερι έκανε έξοδο (λίγο αργά), αλλά ο Αργεντινός τον πρόλαβε, του έκλεψε την μπάλα, την οποία και έστειλε στα δίχτυα, με την εστία να είναι ανυπεράσπιστη. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν κρίσιμα, με τον Τοροσίδη, παράλληλα, να δηλώνει πως νιώθει ενοχλήσεις στο πόδι του, αλλά να "σφίγγει τα δόντια" και να συνεχίζει στο παιχνίδι. Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, έδειχναν κουρασμένοι, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έβγαιναν μπροστά στην προσπάθεια τους να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα που θα τους έδινε την πρόκριση.

Η Μέταλιστ συνέχισε να πιέζει και στο 86' ο Ντέβιτς δοκίμασε σουτ, με τον Τοροσίδη να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή. Στο κόρνερ που κέρδισαν οι Ουκρανοί ο Μέγκιερι δεν βγήκε για να μαζέψει την μπάλα, είχε πολλά σώματα μπροστά του και ύστερα από αρκετές κόντρες η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ντέβιτς, ο οποίος από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού, κάνοντας το σκορ 1-2, ένα αποτέλεσμα που έδινε την πρόκριση στους Ουκρανούς. Οι Πειραιώτες πλήρωσαν στο τέλος την αγωνιστική τους καθίζηση για πάνω από 30 λεπτά, καθώς έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, κλείστηκαν στην άμυνα τους, έχασαν την κυκλοφορία της μπάλας, δεν έκαναν φάσεις στην επίθεση, παρουσίασαν σημάδια κούρασης και είχαν παθητικό ρόλο, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι όλα αυτά να τα εκμεταλλευτούν και να φτάσουν σε μία απρόσμενη ανατροπή. Ο διαιτητής στο τέλος κράτησε περίπου τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις, αλλά σε αυτό το διάστημα οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να φέρουν το σκορ στα ίσα και αποκλείστηκαν από την συνέχεια του Europa League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Τοροσίδης, Αβραάμ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης (58' Μοδέστο), Ιμπαγάσα (45' Μακούν), Φουστέρ, Μιραλάς, Τζεμπούρ.

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Μοδέστο, Παπάζογλου, Μακούν, Καζίμ, Ντιόγκο, Αμπντούν.

Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Ντισλένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Γκουέγ, Τορσιλιέρι, Πσενίτσνιχ, Τόρες, Μπλάνκο, Κλέιτον Σαβιέρ, Σόσα, Τάισον, Μάρλος (45' Ντέβιτς).

Αναπληρωματικοί: Γκοριαϊνόβ, Μπερεζόβτσουκ, Ραντσένκο, Ομπράντοβιτς, Βαλάγιεβ, Σελάγιεβ, Ντέβιτς.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Οβίντιου Αλίν Χάτεγκαν (Ρουμανία)

Βοηθοί διαιτητές: Ζόλταν Σέκελι (Ρουμανία), Οκτάβιαν Σόβρε (Ρουμανία)

Βοηθοί στις περιοχές: Αλεξάντρου Νταν Τούντορ (Ρουμανία), Κριστιάν Μπαλάι (Ρουμανία)

Τέταρτος διαιτητής: Σεμπαστιάν Κολτέσκου (Ρουμανία)

Κίτρινες κάρτες: (Ολυμπιακός) 77' Μοδέστο, 79΄Παπαδόπουλος - (Μέταλιστ) 32' Βιάγκρα, 36' Μπλάνκο, 86' Ντέβιτς.



Ολυμπιακός vs Μέταλιστ 1-2 | Match Highlights από pklora7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου