ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ο ΑLEX WEB RADIO/TV ΛΕΕΙ... Εμαι αλευρωμενος αλλα δεν ειμαι ...μυλωνας....

Ο ΑLEX WEB RADIO/TV ΛΕΕΙ...

Εμαι αλευρωμενος αλλα δεν ειμαι ...μυλωνας....

14/3/2012 

 

ENTΑΞΕΙ ΜΩΡΕ...Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ....

 

Η πρόταση των βουλευτών για την ΕΠΟ

Μετά από την πρόσφατη ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου είχε μείνει σε εκκρεμότητα το άρθρο 19, για το αρμόδιο όργανο επιβολής ποινών.
Η πρόταση των βουλευτών για την ΕΠΟ
Προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, υπήρξε συζήτηση και συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και ΕΠΟ ώστε να αναλάβει η Ομοσπονδία την επιβολή ποινών, κάτι που επικυρώθηκε σήμερα από τη Βουλή, με την ψήφιση σχετικής τροπολογίας την οποία κατέθεσαν ο βουλευτής Καβάλας Σάββας Εμινίδης και ο συνάδελφός του από τη Νέα Δημοκρατία Γιάννης Ιωαννίδης.
Με την τροπολογία αυτή έφυγε κάθε υπόνοια για πιθανά προβλήματα που θα μπορούσαν να έχουν οι σύλλογοι και η Εθνική Ομάδα. Καθιερώνεται πια η ουσιαστική εφαρμογή κανόνων δικαίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με γνώμονα τη διαφάνεια και με στόχο να χτυπηθεί η αυθαιρεσία και να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.
Στην αυριανή συνεδρίαση των υπουργών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα αθλητισμού, ο Έλληνας Υπουργός Πολιτισμού θα έχει την ευκαιρία να εκθέσει στους ευρωπαίους ομολόγους του ολοκληρωμένες τις θεσμικές παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στον χώρο του αθλητισμού.

Το κείμενο της τροπολογίας:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ - ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
«Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Ρύθμιση εμπράγματων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις».

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Ο Ν4049/2012 είναι καρπός εντατικού δημοσίου διαλόγου και διαβούλευσης μεταξύ της Πολιτείας, των αθλητικών φορέων και των πολιτικών δυνάμεων. Συγκέντρωσε την συναίνεση της μεγάλης πλειονότητας του αθλητικού χώρου και επιμέρους διατάξεις του ψηφίστηκαν από την Βουλή ομοφώνως. Ένα από τα επίκεντρα του δημοσίου διαλόγου ήταν η οριοθέτηση του αυτοδιοικήτου του ποδοσφαίρου και ευρύτερα του επαγγελματικού αθλητισμού εν σχέσει προς την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, που αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας. Η επιψήφιση του άρθρου 19 του παραπάνω Νόμου έγινε με το δεδομένο του πλήρους κανονιστικού κενού στο πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ, πράγμα το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην ατιμωρησία των υπαιτίων για παραβάσεις που στρέφονται κατά του δημοσίου συμφέροντος. Ήταν όμως σαφές, από τις πολιτικές τοποθετήσεις του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και των εισηγητών του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, ότι η πλειοψηφία της Βουλής συνέκλινε στην θέση, ότι αν η ΕΠΟ συμπλήρωνε τον Πειθαρχικό της Κώδικα με επαρκές πλαίσιο πειθαρχικών κυρώσεων για παραβάσεις που στρέφονται κατά του δημοσίου συμφέροντος, η Πολιτεία, σεβόμενη το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας, θα μπορούσε να προβλέψει την επιβολή των ποινών αυτών από τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ. Ήδη η ΕΠΟ αποφάσισε, με δική της πρωτοβουλία, την θεσμοθέτηση ενός πλαισίου πειθαρχικών ποινών, που θεωρείται επαρκές και ανάλογο για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Γι' αυτόν τον λόγο επιβάλλεται η θεσμοθέτηση της προτεινόμενης διάταξης, με την οποία η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού διαπιστώνει με πόρισμα ελέγχου, τυχόν παράβαση που στρέφεται κατά του δημοσίου συμφέροντος, με την αναγκαία διαβάθμιση της βαρύτητάς της και τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ επιβάλουν τις ανάλογες ποινές, σύμφωνα με την ακόλουθη διάταξη που εισάγεται στον Πειθαρχικό της Κώδικα.

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Άρθρο ...

1) Το τρίτο εδάφιο του άρθρου 77 Α παρ.3 του Ν2725/99 αντικαθίσταται ως εξής:
Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων του Ν2725/99, με τις οποίες προβλέπεται η μη χορήγηση πιστοποιητικού περί τήρησης των υποχρεώσεων που προβλέπονται από τον Ν2725/99 και αφορούν το δημόσιο συμφέρον, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εκδίδει πόρισμα ελέγχου πλήρως αιτιολογημένο, το οποίο διαβιβάζει στην οικεία Ομοσπονδία, η οποία προκαλεί τον πειθαρχικό έλεγχο της ΑΑΕ ή του ΤΑΑ που υπέπεσε στην παράβαση, σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα που προβλέπει ποινές για τις παραβάσεις αυτές.
Οι πειθαρχικές ποινές, που προβλέπονται στο πειθαρχικό δίκαιο της Ομοσπονδίας, πρέπει να είναι εσαεί ανάλογες με την βαρύτητα της παράβασης, επιφυλασσομένων σε αντίθετη περίπτωση των προβλεπομένων από τον Ν2725/99 χρηματικών ποινών.
2) Στο άρθρο 5 παρ. 1 εδάφιο Γ. του Ν4049/2012 η φράση «μετά από γνώμη της Διοργανώτριας Αρχής» αντικαθίσταται με την φράση «μετά από σύμφωνη γνώμη της Διοργανώτριας Αρχής».


Αθήνα, 8 Μαρτίου 2012

Οι προτείνοντες Βουλευτές

ΕΜΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου