ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Δηλωσεις πριν απο την μεγαλη μαχη....

 Δηλωσεις πριν απο την μεγαλη μαχη....

17/3/2012

«Νίκη στην έδρα τους»

Ο Ζαν Μακούν περιμένει με ανυπομονησία το ντέρμπι με τους απέναντι. Σε αυτό αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα με την Μέταλιστ. Ο διεθνής άσος τόνισε ότι είναι αποφασισμένος και δεν βλέπει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ.
ΜΑΚΟΥΝ

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να νικήσουμε και να δείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Δεν γίνεται να μη νικήσουμε στην έδρα τους. Τώρα πρέπει να πάρουμε όλους τους τίτλους στην Ελλάδα», τόνισε για το ντέρμπι ο 28χρονος μέσος, ενώ μίλησε και για το ματς με τη Μέταλιστ:
«Δεν έχουμε καταλάβει ακόμη τι έγινε. Είναι κάτι σοκαριστικό. Από αυτά που συμβαίνουν σπάνια στο ποδόσφαιρο. Εμείς έχουμε την ευθύνη για τον αποκλεισμό. Απογοητεύσαμε τον κόσμο μας. Ήταν απίστευτοι, αλλά δεν καταφέραμε να τους κάνουμε να πάνε χαρούμενοι στα σπίτια τους».

«Μεγάλη μου τιμή να είμαι στον Ολυμπιακό»

Ο Κέβιν Μιραλάς είναι ξέρει καλά να «χορεύει» τις αντίπαλες άμυνες. Ο Βέλγος παικταράς είναι ένας απο τους παίκτες-κλειδιά και φέτος, για τον Θρύλο ενώ οι επιδόσεις του δεν έχουν αφήσει ασυγκίνητη την ΦΙΦΑ. 848a930bd67eb11d65f4f08cee29966f_LΓι αυτό και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έκανε εκτενές αφιέρωμα στον διεθνή άσο, απο τον οποίο πήρε και συνέντευξη. Σε αυτή ο Μιραλάς τονίζει το πόσο χαρούμενος είναι που φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη τιμή. Το άρθρο έχει τίτλο «Ένα εννιάρι που δεν είναι… εννιάρι»!
Αναλυτικά:
«Η οικογένεια μου και εγώ νιώσαμε πολύ καλά εδώ από την αρχή. Το ελληνικό πρωτάθλημα μου αρέσει πολύ, και οι ομάδες εδώ είναι πολύ τεχνικές. Παίζω στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και είναι μεγάλη μου τιμή. Εγώ και η ομάδα μου παίζουμε πολύ επιθετικά. Ο προπονητής μας, μας ζητάει να βρισκόμαστε διαρκώς στην επίθεση, κάτι που σημαίνει πως πετυχαίνουμε πολλά γκολ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιραλάς.
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στους… αριθμούς του Μιραλάς στον Ολυμπιακό, καθώς τονίζεται πως ο Βέλγος όχι μόνο βοήθησε τους Πειραιώτες να κατακτήσουν το 38ο πρωτάθλημα τους, αλλά είχαν και 2,2 γκολ ανά παιχνίδι την περσινή σεζόν!
«Τα όνειρα μου έχουν τίτλο, το καλύτερο για την ομάδα μου! Τα βραβείο για τον σκόρερ θα έρθει. Είμαι μόνο ένα γκολ πίσω από τον πρώτο. Έχω αυτοπεποίθηση και μαζί με τη βοήθεια των συμπαικτών μου θα είμαι πρώτος», δήλωσε σχετικά ο Μιραλάς.
Όσο για το αυριανό ντέρμπι τόνισε: «Είναι ένα ντέρμπι, και είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς για εμάς, για τους φιλάθλους και για όλη την Ελλάδα! Υπάρχει μεγάλο πάθος σε αυτά τα παιχνίδια. Είναι ένα πραγματικό clasico. Προσωπικά, δεν βγαίνω μια εβδομάδα πριν από αυτό το παιχνίδι, ώστε να μείνω συγκεντρωμένος, να κοιμηθώ και να έχω ηρεμία».

«Με πάθος και καρδιά»!

Η απουσία είναι μια μεγάλη απώλεια για τον Θρύλο. Ο Μάρκο Πάντελιτς γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη του σκοραρίσματος και σε πολλές περιπτώσεις έχει βοηθήσει την ομάδα να « ξεκολλήσει». Ο Σέρβος παικταράς είναι ένας απο τους μεγάλους απόντες, του αυριανού αγώνα, με τον ίδιο όμως να είναι κοντά στους συμπαίκτες του για να τους τονώσει ψυχολογικά.
Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο www.woop.gr.
ΠΑΝΤΕΛΙΤΣΑναλυτικά:
Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:
«Είναι άλλο ένα σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Εμείς είμαστε σε πάρα πολύ κατάσταση και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε κακή στιγμή τη χειρότερη φέτος.
Έχασε ήδη δυο ντέρμπι και έρχεται και το τρίτο μετά από δυο ήττες. Εγώ προσωπικά που αγαπώ την ομάδα θέλω τη νίκη όπως και όλοι οι παίκτες ξέρουν ότι δεν θα είναι εύκολο, γιατί τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι και δεν σημαίνει ότι κερδίζει μόνο η καλύτερη ομάδα».
Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για τη νίκη:

«Θα κερδίσει η ομάδα που θα μπει με μεγαλύτερο πάθος, μεγαλύτερη ψυχή, το ντέρμπι παίζεται από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο και σε οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να γίνει μια φάση και να αλλάξει.
Όμως πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι σε ψυχολογική κατάσταση και καλύτεροι σαν ομάδα, είμαστε μέσα σε όλες τις διοργανώσεις. Πιστεύω σε μια μεγάλη νίκη του ολυμπιακού και να δώσουμε μεγάλη χαρά στον κόσμο μας.»
Για το ότι το ντέρμπι έρχεται λίγες μέρες μετά την Μέταλιστ:
«Σίγουρα δεν είναι το ίδιο για την ομάδα που έχει επτά μέρες να ετοιμάσει ένα παιχνίδι και εμείς που έχουμε μόνο 3 μέρες, δυο μόλις μέρες για να ξεκουραστούν οι παίκτες.
Σίγουρα θα είμαστε σε μια διαφορετική φυσική κατάσταση, αλλά οι ποδοσφαιριστές μας είναι έτοιμοι πάντα, έχουμε μεγάλο ρόστερ, πιστεύω παρά πολύ στις επιλογές του Βαλβερδε και πιστεύω ότι θα κάνει αυτό που προπιεί για να κρατήσει την φρεσκάδα στην ομάδα και πιστεύω οι συμπαίκτες μου θα δώσουν το 100% για να πάρουμε τη νίκη.
Σίγουρα δεν έχουμε μεγάλη ανάγκη για το αποτέλεσμα, αλλά όλοι ξέρουμε τι σημαίνουν οι τρεις βαθμοί σ' αυτό το ματς και με τη νίκη.»
Για τον Παναθηναϊκό και την κατάσταση που βρίσκεται:
«Δεν μας νοιάζει εμάς αυτό. Εμείς είμαστε Ολυμπιακός και θα κάνουμε τα πάντα να κερδίσουμε ότι αγώνας και να είναι.
Δεν μας ενδιαφέρει το όνομα του αντίπαλου, μας ενδιαφέρει μόνο στο τέλος να γραφτεί ότι ο Ολυμπιακός νίκησε.»

«Όλοι ενωμένοι»!

Ο Λουίς Ντιόγκο τόνισε ότι ο Θρύλος ξεχνάει κούραση και Μέταλιστ και θα τα δώσει όλα στο ματς με τους απέναντι. Ο Βραζιλιάνος στράικερ επεσήμανε ότι σε τέτοια ματς δεν υπολογίζεις τίποτα και αγωνίζεσαι με όλες σου τις δυνάμεις.
ΝΤΙΟΓΚΟ
Παράλληλα τόνισε, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της NOVA, ότι ο κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος με την ομάδα έως το τέλος και μαζί θα πανηγυρίσουν τους τίτλους.
Αναλυτικά:
Δεν ξέρω αν θεωρείς θετικό το γεγονός ότι ακολουθεί άμεσα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί μια ομάδα με ένα θετικό αποτέλεσμα να ξεπεράσει μια απογοήτευση;
«Πιστεύω πως είναι πάρα πολύ σημαντικό να δείξουμε αυτή τη στιγμή που έρχεται ένα ντέρμπι και είναι πολύ σημαντικό, πως ότι έγινε-έγινε. Πρέπει να πάμε στο ντέρμπι για να δείξουμε ότι καλύτερο μπορούμε».
Η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια είναι ανασταλτικός παράγοντας εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;
«Πιστεύω πως όλοι οι παίκτες σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και ειδικά σε ένα ντέρμπι πρέπει να τα ξεπεράσουμε όλα, ακόμα και την κούραση που μπορεί να νιώθουμε. Πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό».
Ποια είναι τα μειονεκτήματα και ποια τα πλεονεκτήματα του Παναθηναϊκού;
«Πιστεύω πως είναι μία πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, ποιοτικούς και πολύ γρήγορους. Όσο για τα μειονεκτήματα θεωρώ πως θα είναι κακό να κοιτάξουμε τα μειονεκτήματα του Παναθηναϊκού. Θα κοιτάξουμε τα καλά που έχει για να πάμε πολύ συγκεντρωμένοι σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι».
Το ντέρμπι μπορεί να κρίνει την υπόθεση τίτλος; Γιατί με νίκη του Ολυμπιακού η διαφορά θα εκτοξευθεί στους επτά βαθμούς.
«Ναι, αλλά ακόμα και τότε δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα τελειώσανε. Πρέπει αυτή τη στιγμή να κοιτάμε μόνο το ντέρμπι και από εκεί και πέρα να αντιμετωπίσουμε όλα τα παιχνίδια με σοβαρότητα και χωριστά το καθένα».
Γεγονός είναι πως ο Ολυμπιακός δημιουργεί πολλές ευκαιρίες αλλά τις αξιοποιεί σε μικρό βαθμό. Τι εξήγηση δίνεις σε αυτό;
«Είναι καλό το γεγονός πως η ομάδα καταφέρνει να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Μπορεί να μην τις εκμεταλλευόμαστε όλες και να μην τις αξιοποιούμε, ωστόσο είναι καλό το γεγονός όταν δημιουργείς ευκαιρίες καθώς έτσι θα έρθουν και τα γκολ».
Σε προσωπικό επίπεδο θα περιμένεις πως και πώς να ξαναπαίξεις κατά του Παναθηναϊκού, έτσι;
«Ναι ανυπομονώ πάρα πολύ, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι. Είναι λίγες οι ευκαιρίες που έχεις μέσα στη χρονιά να αγωνιστείς σε τέτοια παιχνίδια και όπως όλοι, έχω πάρα πολύ όρεξη να παίξω».
Στον αγώνα με τον Άρη έδειξες ότι βρίσκεσαι σε καλή κατάσταση. Αισθάνεσαι καλά;
«Ναι πολύ καλά».
Κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο τώρα που το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία;
«Ναι, να είναι μαζί μας μέχρι το τέλος. Να είναι στο πλευρό μας όπως έκανε μέχρι τώρα. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος να είμαστε όλοι ενωμένοι».

«Όλα για το νταμπλ»!

Δεν υπάρχει ούτε κούραση, ούτε απογοήτευση. Όλα αυτά ξεπερνιούνται, όπως τόνισε ο Πάμπλο Ορμπάιθ, δίνοντας το σύνθημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και του κυπέλλου, που απο την αρχή της σεζόν, ήταν κύριο μέλημα του Θρύλου.
ΟΡΜΠΑΙΘ
Ο Ισπανός αμυντικός μέσος μίλησε στην κάμερα της NOVA επισημαίνοντας ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στο ντέρμπι με τους απέναντι, αφού είναι προετοιμασμένοι γι αυτό.
Αναλυτικά:
Πόσο δύσκολο ήταν το βράδυ μετά τη ρεβάνς με τη Μέταλιστ; Καταφέρατε να κοιμηθείτε και να ξεκουραστείτε;
«Τα βράδια μετά τα παιχνίδια είναι πάντα δύσκολα εξαιτίας της έντασης, της υπερέντασης, των νεύρων, της κούρασης. Αλλά ειδικά μετά από το χθεσινό ήταν δύσκολο να ξεκουραστούμε».
Τι είναι πιο δύσκολο εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό; Η κούραση ή η απογοήτευση;
«Πιστεύω πως η ομάδα είναι προετοιμασμένη να ξεπεράσει και τα δύο προβλήματα. Φέτος έχουμε αναγκαστεί να παίξουμε πολλές φορές συνεχόμενα παιχνίδια (Κυριακή – Τετάρτη) και είμαστε προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσουμε και να συνεχίσουμε έτσι».
Πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός είχε τις δυνατότητες να κάνει κάτι παραπάνω στην Ευρώπη; Και αν είναι θετικός ο απολογισμός της συνολικής παρουσίας της ομάδας.
«Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει τη ρεβάνς και να έχουμε προκριθεί. Προφανώς ήμασταν ικανοί για κάτι τέτοιο, όμως επίσης πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από το ρόλο που έχουμε παίξει φέτος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θα πρέπει να υπάρχει ικανοποίηση γιατί κάναμε πάρα πολύ καλά παιχνίδια».
Πόσο διαφορετικό περιμένεις τον Παναθηναϊκό την Κυριακή σε σχέση με το ντέρμπι του πρώτου γύρου;
«Τα ντέρμπι πάντα είναι ιδιαίτερα και μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Από εκεί και πέρα εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».
Έχοντας κατά νου τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δυο ομάδων που θεωρείς πως θα κριθεί το παιχνίδι;
«Δεν σκέφτομαι καθόλου την ομάδα του Παναθηναϊκού. Σκέφτομαι μόνο τον Ολυμπιακό. Πιστεύω πως εμείς ξέρουμε τι να κάνουμε και είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι».
Συμφωνείς πως μία νίκη ισοδυναμεί με τίτλο; Γιατί η διαφορά θα εκτοξευθεί στους επτά βαθμούς στη συνέχεια.
«Θα μπορούσε να ισχύει κάτι τέτοιο όμως μέχρι μαθηματικά να είναι κάποιος πρωταθλητής δεν μπορεί να σταματήσει να προσπαθεί. Υπάρχουν πάρα πολύ βαθμοί στη συνέχεια για να διεκδικηθεί το πρωτάθλημα και μέχρι να τελειώσει δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο».
Κλείνοντας, τώρα που η ομάδα μπήκε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο;
«Έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες που είχαμε από την πρώτη μέρα και μέχρι το τελευταίο λεπτό θα παλέψουμε για να κατακτήσουμε τους τίτλους που διεκδικούμε».

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου