ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ρέθυμνο - Ολυμπιακός 79-103 (pics+video)

Ρέθυμνο - Ολυμπιακός 79-103 (pics+video)

Ασταμάτητος! Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Κρήτη, πετυχαίνοντας την πρώτη κατοστάρα της σεζόν. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης νίκησαν το Ρέθυμνο με 103-79 και διατήρησαν το αήττητο σερί τους, φτάνοντας το 14-0 την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις. Πρώτος σκόρερ ο Στράτος Περπέρογλου με 20 πόντους.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ρεθύμνου με "κατοστάρα", την τοπική ομάδα στην Κρήτη με σκορ 79-103. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν το ματς όντας σοβαροί, συγκεντρωμένοι και σε ετοιμότητα, παίρνοντας από νωρίς προβάδισμα στο σκορ, το οποίο και διατήρησαν μέχρι το τέλος, μη αντιμετωπίζοντας πρόβλημα απέναντι στους γηπεδούχους. Οι ερυθρόλευκοι συνδύασαν την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι τους και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό στο τέλος της αναμέτρησης. Με αυτόν τον τρόπο οι Πειραιώτες μέτρησαν την 14η σερί νίκη τους σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις που έχουν λάβει μέρος μέρος στην τρέχουσα σεζόν, συνεχίζοντας αήττητοι και ασταμάτητοι! Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν εντυπωσιακό ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (27/35, 77%), έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο βγάζοντας μπόλικους αιφνιδιασμούς, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (24-36), έπαιξαν ομαδικό μπάσκετ έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και είχαν θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (25/13). Αξιοσημείωτο πως έξι παίκτες των φιλοξενούμενων τελείωσαν το παιχνίδι έχοντας διψήφιο αριθμό πόντων.
Ο Μπαρτζώκας έκανε ροτέισον μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του και όλοι έπαιξαν πάνω από 10 λεπτά. Κορυφαίος της αναμέτρησης, όντας και πρώτος σκόρερ του ματς, ήταν ο Περπέρογλου με 20 πόντους (5/5δ, 5ρ, 2ασ). Ο Λοτζέσκι πραγματοποίησε γεμάτη εμφάνιση συνεισφέροντας σε όλους τους τομείς (10π, 6ρ, 5ασ), ενώ ο Ντάνστον (9π, 8ρ) ήταν εγγύηση σε άμυνα και ριμπάουντ. Λο (11π, 5ασ) και Σπανούλης (5π, 9ασ) ήταν μαέστροι στην δημιουργία, έβγαλε μπόλικη ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου ο δραστήριος Πέτγουεϊ (13π), προσέφερε στην επίθεση ο ανεβασμένος Πρίντεζης (11π, 3/3δ, 3ρ), έπαιξε για 14 λεπτά ο Κατσίβελής (6π), επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Σλούκας (12λεπτά, 4π, 2ασ), ενώ έδωσε λύσεις στο σκορ και ο Μπέγκιτς (10π).

 Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Περπέρογλου, Πέτγουεϊ και Ντάνστον. Το Ρέθυμνο άνοιξε το σκορ, αλλά οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με ένα εντυπωσιακό σερί 13-0 στο 5' (2-13), έχοντας για αιχμή του δόρατος τους Πέτγουεϊ και Περπέρογλου. Οι Πειραιώτες είχαν βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους στην επίθεση, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και έτρεχαν στο ανοιχτό γήπεδο ύστερα από κάθε καλή άμυνα, με τους Σίμονς και Πέτγουεϊ να έχουν κυριαρχήσει στο "ζωγραφιστό" και τον αρχηγό να βγάζει έξυπνη ασίστ στον Περπέρογλου, ο οποίος ανέβασε την διαφορά στο +15 (4-19). Το σκορ της πρώτης περιόδου βρήκε τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με 12-23, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να παρουσιάζονται σοβαροί και σε ετοιμότητα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.
Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε με τους Κατσίβελη, Λο, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Μπέγκιτς, με τον Σλοβένο σέντερ να βρίσκει τον στόχο με βολές, ενώ ακολούθως ο Λοτζέσκι με τρίποντο "έγραψε" το 17-28. Ο Λο με διείσδυση ύστερα από ασίστ του Ντάνστον διαμόρφωσε το 19-30, με τους Πειραιώτες να συνεχίζουν να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας βγάζοντας ελεύθερα σουτ και τον Ντάνστον να αποτελεί εγγύηση στα ριμπάουντ, ενώ ο Μάντζαρης στον αιφνιδιασμό  έκανε το σκορ 20-36 στο 15'.

 
Στη συνέχεια και οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε αρκετά φάουλ με τους παίκτες να πηγαίνουν στις βολές και τον Σπανούλη να επιστρέφει στο παρκέ. Ο Ράιτ με μακρινό τρίποντο μείωσε σε 27-39, απάντησε με τον ίδιο τρόπο ο Περπέρογλου, ενώ ακολούθως ο αρχηγός έδωσε υπέροχη ασίστ στον Πέτγουεϊ (29-44). Ο Αγραβάνης μπήκε για πρώτη φορά στο ματς, ο Λο σημείωσε το πρώτο του τρίποντο στην αναμέτρηση εκτοξεύοντας την διαφορά στο +18 (29-47), με το πρώτο ημίχρονο να βρίσκει τους Πειραιώτες να προηγούνται με σκορ 33-51.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Μπέγκιτς, με τον Πρίντεζη να σημειώνει 7 σερί πόντους, ανεβάζοντας την διαφορά στο +25 (33-58). Με το ίδιο σερί απάντησε το Ρέθυμνο, το οποίος μείωσε σε 40-58 με κάρφωμα του Γκάμπριελ. Στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παρκέ με τους Λο, Σλούκα, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Πέτγουεϊ στον ρόλο του σέντερ. Ο Σλούκας, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση "'έγραψε" το 54-81, ο Πρίντεζης με ατομική προσπάθεια έκανε το σκορ 60-85, ενώ μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας ο Κατσίβελης από την περιφέρεια "έγραψε" το 60-87. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα εδώ και ώρα, με τους ερυθρόλευκους να φτάνουν στην επίθεση τους 100 πόντους, κερδίζοντας τους Κρητικούς με σκορ 78-103, σημειώνοντας την 14η σερί επικράτησης τους σε όλες τις διοργανώσεις, όντας αήττητοι.

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 33-51, 54-79, 78-103
Ανά δεκάλεπτο: 12-23, 21-28, 21-28, 25-24

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 13 (1), Λο 11 (1τριπ, 5ασ), Ντάνστον 9 (8ριμπ), Σπανούλης 5 (1τριπ, 9ασ), Περπέργολου 20 (2τριπ, 5ριμπ), Σλούκας 4, Λοτζέσκι 10 (1τριπ, 6ριμπ, 5ασ), Μπέγκιτς 10, Πρίντεζης 11 (1), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 2, Κατσίβελης 6.

Ρέθυμνο (Γιαπλές): Χαρτ 8, Καλλινικίδης, Κουμπούρας 2, Αγγελόπουλος 5, Ράιτ 10(2), Καλαμπόκης 6, Κανονίδης, Σίννης 7(1), Λάτοβιτς 9(1), Αλεξάντερ 8, Άρμπετ 8(2), Γκάμπριελ 16(1).

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ρεθύμνου στο ματς:


Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:



Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα ΑΓΟΡ - Ολυμπιακός για την 6η αγωνιστική της Basket League, ΕΔΩ

Οι Κρητικοι Γαυροι

Οι "Γαύροι" της Κρήτης έδωσαν για ακόμα μια φορά δυναμικό "παρών" σε αγώνα του Θρύλου στη μεγαλόνησο και μετέτρεψαν την έδρα του ΑΓΟΡ σε μίνι ΣΕΦ...
Με παλμό και συνθήματα από νωρίς πριν καν γίνει το πρώτο τζάμπολ του αγώνα οι "Γαύροι" που πήγα στο "Μελίνα Μερκούρη" του Ρεθύμνου ζέσταναν την ατμόσφαιρα και αποθέωσαν για ακόμα μια φορά τους

Υποδοχή στην Κρήτη για τον Θρύλο

 

Βίντεο από την βράβευση του Ολυμπιακού στην Κρήτη:
 

«Δύσκολο συναισθηματικά για μένα» 

Στο δύσκολο συναίσθημα να αντιμετωπίσει την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε δύο ολόκληρα χρόνια στάθηκε o Μπρεντ Πετγουέι μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΑΓΟΡ

«Δύσκολο συναισθηματικά για μένα»
Ο Αμερικανός φόργουορντ τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν συγκεντρωμένοι στο παρκέ και έπαιξαν άμυνα που τους έδωσε και ρυθμό και πιστεύει πως έκανε ό,τι μπορούσε γα να έρθουν οι δύο βαθμοί.

Αναλυτικά: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ιδιαίτερα λόγω του στυλ που παίζει ο ΑΓΟΡ, είναι ένα πολύ περίεργο στυλ. Μπήκαμε στο ματς συγκεντρωμένοι, παίξαμε σωστά στην άμυνα από την αρχή και καταφέραμε να βρούμε ρυθμό.

Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμένα, ένα περίεργο συναισθηματικά παιχνίδι για εμένα, ιδιαίτερα μετά τη βράβευση, αλλά με το που άρχισε το ματς, προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει στη νίκη». 

Μπαρτζώκας: "Ήμασταν σοβαροί από την αρχή"

Ο κόουτς Μπαρτζώκας τόνισε πως οι παίκτες του ήταν σοβαροί από την αρχή, ευχαρίστησε το Ρέθυμνο για τον Πέτγουεϊ και σχολίασε πως ο Ολυμπιακός έχει τους κατάλληλους παίκτες ώστε να κρατάει τον ρυθμό του παιχνιδιού σε υψηλό τέμπο μέχρι το τέλος.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Ρέθυμνο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως οι παίκτες του ήταν σοβαροί από την αρχή της αναμέτρησης, ευχαρίστησε το Ρέθυμνο για τον Πέτγουεϊ και σχολίασε πως ο Ολυμπιακός έχει τους κατάλληλους παίκτες ώστε να κρατάει τον ρυθμό του παιχνιδιού σε υψηλό τέμπο μέχρι το τέλος.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε τα εξής: "Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με πολλές θεαματικές φάσεις. Χωρίς βέβαια έντονη φόρτιση για τη διακύμανση του σκορ. Νομίζω πως από την αρχή ήμασταν σοβαροί και σε όσα προβλήματα μας έβαλε ο αντίπαλος είχαμε απαντήσεις. Από το πρώτο ημίχρονο πήραμε μια διαφορά 20 πόντων την οποία συντηρήσαμε.

Το Ρέθυμνο για ακόμη μια χρονιά είναι πολύ καλό και έχει κάνει καλές επιλογές ξένων και παίζει το στυλ παιχνιδιού που  αρέσει στους φιλάθλους και τον πρόεδρο του. Νομίζω δεν πρέπει να είναι κανείς στεναχωρημένος από την εξέλιξη του ματς. Εμείς θέλαμε να βάλουμε τους τραυματίες να παίξουν, ιδιαίτερα τον Σλούκα που ήταν 10 μέρες έξω.

Τέλος θέλω να κάνω μία ιδιαίτερη επισήμανση για τον Πέτγουεϊ. Είναι εξαιρετικό για μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό να επιλέγει παίκτες που έχουν παίξει σε άλλη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό συμβαίνει στην Ισπανία, την Ιταλία, το Ισραήλ, παντού. Οι δυνατές ομάδες, οι ομάδες της κορυφής, συνηθίζεται να παίρνουν παίκτες από ομάδες που έχουν φέρει παίκτες και τους έχουν δείξει τα μυστικά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θα ήθελα να πω ένα “ευχαριστώ” στο Ρέθυμνο που προετοίμασε τον Πέτγουεϊ, ο οποίος είναι ένας παίκτης με μεγάλη αθλητικότητα και είναι πάντα σοβαρός στον τρόπο που δουλεύει και ήρθε αρκετά έτοιμος σε εμάς.

Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον κόουτς και σε όσους δούλεψαν μαζί του. Για εμάς είναι σημαντικό να παίρνουμε παίκτη από εδώ γιατί η πληροφορία που έχουμε γι’ αυτό τον παίκτη είναι περισσότερη από οποιονδήποτε άλλο αφού έπαιζε στη χώρα μας. Αν αποφύγετε οι δημοσιογράφοι να το γράφετε το ότι συνεχίζουμε αήττητοι, θα φύγει και από το δικό σας μυαλό. Στο δικό μας δεν είναι το αήττητο, ούτε μας απασχολεί, ούτε το σκεφτόμαστε.

Δυστυχώς με την αφαίρεση των δύο βαθμών στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχουμε περιθώριο λάθους σε αντίθεση με την Ευρωλίγκα που σε μεγάλο βαθμό έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση στο ΤΟP-16 που ήταν και ο πρώτος μας στόχος. Έχουμε αρκετά καλούς και πολλούς παίκτες ώστε να κρατάμε τον ρυθμό του παιχνιδιού σε υψηλό τέμπο μέχρι το τέλος, να είμαστε πιο φρέσκοι από τους αντιπάλους μας και αυτό κάνουμε".
 
 
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου