ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Να ισοφαρισει το ρεκορ

Να ισοφαρισει το ρεκορ

23/11/2013

Τη νίκη με την οποία θα ισοφαρίσει το καλύτερο σερί από το ξεκίνημα ενός πρωταθλήματος θέλει απόψε ο Ολυμπιακός, μένοντας παράλληλα αήττητος εκτός έδρας για 22 μήνες, κόντρα στον Πανθρακικό.
Στις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα επιστρέφουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι μετά το 4-0 επί του ΠΑΟΚ και τη διακοπή του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζουν τον Πανθρακικό εκτός έδρας (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Την Τετάρτη οι Πειραιώτες έχουν τον σπουδαίο αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League, με τον Μίτσελ να παίρνει την απόφαση να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι υποτιμάει τον αποψινό του αντίπαλο. Εκτός από τους τρεις βαθμούς, οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν και άλλα κίνητρα για να κυνηγήσουν τη νίκη στην Κομοτηνή, με τα οποία γράφουν ιστορία.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» είναι 22 μήνες αήττητοι από την τελευταία τους ήττα στην Ξάνθη (στις 22/01/2012), έχοντας 23 νίκες και 4 ισοπαλίες εκτός έδρας. Εφόσον τα καταφέρουν, θα απειλούν την επίδοση της ομάδας του Νίκου Γουλανδρή, η οποία τη διετία 1972/74 είχε μείνει αήττητη για 29 συνεχόμενες αγωνιστικές, ανάμεσα στις δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες κυνηγούν το ρεκόρ του καλύτερου ξεκινήματος στο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή έχουν δέκα νίκες και μία ισοπαλία (αυτή στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό) στις έντεκα πρώτες αγωνιστικές και πέρυσι είχε το ίδιο με τον Ζαρντίμ στον πάγκο του. Εφόσον σήμερα αποδράσουν με το θετικό αποτέλεσμα από την έδρα του Πανθρακικού, τότε θα ισοφαρίσουν την καλύτερη επίδοση της ομάδας του 1966/67, με προπονητή τον Μάρτον Μπούκοβι.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μίτσελ – όπως είναι γνωστό από χθες – αποφάσισε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες εν όψει του αγώνα στο Παρίσι, όπου είναι πιθανό να κριθεί η δεύτερη θέση στον 3ο όμιλο του Champions League. «Ανάσες» θα πάρουν οι Μήτρογλου, Μανιάτη και Χολέμπας, ενώ ο Σιόβας είναι τραυματίας.

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σαλίνο, Παπαδόπουλο, Μανωλά και Μπονγκ. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Σάμαρης με έναν εκ των Εντινγκά ή Μασάντο (φαβορί είναι ο Αφρικανός, αφού ο Πορτογάλος είχε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Στα πλάγια θα είναι ο Βάις και ο Φουστέρ, με τους Τσόρι ή Ολαϊτάν και Σαβιόλα να παίζουν στην επίθεση. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Τόρες, Παπάζογλου, Κάμπελ και Γιαταμπαρέ.

Προϊστορία

Μόνο νίκες έχει ο Ολυμπιακός όταν αντιμετωπίζει τον Πανθρακικό (8 στα 8 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο). Ειδικά στην Κομοτηνή για την Α' Εθνική, έχει τρεις νίκες χωρίς να δεχθεί γκολ.

Τα τελευταία τρία ματς: Ημερομηνία – Αγώνας – Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

26/01/13 Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-1 (86' Κοντρέρας)
11/04/10 Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-2 (11΄ Τοροσίδης, 29΄ Μήτρογλου)
08/02/09 Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-2 (27' Μπελούτσι, 45' Γκαλέτι)


H αποστολη του Ολυμπιακου


Ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να αφήσει στον Πειραιά και τους Κώστα Μήτρογλου, Γιάννη Μανιάτη και Χοσέ Χολέμπας, θέλοντας να τους δώσει ανάσες ενόψει του αγώνα με την Παρί ΣΖ την Τετάρτη (27/11) στο Παρίσι για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Μίτσελ δεν πήρε στην αποστολή τον Μάρκο Στσέποβιτς, έχοντας ως μοναδικό κλασικό προωθημένο τον Χαβιέρ Σαβιόλα. Αντίθετα ο Τζόελ Κάμπελ παρά την κόπωση από το ταξίδι με την Εθνική της Κόστα Ρίκα στην Αυστραλία και την μόλις μια προπόνηση με την ομάδα (σ.σ. αυτήν της Παρασκευής 22/11), βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές του 50χρονου προπονητή. Πίσω έμειναν και οι Αριέλ Ιμπαγάσα, Καρλ Μετζανί.

Στην 18άδα μπήκε ο Μιγκέλ Τόρες, ενώ επανέρχονται και οι Βλάντιμιρ Βάις, Μάικλ Ολαϊτάν μετά τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισαν εσχάτως. Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό:

Μέγκιερι, Ρομπέρτο, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Μασάντο, Μανωλάς, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Τόρες, Βάις και Γιαταμπαρέ.

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ:

"Την τελευταία τους προπόνηση, πριν το αυριανό ματς με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, πραγματοποίησαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Το βάρος έπεσε στην τακτική, τις στημένες φάσεις και η δουλειά επικεντρώθηκε επάνω στην αμυντική και επιθετική λειτουργία.

Κανονικά γυμνάστηκε ο Μασάντο, θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Δημήτρης Σιόβας. Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκε η αποστολή για το παιχνίδι στην Κομοτηνή. Αναλυτικά: Μέγκιερι, Ρομπέρτο, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Μασάντο, Μανωλάς, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Τόρες, Βάις, Γιαταμπαρέ".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου