ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Super League:Αλλαγές στις αδειοδοτήσεις

Super League:Αλλαγές στις αδειοδοτήσεις

20/11/2013
 
 
 Μόνο δύο ανανεώσεις ή επεκτάσεις παικτών άνω των 24 ετών θα μπορούν να κάνουν οι ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν, ενώ δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος στα πλέι οφ.
Μικρή αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται στις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται αποφάσισε το Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας. Σύμφωνα με την απόφαση, αυτές οι ομάδες θα μπορούν να προχωρούν σε δύο ανανεώσεις ή επεκτάσεις παικτών άνω των 24 ετών, αντί για τεσσάρων που ίσχυε μέχρι φέτος. Παράλληλα, οι ομάδες αυτές δεν θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος στη διαδικασία των πλέι οφ για την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας ουσιαστικά πάντως προανήγγειλε ακόμη πιο αυστηρές στο μέλλον. «Στόχος μας είναι σε λίγα χρόνια να ισχύει το ιδεατό, δηλαδή χωρίς αδειοδότηση να μην μπορεί κάποιος να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας συζητήθηκε ακόμη το θέμα αναφορικά με τις ομάδες που θα ανέβουν και θα υποβιβαστούν στο φετινό πρωτάθλημα όπου υπάρχει διάσταση απόψεων με τη Football League. Η Σούπερ Λίγκα επιθυμεί αυτές οι ομάδες να είναι δύο και η Football League τρεις. Γι’ αυτό τι θέμα η ΕΠΟ απέφυγε να πάρει θέση και έστειλε την υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Από την πλευρά της η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε ομόφωνα να δεχτεί την όποια απόφαση χωρίς να προσφύγει κάποιο μέλος της κατά αυτής, ζητώντας όμως, το ίδιο να κάνουν και οι ομάδες της Football League.

Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί και η ΕΠΟ τελικά να λάβει απόφαση έχοντας τη διαβεβαίωση πως καμία ομάδα ανεξαρτήτως κατηγορίας δεν θα προσφύγει.

Ο κ. Μώραλης τοποθετήθηκε για το ζήτημα που προέκυψε, λέγοντας:

«Η διαφορά δεν είναι νομική αλλά ποδοσφαιρική. Δέχομαι την άποψη της ΕΠΟ πως δεν περίμενε πως θα υπήρχε διαφωνία, όμως έχει περάσει καιρός. Αδικούμε τους εαυτούς μας που φτάσαμε εδώ και δεν ξέρουμε πόσοι πέφτουν και οπόσοι ανεβαίνουν».

Τέλος, ακόμη μία απόφαση που πήρε ο συνεταιρισμός είναι στο μέλλον κάθε ομάδα που αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία να έχει κατάλληλο γήπεδο στα όρια του νομού της (ακόμη κι αν δεν είναι το δικό της) ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά φαινόμενα όπως αυτό που συνέβη φέτος με την Καλλονή.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου