ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Euroleague:25 τάπες στα πέντε πρώτα παιχνίδια των ομίλων

Euroleague:25 τάπες στα πέντε πρώτα παιχνίδια των ομίλων

18/11/2013

 
Η παρουσία των Ντάνστον, Μπέγκιτς, Πέτγουεϊ και Σίμονς έχει δυναμώσει σημαντικά την άμυνα του Ολυμπιακού στον αέρα, με τους Πειραιώτες να φιγουράρουν πρώτοι στην στατιστική κατηγορία της Euroleague με τα περισσότερα μπλοκ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές των ομίλων.
Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει την σεζόν με ένα εντυπωσιακό 13-0 και χρειάζεται τέσσερις νίκες ακόμη προκειμένου να σπάσει το δικό του ρεκόρ των 16 συνεχόμενων επιτυχιών που κρατάει από την σεζόν 1997-98, όταν στο τιμόνι της ομάδας ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.



Αυτό δεν σημαίνει πως οι Πειραιώτες παίζουν σούπερ αυτήν εποχή, αντιθέτως παρουσιάζουν αδυναμίες σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού τα οποία καθημερινά προσπαθούν να λύσουν στις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα και των συνεργατών του.

Ωστόσο αξίζει να σταθούμε σε ένα στατιστικό στοιχείο στο οποίο προπορεύονται οι Πρωταθλητές Ευρώπης στην φετινή Euroleague και αποδεικνύει πως οι ερυθρόλευκοι έχουν δυναμώσει όσον αφορά την άμυνα τους στον αέρα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν είναι η ομάδα με τα περισσότερα μπλοκ στην διοργάνωση, έχοντας μοιράσει μέχρι στιγμής 25 τάπες στα πέντε πρώτα παιχνίδια των ομίλων, κόντρα σε Μάλαγα, Γαλατάσαραϊ, Μπάγερν Μονάχου, Σιένα και Ζιέλονα Γκόρα.

  Ο Μπράιαντ Ντάνστον είναι αυτός που πρωτοστατεί στον συγκεκριμένο τομέα, έχοντας 9 κοψίματα (1.8 μ.ο.) σε συνολικά 125 λεπτά συμμετοχής. Ακολουθεί ο Μίρζα Μπέγκιτς με 4 τάπες στα μόλις 21 λεπτά που έχει αγωνιστεί.

Ίδιο αριθμό κοψιμάτων έχει καταγράψει ο Μπρεντ Πέτγουεϊ στην στατιστική του σε 72 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Σέντρικ Σίμονς ακολουθεί με 3 τάπες σε 49 λεπτά. Ο Γιώργος Πρίντεζης με τον Δημήτρη Αγραβάνη έχουν από 1 μπλοκ σε σε 113 και 18 λεπτά αντίστοιχα.

Η έκπληξη έρχεται από έναν παίκτη που ανήκει στον... κόσμο των κοντών. Ο Κώστας Σλούκας, αν και γκαρντ έχει μέχρι στιγμής 3 τάπες στο ενεργητικό του 70 λεπτά συμμετοχής.


  Λαμβάνοντας υπόψιν το παραπάνω στατιστικό στοιχείο είναι φανερό πως ο Ολυμπιακός με την απόφαση να βάλει στην front line της ομάδας του τους Ντάνστον, Μπέγκιτς, Πέτγουεϊ και Σίμονς (ο Αμερικανός σέντερ είναι νοκ - άουτ για τον επόμενα περίπου ένα μήνα μετά τον τραυματισμό του στον ώμο), έχει δυναμώσει σημαντικά στην άμυνα μέσα στο ζωγραφιστό, κάνοντας δύσκολο το έργο των αντιπάλων του κοντά και πάνω από το καλάθι.

Στην σχετική στατιστική κατηγορία της Euroleague, στην δεύτερη θέση με τα περισσότερα κοψίματα φιγουράρει η Ρεάλ Μαδρίτης με 24 και ακολουθούν η Αναντολού Εφές με 21 και η Μπαρτσελόνα με την Στρασμπούρ που έχουν από 20.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου