ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μίτσελ:«Δύσκολο να κρατήσουμε τον Μήτρογλου»


Μίτσελ:«Δύσκολο να κρατήσουμε τον Μήτρογλου»

21/11/2013
 
 Αν ο Κώστας Μήτρογλου συνεχίσει να φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα με το ρυθμό που το κάνει, θα είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει στον Ολυμπιακό, όπως παραδέχτηκε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Μίτσελ.

«Δύσκολο να κρατήσουμε τον Μήτρογλου»
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA ο Μίτσελ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο πιο «καυτό» θέμα των ημερών: τον Κώστα Μήτρογλου, που έχει τρελάνει την ποδοσφαιρική Ευρώπη με τα κατορθώματά του.

Ο προπονητής των Πειραιωτών δήλωσε το αυτονόητο, δηλαδή πως δύσκολα θα παραμείνει ο παίκτης στο λιμάνι, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι μέχρι τώρα δεν έχει φτάσει καμία επίσημη πρόταση για παραχώρησή του.

Διαβάστε ακόμη τι είπε για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, την παρουσία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού αλλά και το προσεχές ματς των «ερυθρολεύκων» απέναντι στον Πανθρακικό.

Πόσο ιδιαίτερο είναι για εσάς να είστε προπονητής μίας ομάδας η οποία θα έχει τουλάχιστον εννέα ποδοσφαιριστές της του χρόνου το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας;

«Δεν είναι καθόλου δύσκολο για εμένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμβαίνει αυτό. Για τον προπονητή του Ολυμπιακού αυτό είναι κάτι σαν βραβείο. Είναι μία μεγάλη χαρά. Χαίρομαι πολύ που οι ποδοσφαιριστές μου μετέχουν στην Εθνική και κερδίζουν. Γιατί αυτό είναι ένα επιπλέον συν στην ψυχολογία τους και στην ποιότητα του παιχνιδιού τους. Επιστρέφουν πάντα βελτιωμένοι από τα παιχνίδια της Εθνικής».

Θα ήθελα να κάνετε μία ιδιαίτερη αναφορά στον Κώστα Μήτρογλου; Παρά το γεγονός πως διαρκώς μεγάλα μέσα ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο ασχολούνται μαζί του, εκείνος δείχνει προσγειωμένος και προσηλωμένος στη δουλειά του. Είναι όντως έτσι τα πράγματα;

«Ετσι πρέπει να είναι. Πολύ καλά κάνει. Γιατί η καλή του απόδοση πρέπει να τον εξυπηρετεί για να βελτιώνεται και όχι για να τον οδηγεί προς τα πίσω. Διάβασα τις προάλλες στη Marca της Ισπανίας ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τον Κώστα Μήτρογλου. Ότι έχει σκοράρει 23 γκολ σε 22 αγώνες. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο της στατιστικής. Και ο ίδιος θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί προς όφελός του. Αν ήμουν ο Κώστας Μήτρογλου, θα σκεφτόμουν ποιος Κώστας Μήτρογλου θα ήθελα να ήμουν; Αυτός που ήταν πριν ή αυτός που είναι τώρα; Σίγουρα θα ήθελα να ήμουν αυτός που είναι τώρα».

Εμείς διαβάσαμε τη συνέντευξή σας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Marca. Έγινε όντως η πρώτη κρούση από αγγλική ομάδα για τον Μήτρογλου;

«Πολλές φορές έχουμε ακούσει το ενδιαφέρον από διάφορες γερμανικές ή αγγλικές ομάδες. Αυτό είναι πολύ λογικό γιατί αυτή τη στιγμή ο Μήτρογλου έχει αποκαλυφθεί. Τον έχει γνωρίσει η Ευρώπη. Και είναι πολύ λογικό να τραβάει την προσοχή των μεγάλων συλλόγων. Όμως, αυτή τη στιγμή επισήμως δεν έχουμε δεχθεί κάποια πρόταση. Αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό, θα είναι πολύ δύσκολο να τον κρατήσουμε στο τέλος της χρονιάς».

Πάντως, ο Ολυμπιακός, μέσω του κ. Ισά μάς έχει προσφάτως διευκρινίσει ότι το χειμώνα δεν θα γίνουν πωλήσεις ποδοσφαιριστών της ομάδας.


«Το ελπίζω».

Αληθεύει πως στην προπόνηση της Τετάρτης ο Κώστας σας είπε πως μπορείτε να τον υπολογίζετε για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανθρακικό αφού είναι 25 ετών και δεν αισθάνεται κουρασμένος από τους αγώνες της Εθνικής;


«Ναι είναι αλήθεια, μου το είπε αυτό. Το ίδιο μου λέει συνέχεια και ο Γιάννης Μανιάτης, αλλά και ο Χοσέ Χολέμπας. Κάποιος που αισθάνεται πολύ καλά και τα πηγαίνει τόσο καλά, νιώθει ότι θέλει συνέχεια να παίζει και δε σκέφτεται καθόλου την κούραση. Όμως, εμείς εκμεταλλευόμαστε την καλή τους στιγμή και την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Αλλά επίσης πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Τελικώς το πρόβλημα τραυματισμού του Σιόβα στη ρεβάνς με τη Ρουμανία δεν είναι σοβαρό. Σκοπεύετε να τον προφυλάξετε και να μην τον έχετε στην αποστολή του αγώνα με τον Πανθρακικό, όπως ενδεχομένως και κάποιους άλλους διεθνείς;

«Ναι, έχουμε επιλέξει να μην πάρει μέρος στον αγώνα με τον Πανθρακικό γιατί θέλουμε να επανέλθει 100%. Θέλουμε να γίνει εντελώς καλά πρώτα. Εχουμε σημαντικά παιχνίδια να παίξουμε. Ομως, δε θέλουμε να πάρουμε κανένα ρίσκο για κανένα παίκτη μας. Σίγουρα το παιχνίδι που θα κάνει ο Αβραάμ θα είναι τόσο καλό όσο αυτό που θα έκανε ο Σιόβας. Γιατί τις τελευταίες φορές που του ζητήσαμε να παίξει, το έκανε πολύ καλά. Επομένως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που θα αντικαταστήσει αυτή τη φορά το Σιόβα».

Για τον επόμενο αντίπαλό σας, τον Πανθρακικό, τι εικόνα έχετε;

«Είναι μία ομάδα γεμάτη εκπλήξεις. Ο προπονητής της χρησιμοποιεί τους ποδοσφαιριστές του σε διάφορες θέσεις και με διαφορετικά συστήματα. Πιστεύω πως είναι ένας καλός προπονητής, ιδιαίτερα τολμηρός και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντί τους».

Είναι υψηλός ο βαθμός ετοιμότητας των Βάις, Εντινγκά και Ολαϊτάν οι οποίοι αποθεραπεύτηκαν πρόσφατα, ώστε να τους έχετε διαθέσιμους για τον αγώνα με τον Πανθρακικό;

«Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως σίγουρα ο Σιόβας θα είναι εκτός αποστολής για αυτό το Σαββατοκύριακο. Περιμένουμε να επιστρέψουν ο Μεντζανί και ο Κάμπελ από τις υποχρεώσεις τους. Ακόμη δεν έχουν γυρίσει από το ταξίδι τους με τις Εθνικές τους ομάδες. Επίσης θέλουμε να δούμε τι θα γίνει με τον Μασάντο, ο οποίος την Τετάρτη δέχθηκε ένα κτύπημα στο γόνατο. Θέλουμε να δούμε πως είναι».

Να περιμένουμε σύντομα και το ντεμπούτο του Μιγκέλ Τόρες;

«Πολύ σύντομα».

Και κάτι τελευταίο. Ο άνθρωπος Μίτσελ είναι «γεμάτος» τον τελευταίο καιρό από όσα καταφέρνει μαζί με τους παίκτες του σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και από όσα πέτυχαν οι διεθνείς με τις Εθνικές τους ομάδες; Είναι μία ιδιαίτερη, μία ξεχωριστή περίοδος στην καριέρα σας;

«Ναι, νιώθω πάρα πολύ καλά, όπως ένιωθα όμως και πριν από δύο μήνες. Τότε ήξερα πως έρχομαι εδώ για να δουλέψω. Ηξερα πως θα υπάρχει πρόοδος και ότι θα πάνε όλα καλά. Και αυτή τη στιγμή απλά το απολαμβάνω. Νιώθω πάρα πολύ καλά λοιπόν. Αλλά βρίσκομαι στη μέση της κλίμακας. Δεν έχω ούτε υπερβολική χαρά, ούτε στεναχώρια. Είμαι κάπου στη μέση.

Την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά και την προηγούμενη Τρίτη ήμουν μπροστά απ' την τηλεόραση και αισθανόμουν σαν ένας ακόμη Έλληνας φίλαθλος. Ήθελα πάρα πολύ να κερδίσουμε τη Ρουμανία. Ο λόγος είναι ότι αποτελώ μέρος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Νιώθω πολύ καλά από τον τρόπο που με έχουν δεχθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα. Ότι καλό συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι καλό και για εμένα. Και δεύτερον γιατί ήταν έξι ποδοσφαιριστές μας στην Εθνική ομάδα. Αν εξαιρέσουμε τον Μανιάτη ο οποίος είναι πάντα σταθερός, τον Χολέμπας και τον Μήτρογλου που επίσης είναι σταθεροί, ο Μανωλάς παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο. Ο Σάμαρης έκανε το ντεμπούτο του. Ολοι οι ποδοσφαιριστές δείχνουν το καλό τους πρόσωπο και είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για αυτό.
Ανυπομονώ να έρθει το καλοκαίρι, να είμαι σε μία παραλία ξαπλωμένος με μία μπύρα στο χέρι και να απολαύσω τον αγώνα ανάμεσα στην Ισπανία και την Ελλάδα. Θα μας κάνει καλό μία ισοπαλία για να περάσουμε και οι δύο στην επόμενη φάση. Θα μιλήσω με τον Ντελ Μπόσκε».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου