ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Δηλωσεις μετα την αναμετρηση

 23/11/2013

Μπαρτζώκας: "Δεν αγαπάμε τα come back"

O Μπαρτζώκας τόνισε πως στον Ολυμπιακό δεν... αγαπούν τα come back, εξηγώντας πως στο τέλος η ομάδα είχε υπομονή στο παιχνίδι της, καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές στην επίθεση.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου στην Μάλαγα έκανε το δικό του σχόλιο για την 6η σερί νίκη του Ολυμπιακού στην φετινή Euroleague. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως στην ομάδα δεν... αγαπούν τα come back (λόγω ότι οι ερυθρόλευκοι αντιδρούν πάντα αποτελεσματικά στο τέλος) και επεσήμανε πως οι Πειραιώτες έφτασαν στη νίκη λόγω ότι στην τελευταία περίοδο είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους, καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές στην επίθεση.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε τα εξής: "Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι σε μια φανταστική ατμόσφαιρα. Δύο πολύ καλές ομάδες με διαφορετικούς στόχους αυτή τη στιγμή. Προφανώς ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε αμυντικά το παιχνίδι ήταν το “κλειδί”.

Μπορεί να σκοράραμε από 41 πόντους σε κάθε ημίχρονο και στο πρώτο ημίχρονο να μην ήμασταν καλοί στην άμυνα, αλλά στο δεύτερο η άμυνα μας έδωσε τη νίκη, αλλά και το πώς γυρίσαμε τη μπάλα απέναντι σε μια ομάδα πολύ καλή στο τρανζίσιον, αλλά και στο επιθετικό ριμπάουντ.  Χρειαζόμασταν την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και είμαστε χαρούμενοι που συνεχίζουμε με έξι νίκες στην Ευρωλίγκα. Καλή τύχη στη Μάλαγα. 

Το πρόβλημα για εμάς στο πρώτο ημίχρονο ήταν ότι δεν είχαμε υπομονή στην επίθεση. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε καλές επιλογές, αλλά όχι και στο δεύτερο. Κάναμε πολλά λάθη και δώσαμε εύκολους πόντους στη Μάλαγα, γι’ αυτό και η Μάλαγα σκόραρε πολύ.

Όχι, δεν αγαπάμε τα come back, αλλά έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας, είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε, κρατάμε τον ρυθμό του παιχνιδιού ψηλά και στα 40 λεπτά και ο καθένας που μπαίνει στο παρκέ από τον πάγκο είναι έτοιμος να βοηθήσει.  Στο τέλος είχαμε καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές".

Πλάθα: "Έχει μεγάλη ποιότητα ο Ολυμπιακός"

Ο Πλάθα υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως σαν ομάδα διαθέτει μεγάλη ποιότητα.
Ο προπονητής της Μάλαγα, Χουάν Πλάθα, τόνισε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει μεγάλη ποιότητα σαν ομάδα και στάθηκε στην εξαιρετική άμυνα που έπαιξαν οι Πειραιώτες στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Ισπανός τεχνικός είπε τα εξής: "Αγωνιστήκαμε πολύ καλά απέναντι στους επί δύο συναπτά έτη Πρωταθλητές Ευρώπης. Σε ματς όμως αυτού του επιπέδου δεν αρκεί να παίζεις καλά για το μεγαλύτερο διάστημα μιας αναμέτρησης. Θα πρέπει να είσαι ικανοποιητικός για 40 λεπτά. Εμείς δεν το καταφέραμε αυτό, καθώς στα τελευταία λεπτά είχαμε πρόβλημα.

Ο Ολυμπιακός σαν ομάδα διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ εύστοχοι από την περιφέρεια και έβαλαν μεγάλα σουτ στην επίθεση. Στο τρίτο και κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, βελτιώθηκαν, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να σκοράρουμε.

Τώρα θα πρέπει να πάμε στην Πολωνία (Ζιελόνα Γκόρα) και να κερδίσουμε, ώστε η πρόκριση μας στην επόμενη φάση της Euroleague να εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές μας δυνατότητες".

Βάσκεθ: «Έχει συνηθίσει στις ανατροπές ο Ολυμπιακός»

Ο Φραν Βάσκεθ τόνισε πως η Μάλαγα δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια για να κερδίσει τον Ολυμπιακό, που χαρακτήρισε ομάδα… ανατροπών.
Όνομα και στην Ευρώπη για τις ανατροπές του έχει κάνει ο Ολυμπιακός, όπως φάνηκε από τα λεγόμενα του Φρανκ Βάσκεθ μετά την ήττα της Μάλαγα.

«Παίξαμε πολύ καλά και με ενέργεια για 35 λεπτά, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός βελτίωσε την άμυνά του στην τελευταία περίοδο και η δική μας απόδοση έπεσε. Απέναντι σε τέτοιον αντίπαλο πρέπει να παίζεις δυνατά μέχρι το τελευταίο λεπτό και χωρίς να κάνεις πολλά λάθη, γιατί θα τα πληρώσεις. Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει να κάνει ανατροπές κι έκανε ακόμη μία σήμερα», δήλωσε ο σέντερ της Ουνικάχα.

Ντάνστον: "Τραγική η άμυνα μας στο πρώτο ημίχρονο"

Ο Ντάνστον εξήγησε πως το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν το γεγονός πως η άμυνα της ομάδας ήταν τραγική, τονίζοντας πως στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες βελτιώθηκαν στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, φτάνοντας στη νίκη.
Ο Μπράιαντ Ντάνστον πραγματοποίησε ικανοποιητική εμφάνιση στη Μάλαγα, όντας μαχητικός μέσα στο "ζωγραφιστό", δείχνοντας ανίκητος στην επίθεση (13π, 6/7δ) και "θεριό" στην άμυνα (3 μπλοκ). Στις δηλώσεις του εξήγησε πως το κακό στην αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν η τραγική άμυνα.
Ο Αμερικανός σέντερ είπε τα εξής: "Η επίθεση μας δεν ήταν πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο. Το πρόβλημα ήταν η άμυνα μας που ήταν τραγική, απλά δεν υπήρχε άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Έπρεπε να έχουμε συγκέντρωση από την αρχή του ματς.

Συγκεντρωθήκαμε στην άμυνα στο δεύτερο και πήραμε τη νίκη.

Δεν κοιτάμε το 6-0, αλλά κάθε ματς το προσεγγίζουμε διαφορετικά, κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και μαθαίνουμε από κάθε ματς, γινόμαστε καλύτεροι μέσα από κάθε ματς".

Πρίντεζης: "Στην τελευταία περίοδο ήμασταν πολύ δυνατοί"

Ο Πρίντεζης σχολίασε πως η ομάδα είχε πρόβλημα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά τόνισε πως στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ δυνατός, βάζοντας μεγάλα τρίποντα, δείχνοντας βελτίωση και στην άμυνα.
Ο Γιώργος Πρίντεζης επέστρεψε στην πόλη που αγωνίστηκε στο παρελθόν και την κέρασε... φαρμάκι. Ο 28χρονος πάουερ-φόργουορντ έδωσε λύσεις σε επίθεση και ριμπάουντ (8π, 4ρ0, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να πάρει το "διπλό" μέσα στην Μάλαγα. Στις δηλώσεις του τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι στην τελευταία περίοδο ήταν πολύ δυνατοί, βάζοντας μεγάλα σουτ και δείχνοντας βελτίωση στην άμυμα.


Ο Γιώργος Πρίντεζης είπε τα εξής: "Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς για την Μάλαγα και έπαιξαν πολύ συγκεντρωμένοι στο ματς. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολη η αναμέτρηση αγωνιζόμενοι στην έδρα τους. Διαθέτουν μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Είχαμε πρόβλημα στην επίθεση στην αρχή, ήμασταν κακοί και στην άμυνα, με αποτέλεσμα να είμαστε πίσω στο σκορ και να κυνηγούμε τον αντίπαλο μας. Φάγαμε πάρα πολλούς πόντους στο πρώτο ημίχρονο, πήραν και πολλά ριμπάουντ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά και πήραμε αυτό που θέλαμε.

Στην τελευταία περίοδο ήμασταν πολύ δυνατοί. Είχαμε υψηλά ποσοστά ευστοχίας, σημειώσαμε μεγάλα τρίποντα και η  άμυνα μας βελτιώθηκε. Είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε ακόμη μία νίκη στην Ευρωλίγκα και συνεχίζουμε.

Παράλληλα, ο Γιώργος Πρίντεζης ρωτήθηκε για και για τις νίκες που παίρνει ο Ολυμπιακός με τον συνηθισμένο πλέον τρόπο της ανατροπής: "Δεν ξέρω τι πραγματικά μπορεί να' ναι αυτό. Ίσως έχει χτίσει έναν χαρακτήρα η ομάδα και μπορεί και παίρνει κάποια παιχνίδια στα τελευταία λεπτά. Έχουμε χάσει και κάποια ματς στα τελευταία λεπτά, δεν μπορώ να πω ότι είμαστε άτρωτοι. Έχει πολλά παιχνίδια ακόμα, δεν μετράνε και τόσο αυτές οι νίκες".

Τέλος, αναφέρθηκε στο αήττητο σερί του Ολυμπιακού: "Ουσιαστικά αυτό που δίνουν αυτή τη στιγμή όλα αυτά τα αποτελέσματα είναι η ηρεμία για να δουλέψεις, να παρατείνεις την προετοιμασία σου, η χρονιά είναι πολύ μεγάλη. Το θετικό είναι ότι μπορούμε να δουλεύουμε με ηρεμία, δεν υπάρχει μουρμούρα, είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι και με το πλάνο του γυμναστή θα είμαστε έτοιμοι για τη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν".

Για το πέρασμα που είχε στην Μάλαγα: "Ηταν ένα δύσκολο πέρασμα, χαίρομαι που ξαναγύρισα πάλι πίσω. Πέρασα μια διετία που κατά κύριο λόγο με σκληραγώγησε ως άνθρωπο, είχα πολλούς τραυματισμούς, δεν έφτασα εκεί που ήθελα, αλλά θεωρώ ότι βελτιώθηκα αρκετά".

 ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου