ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 (pics+video)

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 (pics+video)

 19/12/2013

Ο Ολυμπιακός, εκτόξευσε τη διαφορά του από τον ΠΑΟΚ στους δέκα βαθμούς, κερδίζοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-2 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", σημειώνοντας ανατροπή στο σκορ, χάρη στα γκολ των Σαβιόλα (21'), Μασάντο (51' πέν.) και Κάμπελ (70' πέν.).
 
 Κρυο πολυ στο Γ.Καραισκακης αλλα η ατμοσφαιρα ζεστη και Χριστοτγεννιατικη.Οι οπαδοι του Θρυλου επισκευθηκαν το Red Store και μυησαν τα παιδια τους στις...ερυθρολευκες ενδυματολογικες προτιμησεις αλλα οχι μονο για τους μικρους αλλα και για τους μεγαλους.
Οι ευχες για τα Χριστουγεννα εδιναν και επαιρναν συνεχως απο φιλους λεγοντας οτι το Πρωταθλημα τελειωσε νωρις , (και αυτο θα συμπληρωνα εγω )και ανανεωναν το ραντεβου τωρα για την Ριζουπολη στον ματς με την Καλλονη. 

Ο Λεόνε μοίρασε δώρα στους οπαδούς του Θρύλου

 O Λεονε μια αγκαλια με ...μικρους και μεγαλους
 O Λεονε στον παγκο του Ολυμπιακου με τον Μπαλας Μεγιερι
Πριν από τη σέντρα του ματς βρέθηκε τόσο περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου και κοντά στις εξέδρες, ενώ μετέβη σε αυτές.
 
Και μοίρασε πολλά δώρα σε φιλάθλους κάθε ηλικίας. Αυτοί που είχαν όμως την... τιμητική τους ήταν τα παιδιά.
 

Δειτε το video  με το pre game της αναμετρησης



Ας παμε και στο καθαρα αγωνιστικο κομματι της ημερας....

Ο πρωτοπόρος στη Super League, Ολυμπιακός, εκτόξευσε τη διαφορά του από το δεύτερο ΠΑΟΚ στο +10, φτάνοντας τους 46 βαθμούς στο Πρωτάθλημα, κερδίζοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα στον Πειραιά με 3-2, σημειώνοντας ανατροπή στο σκορ, χάρη στα γκολ των Σαβιόλα (21'), Μασάντο (51' πέν.) και Κάμπελ (70' πέν.). Η είσοδος του Κοσταρικανού στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε το ματς, με τον 21άχρονο εξτρέμ να ενισχύει την αγωνιστική εικόνα των Πειραιωτών, οι οποίοι έκαναν ένα ακόμα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση (και) του φετινού τίτλου. Σωστά και τα δύο πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Αρετόπουλος, ο οποίος δεν υπέδειξε την παράβαση του 5ου λεπτού, όταν ο Τζημόπουλος τράβηξε εντός περιοχής των Μπονγκ. Οι ερυθρόλευκοι δεν έπιασαν πολύ καλή απόδοση στο ματς για τη 16η αγωνιστική της Super League, αλλά πήραν αυτό που ήθελαν, πετυχαίνοντας τη 15η νίκη τους σε 16 παιχνίδια Πρωταθλήματος! Ξεχώρισαν Κάμπελ, Μασάντο, Σαβιόλα και Ρομπέρτο.



 Ο αγώνας

O Mίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 (ή 4-4-1-1 αν προτιμάτε), προχωρώντας σε εκτεταμένο ροτέισον. Πέντε νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το τελευταίο εκτός έδρας ματς Πρωταθλήματος με τον Άρη (15/12, 0-2), τα τέσσερα στην άμυνα. Την εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Σαλίνο, Μανωλάς, Παπάζογλου, Μπονγκ. Μάλιστα, ο Παπάζογλου φόρεσε το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού για πρώτη φορά στην ερυθρόλευκη καριέρα του! Ο 25άχρονος αμυντικός έπαιξε συνολικά για όγδοη φορά τη φετινή σεζόν, πραγματοποιώντας την έκτη του συμμετοχή στο φετινό Πρωτάθλημα.

Τη φορά αυτή ως αριστερός στόπερ και όχι ως δεξιός οπισθοφύλακας. Οι Σάμαρης και Μασάντο αποτέλεσαν για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι σε Ελλάδα και Ευρώπη το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Ολαϊτάν κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Βάις την αριστερή, με τον Ντομίνγκες να αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεσαίας γραμμής και επίθεσης, αγωνιζόμενος πίσω από τον Σαβιόλα, ο οποίος ηγήθηκε της ερυθρόλευκης επίθεσης. Από την πλευρά του, ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε σύστημα 4-3-3, με τον Ίλιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα με νίκη να αυξήσει τη διαφορά του από τους Θεσσαλονικείς στους 10 βαθμούς. Μπροστά σε περίπου 15.000 φίλους του στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ο σύλλογος του Πειραιά προσπάθησε από την αρχή να επιβάλλει το ρυθμό του.

Στο 5ο λεπτό, ο Μασάντο σούταρε διαγώνια από θέση μέσα δεξιά και ο Βελλίδης έδιωξε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Ντομίνγκες σέντραρε από τα δεξιά, ο Τζημόπουλος τράβηξε από τη φανέλα τον Μπονγκ, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε την παράβαση. Ήταν πέναλτι, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να δοθεί και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του ΠΑΣ, καθώς ο Καμερουνέζος παίκτης του Ολυμπιακού βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Στο 7', ο Μανωλάς πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Ίλιτς πριν ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΣ βρεθεί απέναντι στον Ρομπέρτο. Στο 8', ο "δαιμόνιος" Ίλιτς δοκίμασε το δεξί του πόδι από μακρινή απόσταση, με τον Ρομπέρτο να μπλοκάρει σταθερά στη δεξιά γωνία της εστίας του. Στο 11', όμως, η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού "πιάστηκε αδιάβαστη", με τον Σάμαρη να πουλάει την μπάλα στη μεσαία γραμμή, και τον Ίλιτς να μη λαθεύει ξανά... Ο Αυγενικού εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη μπαλιά του Σάμαρη στο ύψος του κέντρου και με κάθετη ψηλοκρεμαστή πάσα έβγαλε τον Ίλιτς σε θέση τετ α τετ, καθώς ο Παπάζογλου έχασε τον παίκτη, που έφυγε στην πλάτη του, ενώ ο δεξιός στόπερ στο ματς, Μανωλάς, ξεχάστηκε, και δεν τραβήχτηκε σωστά για να βγάλει οφσάιντ τον παίκτη του ΠΑΣ. Ο Ίλιτς βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο και σούταρε με το δεξί. Ο Ρομπέρτο εκπληκτικά απέκρουσε προσωρινά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και στρώθηκε ξανά στον Ίλιτς, ο οποίος σε κενή εστία πλάσαρε με το δεξί για το 0-1.

Στο 13', ο Ντομίνγκες εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ για τον Μασάντο, ο Πορτογάλος με ωραία μπαλιά έβγαλε τον Σάμαρη σε θέση μέσα δεξιά εντός περιοχής. Ο Έλληνας μέσος σέντραρε παράλληλα για τον Μανωλά, αλλά ο Κολοβέτσιος πρόλαβε και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Στο 15', ο Ντομίνγκες έκανε την κάθετη πάσα, με τον Σάμαρη να προσπαθεί να παρέμβει στη φάση, αλλά ο Σαβιόλα ήταν εκείνος που σούταρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

Το φάουλ του Μασάντο εκτός περιοχής στο 19' δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν στο Πρωτάθλημα, εντός έδρας, να κυνηγάει στο σκορ. Οι προηγούμενες δύο φορές ήταν κόντρα στον Ατρόμητο, στις 25 Αυγούστου. Τότε, μέσα σε τρία λεπτά (51' Φουστέρ, 54' Σαβιόλα) είχαν ανατρέψει το εις βάρος τους 0-1 από το 47' (Ναπολεόνι). Ενώ στις 27 Οκτωβρίου, ο ΟΦΗ είχε προηγηθεί με 1-0 μόλις στο 1ο λεπτό με τον Λαμπρόπουλο, αλλά στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν πέντε τέρματα, στην επιβλητική νίκη με σκορ 5-1 (4', 52' Μήτρογλου, 58' Χολέμπας, 85' Μανιάτης, 86' Γιαταμπαρέ).

Η ισοφάριση ήρθε τελικά για τους Πειραιώτες στο 21'. Δέκα λεπτά άντεξε μπροστά στο σκορ η ομάδα της Ηπείρου. Ο Βάις διεμβόλισε από τα δεξιά και σέντραρε παράλληλα, ο Βελλίδης έδιωξε προ του Ολαϊτάν, με την μπάλα να καταλήγει στο ύψος της μικρής περιοχής. Μανωλάς και Σαβιόλα επιχείρησαν να σουτάρουν, αλλά ο Αργεντινός ήταν αυτός που βρήκε την μπάλα πρώτος και σούταρε με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα (1-1)! Αυτό είναι το 8ο φετινό γκολ του Σαβιόλα στο Πρωτάθλημα.

 
Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, είχε ρυθμό, αλλά ελάχιστες πραγματικά σπουδαίες ευκαιρίες. Οι παίκτες του Μίτσελ διατηρούσαν τον έλεγχο του αγώνα, ενώ η γρήγορη σχετικά ισοφάριση έδειξε τα αντανακλαστικά της ομάδας του Πειραιά. Ο ΠΑΣ, όμως, ήταν αυτός που έχασε απίστευτη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα ξανά στο σκορ! Στο 31', ο Τσάβες πρόλαβε το τάκλιν του Παπάζογλου και σούταρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά την όμορφη πάσα του Βίλα. Ο Ρομπέρτο έδιωξε εκπληκτικά με το δεξί χέρι, πέφτοντας στη δεξιά γωνία, αλλά η μπάλα έφτασε στον Ίλιτς. Ο Σέρβος επιθετικός σούταρε στην κίνηση με το αριστερό από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι. Άστοχος σε κενή εστία ο ιδιαίτερα κινητικός και δραστήριος επιθετικός της φιλοξενούμενης ομάδας. Ο Ολυμπιακός είχε πολλά κενά στην άμυνα, με τους Παπάζογλου και Μανωλά να μην έχουν την απαιτούμενη χημεία. Άλλωστε, πρώτη φορά τη φετινή σεζόν έπαιζαν μαζί στο κέντρο της άμυνας σε επίσημο παιχνίδι.

Στο 40', ο Τσουκαλάς με σκληρό τάκλιν σώριασε στο χορτάρι τον Σαβιόλα και παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Στο 43', ο ίδιος παίκτης έκανε χέρι εκτός περιοχής. Θα μπορούσε να δοθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Σάμαρης ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ στο 44' και ο Βελλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά, πέφτοντας στη δεξιά γωνία της εστίας του. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1 και τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της επανάληψης. Στο πρώτο ημίχρονο, Ολυμπιακός και ΠΑΣ Γιάννινα είχαν από πέντε τελικές προσπάθειες, με τους γηπεδούχους να έχουν την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους με υπέρ τους κατοχή 62%-38%.

 
Ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του διορθωτική κίνηση με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Ο Κάμπελ αντικατέστησε τον Ντομίνγκες, ο οποίος δεν τα πήγε καλά στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Κοσταρικανός πέρασε σε θέση δεξιού εξτρέμ, με τον Ολαϊτάν να μετατοπίζεται στην κορυφή της επίθεσης και τον Σαβιόλα να έχει πλέον ρόλο περιφερειακού κυνηγού. Στο 49', ο Κάμπελ πάτησε ωραία την μπάλα στον Σαλίνο, ο οποίος ανατράπηκε (σπρώχθηκε για την ακρίβεια) από τον Ρουμπουλάκου εντός περιοχής. Ίσα-ίσα, αλλά εντός περιοχής! Ο παίκτης του ΠΑΣ, ο οποίος έσπρωξε με το αριστερό του χέρι τον Βραζιλιάνο δεξιό οπισθοφύλακα του Ολυμπιακού, γλίτωσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Μασάντο ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και με πολύ καλό δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας, στο 51'. Ο Βελλίδης έπεσε σωστά, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει. Ο Πορτογάλος μέσος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, στη 10η συμμετοχή του σε όλες τις διοργανώσεις. Ένας ακόμα εκτελεστής πέναλτι στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Μασάντο, ευστόχησε στην πρώτη του απόπειρα!

 
Στο 58', ο Σάμαρης με έξοχη μπαλιά τροφοδότησε τον Σαβιόλα εκτός περιοχής, ο Αργεντινός πάσαρε με τη μία στα αριστερά του και το Βάις, ο οποίος ελίχθηκε εντός περιοχής και σούταρε με το δεξί για να μπλοκάρει σταθερά ο Βελλίδης. Ο Ολυμπιακός πέτυχε το γρήγορο γκολ που ήθελε στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας πια την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 69', Σαβιόλα και Βάις άλλαξαν υπέροχα την μπάλα, με τον Αργεντινό να παίζει το ένα-δύο με τον Σλοβάκο. Ο Σαβιόλα πάσαρε ξανά με τη μία στον Ολαϊτάν, ο οποίος σούταρε στην κίνηση με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η μπάλα, όμως, δεν του έκανε το χατίρι, καθώς προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κάμπελ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ρουμπουλάκου και ο διαιτητής έδειξε σωστά και δεύτερο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Ρουμπουλάκου τη φορά αυτή δεν γλίτωσε την κόκκινη κάρτα. Ο Αρετόπουλος έδειξε στον παίκτη του ΠΑΣ τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και την άγουσα προς τα αποδυτήρια. Ο Κάμπελ ανέλαβε την εκτέλεση και με έξοχο χτύπημα με το αριστερό έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία και τον Βελλίδη στη δεξιά. Το 3-1 για τον Ολυμπιακό στο 70', με τον Κάμπελ να πετυχαίνει το 6ο γκολ του στη φετινή Super League και 7ο συνολικά με την ερυθρόλευκη! Λίγο πριν από την εκτέλεση του πέναλτι, ο Βάις έδωσε τη θέση του στον Φουστέρ.

 
Στο 74', ο Στσέποβιτς αντικατέστησε τον Σαβιόλα, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση. Στο 87', ο ΠΑΣ Γιάννινα μείωσε το σκορ σε 3-2. Ο Βίλα σέντραρε με το δεξί από τα αριστερά, ο Κρητικός έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, με τον Μπονγκ να μην μπορεί να τον σταματήσει, και περνώντας τον Ρομπέρτο έστειλε με αριστερό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα, σε κενή εστία. Οι Ηπειρώτες μείωσαν και τα τελευταία λεπτά απέκτησαν ξανά ενδιαφέρον. Τρία λεπτά ήταν οι καθυστερήσεις. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν με τη φωτιά, αλλά δεν... κάηκαν. Το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος, καθώς το αριστερό σουτ του Φουστέρ στο 93' δεν ανησύχησε τον Βελλίδη. Ο Ολυμπιακός δεν έπιασε καλή απόδοση, αλλά κατάφερε να πάρει το "τρίποντο" χωρίς να αποδώσει το ποδόσφαιρο που μπορεί.

Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του για το 2013, ο Ολυμπιακός πέτυχε τη 15η νίκη του σε 16 παιχνίδια Πρωταθλήματος, φτάνοντας τα 48 γκολ στη Super League (σ.σ. μέσο όρο τρία γκολ ανά αγώνα!), έχοντας μόλις 6 τέρματα παθητικό. Αυτή είναι η εντέκατη συνεχόμενη νίκη του Θρύλου στο φετινό Πρωτάθλημα και όγδοη σε ισάριθμα ματς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"! Με την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι (σ.σ. 1-1 με τον Ατρόμητο), οι ερυθρόλευκοι αύξησαν τη διαφορά τους από τους ασπρόμαυρους στο +10, έχοντας 46 βαθμούς έναντι 36 του ΠΑΟΚ, σε 16 αναμετρήσεις της Super League. Με τη διαφορά τερμάτων να είναι στο +42 και τη διαφορά τερμάτων έναντι του ΠΑΟΚ στο +26. Τα λόγια είναι περιττά...

Στατιστικά Αγώνα

3 Goal 2
0 Ασίστ 1
12 Τελικές Προσπάθειες 7
5 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 4
7 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
0 Κεφαλιές 0
3 Αποκρούσεις 4
6 Επεμβάσεις 17
17 Κλεψίματα 15
7 Φάουλ 18
1 Οφσάιντ 3
3 Κόρνερ 2
56 Λάθη 47
6/22 Γεμίσματα 4/8

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Μασάντο, Παπάζογλου, Σαβιόλα (74' Στσέποβιτς), Σάμαρης, Μανωλάς, Σαλίνο, Ντομίνγκες (46' Κάμπελ), Βάις (70' Φουστέρ), Μπονγκ, Ολαϊτάν.

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Τόρες, Εντινγκά, Φουστέρ, Σιόβας, Κάμπελ, Στσέποβιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσώλης): Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Ίλιτς (83' Μπέριος), Τσάβες (65' Βισέντο), Βίλα, Αυγενικού (51' Κρητικός), Ρουμπουλάκου, Τσουκαλάς, Στρούνα, Κολοβέτσιος.

Αναπληρωματικοί: Αμπάρης, Μπέριος, Γιάκος, Νάκος, Κρητικός, Βισέντο, Σκόνδρας.

*Εκτός 18άδας έμεινε ο Τομάς Ντε Βινσέντι.

Γκολ: 21' Σαβιόλα, 51' πέν. Μασάντο, 70' πέν. Κάμπελ (Ολυμπιακός), 11' Ίλιτς, 87' Κρητικός (ΠΑΣ Γιάννινα)


 
Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Χωρητικότητα: 33.334 θεατές

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)

Βοηθοί διαιτητές: Δημήτριος Βερρής (ΕΠΣ Λέσβου), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (ΕΠΣ Ημαθίας)

Τέταρτος διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)

Παρατηρητής: Γεώργιος Αμυγδαλής (ΕΠΣ Σερρών)

Κίτρινες κάρτες: - (Ολυμπιακός), 10' Ρουμπουλάκου, 40' Τσουκαλάς (ΠΑΣ Γιάννινα)

Κόκκινες κάρτες: 69' Ρουμπουλάκου (ΠΑΣ Γιάννινα, δεύτερη κίτρινη κάρτα)

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Πάουλο Μασάντο δεν ήταν μόνο ο άνθρωπος που υπέγραψε την ολική ανατροπή του σκορ για τον Ολυμπιακό αλλά και ο παίκτης με την μεγαλύτερη διάθεση και την πιο σταθερή απόδοση σε όλη την διάρκεια του 90λεπτου από την πλευρά των νικητών.

Το video με τα  goal της αναμετρησης



Οι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Η Συνέντευξη Τύπου του κ. Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Τι κρατάτε από το αποψινό παιχνίδι πέρα από τη νίκη;

Η νίκη μας μένει. Δεν χρειάζεται να είμαστε πολύ θυμωμένοι με το παιχνίδι της ομάδας μας, γιατί όπως είδατε, δεν ήταν πολύ καλό. Είμαστε συνηθισμένοι σε άλλα πράγματα. Αυτό που συμβαίνει είναι κάτι καλό και αυτό που μας ικανοποιεί σήμερα είναι η νίκη. Σήμερα σε πολλές στιγμές του παιχνιδιού ήμασταν πολύ κατώτεροι από αυτά που συνηθίζουμε σε σχέση με το παιχνίδι μας, την ακρίβεια, την συνέχειά μας. Δεν είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος, αλλά είμαι ευχαριστημένος. Όπως λέω συνήθως, οι ποδοσφαιριστές τους τελευταίους μήνες έχουν κάνει τρομερή προσπάθεια και μία άσχημη μέρα την έχει οποιοσδήποτε. Αν μπορούσαμε να δούμε συνολικά τη δουλειά που έχουμε κάνει και κοιτάζοντάς την συνολικά τους τελευταίους μήνες, δεν μπορώ να τους πω τίποτα. Αν προτιμάω να βλέπω την ομάδα διαφορετικά; Φυσικά ναι. Την έχω δει πολλές φορές καλύτερη και της έχω εμπιστοσύνη να κάνουμε καλύτερα πράγματα από αυτά που κάναμε σήμερα. Έχουμε δέκα βαθμούς πλεονέκτημα και στη δουλειά μας μία κακή μέρα την έχουμε όλοι. Άρα και οι παίκτες το ίδιο.

Είναι η τελευταία εντός έδρας υποχρέωση του Ολυμπιακού. Στους δέκα μήνες συνεργασίας σας με τον Ολυμπιακό, τι γεύση σας αφήνει;

Είναι πολύ καλή η γεύση που έχω. Από τη στιγμή που ήρθα, δεν σταμάτησε η ομάδα να προοδεύει. Όταν ανέλαβα την ομάδα ήταν πρακτικά πρωταθλήτρια. Έχει κάνει βήματα μπροστά, έχει κερδίσει το Κύπελλο. Μετά από δέκα μήνες παρουσιάζει καλά αποτελέσματα, βρίσκεται με 10 βαθμούς διαφορά μπροστά και στους 16 καλύτερους της Ευρώπης. Υπάρχει μία διαφορά σε σχέση με την ομάδα που πρωτοανέλαβα. Έβλεπα την ομάδα πέρσι ότι παρόλο που κέρδιζε ήταν ευχαριστημένη. Σήμερα παρόλο που έχουμε κερδίσει και είμαστε δέκα βαθμούς μπροστά, βλέπω ότι οι παίκτες δεν νιώθουν καλά και είναι ανικανοποίητοι. Αυτό θέλαμε να πετύχουμε. Αν θέλουμε να βελτιωθούμε και να πηγαίνουμε μπροστά και να αντιμετωπίσουμε τον προκριματικό του Champions League έχοντας κάποιες δυνατότητες, δεν αρκεί να κερδίζουμε ματς όπως το σημερινό, αλλά όλα όσα ακολουθούν. Αυτό το γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές, το γνωρίζουν ότι αυτό τους ζητάμε, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και με ευχαριστούν τόσο η νίκη όσο και οι δέκα βαθμοί διαφορά που έχουμε αποκτήσει. Ούτε καν ψάξαμε να βρούμε ως δικαιολογία την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και αυτό δείχνει τον πολύ καλό χαρακτήρα της ομάδας.

Η διαφορά των δέκα βαθμών είναι διαφορά τίτλου; Και επίσης, ο κ. Τσιώλης αμφισβήτησε το πρώτο γκολ και το πρώτο πέναλτι του Ολυμπιακού.

Είναι μία καλή διαφορά, που θα μας άρεσε πολύ αν ξέραμε από την αρχή της χρονιάς, ότι θα την είχαμε αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μία αντικειμενική πραγματικότητα που δείχνει ότι η διαφορά είναι μεγάλη. Επίσης υπάρχει μία διαφορά ότι δείχνει την δύναμη που έχουμε ως ομάδα και μου αρέσει πολύ. Για τους διαιτητές, όσες φορές και αν με ρωτήσετε, θα σας απαντώ το ίδιο. Ποτέ δεν θα μιλάω για τον διαιτητή, γιατί κανένας διαιτητής δεν μιλάει για την δική μου δουλειά.

Υπήρχαν δύο κατηγορίες παικτών. Κάποιοι που πήγαν καλά και κάποιοι που δεν πήγαν. Ήταν θέμα νοοτροπίας επειδή έρχονται οι γιορτές ή κάθισαν στην διαφορά των δέκα βαθμών; Οι Κάμπελ, Ρομπέρτο και Μασάντο για παράδειγμα πήγαν καλά.


Πιστεύω ότι όλοι έχουν προσπαθήσει σήμερα, παρόλο που κάποιοι πέτυχαν ή όχι. Αυτοί που αναφέρατε, μαζί με τον Σαβιόλα, ήταν οι πιο επιτυχημένοι. Προσπάθεια έκαναν όλοι και δεν έχουμε αμφιβολία.

Θα συναντηθείτε με τον πρόεδρο όπως ακούστηκε τις τελευταίες μέρες;


Αύριο στην γιορτή που έχουμε κανονίσει για τα παιδιά ή και ιδιαιτέρως;

Υπάρχει μια φημολογία. Εσείς να μας πείτε.


Μέχρι στιγμής, δεν έχω δεχτεί κάποια πρόσκληση από τον πρόεδρο να συναντηθούμε. Η πρόθεση της ερώτησής σας ποια είναι;

Έχει να κάνει με μεταγραφικής φύσεως θέματα.

Για μεταγραφές το έχουμε πει ότι δεν έχουμε σκοπό. Αυτό που έχω ευχηθεί είναι μακάρι να μην χάσουμε κανένα. Όμως αν ο πρόεδρος θέλει να συζητήσει μεταγραφή προπονητή, τότε θα συναντηθεί μαζί μου (γέλια). Για παίκτες όχι.

Κάποιοι θα φύγουν όμως.

Μέχρι στιγμής, απ' όσο ξέρω όχι. Γνωρίζουμε όμως ότι μεταβάλλεται γρήγορα η αγορά τους μήνες του Δεκεμβρίου και του Αυγούστου. Όσο μπορούμε να αποτρέψουμε την αποδυνάμωση της ομάδας μας, θα το παλέψουμε. Όλοι γνωρίζουν όμως ότι έχουμε 27 ποδοσφαιριστές και όλοι θέλουν να παίζουν περισσότερο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια πρόταση στο τραπέζι που να έχουν ζητήσει τη γνώμη μου.

Οι δηλώσεις των παικτών μας

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αμέσως μετά τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.
 
Τάσος Παπάζογλου:
«Είδαμε το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ και μπήκαμε για τους τρεις βαθμούς για να αυξήσουμε τη διαφορά. Πάμε να κερδίσουμε στο επόμενο ματς για καλές γιορτές.
 
Γνωρίζαμε πως ο ΠΑΣ έχει καλή ομάδα και παίζει καλά τις αντεπιθέσεις. Ήταν κλεισμένοι καλά πίσω στην αρχή, ανεβάσαμε ρυθμό και καταφέραμε να κερδίσουμε.
Σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα, όπου πιστεύει ο προπονητής πως μπορώ να βοηθήσω είμαι έτοιμος να το κάνω».

Τζόελ Κάμπελ:
«Δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσουμε ταχύτητα, γιατί έχουμε έναν προπονητή που δεν θα το επιτρέψει αυτό. Έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ, κάθε εβδομάδα γίνεται μάχη για μία θέση στην ενδεκάδα και δεν θα πέσει ο ρυθμός μας. 

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Δεν προλάβαμε να αλλάξουμε διάθεση. Ο αντίπαλός μας ήταν δυνατός, μας δυσκόλεψε πολύ, αλλά φτάσαμε στο αποτέλεσμα που θέλαμε και μπορούμε να συνεχίσουμε.
Προσπαθώ να βελτιώνομαι διαρκώς, ανεξάρτητα από το αν με βλέπουν ή όχι. Αυτή τη στιγμή ανήκω στον Ολυμπιακό, θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την ευκαιρία που μου έχει δώσει και να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη αυτή».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου