ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 72-81

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 72-81

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο δεκάλεπτο, πήγε με προβάδισμα στο σκορ στο ημίχρονο, αλλά στην τρίτη περίοδο ήταν κακός. Ξέφυγε η Μπαρτσελόνα με διαφορά, την ροκάνισε, αλλά στο τέλος λύγισε χάνοντας το ματς στις λεπτομέρειες, με σκορ 72-81. Κόστισε το χαμένο ριμπάουντ του Σλούκα, έβαλε μεγάλα σουτ ο Ναβάρο. Σε βίντεο τα highlights του αγώνα.
Την δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στο TOP-16 και την πρώτη για φέτος στην έδρα του γνώρισε ο Ολυμπιακός, καθώς έχασε από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ με σκορ 72-81. Οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετική στην πρώτη περίοδο ξεφεύγοντας στο σκορ ακόμη και με +9 (23-14), πήγαν με προβάδισμα στο σκορ στο ημίχρονο (34-32), αλλά τους κόστισε η κακή τρίτη περίοδος (14-23), μη μπορώντας να αντιστρέψουν την κατάκτηση στο τέταρτο δεκάλεπτο, ξεμένοντας από δυνάμεις και ενέργεια. Οι Καταλανοί έβαλαν μεγάλα σουτ κυρίως με τον "καυτό" Ναβάρο (21π, 4/5δ, 3/6τρ) που ήταν καθοριστικός στο δεύτερο ημίχρονο, ανεβάζοντας την διαφορά ακόμη και στους 10 πόντους (52-62). Χάθηκε το μομέντουμ στο 66-69, όταν ο Σλούκας πήρε το ριμπάουντ στην άμυνα, αλλά κατά λάθος δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του, με τον Όλεσον στη συνέχεια να τιμωρεί το ερυθρόλευκο σφάλμα με τρίποντο (66-72), "σφραγίζοντας" ουσιαστικά τη νίκη για τους φιλοξενούμενους. Στην αναμέτρηση είχαμε ισορροπία στα ριμπάουντ (32-32), οι Πειραιώτες είχαν θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (15/12), όπως και οι Ισπανοί (17/11), με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να μην έχουν αυτή την φορά καλό ποσοστά από την περιφέρεια (7/23τρ), χάνοντας στο παιχνίδι αρκετά ελεύθερα σουτ.


Ο πιο δραστήριος και μαχητικός παίκτης του Ολυμπιακού στο ματς ήταν αδιαμφισβήτητα ο Πρίντεζης, βρίσκοντας συχνά λύσεις κοντά στο καλάθι, όντας ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών στο ματς με 17 πόντους (6/9δ, 3ρ, 2κλ) σε 32 λεπτά παρουσίας, όσους σημείωσε και ο Σπανούλης που δεν έβαλε τα σουτ που θα ήθελε (17π, 3/6δ, 1/7τρ, 8/10β, 5ασ, 4λ). Ο Μπαρτζώκας μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής στο "5", με τον Ντάνστον να συνεχίζει να δείχνει κουρασμένος (6π, 1ρ, σε 12 λεπτά), με τον Σίμονς να παλεύει (5π, 5ρ-4επ, σε 13 λεπτά) και τον Μπέγκιτς να ξεκινά καλά το ματς (2π, 2ρ, μπλοκ σε 14 λεπτά), αλλά στη συνέχεια... χάθηκε. Πέρασε δύσκολο βράδυ απέναντι στον Ναβάρο ο Μάντζαρης (3π, 4ρ, 3ασ), προσπάθησε αλλά δεν του μπήκαν τα σουτ του Σλούκα (9π, 3/5δ, 1/4τρ), συνείσφερε σε όλους τους τομείς ο Περπέρογλου (8π, 4ρ, 3ασ, 3κλ), δεν πήρε πάνω του πολλές προσπάθειες ο Λοτζέσκι (5π, 1/2, 1/3, 7ρ), ενώ δεν αγωνίστηκαν καθόλου στο ματς οι Κόλινς και Παπαπέτρου.

Το ματς


Βρήκε ρυθμό ο Ολυμπιακός, θετικός Μπέγκιτς και ο «καυτός» Πρίντεζης

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Μπέγκιτς. Οι δύο ομάδες στις πρώτες επιθέσεις τους ήταν νευρικές, βγάζοντας παράλληλα καλές άμυνες, δίνοντας βοήθειες. Ο Πρίντεζης με έμμεσο τρίποντο έκανε το σκορ 3-2, αλλά ο Τόμιτς με υπέροχο «χουκ» έδωσε κα πάλι το προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί δεν άφηναν χώρο για σουτ στους Σπανούλη-Λοτζέσκι, με τον εξαιρετικό Μπέγκιτς ακολούθως να μπλοκάρει σουτ του Τόμιτς, ενώ στη συνέχεια σκόραρε από το low-post με «χουκ». Οι Πειραιώτες είχαν βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους, έβγαζαν καλές άμυνες και έπαιρναν τα ριμπάουντ, με τον Λοτζέσκι να «πυροβολεί» από μακριά φέρνοντας τους γηπεδούχους στο +5 (9-4). Ύστερα από καταπληκτική κυκλοφορία της μπάλας ο Μάντζαρης πάσαρε στον ελεύθερο Περπέρογλου ευστοχώντας από την περιφέρεια, κάνοντας νταμπλ-σκορ στο ματς (12-6) στο 5’, ενώ ακολούθως ο Παπανικολάου σκόραρε απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Ο Σπανούλης ήταν καλά κλεισμένος από τους Καταλανούς, με την άμυνα των φιλοξενούμενων να είναι οργανωμένη πάνω του κάθε φορά που είχε την μπάλα στα χέρια του, κάτι που το αντιλαμβανόταν, επιδιώκοντας κυρίως να δημιουργήσει, παρά να σουτάρει. Η Μπαρτσελόνα ροκάνισε την διαφορά (12-10) με τον Τόμιτς, αλλά ακολούθως ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης με ένα καταπληκτικό coast-to-coast «έγραψε» το 16-10.  Ο Όλεσον μείωσε στον αιφνιδιασμό (16-14), ενώ στη συνέχεια οι δύο κόουτς άλλαξαν τους σέντερ τους, ρίχνοντας στο ματς τους Ντάνστον και Ντόρσεϊ, ενώ ο Κατσίβελης αντικατέστησε τον Μάντζαρη, αναλαμβάνοντας το μαρκάρισμα του Ναβάρο. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να βγάζει καλές άμυνες, αναγκάζοντας τους Ισπανούς να κάνουν λάθη, τιμωρώντας τους στην επίθεση σε κάθε ευκαιρία, με το τρίποντο του «καυτού» Πρίντεζη να φέρνει τους ερυθρόλευκους στο +9 (23-14), ξεσηκώνοντας το κοινό στις εξέδρες. Στα τελευταία δευτερόλεπτα όμως η άμυνα των γηπεδούχων χαλάρωσε, με την πρώτη περίοδο να βρίσκει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να προηγείται με 23-18

Το σερί των Καταλανών και η αντίδραση των Πειραιωτών

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε στο παρκέ με τους Κατσίβελη, Σλούκα, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Ντάνστον, με το εντυπωσιακό σερί της Μπαρτσελόνα να φτάνει το 12-0, παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ με 23-26, χάρη σε σουτ του Αρμπίνες από τα 6.75 μέτρα και σε έμμεσο τρίποντο του Νάχμπαρ. Ο Μπαρτζώκας εσπευσμένα επανέφερε στο ματς τους Σπανούλη και Λοτζέσκι, με τους ερυθρόλευκους να έχουν χάσει το ρυθμό στο παιχνίδι τους, όντας άστοχοι στην επίθεση και χαλαροί στην άμυνα, υποπίπτοντας σε λάθη. Οι γηπεδούχοι μετά από ώρα πήραν σκορ με βολή (1/2) του αρχηγού (24-28).

Ο Σίμονος πέρασε στο παρκέ και με εντυπωσιακό κάρφωμα ξεσήκωσε το κοινό στις εξέδρες, ο Χουέρτας με δύσκολο σουτ διαμόρφωσε το 28-32, με τον Μπαρτζώκα να επιλέγει σχήμα με τρία γκαρντ στη συνέχεια (Σπανούλη, Μάντζαρη, Σλούκα), συν τους Πρίντεζη και Σίμονς. Οι καλές άμυνες κυριαρχούσαν στο παρκέ (11-14 το σκορ στη δεύτερη περίοδο), με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται να σκοράρει, όντας άστοχος στην τελική προσπάθεια, αλλά ο μαχητικός Πρίντεζης από το low-post αξιοποίησε το γκολ-φάουλ που κέρδισε, φέρνοντας το ματς στα ίσα (32-32). Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήταν highlight, με τον Σπανούλη να τρέχει στον αιφνιδιασμό για ντράιβ, το μπάσιμο του δεν βρήκε στόχο, αλλά ο… ιπτάμενος Σίμονς που ακολουθούσε με κάρφωμα έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Πρωταθλητές Ευρώπης που αντέδρασαν με ιδανικό τρόπο στο τέλος, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με σκορ 34-32.


 
Ο «καυτός» Ναβάρο έκανε την διαφορά

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Μπέγκιτς, με το τρίποντο του Αρμπίνες να κάνει το σκορ 34-37, ενώ στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα ξέφυγε με +7 (36-43), χάρη σε συνεχόμενους πόντους από τον Ναβάρο. Οι Πειραιώτες είχαν χάσει τον ρυθμό τους στο παιχνίδι, μη έχοντας καθαρό μυαλό στην επίθεση, αλλά και μη μπορώντας να βγάλουν συνεργασίες στο παρκέ. Το τρίποντο του Μάντζαρη στο 24’ (39-43) έδωσε… ανάσα στους γηπεδούχους, ο Σπανούλης στη συνέχεια σκόραρε με ένα ηρωικό ντράιβ (41-43), με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να βγάζουν παράλληλα καλές άμυνες στο παρκέ.

Ο Ναβάρο όμως είχα πάρει… φωτιά στην 3 περίοδο και με συνεχόμενους πόντους, με μπάσιμο και δύο σερί τρίποντα, έφερε την Μπαρτσελόνα στο +10 (41-51), μετρώντας 14 πόντους σε λιγότερο από 7 λεπτά παρουσίας του στο παρκέ. Ο Περπέρογλου μείωσε (43-51), με τον Σλούκα να επιστρέφει στο ματς αντί του Μάντζαρη. Ο Όλεσον με λέι-απ «έγραψε» το 45-55, με τον κόσμο να χειροκροτεί την ομάδα ώστε να της δώσει ώθηση, αλλά οι Πειραιώτες ήταν απελπιστικά άστοχοι, σπαταλώντας τις άμυνες που έβγαζαν στο ματς. Ο Περπέρογλου έδωσε… ζωή στον Ολυμπιακό με σουτ από τα 6.75 μέτρα, μειώνοντας σε 48-55 στο 30’.

Το λάθος του Σλούκα και το τρίποντο του Όλεσον

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με τους Σλούκα, Λοτζέσκι, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Σίμονς, με τον «Πριντ» να μειώνει το σκορ από το low-post με δύο σερί προσπάθειες (52-57). Ο Πρίντεζης ακολούθως έχασε τρίποντο ώστε να ροκάνιζε περισσότερο την διαφορά, ενώ ακολούθως οι ερυθρόλευκοι χαλάρωσαν στην άμυνα, με τους Χουέρτας και Όλεσον να «γράφουν» το 52-62. Ο Σλούκας με ατομική προσπάθεια μείωσε (54-62), ο Ντάνστον επανήλθε στο ματς, ο Σπανούλης επέστρεψε στο παρκέ αντί του Πρίντεζη, ο Σλούκας σκόραρε από μακριά, ενώ ακολούθως ο Ντάνστον κάτω από το καλάθι διαμόρφωσε το 58-64 στο 35’. Ο Ολυμπιακός πήρε το ριμπάουντ στην άμυνα, αλλά ο Σπανούλης έβαλε τη μία βολή (1/2), με τον Περπέρογλου στο «4» να αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του Ναβάρο.

Ο Λοτζέσκι ευστόχησε στο ελεύθερο σουτ από την αδύναμη πλευρά (62-66), ενώ ο Ντάνστον διόρθωσε το λάθος του Σλούκα, σημειώνοντας μάλιστα και δύο σερί βολές, πλησιάζοντας στο σκορ τους Καταλανούς (64-66). Στην επόμενη άμυνα το ΣΕΦ… έβραζε, ο Περπέρογλου πήρε τι ριμπάουντ, αλλά ο Λοτζέσκι αστόχησε σε τρίποντο ώστε να έδινε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Από τα 6.75 μέτρα, όμως, αυτή την φορά ήταν εύστοχος ο Ναβάρο (64-69), βάζοντας μεγάλο σουτ, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να απαντούν με βολές Σπανούλη (66-69) και τάπα από τον Ντάνστον. Ο Σλούκας έχασε σουτ ώστε να έφερε το ματς στα ίσα, με τους διαιτητές στη συνέχεια να παίρνουν λάθος αποφάσεις, δίνοντας φάουλ σε καθαρό κόψιμο του Ντάνστον πάνω στον Νάχμπαρ, ο οποίος έχασε δύο σερί βολές. Ο Σλούκας όμως που πήρε το ριμπάουντ πάτησε εκτός παρκέ, με τους Πειραιώτες ουσιαστικά να… αυτοκτονούν και τους Καταλανούς παράλληλα τιμωρούν τον Ολυμπιακό με τρίποντο του Όλεσον (66-72). Σπανούλης και Σλούκας έβαλαν τρίποντα, μειώνοντας σε 72-78 στα 15’’ πριν το τέλος, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω, με τους ερυθρόλευκους να χάνουν για πρώτη φορά φέτος στο ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα με σκορ 72-81

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 34-32, 48-55, 72-81
Ανά δεκάλεπτο: 23-18, 11-14, 14-23, 24-26

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 5, Σπανούλης 17 (1), Περπέρογλου 8 (2), Σλούκας 9 (1), Σίμονς 5, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 17 (1), Μάντζαρης 3 (1), Λοτζέσκι 5 (1).

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόρσεϊ 6, Σάδα 4, Χουέρτας 6, Αμπρίνες 9 (2), Ναβάρο 21 (3), Παπανικολάου 2, Όλεσον 14 (2), Λόρμπεκ 6, Νάχμπαρ 5, Τόμιτς 8.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:

Αναλυτικά τα στατιστικά της Μπαρτσελόνα στο ματς:

Σε βίντεο τα highlights της αναμέτρησης:

 


Highlights: Olympiacos Piraeus-FC Barcelona από Euroleague_Basketball

 

Μπαρτζώκας: "Το κρίσιμο αμυντικό ριμπάουντ"

Χαμηλούς τόνους κράτησε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, τον οποίο ευχαρίστησε για την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησε.
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του στάθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, αφού εξήγησε πως οι καταστάσεις αλλάζουν συνεχώς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μπαρτσελόνα, που παρουσιάζει πλέον εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.


"Η έκβαση του παιχνιδιού μας στενοχωρεί. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε αυτό το ματς" εξήγησε ο Ελληνας τεχνικός και συνέχισε: "Θεωρώ καθοριστική την επιβολή του Ναβάρο στο παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον τρόπο που σκόραρε. Αναγκαστήκαμε μειώνοντας το βάθος του ρόστερ να πάμε με κοντά σχήματα, γιατί υπήρχαν πολλά μις-ματς. Αυτό το σχήμα με τη ζώνη μας βοήθησε αρκετά, όμως χάσαμε ένα καθοριστικό αμυντικό ριμπάουντ που πιθανότατα έκρινε τον αγώνα".

Ο Μπαρτζώκας αναφέρθηκε και στις συγκυρίες των τελευταίων εβδομάδων: "Το μομέντουμ για εμάς δεν είναι καλό, οι απουσίες σε αυτό το επίπεδο φαίνονται. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για το χειροκρότημα. Φυσικά και μπορούσαμε να κερδίσουμε. Αν είχαμε καλύτερο ποσοστό στο τρίποντο... Με 30% ήταν δύσκολο να κερδίσουμε", πριν καταλήξει λέγοντας πως: "Πρέπει να πάμε στην Ισπανία και να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Φάνηκε η διστακτικότητα στο δεύτερο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου.

Δεν είχα κανένα πρόβλημα να σουτάρουμε, είχαμε υπομονή και περάσαμε μπροστά στο σκορ. Ισως ήταν έλλειψη αυτοπεποίθησης. Το ποσοστό μας στο σουτ μας δεν ήταν καλό. Χρειαζόμασταν καλύτερο περιφερειακό σουτ. Στον Ολυμπιακό ξέρεις από την αρχή ότι είναι όλα δύσκολα. Εχουμε μειώσει πολύ το ροτέισον. Χρειαζόμαστε τον Πέτγουεϊ. Από εκεί και πέρα, πρέπει να ανέβει το ηθικό των παικτών. Χρειάζονται υποστήριξη. Δεν υπάρχει κάτι πολύ άσχημο, ούτε κάτι πολύ καλό".

Πασκουάλ: «Κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα»

Μεγάλη νίκη μέσα σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα χαρακτήρισε την επικράτηση της Μπαρτσελόνα επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ ο προπονητής των «μπλαουγκράνα», Τσάβι Πασκουάλ.

Πασκουάλ: «Κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα»
Ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του, ειδικά στο δεύτερο μέρος, εμφανίστηκε ο Τσάβι Πασκουάλ μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

«Πάντα είναι ευχαρίστηση για μας να παίζουμε σε μια τόσο εκπληκτική ατμόσφαιρα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα. Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Είχαμε ένα πρόβλημα στο ρυθμό μας. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε περισσότερες επιλογές στην επίθεση και ήμασταν καλύτεροι. Έχουν επιστρέψει πλέον δύο παίκτες, όπως ο Λόρμπεκ και ο Όλεσον, και ελπίζουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό», ανέφερε ο προπονητής των Καταλανών.

Για το αν είναι ευχαριστημένος με την παρουσία του Κώστα Παπανικολάου, είπε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος μαζί του. Μας βοηθά πολύ κι ελπίζω στο μέλλον να μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο».

Πρίντεζης: «Ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος»

Η ήττα του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα δεν πτοεί τους «ερυθρόλευκους» με τον Πρίντεζη να τονίζει ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και να φέρνει για παράδειγμα το περσινό κακό ξεκίνημα στους «16».

Πρίντεζης: «Ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος»

Ο Ολυμπιακός γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στο Top 16, αυτή τη φορά από την Μπαρτσελόνα, στο ΣΕΦ, το γεγονός όμως δεν αγχώνει τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Όπως εξήγησε ο Γιώργος Πρίντεζης οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους, ενώ έφερε για παράδειγμα το περυσινό νωθρό ξεκίνημα των Πειραιωτών στη φάση των «16».

«Παλέψαμε το παιχνίδι αλλά κρίθηκε σε λεπτομέρειες. Ίσως σε κάποια σημεία μας έλλειψε η ενέργεια. Είχαμε κάποια χαμένα σουτ, κάποια χαμένα ριμπάουντ όμως ξέρουμε ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς υπάρχει πολύς δρόμος. Πέρυσι αρχίσαμε με 1/3 το Τop 16», είπε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ και πρόσθεσε:

«Περάσαμε φέτος μια περίοδο που ήμασταν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, δεν σήμαινε τότε αυτό κάτι. Όπως πιστεύω ότι δεν σημαίνει και τώρα κάτι. Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι δουλεύουμε πολύ καλά και όλοι μαζί και τα νέα παιδιά προσπαθούν να ενσωματωθούν στην ομάδα».
Sport24: Πρίντεζης στα αποδυτήρια 


ALEX WEB RADIO/TV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου