ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Mε σκοπό την επιστροφή του στις νίκες

Mε σκοπό την επιστροφή του στις νίκες

Ο Ολυμπιακός που προσπαθεί να επουλώσει τα τραύματα του, δοκιμάζεται στη Νέα Σμύρνη. Ποια η κατάσταση με τους καινούργιους (Κόλινς, Μουν) και τι γίνεται με τους Πέτγουεϊ-Λο. Διάψευση σεναρίων και το "βλέποντας και κάνοντας".

Ύστερα από την βαριά ήττα στο Μιλάνο (81-51), την πρώτη φετινή για τους ερυθρόλευκους στην Euroleague, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ανασύνταξη και προετοιμάζεται με σκοπό την επιστροφή του στις νίκες. Οι Πειραιώτες την Κυριακή (12/1) το απόγευμα (17:00, Novasports3) θα αντιμετωπίσουν τον Πανιώνιο, την πιο ανταγωνιστική ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος μετά τους "αιώνιους", η οποία πέρα ότι βρίσκεται στο +1 στην βαθμολογία πάνω από τους Πρωταθλητές Ευρώπης (ξεκίνησαν την σεζόν με -2), παραμένει και αήττητη μέχρι στιγμής στο "σπίτι" της.


Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την αναμέτρηση και ο Έλληνας τεχνικός ζητάει από τους παίκτες τους να παρουσιαστούν στο ματς απόλυτα συγκεντρωμένοι, μη έχοντας στο μυαλό τους από τώρα το σημαντικό ματς με την Μπαρτσελόνα που ακολουθεί (16/1, Πέμπτη).

Άλλωστε, ύστερα από το... στραβοπάτημα στην Δράμα, δεν χωράει άλλη "γκέλα" για τους Πρωταθλητές Ευρώπης στην Basket League αν θέλουν να διεκδικήσουν (τις έστω λίγες) πιθανότητες που έχουν για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη κανονική περίοδο, ενώ σε ενδεχόμενο ήττας θα μπουν σε μπελάδες ακόμη και για την δεύτερη θέση.

Στον Ολυμπιακό έκαναν την αυτοκριτική τους για τις πρόσφατες άσχημες εμφανίσεις της ομάδας, καθώς στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους αριθμούν τέσσερα ματς που είχαν κακή απόδοση (με Παναθηναϊκό, ΚΑΟΔ, Κηφισιά και Μιλάνο), μετρώντας τρεις ήττες και δύο νίκες, με εξαίρεση την καταπληκτική παρουσία που είχαν απέναντι στην Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα του TOP-16. "Δεν είναι δικαιολογία, αλλά μας έχουν επηρεάσει οι συχνοί τραυματισμοί τον τελευταίο μήνα, με αποτέλεσμα να αλλάζει συχνά το πλάνο μας, αλλά και το ροτέισον που κάνουμε σε προπονήσεις και αγώνες, ενώ τώρα πρέπει να δώσουμε και πίστωση χρόνου ώστε να μπουν στο κλίμα και οι δύο νέοι μας παίκτες", αναφέρουν στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, με τον 30χρονο Αμερικανό γκαρντ, Μάρντι Κόλινς και τον 34χρονο συμπατριώτη του φόργουορντ, Τζαμάριο Μουν, να αποτελούν τους (τουλάχιστον προσωρινούς) αντικαταστάτες των τραυματιών Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Έγινε η αλλαγή στους Αμερικανούς στην Basket League, με Κόλινς στη Νέα Σμύρνη

Τόσο ο Μάρντι Κόλινς, όσο και ο Τζαμάριο Μουν δηλώθηκαν από τους ερυθρόλευκους στο ελληνικό πρωτάθλημα ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αντί των Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ, οι οποίοι θα παραμείνουν εκτός ομάδας μέχρι να αναρρώσουν από τους τραυματισμούς τους. Είναι δεδομένο πως ο Κόλινς θα βρεθεί στην δωδεκάδα των Πειραιωτών στη Νέα Σμύρνη, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής, ενώ είναι λίγες οι πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή ο Μουν αφού ακόμη μετράει ελάχιστες ώρες ως παίκτης του Ολυμπιακού.

Ζητούμενο για τους Πρωταθλητές Ευρώπης να καταφέρουν να τους βάλουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στην χημεία της ομάδας και να εξοικειωθούν στο νέο τους περιβάλλον. Δεν είναι εύκολο όμως και θα χρειαστούν πίστωση χρόνου, ειδικά ο Μουν ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ευρώπη. Ο Κόλινς, άλλωστε, μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν στο ιταλικό πρωτάθλημα (με την Μοντεγκρανάριο).

Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός απέκτησε τους Μάρντι Κόλινς και Τζαμάριο Μουν, δεν σημαίνει αυτόματα πως...τελείωσε η σεζόν για τους Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ, ούτε και τερματίστηκε η συνεργασία μαζί τους. Λο και Πέτγουεϊ παραμένουν μέλη της ομάδας και στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν θεραπεία ώστε να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν.

Δείχνοντας γρήγορα αντανακλαστικά, οι Πειραιώτες ενίσχυσαν το ρόστερ τους με τους Μάρντι Κόλινς και Τζαμάριο Μουν, λόγω ότι ήθελαν να αντικαταστήσουν, τουλάχιστον προσωρινά, τους τραυματίες Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ, καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (βάσει μπάτζετ και διαθεσιμότητας παικτών) τα κενά που παρουσιάστηκαν στην ομάδα, τόσο στα γκαρντ, όσο και στην ερυθρόλευκη φροντ-λάιν, ενόψει της συνέχειας του ανταγωνιστικού και απαιτητικού TOP-16.

Από δύο μήνες έως και τέλος η σεζόν για Λο, διάψευση πως ο Ολυμπιακός θα τον αποδεσμεύσει

Πως έχουν τα δεδομένα με την κατάσταση της υγείας τους; Ο ταλαιπωρημένος φέτος από συνεχόμενους τραυματισμούς, Έισι Λο, αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στο αριστερό του γόνατο (υπάρχει ζημιά στον επιγονάτιο τένοντα και στον χόνδρο), πρόβλημα το οποίο είχε από το παρελθόν όταν και αγωνιζόταν στο ΝΒΑ, αλλά πλέον δεν γίνεται να ξεπεραστεί με θεραπεία και ήταν αναγκαίο να μπει στο χειρουργείο για επέμβαση, ώστε να γιατρευτεί και να γίνει καλά το πόδι του.

Η αισιόδοξη εκτίμηση κάνει λόγο ότι ο Έισι Λο θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση (αφού κάνει επέμβαση) σε διάστημα οκτώ εβδομάδων, δηλαδή σε δύο μήνες, εφόσον όλα πάνε καλά. Λόγω όμως ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι "ευαίσθητο" και χρειάζεται προσοχή, υπάρχει και η άσχημη εκδοχή, καθώς είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν! Περισσότερα αφού χειρουργηθεί και κατά την διάρκεια της αποθεραπείας που θα ακολουθήσει, αναλόγως και με το πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, πάντως, είναι αρκετά προβληματισμένοι για το γεγονός πως ο παίκτης φέτος έχει βγάλει αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Από την προετοιμασία, άλλωστε, άρχιζε να βγάζει τραυματισμούς και είναι ζήτημα αν φέτος έχει καταφέρει να βγάλει δύο σερί εβδομάδες όντας απόλυτα υγιής, ενώ και την περασμένη σεζόν παρουσιαζόταν επιρρεπής σε τραυματισμούς και ιώσεις.

Ο κατά πολλούς κορυφαίος Αμερικανός γκαρντ στην Euroleague την τελευταία διετία, στην τρέχουσα σεζόν αποτελεί σκιά του καλού εαυτού του, έχοντας ξεκάθαρα επηρεαστεί από τους συνεχόμενους τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ρυθμό και να βοηθήσει αγωνιστικά τους Πειραιώτες.

Η φήμη που κυκλοφόρησε πως οι Πρωταθλητές Ευρώπης ετοιμάζονται να αποδεσμεύσουν τον Έισι Λο, όντας παράλληλα σε επικοινωνία με τον Ντάριους Μόρις, διαψεύδεται κατηγορηματικά από την διοίκηση των ερυθρολεύκων, αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά αν ισχύσει το δυσάρεστο σενάριο, δηλαδή να τελειώσει άδοξα η σεζόν για τον Αμερικανό πλέι-μέικερ (λόγω της ζημιάς που υπάρχει σε χόνδρο και επιγονάτιο τένοντα), ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να κατακτήσει τα δύο σερί Ευρωπαϊκά τρόπαια ο Ολυμπιακός.

Αν βέβαια ο αθλητής μείνει εκτός δράσης για δύο μήνες (το αισιόδοξο σενάριο) τότε ο Ολυμπιακός θα περιμένει την επιστροφή του. Να αναφέρουμε πως την κατάσταση της υγείας του 29χρονου πλέι-μέικερ εξετάζει και ο προσωπικός γιατρός του αθλητή, ο οποίος βρίσκεται στις Η.Π.Α.

Θεραπεία αρχικά για Πέτγουεϊ

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ ταλαιπωρείται με κήλη, ένας ύπουλος τραυματισμός ο οποίος χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις, συνεχίζει να νιώθει πόνους στο συγκεκριμένο σημείο (ειδικά ύστερα από κάθε άλμα) με τις ενοχλήσεις να φτάνουν έως και το πόδι του, και θα συνεχίσει ακολουθώντας με προσοχή θεραπευτική αγωγή, ώστε να γλιτώσει το χειρουργείο. Έτσι, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον ένα μήνα.

Ο 29χρονος πάουερ-φόργουορντ αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα τις τελευταίες περίπου τρεις εβδομάδες. Είχε αισθανθεί ενοχλήσεις στο ματς κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα (19/12) στην Πολωνία, ενώ η τελευταία του συμμετοχή ήταν στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο (23/12), στο οποίο αγωνίστηκε ελάχιστα αφού δεν ήταν έτοιμος, έχοντας μάλιστα κάνει ένεση.

Από την στιγμή που οι ενοχλήσεις συνεχίζονται, οι ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να ξεκουράσουν τον παίκτη τους για το επόμενο διάστημα, ξεκινώντας μαζί του θεραπευτική αγωγή ενδυνάμωσης. Αν η κατάσταση του όμως δεν βελτιωθεί στο επόμενο διάστημα, τότε είναι δεδομένο πως ο Μπρεντ Πέτγουεϊ θα χειρουργηθεί, άρα θα χρειαστεί να απουσιάσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου