ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Δημήτρης Ελευθερόπουλος:«Μια κατηγορία μόνος του ο Ολυμπιακός»

Δημήτρης Ελευθερόπουλος:«Μια κατηγορία μόνος του ο Ολυμπιακός»

16/01/2014
 
 
Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την έλλειψη ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα, αλλά και τις επιτυχίες της Εθνικής, μίλησε -μεταξύ άλλων- στον NovaΣΠΟΡ FM ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

«Μια κατηγορία μόνος του ο Ολυμπιακός»

Τον επόμενο σταθμό της προπονητικής του καριέρας αναζητεί ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, μετά το πέρασμά του από την Κύπρο.

Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM και τους Μπάμπη Χριστόγλου και τον Μιχάλη Λεάνη για την εμπειρία του, τη φιλοσοφία του γύρω από το ποδόσφαιρο αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, με τον Ολυμπιακό –όπως χαρακτηριστικά είπε- να αποτελεί μια κατηγορία μόνος του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για όσα ακούστηκαν για προσέγγιση του Εργοτέλη και την παρουσία του στην Κύπρο:


«Μόνο το καλοκαίρι είχα μιλήσει με Εργοτέλη. Δεν πιστεύω στους θαυματοποιούς, αλλά στη σκληρή δουλειά. Ήμουν στην Κύπρο μέχρι πρόσφατα, ήταν μια ωραία εμπειρία αλλά οικονομικοί λόγοι δεν επέτρεψαν να συνεχιστεί η συνεργασία. Είχαμε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα στην ΑΕΚ Λάρνακας, που σε αντίθεση με τον Πανιώνιο, δεν στηριζόταν σε νέους αλλά έμπειρους ποδοσφαιριστές. Δεν γινόταν να συνεχιστεί όμως αυτή η δουλειά αφού και τα παιδιά για οικονομικούς λόγους έπρεπε να αποχωρήσουν.

Χρειάζεται πλάνο για να πετύχεις. Έχω δέσιμο με τους ποδοσφαιριστές επειδή η σχέση μας στηρίζεται στην πειθαρχία και το σεβασμό. Έτσι κι αλλιώς πιστεύω όπως μέσα από την πειθαρχία έρχεται η ελευθερία. Στην Κύπρο το γκρουπ των έξι πρώτων ομάδων είναι πολύ ισχυρό. Η ΑΕΛ έχει την πιο αγνωστική ομάδα, με την έλευση του Γιώργου Δώνη ο ΑΠΟΕΛ έχει ενισχυθεί κι εμείς αν δεν είχαμε οικονομικά προβλήματα, θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε έξοδο στην Ευρώπη».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός είναι μια κατηγορία μόνος του και το μόνο ενδιαφέρον είναι το ποιος θα υποβιβαστεί.
Χαίρομαι για τον Απόλλωνα και όσα συμβαίνουν εκεί. Είναι ευχάριστο για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει τέτοιους διοικούντες σε ομάδες. Είναι καλό που βρήκε κι έναν προπονητή που εμπνέει τους παίκτες. Ομάδες που είναι συνεπείς στις πληρωμές, είναι ό,τι καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρό. Η Ξάνθη είναι πολύ νοικοκυρεμένη ομάδα, δεν ξέρω τι την εμποδίζει να είναι συνέχεια ψηλά. Μου θυμίζει πολύ την Ουντινέζε στην Ιταλία. Ο Αστέρας Τρίπολης έχει πολύ καλά στοιχεία.
Είναι φαρσοκωμωδία αυτό που συμβαίνει με το πόσες θα πέσουν και πόσες θα ανέβουν,. Μοναδική σωτηρία είναι να συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα μόνο ομάδες τακτοποιημένες οικονομικά. Δεν είναι δυνατόν σύλλογοι με άνοιγμα 20 εκατ. ευρώ να πέφτουν, να αλλάζουν ΑΦΜ και μετά από 2 χρόνια να ανεβαίνουν ξανά.

Για την πρόσληψη Ζέεντορφ στη Μίλαν:

«Ήμασταν συμπαίκτες με τον Ζέεντορφ στη Μίλαν. Τα κριτήρια της UEFA για τον προπονητή βάζουν πάνω απ όλα το υψηλό επίπεδο που είχε ως ποδοσφαιριστής. Βλέπουμε τον Γκουαρντιόλα ή τον Σιμεόνε. Ο Κλάρενς έχει ισχυρή προσωπικότητα, την έχει βγάλει στο γήπεδο και το ίδιο μπορεί να κάνει ως προπονητής».

Για τους Έλληνες τεχνικούς:

«Ελπίζω κάποια στιγμή οι Έλληνες προπονητές να καταφέρουν να κάνουν και το επόμενο βήμα και να δουλέψουν στο εξωτερικό».

Για την Εθνική ομάδα:


«Για την Εθνική νομίζω πως η πορεία της και η βαθμολογία της είναι ακριβώς αντίθετα από αυτήν των ομάδων. Είναι πολύ ψηλά και η ΕΠΟ θα πρέπει να είναι περήφανη για ό,τιο έχει πετύχει. Δεν υπάρχουν εύκολοι όμιλοι. Δυνατό της στοιχείο είναι οι πολλοί καλοί στόπερ. Αυτό παράγουμε, πάνω σε αυτά χτίζουμε. Το 1-0, το οποίο έχει καητγορηθρί τόσο, είναι πολύ δύσκολο σκορ. Θέλει τέχνη το να μπορείς να βγάζεις τα προτερήματά σου στην επιφάνεια».



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου