ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Για το "3 στα 3" παει ο Ολυμπιακος

Για το "3 στα 3" παει ο Ολυμπιακος

Στον Ολυμπιακό κοιτάζουν παίκτες, αλλά το μυαλό τους είναι καθαρά συγκεντρωμένο στο αγωνιστικό κομμάτι. Σκοπός τους να κάνουν το "3 στα 3", κερδίζοντας Εφές στο ΣΕΦ, ΠΑΟΚ στην Πυλαία και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Κρίνονται οι ξένοι.
Ο Ολυμπιακός απέκτησε τους Μάρντι Κόλινς και Τζαμάριο Μουν σε κατάσταση (ασφυκτικής) πίεσης, με τους ερυθρόλευκους να έχουν μικρά χρονικά περιθώρια ώστε να ενισχύσουν το ρόστερ τους. Όχι επειδή δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τους Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ, αλλά καθαρά λόγω ότι αντιμετώπισαν τραυματισμούς. Αν ήταν υγιείς και οι δύο δεν θα γινόταν καμία αλλαγή.
Στην Euroleague δεν υπάρχει περιορισμός στους ξένους, η κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει όσους θέλει, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει όριο στους έξι. Οι Πειραιώτες αυτή την στιγμή έχουν εφτά (Πέτγουεϊ, Μουν, Ντάνστον, Κόλινς, Σίμονς, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς), δίχως τον Λο ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν και το ερώτημα είναι τον ποιον θα "κόψει" ο κόουτς ενόψει των playoffs της Basket League. Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και υπάρχει καιρός μέχρι τότε ώστε να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.  Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από τον Μίρζα Μπέγκιτς. Αυτό είναι δεδομένο, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός πως ο Έλληνας τεχνικός τους τελευταίους δύο μήνες ρίχνει συνεχώς ματιές στην αγορά για "ψηλό".

Ήθελε τον Σλοβένο σέντερ ώστε να "ματσάρει" καλά τους αντίπαλους "δεινόσαυρους", ειδικά στα ματς της Euroleague (όπως για παράδειγμα απέναντι στον Τόμιτς της Μπαρτσελόνα), έχοντας τον ρόλο του στο ρόστερ, αλλά ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάζει αδυναμίες κυρίως απέναντι σε αθλητικά "5άρια" που δεν του ταιριάζουν, "χτυπώντας" τον κυρίως στην ταχύτητα στην οποία υστερεί. Δεν ήταν τυχαίο πως στο ματς πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ είχε μείνει εκτός αποστολής, με την θέση του στην δωδεκάδα να παίρνει ο Βασίλης Καββαδάς.

Ο Ολυμπιακός δεν "καίγεται" να αντικαταστήσει τον Μίρζα Μπέγκιτς, αλλά αν παρουσιαστεί μια καλή περίπτωση "ψηλού" σε μία ομολογουμένως δύσκολη περίοδο όπως είναι μεσούσης της σεζόν, δεν θα διστάσει να κάνει την κίνηση. Όμως, τα πράγματα δεν είναι εύκολα, καθώς υπάρχουν ομάδες που ζητούν αρκετά λεφτά ώστε να δώσουν παίκτη τους, ενώ άλλες, οι οποίες έχουν στόχους και φιλοδοξίες, παρουσιάζονται αρνητικές ώστε να αφήσουν να φύγει αθλητής τους. Το σημαντικό, πάντως, είναι πως η διοίκηση έχει την διάθεση να ενισχύσει το ρόστερ, κάτι που κάνει συνεχώς (Καββαδάς, Κόλινς, Μουν) σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Κάποια ονόματα "ψηλών" που έχουν κυκλοφορήσει (όπως η σκέψη επιστροφής του Γιόργκι Σερμαντίνι) δεν είναι τα μοναδικά, καθώς υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις σέντερ που εξετάζουν στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Ο Τζαμάριο Μουν έχει δείξει θετικά δείγματα, όντας ένας φόργουορντ που μπορεί να παίξει με άνεση τόσο στο "4", όσο και στο "3", έχοντας αθλητικά προσόντα. Αλτικός και γρήγορος, ταιριάζει στο τρανζίσιον παιχνίδι του Ολυμπιακού. Έχει διάθεση, βγάζει ενέργεια στο παρκέ, δίνει λύσεις στην επίθεση και διαθέτει αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια. Θέλει λίγη δουλειά στην άμυνα, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα "κολλήσει" ακόμη καλύτερα στην ομάδα. Ακόμη μαθαίνει. Βέβαια, άλλο το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και άλλο εκείνο της Euroleague. Ο Αμερικανός θα κριθεί κυρίως από την παρουσία του στον δεύτερο γύρο του TOP-16, δηλαδή στα δύσκολα. Αν αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις θα κερδίσει-διατηρήσει την θέση του στο ρόστερ. Την πρεμιέρα του στην διοργάνωση θα την κάνει στις 28 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε.

Ο Μάρντι Κόλινς δεν είναι Έισι Λο και είναι δεδομένο πως πρόκειται για έναν παίκτη κατώτερου επιπέδου από τον κορυφαίο Αμερικανό γκαρντ της τελευταίας διετίας, ο οποίος όχι μόνο θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν ύστερα από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε, αλλά ενδέχεται ακόμη και να τερματιστεί άδοξα η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Ο Κόλινς, ο οποίος αποκτήθηκε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, έχει ξεκάθαρο μειονέκτημα πως δεν είναι γρήγορος όπως ο Λο. Δεν είναι σουτέρ, αλλά μπορεί να σκοράρει κυρίως κοντά στο καλάθι. "Σκληρός" παίκτης, δυνατός στην άμυνα και παίκτης πο μπορεί να βοηθήσει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Δεν είναι γκαρντ όμως υψηλού επιπέδου. Είναι φιλότιμος, προσπαθεί, αλλά και εκείνος ακόμη κρίνεται. Οι Πειραιώτες έχουν τα μάτια τους στην αγορά και για άλλους "κοντούς", στο ενδεχόμενο που παρουσιαστεί κάτι καλύτερο από τον Κόλινς.

Στον Ολυμπιακό, πάντως, αυτό που τονίζουν και θέλουν να ξεκαθαρίσουν, είναι πως έχουν το μυαλό τους συγκεντρωμένο στο αγωνιστικό κομμάτι. Έχουν μπροστά τους τρία δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια, στα οποία θέλουν να παρουσιαστούν πανέτοιμοι, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά, κάνοντας το "3 στα 3", το οποίο πέρα ότι θα τους τονώσει το ηθικό τους, θα τους ανεβάσει και βαθμολογικά στο TOP-16 της Euroleague. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης την Πέμπτη (13/2, 20.00 ΝS3) θα υποδεχθούν στο ΣΕΦ την Αναντολού Εφές, την Κυριακή (16/2) θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, ενώ στις 20 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένο το μεγάλο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ειδικά για το ματς απέναντι στους πράσινους, οι Πειραιώτες λένε τα εξής: "Θα αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι διαφορετικά, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες επισκέψεις μας στο ΟΑΚΑ. Ξέρουμε τι κάναμε λάθος και θα βελτιώσουμε την εικόνα μας. Να έχουμε υγεία και όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους, αυτό είναι το σημαντικό. Προηγούνται όμως τα ματς με Εφές και ΠΑΟΚ".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου