ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση και…Final Four-Δηλωσεις Μπαρτζωκα (video)

Ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση και…Final Four-Δηλωσεις Μπαρτζωκα (video)

13/02/2014
 Ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση, τη δεύτερη θέση στον όμιλο του Top 16 και στο… βάθος το Final Four θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος την Αναντολού Εφές σημερα  Πέμπτη στο ΣΕΦ (20:00).
Πέρσι ο δρόμος του Ολυμπιακού για το Final Four πέρασε… πάνω από την Αναντολού Εφές στα προημιτελικά. Φέτος οι δύο ομάδες συναντώνται νωρίτερα, αλλά δεν είναι υπερβολή πως από τα αποτελέσματα απέναντι στην τουρκική ομάδα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον των «ερυθρόλευκων» στην Ευρωλίγκα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης φιλοξενούν απόψε (20:00, Novasports 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου και του Κώστα Βασιλειάδη με στόχο την τρίτη σερί νίκη στο Top 16, που θα τους διατηρήσει στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο, πριν από το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης Πέμπτης απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση της Πέμπτης (13/2, 20:00, Novasports) κόντρα στην Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ, για την 6η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Οι Πειραιώτες έρχονται από δύο σερί νίκες στην διοργάνωση, απέναντι σε Λαμποράλ Κούτσα (70-89) και Μάλαγα (73-55) και θέλουν τη νίκη ώστε να σκαρφαλώσουν ακόμη πιο ψηλά στον όμιλο.

Την επόμενη εβδομάδα (20/2) είναι και το ευρωπαϊκό ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και εφόσον κάνουν το "δύο στα δύο" θα αυξήσουν τις πιθανότητες τους για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο γκρουπ.

Στην προπόνηση της Τεταρτης (12/2) μπόρεσε και έλαβε μέρος ο ταλαιπωρημένος τις τελευταίες μέρες Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος έχει υψηλό πυρετό. Ταλαιπωρείται από οξεία αμυγδαλίτιδα, μπήκε στο νοσοκομείο ακολούθησε ενδοφλέβια αγωγή και αισθάνεται καλύτερα.
 Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχει και ο Τζαμάριο Μουν, που θα είναι διαθέσιμος για την Ευρωλίγκα από τον δεύτερο γύρο του Top 16.

Η Εφές προέρχεται από δύο σερί νίκες στην Ευρωλίγκα, αλλά και την απογοήτευση της ήττας στον τελικό του Final 8 του Κυπέλλου από την Καρσίγιακα. Οι άνθρωποι της ομάδας δηλώνουν πως παίζουν χωρίς άγχος για την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά ίσως αυτό να είναι και το στοιχείο που τους κάνει πιο επικίνδυνους.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Αρτεάγκα (Ισπανία), Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία) και Γιούρας (Σερβία).

Τι δείχνουν οι αριθμοί

Σχεδόν καθολική υπεροχή του Ολυμπιακού δείχνει η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων. Οι Πειραιώτες έχουν καλύτερη επίθεση (79,5π. ανά αγώνα έναντι 71,7), άμυνα (73,5π. παθητικό έναντι 75,3), ενώ υπερέχουν σαφώς σε ριμπάουντ (34 έναντι 30,9), αμυντικά (24,3 έναντι 21,9) αλλά και επιθετικά (9,7 έναντι 9), ασίστ (17,8 έναντι 14,7), τάπες (3,9 έναντι 2,9), καθώς και ποσοστά ευστοχίας σε βολές (70,7% έναντι 66,8%), δίποντα (54,4% έναντι 48,9%) και τρίποντα (37,4% έναντι 36,4%). Η Εφές υπερέχει μόνο σε κλεψίματα (7,7 έναντι 5,3) και… λάθη (12,7 έναντι 11,7). Μοιραία, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχει συντριπτική υπεροχή στο σύστημα αξιολόγησης με 89 έναντι 71,5.

Τι λέει η προϊστορία

Η αποψινή θα είναι η 26η συνάντηση των δύο ομάδων στην Ευρωλίγκα, με τον Ολυμπιακό να μετρά 13 νίκες. Το περίεργο στην προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων είναι τα πολλά «διπλά». Οι Πειραιώτες στην έδρα τους έχουν οκτώ νίκες και πέντε ήττες, ενώ η τουρκική ομάδα έχει στο γήπεδό της επτά νίκες σε δώδεκα αναμετρήσεις. Πέρσι οι δύο ομάδες συναντήθηκαν επτά φορές (!), δύο στην κανονική περίοδο και πέντε στα play offs, με την έδρα να «μιλά» σε όλες τις περιπτώσεις και τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν το εισιτήριο για το Final Four με τη γνωστή… συνέχεια.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του Top 16

Ε’ όμιλος

Ολυμπιακός-Εφές Αναντολού 13/02, 20:00 (Novasports 3)
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Λαμποράλ Κούτσα, 13/02, 21:45
Ουνικάχα Μάλαγα-Παναθηναϊκός 13/02, 21:45 (ΔΤ)
Μπαρτσελόνα-Αρμάνι Μιλάνο, 14/02, 21:45

Η βαθμολογία του Ε’ ομίλου (σε 5 αγωνιστικές)

Μπαρτσελόνα 5-0
Παναθηναϊκός 3-2
Αρμάνι Μιλάνο 3-2
Ολυμπιακός 3-2
Ουνικάχα Μάλαγα 2-3
Εφές Αναντολού 2-3
Λαμποράλ Κούτσα 1-4
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 1-4

ΣΤ’ όμιλος

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Ρεάλ Μαδρίτης 13/02, 18:00
Ζαλγκίρις Κάουνας-Παρτίζαν 13/02, 19:45
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπάγερν Μονάχου 13/02, 21:05
Γαλατασαράι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 14/02, 20:30

Η βαθμολογία του ΣΤ’ ομίλου (σε 5 αγώνες)


ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1
Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-1
Ρεάλ Μαδρίτης 4-1
Λοκομοτίβ Κουμπάν 3-2
Γαλατασαράι 2-3
Μπάγερν Μονάχου 2-3
Παρτίζαν 1-4
Ζαλγκίρις Κάουνας 0-5
 

Μπαρτζώκας: "Με αυτό το ρόστερ ως το τέλος"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας διέψευσε τα περί ενδιαφέροντος για Σερμαντίνι ή Ντραγκίσεβιτς, τονίζοντας πως είναι να γελάς με τα δημοσιεύματα. Το ρόστερ θα παραμείνει ως έχει. Τι είπε για τον Πρίντεζη και την Εφές.
Κατηγορηματική διάψευση από τον Γιώργο Μπαρτζώκα για το θέμα ενίσχυσης του Ολυμπιακού και το ενδιαφέρον για Σερμαντίνι ή Ντραγκίσεβιτς.




Ο προπονητής του Ολυμπιακού, ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός θα πορευτεί με το ήδη υπάρχον ρόστερ ως το τέλος και ότι δεν πρόκειται να ενισχυθεί περισσότερο.

"Για τους εκπροσώπους ομάδων είναι μία καλή εποχή να κάνουν δουλειές. Ένας καλός τρόπος είναι ένα δημοσίευμα ή ένας δημοσιογράφος ότι ενδιαφέρεται κάποια ομάδα για έναν παίκτη. Είναι να γελάς πολλές φορές με αυτά", σχολίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας δίνοντας τέλος στα σενάρια ενώ έσπευσε να συμπληρώσει:

"Είμαστε ευχαριστημένοι όπως είμαστε και οι άμεσες υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπουν να κάνουν κάτι τέτοιο. Κύριο μέλημα μας είναι να κάνουμε οδηγήσουμε τον Ολυμπιακό με αυτό το ρόστερ στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι κινήσεις του Ολυμπιακού είχαν άμεση σχέση και με τους τραυματισμούς. Ακόμα και η μεταγραφή του Καββαδά. Είναι προφανές ότι αν ο Πέτγουεϊ ή ο Λο δεν είχαν τραυματιστεί ο Ολυμπιακός θα τελείωνε τη χρονιά, όπως άρχισε".

Όσον αφορά τον αγώνα της Πέμπτης (13/2, 8μ.μ.) κόντρα στην Εφές, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως η Εφές έχει βελτιώσει κάποια θέματά της από τότε που βρίσκεται ο Αγγέλου στο τιμόνι της:

"Η αυριανή αγωνιστική μας υποχρέωση είναι με την Εφές. Προερχόμαστε από δύο νίκες. Με βάση την εικόνα που έχει δείξει έχει πιθανότητες να προκριθεί. Έχει ακριβά συμβόλαια. Ειναι σημαντικό να διώχνεις την πίεση του αποτελέσματος. Έχει σίγουρα ποιότητα, από τότε που πήγε ο κύριος Αγγέλου έχει βελτιώσει κάποια πράγματα. Αυτό που έχει καταφέρει ο κύριος Αγγέλου είναι πιστεύω οτι δίνει έμφαση στην προπόνηση, αλλά πήρε και σημαντικές αλλαγές. Παράλληλα, επέστρεψε και ο Γκονλούμ.

Αυτό που έχει καταφέρει έτσι η Εφές είναι να έχει μεγαλύτερη υπομονή στο παιχνίδι της. Δεν το παρατάει επιμένει στο ματς. Έχει κερδίσει το Μιλάνο και τη Λαμποράλ. Στο τεχνικό μέρος είναι μία ομάδα που πάει σε λίγες σχετικά κατοχές στην επίθεση και προσπαθεί να παίξει καλή άμυνα".

Σχετικά με τον Ολυμπιακό, επισήμανε: "Εμείς είμαστε σε διαδικασία βελτίωσης της απόδοσης μας. Κάνουμε καλύτερη προπόνηση και φάνηκε και στα προηγούμενα ματς της Ευρωλίγκας. Δυστυχώς υπάρχει ένα θέμα με τον Πρίντεζη. Έχει υψηλό πυρετό. Σήμερα θα προσπαθήσει να κάνει προπόνηση.

Ο Πρίντεζης είναι σημαντικός παίκτης για εμάς. Θα προσπαθήσουμε και ελπίζω να είναι στη δωδεκάδα ο Γιώργος. Θα πάρει κάποιο χρόνο ο Αγραβάνης, ο Περπέρογλου έχει παίξει και στο "4". Για το πώς θα ανταποκριθεί η Εφές είναι ένα αίνιγμα. Ειδικά μετά το Κύπελλο. Πολλές ομάδες έχουν μεγάλη ψυχολογική φθορά. Η Μιλάνο για παράδειγμα αποκλείστηκε, και η Μάλαγα.

Η Εφές έκανε καλή πορεία στο Κύπελλο, αλλά το να κερδίσεις καμιά φορά δύο ματς, όπως η Μπεσίκτας και η Γαλατά και να χάσεις στον πόντο δεν είναι εύκολο. Σίγουρα αυτό σε κάνεις να αδειάσεις, αλλά ένα ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ είναι διαφορετικών απαιτήσεων. Είναι μία ομάδα που μας ξέρει καλά. Πέρυσι παίξαμε πολλά παιχνίδια. Επίσης, εκεί είναι ο Τζαμόν, ο Βασιλειάδης και ο Αγγέλου, όμως και εμείς τους ξέρουμε καλά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν ταλέντο σαν ομάδα".

Σε ερώτηση για το ισπανικό Κύπελλο, αλλά και για το τούρκικο και το ιταλικό υποστήριξε ότι: "Ειδικά το ισπανικό Κύπελλο που γίνεται με όλους τους φιλάθλους των ομάδων. Όλοι θα ήθελαν να υπάρχει η έκπληξη, όπως και στο αγγλικό Κύπελλο για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο".



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου