ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Εχασε αλλα περασε...

Εχασε αλλα περασε...

13/02/2014
Ο Παναθηναϊκός αν και ηττήθηκε 1-0 στο Βόλο από τον τοπικό Ολυμπιακό, «σφράγισε» την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με το 4-0 του πρώτου αγώνα

«Προικοθήρας»...
Με πολλές αλλαγές (και Έλληνες) στις συνθέσεις τους αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες. Εμφανώς πιο ορεξάτοι οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, αν και δεν είχαν ελπίδες πρόκρισης, πάλεψαν περισσότερο για τη νίκη και τελικά κατάφεραν να την πάρουν με γκολ του Καπετάνου στο 72’.

Παράπονα θα έχει λογικά ο Αναστασίου από αρκετούς από τους παίκτες που χρησιμοποίησε, αφού κάποιοι εξ αυτών δεν έπαιξαν με το πάθος που θα περίμενε κανείς από ποδοσφαιριστές που ψάχνουν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Ανησυχία για Ρισβάνη που αποχώρησε τραυματίας και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διάστρεμμα στον αστράγαλο του δεξιού ποδιού.

Το ματς

Ως ματς-ευκαιρία αντιμετώπισαν Ολυμπιακός Βόλου και Παναθηναϊκός τη μεταξύ τους αναμέτρηση για το Κύπελλο. Όχι βέβαια ως ευκαιρία για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, τουλάχιστον όχι οι γηπεδούχοι, αφού το 4-0 του πρώτου αγώνα είχε κλείσει οριστικά την υπόθεση.

Ήταν όμως, μια πρώτης τάξης ευκαιρία για ροτέισον, αλλαγές και… Έλληνες, πολλούς Έλληνες στις δύο ενδεκάδες. Με εννέα συμπατριώτες μας ξεκίνησε το ματς η ομάδα της Μαγνησίας, με δέκα το «τριφύλλι», έχοντας μόνη «ανορθογραφία» την παρουσία του Πράνιτς.

Πάντως, πιο κεφάτοι φάνηκαν οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων και κυρίως οι… δυο ξένοι (Κριστομπάλ και Καρίλ) που έκαναν τον Κοτσόλη να νιώσει κάτι παραπάνω από απλός θεατής του αγώνα. Οι πραγματικά μεγάλες φάσεις έλειψαν από το παιχνίδι, αφού και οι ίδιοι οι παίκτες έδειξαν από την αρχή πως το αντιμετώπισαν μάλλον ως προπόνηση ή φιλικό ενόψει των υποχρεώσεών τους στο πρωτάθλημα, ψάχνοντας κίνητρο για το κάτι παραπάνω.

Το παράπονο του Αναστασίου κυρίως είχε να κάνει με το γεγονός πως οι γραμμές των «πρασίνων» έμοιαζαν αποκομμένες και κατά συνέπεια έλειπε το τρανζίσιον και οι βοήθειες των χαφ ή των ακραίων προς τους επιθετικούς, με αποτέλεσμα οι λίγες τελικές προς την εστία να αφορούν μακρινά, διόλου ανησυχητικά για τον Γεωργίου, σουτ.

Τηρουμένων των αναλογιών, πάντως, δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για «αγγαρεία» στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες. Απλά, έλειπε αυτό το έξτρα δέλεαρ που θα τους έκανε να υπερβάλουν εαυτούς, εξαιρώντας τους δύο τερματοφύλακες που είχαν πολύ καλή παρουσία και μερικές εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Το αργό τέμπο με το πέρασμα της ώρας γινόταν ακόμη πιο αργό και σύντομα έγινε αντιληπτό πως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μαντάκη θα ηχούσε σαν μουσική στα αυτιά όλων!

Όταν τελικά αυτό ήρθε, ήταν απλά η επισημοποίηση –και τυπικά- της πρόκρισης του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού το πολύ ωραίο γκολ του ορεξάτου Καπετάνου φυσικά και δεν ήταν αρκετό για να δώσει κάτι παραπάνω από μια νίκη στους Βολιώτες.

Έτσι, οι «πράσινοι» βρέθηκαν στην τετράδα μιας διοργάνωσης που για τους «πράσινους» αντιμετωπίζεται πια ξεκάθαρα ως η ευκαιρία για έναν τίτλο.

Από την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός Βόλου σταματά εδώ του ταξίδι του στο Κύπελλο με μια τιμητική νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον τεχνικό της ομάδας σίγουρα ευχαριστημένο από την εμφάνιση κάποιων παικτών, όπως ο Δεινόπαππας, ο Πινδώνης ή ο Ντινόπουλος. Κάτι που μάλλον δεν ισχύει για τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος είδε τους περισσότερους από τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε να κινούνται στα ρηχά και να αφήνουν την ευκαιρία για να δείξουν κάτι καλό να περνά δίχως να την εκμεταλλευτούν.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» κάποια στιγμή απευθυνόμενος σε συνεργάτη του στον πάγκο ακούστηκε να λέει πως υπήρχε θέμα νοοτροπίας. Πως δηλαδή η ομάδα, ανεξάρτητα από τη σύνθεσή της, πρέπει να παίζει σαν Παναθηναϊκός σε όλα τα παιχνίδι. Κάτι που στο συγκεκριμένο ματς δεν συνέβη και μάλλον θα μεταφραστεί σε έντονες παρατηρήσεις στην επόμενη προπόνηση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Γιαλούσης, Καρράς (63’ Ζέρης), Κόμνος, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκκας (58’ Πινδώνης), Κριστόμπαλ, Καρίλ (58’ Καπετάνος), Δεινόπαπας, Ντινόπουλος.

Στον πάγκο: Γκίτκος, Κωστούλας, Νικολιάς, Μπρέσκα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (46’ Αμπέντ), Μαρινάκης, Δώνης, Καρέλης, Ρισβάνης (46’ Κουτρουμπής), Ντίνας (73’ Αναστασόπουλος), Πράνιτς.

Στον πάγκο: Ταμπάκης, Λαγός, Ατζαγκούν, Μπαλμπόα.





ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου