ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Super League:Tα αποτελεσματα της 24ης αγωνιστικης

Super League:Tα αποτελεσματα της 24ης αγωνιστικης

10/02/2014



Απόλλων Σμύρνης-Skoda Ξάνθη 2-0

Με γκολ των Μίνγκα και Πετρόπουλου που προήλθαν από πλάγιο άουτ, ο Απόλλων Σμύρνης πήρε μια σημαντική νίκη με 2-0 επί της Skoda Ξάνθης στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή.
Μια πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην Super League πέτυχε ο Απόλλωνας Σμύρνης ο οποίος στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής επικράτησε στην Ριζούπολη με 2-0 της Skoda Ξάνθης.
Η "ελαφρά ταξιαρχία" που ήταν καλύτερη στην αναμέτρηση και είχε και δύο δοκάρια, έφτασε στους 25 βαθμούς με τα γκολ των Μίνγκα και Πετρόπουλου που προήλθαν από πλάγιο άουτ του Παντελιάδη. Από την άλλη η Skoda Ξάνθη έμεινε στους 26 βαθμούς και για όγδοο ματς χωρίς νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων ήταν πολύ καλύτερος από την ακριτική ομάδα, έχοντας επτά τελικές με ένα γκολ και ένα δοκάρι, έναντι δύο τελικών των φιλοξενούμενων.
Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας και πάλι ήταν αυτός που είχε την υπεροχή, πέτυχε ένα ακόμη γκολ που προήλθε από πλάγιο άουτ (φαίνεται πως είναι δουλεμένο στην προπόνηση) και θα μπορούσε να πετύχει και άλλο αν ο Πετρόπουλος δεν σημάδευε το δοκάρι. Η Skoda Ξάνθη δεν έκανε κάτι σπουδαίο στο ματς.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"
Καιρός: Αίθριος
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Τσολάκης (Αθηνών), Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής)
Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Τζόρβας, Άλβαρες, Αργυρόπουλος (46' Σόντερμπεργκ), Παντελιάδης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Μίνγκας, Αμπρόουζ (86' Γκουέλα), Λουσέρο, Πετρόπουλος (83' Κόρμπος), Ντάλμπεργκ.
Skoda Ξάνθη (Κεχαγιάς): Τσέμα, Κομεσίδης (57' Μπέρτος), Βάλλας, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν (57΄Σουάρες), Σολάρι, Μαρίν, Μάνταλος, Σολτάνι (67' Τριάδης).
Κίτρινες κάρτες: Μίνγκας (62', Απόλλων Σμύρνης))-Βάλλας (48', Skoda Ξάνθη), Σολτάνι (61', Skoda Ξάνθη), Φλίσκας (65', Skoda Ξάνθη)
Κόκκινη κάρτα: Φλίσκας (72', Skoda Ξάνθη)
Γκολ: Μίνγκας (8', Απόλλων Σμύρνης), Πετρόπουλος (68', Απόλλων Σμύρνης)

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Απόλλων μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 8ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Παντελιάδης εκτέλεσε πλάγιο άουτ, η μπάλα πέρασε από όλους μέσα στην περιοχή και ο Μίνγκας με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσέμα για το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 15' ο Ντε Γκούζμαν έκανε ένα σουτ με τον Τζόρβα να διώχνει την μπάλα. Ο Απόλλων ωστόσο συνέχισε να πιέζει για δεύτερο γκολ και στο 18' είχε δοκάρι σε σουτ του Λουσέρο (βρήκε λίγο την μπάλα και ο Τσέμα).

  Στο 23' ο Ντε Γκούζμαν πάλι δοκίμασε στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 32' ο Τσεμά ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε την μπάλα στην κεφαλιά του Ντάλμπεργκ.
Ο Λουσέρο στο 36' για τον Απόλλωνα είχε ένα άστοχο σουτ, στο 42' ο Παντελιάδης έπιασε μια κεφαλιά με τον Τσεμά να αποκρούει την μπάλα και στο 43' ο Άλβαρες πάλι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους με τον Απόλλωνα να έχει 7 τελικές και η Skoda Ξάνθη δύο.
Δεύτερο γκολ πάλι από πλάγιο
Ο Απόλλωνας είχε την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος στο 49' με τον Πετρόπουλο να κάνει την κεφαλιά και τον Τσέμα να διώχνει την μπάλα. Στο 59' το σουτ του Σουάρες για την Skoda Ξάνθη ήταν άστοχο, όπως την ίδια τύχη είχε η μπάλα και στο σουτ του Αμπρόουζ στο 60' για τον Απόλλωνα.
Ο Αμπρόουζ πάλι στο 66΄δοκίμασε το πόδι του χωρίς αποτέλεσμα και δύο λεπτά αργότερα (68') οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Παντελιάδης εκτέλεσε πάλι ένα πλάγιο άουτ και ο Πετρόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσεμά για το 2-0 της "ελαφράς ταξιαρχίας".

  Στο 72' το έργο της Skoda Ξάνθης για κάτι καλό στην Ριζούπολη δυσκόλεψε, καθώς ο Φλίσκας είδε σε διάστημα πέντε λεπτών δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε. Τρία λεπτά αργότερα (75') ο Απόλλων έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, αλλά από την κεφαλιά του Πετρόπουλου η μπάλα σταμάτησε για δεύτερη φορά στο οριζόντιο δοκάρι του Τσέμα.
Ο Τσοκάνης στο 78' έκανε ένα σουτ με τον Τσεμά να διώχνει, ενώ στο 80' ήταν η σειρά του Τζόρβα να διώξει την μπάλα στο σουτ του Μάνταλου. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με τον Απόλλωνα να παίρνει μια πολύ μεγάλη νίκη με 2-0 στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία.

MVP της αναμέτρησης

Ο Παντελιάδης είναι από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Από δύο δικά του δυνατά πλάγια άουτ οι Μίνγκας και Πετρόπουλος σκόραραν και έδωσαν τη νίκη στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η απογοήτευση

Ο Κώστας Φλίσκας σε διάστημα πέντε λεπτών δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες αφήνοντας την Skoda Ξάνθη με δέκα παίκτες.

Στατιστικά αγώνα

2 Goal  0
2 Ασίστ  0
16 Τελικές Προσπάθειες  7
3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής  2
5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής  5
8 Κεφαλιές  0
4 Αποκρούσεις  8
18 Επεμβάσεις  19
15 Κλεψίματα  13
12 Φάουλ  18
4 Οφσάιντ  0
6 Κόρνερ  4
33 Λάθη  48
11/30 Γεμίσματα  6/22

Πλατανιάς - Εργοτέλης 0-1

Με τον Διαμαντάκο να σκοράρει για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική, ο Εργοτέλης έφτασε σε ισάριθμες νίκες μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς επικράτησε με 1-0 του Πλατανιά στα Περιβόλια.
Μία καταπληκτική εβδομάδα ολοκληρώνεται για τον Εργοτέλη, που πήρε τη νίκη με 1-0 και στα Περιβόλια επί του Πλατανιά, φτάνοντας τους 9 βαθμούς στους τρεις τελευταίους αγώνες. Πρωταγωνιστής ήταν για μία ακόμη φορά ο Δημήτρης Διαμαντάκος, που πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα, και μάλιστα με πολύ ωραία προσπάθεια.
Αυτό ήταν και το τρίτο συνεχόμενο γκολ για το νεαρό επιθετικό, που όπως φαίνεται, όποτε σκοράρει, η ομάδα του νικάει. Έτσι, ο Εργοτέλης έφτασε τους 30 βαθμούς και βρίσκεται πλέον στην 8η θέση, αρκετά μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Αντιθέτως, ο Πλατανιάς, που ήταν καλός μόνο στο ξεκίνημα του αγώνα, παρέμεινε χαμηλά.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Περιβολιών
Καιρός: Αίθριος
Διαιτητής: Σπάθας
Βοηθοί: Δημητριάδης, Ταρανάς
Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Ίνκουμ, Φαΐσκα, Φερνάντες (61' Δημήτρης), Γιαχιά, Αγκιλέρα, Καζναφέρης (46' Σιαλμάς), Μενδρινός, Κάταϊ (60' Μπέλιτς), Βλαχοδήμος, Τόρες
Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Στόικοβιτς, Τζανακάκης, Μεχία, Σαρρής (82' Γιοβάνοβιτς), Πίτσος (75' Αζίζ), Ιμπραΐμ, Χαντί, Κοζορώνης, Μπαντιμπανγκά, Κούμπικ, Διαμαντάκος (64' Μονακέλο)
Γκολ: 44' Διαμαντάκος
Κίτρινες κάρτες: Γιαχιά, Αγκιλέρα, Ίνκουμ / Σαρρής, Ιμπραΐμ, Τζανακάκης, Κούμπικ

Ανασκόπηση αγώνα

Πιο δυνατά στον αγώνα μπήκε ο Πλατανιάς, που μόλις στο 10ο λεπτό βρέθηκε πολύ κοντά σε ένα γκολ, όταν ο Κάταϊ ξέφυγε από τον Τζανακάκη, αλλά το σουτ του από πλάγια θέση πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Στόικοβιτς. Η δεύτερη απειλή για την εστία του Σέρβου ήρθε στο 24', με τον Φαΐσκα να παίρνει την κεφαλιά από κόρνερ του Μενδρινού, αλλά να μην βρίσκει στόχο.
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 35ο λεπτό, με τον Μπαντιμπανγκά να δοκιμάζει μέσα από την περιοχή ένα πλασέ, σημαδεύοντας την απέναντι γωνία του Γιωργαλλίδη, αλλά είδε την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Τελικά το γκολ ήρθε για τους Ηρακλειώτες, όταν στο 44' ο Διαμαντάκος κατέβασε εξαιρετικά μία δύσκολη μπαλιά, απέφυγε με ωραία κίνηση τον Γιαχιά και με διαγώνιο αριστερό σουτ νίκησε τον Γιωργαλλίδη για το 0-1.
Ο νεαρός επιθετικός θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, και συγκεκριμένα στο 54', όταν πήρε ωραία πάσα από τον Κούμπικ, αλλά απέναντι από τον Γιωργαλλίδη σούταρε ψηλά, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 0-2.
Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους από το 65' και μετά, με τον Τόρες αρχικά να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Στόικοβιτς, ενώ στο 72' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Πλατανιά, όταν ο Σιαλμάς πλάσαρε με το δεξί μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι ο Σέρβος ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε σε κόρνερ.
Στις καθυστερήσεις, σε αντεπίθεση του Εργοτέλη, τέσσερις παίκτες βγήκαν απέναντι σε έναν, αλλά κατάφεραν με τον Χαντί να αστοχήσουν, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Στόικοβιτς απέκρουσε και πάλι την εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Δημήτρης Διαμαντάκος σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα πολύ όμορφο γκολ.

Η απογοήτευση

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος εξακολουθεί να μην προσφέρει στον Πλατανιά όσα περίμεναν στην κρητική ομάδα.

Στατιστικά αγώνα

0 Γκολ 1
0 Ασίστ 1
12 Τελικές Προσπάθειες 10
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 5
4 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
4 Κεφαλιές 0
2 Αποκρούσεις 9
11 Επεμβάσεις 28
26 Κλεψίματα 26
11 Φάουλ 25
3 Οφσάιντ 0
10 Κόρνερ 3
55 Λάθη 52
17/39 Γεμίσματα


Βεροια-Ολυμπιακος 0-5

Ένας Ολυμπιακός όπως θα τον ήθελαν κι οι αδικοχαμένοι φίλοι του παρουσιάστηκε στη Βέροια! Οι «ερυθρόλευκοι» ισοπέδωσαν τη Βέροια και τίμησαν με πεντάρα (5-0) την επέτειο της Θύρας 7.

Έτσι θα τον ήθελαν!
Έτσι θα ήθελαν να τον βλέπουν οι αδικοχαμένοι φίλοι του...

Ο Ολυμπιακός με μια εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο συνέτριψε 5-0 την Βέροια εκτός έδρας, την ημέρα που συμπληρώνονται 33 χρόνια από την τραγωδία της ΘΥΡΑΣ 7. Δύο τέρματα πέτυχε ο Ολαϊτάν, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στην αρχική 11άδα, και από έναν οι Πέρες, Μανιάτης, Τσόρι.

Όλα τους τέρματα οι Πειραιώτες τα πέτυχαν μετά το 59ο λεπτό της αναμέτρησης, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους συγκριτικά με την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου.

Οι παίκτες των ερυθρολεύκων και ο Μίτσελ φορούσαν ένα περιβραχιόνιο το οποίο έφερε επάνω του την ημερομηνία της τραγωδίας της ΘΥΡΑΣ 7.

Το παιχνίδι

Αρκετά διαβασμένη η Βέροια προσπάθησε να «χαλάσει» το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Και μάλιστα, στο πρώτο 45λεπτό τα κατάφερε. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να ξεκίνησαν… με πρόθεση να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο.

Η αμυντική γραμμή της Βέροιας ήταν αρκετά ψηλά με τους παίκτες της να πιέζουν και να προσπαθούν να δυσκολέψουν την κυκλοφορία της μπάλας της ομάδας του Μίτσελ.

Πρώτος σκοπός τους ήταν να κάνουν ακόμη πιο δύσκολες τις πρώτες πάσες των παικτών του Ολυμπιακού και να προωθήσουν την μπάλα όσο το δυνατόν γρηγορότερα στους επιθετικούς τους.

Κάπως έτσι προέκυψε και η καλύτερη στιγμή του αγώνα στο πρώτο μέρος… Ο Μάνος ήταν ο κερδισμένος της πίεσης των συμπαικτών του. Προωθήθηκε με τη μπάλα αλλά παρά το γεγονός πως μπορούσε να σουτάρει από εξαιρετική θέση… φάτσα με τον Ρομπέρτο επέλεξε να κάνει την πάσα. Ωστόσο η πάσα που έκανε δεν ήταν επιτυχημένη… Στην πορεία της βρέθηκε ο Κώστας Μανωλάς, στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής και σταμάτησε την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός όσες φορές έφτανε την μπάλα στην εστία του Καντιμοίρη προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα –κυρίως- από τα πλάγια. Ο Μίτσελ είχε δώσει εντολές τους Πέρες και Κάμπελ να αλλάζουν θέση.

Ο Σάμαρης εκμεταλλευόμενος την παρουσία του Εντινγκά στην 11άδα είχε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Από τον μέσο του Ολυμπιακού δημιουργήθηκε και η καλύτερη φάση των ερυθρολεύκων στο πρώτο 45λεπτο.

Στο 24ο λεπτό ο Σάμαρης έβγαλε αριστερά στον Πέρες ο οποίος έπιασε ένα σουτ με φάλτσο αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Σαφώς βελτιωμένος ο Ολυμπιακός στο δεύτερο 45λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν αρκετά τους αμυντικούς της Βέροιας.

Έβρισκαν εύκολα τον τρόπο να φτάσουν κοντά στην εστία της Βέροιας.

Η καλύτερη στιγμή –μέχρι τότε- στο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 54ο λεπτό. Ο Παπάζογλου έβγαλε την σέντρα. Μόνος του στην "καρδιά" της περιοχής της Βέροιας ο Σέποβιτς, ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Καντιμοίρη.

Οι ερυθρόλευκοι όμως δεν σταμάτησαν εκεί… Ο Μίτσελ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μανιάτη και Ολαϊτάν με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να γίνει περισσότερο επικίνδυνος επιθετικά.

Στο 59ο λεπτό ο Ντομίνγκες άνοιξε το σκορ μετά από εξαιρετική πάσα με το κεφάλι από τον Ολαϊτάν.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του με τον Πέρες εύκολα με το πόδι να στέλνει στα δίχτυα την μπάλα μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (70’) ο Τσόρι έκλεψε την μπάλα από τους αμυντικούς της Βέροιας και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ολαϊτάν…

Ο Μανιάτης στο 85ο λεπτό μετά από πάσα του Τσόρι έκανε το 4-0. Η φάση είναι ξεκινήσει από εξαιρετική πάσα του Ιμπαγάσα, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 71ο λεπτό.

Το τελευταίο γκολ για τον Ολυμπιακό το πέτυχε ο Ολαϊτάν σε μια φάση η οποία και πάλι ξεκίνησε εξαιρετικά από τον Ιμπαγάσα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΒΕΡΟΙΑ (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Σιόντης, Σισοκό (57’ Ντόγος), Βέρτζος (51’ Τζημογιάννης), Βεργώνης, Οστοϊτς, Παυλίδης, Καλτσάς (61’ Γκονσάλβες), Μπεν, Μπαργκάν, Μάνος.

Στον πάγκο: Λόπες, Κολολοφ, Ζεζίνιο, Γκονσάλβες, Τζημογιάννης, Ντόγος, Μεληκιώτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ, Σάμαρης (58’ Μανιάτης), Εντινγκά, Κάμπελ (71’ Ιμπαγάσα), Πέρεζ, Ντομίνγκεζ και Σέποβιτς (58’ Ολαϊτάν).

Στον πάγκο: Μέγερι, Μανιάτης, Πελέ, Ιμπαγάσα, Σαβιόλα, Παπαδόπουλος, Ολαϊτάν.

Διαιτητές: Αμπάρκιολης, Σωτηρόπουλος, Κοντιζας.

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 1-0

Με γκολ του Κίτσου στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε με 1-0 τον Παναιτωλικό σε ένα μέτριο παιχνίδι και τον προσπέρασε στην βαθμολογία.
Με γκολ του Ρουμάνου Κίτσου στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε μια σημαντική νίκη σε ένα μέτριο παιχνίδι επί του Παναιτωλικού με 1-0 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής.
Αυτή είναι η  τρίτη του συνεχόμενη νίκη με τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του για τον ΠΑΣ και ανέβηκε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με 32 βαθμούς, αφήνοντας τον Παναιτωλικό στους 31.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν πολύ μέτριο έως κακό. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν δύο σουτ ένα για κάθε ομάδα, οι οποίες έκαναν πολλά λάθη και δεν έφταναν στις αντίπαλες εστίες.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν ίδιος πάλι με τις δύο ομάδες να θέλουν να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου τους, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι ο τυχερός στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και να παίρνει τη νίκη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες"
Καιρός: Σποραδικές βροχές
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Βλάσσης (Λασιθίου)
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Ακόστα, Λίλα, Κοροβέσης (73' Κίτσου), Γιάκος (61' Βίλα), Ίλιτς.
Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Γκάλο, Κούσας, Μπικέ, Ανέν, Ζούνιορ, Σφακιανάκης, Μπακάκης (67' Μπόγιοβιτς), Θεοδωρίδης (15' λ.τρ. Νταλμά), Γοδόι (83' Παπουτσογιαννόπουλος), Καμαρά.
Κίτρινες κάρτες: Λίλα (43', ΠΑΣ Γιάννινα)-Νταλμά (45', Παναιτωλικός)
Γκολ: Κίτσου (94', ΠΑΣ Γιάννινα)

Ανασκόπηση αγώνα

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήταν στο 6ο λεπτό με τον Ζούνιορ να δοκιμάζει το σουτ και η μπάλα να φεύγει άουτ. Η ομάδα του Αγρινίου ήταν λίγο πιο δραστήρια στα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ισορροπεί την αναμέτρηση μετά το 20ο λεπτό.
Στο 25΄ο Γιάκος για την ομάδα της Ηπείρου έκανε το σουτ το οποίο ήταν άστοχο, ενώ στο 35' ο Μπακάκης ήταν αυτός που δοκίμασε το πόδι του με τον Βελλίδη να είναι στην σωστή θέση και να διώχνει την μπάλα.

  Αυτές ήταν οι καλές φάσεις στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και να έχουν σκοπό κυρίως να καταστρέψουν η μια το παιχνίδι της άλλης, παρά να κάνουν το παιχνίδι τους και να δημιουργήσουν κινδύνους στις αντίπαλες εστίες.
Στον ίδιο ρυθμό και το δεύτερο
Στον ίδιο ρυθμό κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο στα Γιάννενα. Ο Βελλίδης απέκρουσε το σουτ του Μπακάκη στο 47', ενώ στο 69' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή για χέρι του Μπικέι μέσα στην περιοχή, με τον Βοσκάκη να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία στην αναμέτρηση ήταν στο 76', όταν ο Καμαρά για τον Παναιτωλικό έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει άουτ.

  Στο 82' ήρθε η απάντηση του ΠΑΣ με τον Ίλιτς να δοκιμάζει το σουτ και τον Μπρακάλι να είναι στην σωστή θέση και να μπλοκάρει την μπάλα.
Και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα τελείωσε χωρίς τέρματα, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε άλλη άποψη. Στο 94' μετά από εκτέλεση φάουλ του Ακόστα ο Κίτσου που βρέθηκε στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για τους γηπεδούχους.

MVP της αναμέτρησης

Ο Αουρελιάν Κίτσου είναι ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο Ρουμάνος μπήκε ως αλλαγή στο 73ο λεπτό και πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Η απογοήτευση

Η συνολική εικόνα του παιχνιδιού δεν ήταν και η καλύτερη. Σε όλη την αναμέτρηση οι καλές ευκαιρίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού (δύο για κάθε ομάδα).

Στατιστικά αγώνα

1 Goal  0
1 Ασίστ  0
5 Τελικές Προσπάθειες  6
0 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής  1
4 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής  4
1 Κεφαλιές  1
2 Αποκρούσεις  2
9 Επεμβάσεις  16
19 Κλεψίματα  27
8 Φάουλ  9
5 Οφσάιντ  1
5 Κόρνερ  3
53 Λάθη  47
3/18 Γεμίσματα  3/16


ΑΕΛ Καλλονής - Λεβαδειακός 1-0


Σπουδαία νίκη για την Καλλονή επί του Λεβαδειακού μετά από τρία σερί ανεπιτυχή που την φέρνει επτά πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.
Το θαύμα της Καλλονής συνεχίζεται. Χωρίς φυσική έδρα από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος οι "σαρδέλες" πήραν μία σπουδαία νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό με 1-0 κι έφτασαν τους 29 βαθμούς, ενώ οι Βοιωτοί έμειναν στους 24.
Καθαρά στο αγωνιστικό μέρος ένα αυτογκόλ του Μουλόπουλου στο 13ο λεπτό ήταν αρκετό για την ομάδα του Γιάννη Μάντζουράκη να πάρει το τρίποντο. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε, πίεσε, όμως οι καθαρές φάσεις ήταν ελάχιστες.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Καιρός: Ηλιοφάνεια
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Καρατζίκας, Γεωργαράκος (Αθηνών)
Καλλονή (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος, Ζακουάνι, Ποντιάνι, Κεϊτά, Γιορέντε, Μαρσέλο (Θάλιος 85'), Λεοζίνιο (Καλτσάς 69'), Μανούσος, Περόνε (Καζάκης 79').
Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Σκέμπης (Μάρτινς 60'), Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Λαμπρόπουλος (Βαρέλα 34'), Κονέ, Ορτέγκα, Μιλοσάβλιεβ (Καπό 70'), Μάντζιος.
Γκολ: Μουλόπουλος (αυτογκόλ 13') -
Κάρτες: Κονέ (κίτρινη 26'), Χωριανόπουλος (κίτρινη 58'), Μιλοσάβλιεβ (κίτρινη 60'), Αναστασιάδης (κίτρινη 91'), Καπό (κίτρινη 95)

Η ανασκόπηση του αγώνα

Ο Λεβαδειακός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ όμως Κονέ και Μιλοσάβλιεβ αστόχησαν από ευνοϊκή θέση. Αρχικά ο Μάντζιος έχασε τη μπάλα με τον Αφρικανό να πιάνει μία βολίδα, ενώ στη συνέχεια ο Σέρβος επιθετικός μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε... πλάγιο!
"Ευκαιρίες εσείς; Γκολ εμείς"
Εκεί που όλα έδειχναν πως οι Βοιωτοί πίεζαν, ήρθε ένα λάθος στη μεσαία γραμμή και ένα ακόμα λάθος της άμυνας για να φέρει το γκολ για την Καλλονή. Ο Μαρσέλο έγινε κάτοχος της μπάλας, μετά από γλίστρημα παίκτη του Λεβαδειακού στο κέντρο, πήγε να κάνε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Μουλόπουλου και κατέληξε στα δίχτυα στο 13ο λεπτό.
Το ματς έχασε την ποιότητα του στη συνέχεια με τους γηπεδούχους να έχουν 3-4 καλές στιγμές και τους φιλοξενούμενους απλά να έχουν μία ανούσια κατοχή.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 39ο λεπτό πάλι με τον Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος έπιασε ένα απίστευτο σουτ πολλά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Στρατηλάτη να πετάγεται εντυπωσιακά στη γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ.
Βροχή από φάσεις
Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και διαμαρτυρήθηκαν στο 53ο λεπτό για δεύτερη κίτρινη του Κονέ για μαρκάρισμα στον Λεοζίνιο. Ο Λεβαδειακός πάντως άγγιξε το 1-1 στο 55ο λεπτό όταν ο Μάντζιος έκανε το γύρισε από τα αριστερά και ο Μουλόπουλος που είχε προωθηθεί έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με κοντινή προβολή.
Ένα λεπτό αργότερα η Καλλονή έχασε μία ακόμα σπουδαία ευκαιρία. Ο Περόνε βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Λεοζίνιο, όμως ο Βραζιλιάνος πλάσαρε άουτ.
Έπεσε ο ρυθμός
Το παιχνίδι είχε πάθος, όμως τα λάθη ήταν αρκετά. Έτσι η επόμενη φάση ήρθε στο 83ο λεπτό. Ο Γιορέντε έφυγε στην κόντρα κι έπιασε δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα όμως πάνω στον Στρατηλάτη.


Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Μαρσέλο Ολιβέιρα σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν παντού. Δημιούργησε φάσεις, είχε συμμετοχή στο αυτογκόλ, ενώ μπορούσε να πετύχει άλλο ένα τέρμα. Από κοντά και ο Περόνε που ξεχώρισε στο δημιουργικό κομμάτι.

Η απογοήτευση

Ο Βαγγέλης Μάντζιος δεν βοήθησε αρκετά την ομάδα του. Σε 2-3 στιγμές μπορούσε να τελειώσει τη φάση με απλή πάσα ή πλασέ, όμως επέλεξε το δύσκολο.

Στατιστικά Αγώνα

1 Γκολ 0
0 Ασίστ 0
10 Τελικές Προσπάθειες 9
3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
7 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
0 Κεφαλιές 1
3 Αποκρούσεις 6
14 Επεμβάσεις 7
10 Κλεψίματα 11
23 Φάουλ 16
2 Οφσάιντ 4
2 Κόρνερ 5
33 Λάθη 37
6/13 Γεμίσματα 9/21


Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 3-1

Παίζοντας για 75' λεπτά με δέκα παίκτες ο Ατρόμητος νίκησε εύκολα με 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι και μείωσε την διαφορά από τον ΠΑΟΚ. Καραμάνος, Νάστος και Ουμπίδες τα γκολ.
Πιο κοντά στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος βρέθηκε ο Ατρόμητος ο οποίος νίκησε εύκολα με 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League.
Η ομάδα του Περιστερίου που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 16' λόγω αποβολής του Φυτανίδη, πήρε το "τρίποντο" με τα γκολ των Καραμάνου, Νάστου και Ουμπίδες φτάνοντας στους 49 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον ΠΑΟΚ.
Παράλληλα αύξησε την διαφορά του από τον τέταρτο Αστέρα Τρίπολης στους επτά βαθμούς,, ο οποίος το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Χουάνμα στο τέλος της αναμέτρησης.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας ξεκίνησε καλά, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Ατρόμητος παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες πέτυχε ένα γκολ και είχε καλύτερη κυκλοφορία σε σχέση με τους φιλοξενούμενους.
Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι η ομάδα του Περιστερίου ήταν καλύτερη και με δύο ακόμη τέρματα πιστοποίησε την υπεροχή της και πως είναι ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα. Ο Αστέρας χρειάζεται δουλειά κυρίως στα ματς εκτός Τρίπολης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου
Καιρός: Αίθριος
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Κουλά (Ξάνθης)
Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Φάμπιο (25' Νάστος), Δημούτσος, Γκαρσία, Ουμπίδες (82' Ναπολεόνι), Μπρίτο (63' Μπάλλας), Καραμάνος.
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκοιάν, Σανκαρέ (83' Παπαχρήστος), Κοντοές (46' Γκρατσίνι), Ζησόπουλος, Εντό, Καράσκο, Μουνάφο, Ντε Μπλάσις, Χουάνμα.
Κίτρινες κάρτες: Ταυλαρίδης (59', Ατρόμητος)-Μουνάφο (9', Αστέρας Τρίπολης), Λούι (68', Αστέρας Τρίπολης), Γκοιάν (86', Αστέρας Τρίπολης)
Κόκκινη κάρτα: Φυτανίδης (16', Ατρόμητος),
Γκολ: Καραμάνος (22', Ατρόμητος), Νάστος (69', Ατρόμητος), Ουμπίδες (79', Ατρόμητος)-Χουάνμα (88', Αστέρας Τρίπολης)

Ανασκόπηση αγώνα

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήταν στο 6ο λεπτό, όταν ο Αστέρας βγήκε στην αντεπίθεση με τον Χουάνμα έκανε και το μακρινό σουτ με τον Τσενάμο να μπλοκάρει την μπάλα.
Η απάντηση του Ατρομήτου ήρθε στο 10' με τον Γιαννούλη να κάνει το σουτ από αριστερά με τον Μπαντή να μπλοκάρει την μπάλα.
Έτσι λεπτά αργότερα (16'), ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Φυτανίδης τράβηξε από την φανέλα τον Χουάνμα και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα.
Και ενώ ο Αστέρας είχε την αριθμητική υπεροχή, ο Ατρόμητος άρχισε να κινείται καλύτερα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

  Στο 22' λοιπόν, ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο καραμάνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή για να κάνει το 1-0.
Πέντε λεπτά αργότερα (27') ο Αστέρας προσπάθησε να απειλήσει με τον Μουνάφο, με τον Τσενάμο να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην συνέχεια και η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ του Εντό το οποίο ήταν άστοχο.
"Καθάρισε" εύκολα στο δεύτερο
Ο Αστέρας μπήκε στο δεύτερο με σκοπό να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση και είχε δύο καλές ευκαιρίες στο 52' με τον Λούι και στο 55' με τον Ζησόπουλο χωρίς αποτέλεσμα.
Στο 60' ο Ατρόμητος έκανε ένα σουτ με τον Ουμπίδες το οποίο ήταν άστοχο, όπως και το σουτ του Δημούτσου στο 66'.
Τρία λεπτά αργότερα (69') ο Ατρόμητος ο οποίος παρότι έπαιζε με δέκα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, ο Εντό έχασε τον Νάστο και ο τελευταίος με κεφαλιά έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

  Στο 75' ο Ζησόπουλος έκανε μια κεφαλιά με τον Νάστο να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή και στο επόμενο λεπτό η ομάδα του Περιστερίου κέρδισε πέναλτι, όταν ο Καράσκο ανέτρεψε τον Γκαρσία.
Ο Ουμπίδες ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο ρυθμός έπεσε στα υπόλοιπα λεπτά με τον Αστέρα να καταφέρνει να μειώνει σε 3-1 στο 88' με κεφαλιά του Χουάνμα μετά από εκτέλεση κόρνερ.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σιδηρόπουλου βρήκε τους παίκτες του Ατρομήτου να πανηγυρίζουν την μεγάλη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης.

MVP της αναμέτρησης

Ο Βαγγέλης Νάστος είναι από τους πρωταγωνιστές, καθώς μπήκε ως αλλαγή στο 25' και πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του Ατρομήτου.

Η απογοήτευση

Ο Σωκράτης Φυτανίδης αποβλήθηκε στο 16ο λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του για περισσότερα από 75 λεπτά με δέκα παίκτες.

Στατιστικά αγώνα

3 Goal  1
2 Ασίστ  1
10 Τελικές Προσπάθειες  13
3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής  4
5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής  4
2 Κεφαλιές  5
9 Αποκρούσεις  4
20 Επεμβάσεις  14
16 Κλεψίματα  11
8 Φάουλ  16
1 Οφσάιντ  0
5 Κόρνερ  5
30 Λάθη  48
5/18 Γεμίσματα  11/33



Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε κατά κράτος του ΠΑΟΚ και τον κέρδισε με 2-1 δίνοντας σαφές μήνυμα ενόψει πλέι οφ. Πολύ καλύτεροι οι πράσινοι που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 55' λόγω αποβολής του Κατσουράνη.
Μια πολύ σημαντική νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ πήρε ο Παναθηναϊκός με τους πράσινους να συνδυάζουν την επικράτηση τους και με πολύ καλό ποδόσφαιρο και να ανεβαίνουν και πάλι στην 4η θέση της βαθμολογίας ξεπερνώντας τον Αστέρα Τρίπολης. Οι πράσινοι με την επικράτηση τους αλλά κυρίως την εμφάνιση τους έστειλαν μήνυμα στον ΠΑΟΚ ενόψει πλέι οφ αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδος που ενδεχομένως να τον βρουν μπροστά τους.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, είχαν ευκαιρίες για πάρα πολλά τέρματα τις οποίες δεν τις εκμεταλλεύτηκαν στο πρώτο μέρος αλλά κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο να πετύχουν δυο γκολ με τους Τριανταφυλλόπουλο και Νάνο και να δημιουργήσουν και άλλες φάσεις. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του απείλησε μόλις μια φορά και κατάφερε να σκοράρει με τον Αθανασιάδη στις καθυστερήσεθς.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με μια αλλαγή σε σχέση με το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και αυτή είχε να κάνει με την χρησιμοποίηση του Καρέλη αντί του Κλωναρίδη. Επίσης και ο Στέφενς δεν έκανε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την νίκη επί του ΟΦΗ με 5-0 την Τετάρτη.
Οι πράσινοι πλην των πρώτων λεπτών έκλεισαν καλά τους χώρους και στο πρώτο μέρος είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις φάσεις για τα γκολ με κυριότερο όπλο τους το γρήγορο τρανζίσιον όταν έκλεβαν την μπάλα καθώς με μια πάσα έβγαιναν σε φάση για γκολ.
Από την άλλη ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος περίμενε ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό με όλους του τους παίκτες πλην του Αθανασιάδη κάτω  από την σέντρα δίνοντας χώρο στο τριφύλλι και δεν μπόρεσε να απειλήσει πριν των πρώτων λεπτών.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός αξιοποίησε την υπεροχή του και σκόραρε στο 47' με τον Τριανταφυλλόπουλο ενώ στο 55' ήρθε η αποβολή του Κατσουράνη και το γκολ του Νάνο που ουσιαστικά τελείωσαν το παιχνίδι. Παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Στέφενς και τις αλλαγές οι πράσινοι δεν απειλήθηκαν λεπτό και αντίθετα έχασαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα μέχρι την λήξη της αναμέτρησης. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν στο 92' με τον Αθανασιάδη.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαίδης"
Καιρός:
Διαιτητής: Δημ. Στυλιάρας (Αιτωλ/νιας)
Βοηθοί: Δημ. Τάτσης (Ηπείρου), Χρ. Ακρίβος (Αθηνών)
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ (65' Πράνιτς), Ατζαγκούν (84' Ντίνας), Καρέλης (74' Κλωναρίδης), Μπεργκ. 
ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Τζαβέλας, Λίνο, Κάτσε (47' Λάζαρ), Μαντούρο, Νάτχο, Νίνης (53' Λούκας), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (61' Χούσεν).
Κίτρινες κάρτες: 26' Κάτσε, 31' Κατσουράνης, 61' Τζαβέλας, 70' Τριανταφυλλόπουλος, 75' Κουτρουμπής
Κόκκινες κάρτες: 55' Κατσουράνης
Γκολ: 47' Τριανταφυλλόπουλος, 56' Νάνο/92' Αθανασιάδης

Ανασκόπηση αγώνα

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 2' όταν σε σέντρα από τα δεξιά Αθανασιάδης και Νίνης έπεσαν και δεν μπόρεσαν να μπουν στην πορεία της μπάλας.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 3' όταν ο Ατζαγκούν είδε τον Μπεργκ ο οποίος έφυγε από οριακή θέση οφσάιντ και βγήκε τετ α τετ με τον Γλύκο ο οποίος όμως με το πόδι μπόρεσε να διώξει το πλασέ του Σουηδού.
Ο ΠΑΟΚ απείλησε και πάλι στο 6' με τον Νίνη να γίνεται κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά αυτός έπιασε το δυνατό σουτ αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 9' με τον Αμπέντ να γίνεται κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή να μην το σκέφτεται και να πιάνει το αριστερό βολέ το οποίο έφυγε μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου.
Στο 10' ο Νάτχο είδε όμορφα τον "Σάλπι" του πέρασε την μπάλα αλλά ο Κουτρουμπής με σωτήριο τάκλιν του πήρε την μπουκιά από το στόμα.
Νέα ευκαιρία και... πέναλτι
Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στοκ γκολ και στο 14' όταν ο Ζέκα με ωραία προσπάθεια πέρασε τους Κάτσε και Λίνο έβγαλε την σέντρα αλλά την καλή κεφαλιά του Μπεργκ έδιωξε σωτήρια ο Γλύκος. Καλή στιγμή για τους πράσινους και στο 23' με τον Αμπεντ και τον Νάνο να συνεργάζονται από τα αριστερά τον τελευταίο να βγάζει την σέντρα αλλά το πλασέ του Ατζαγκούν πέρασε λίγο έξω.
Στο 29' ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι όταν σε κόρνερ από τα δεξιά ο Κατσουράνης τράβηξε μέσα στην περιοχή τον Σίλντενφελντ αλλά ο διαιτητής Στυλιάρας έδειξε παίζετε προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των πράσινων στο γήπεδο και στην εξέδρα.
Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου άνηκε και πάλι στον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Κατσουράνη στο 38', έκλεψαν την μπάλα στο χώρο του κέντρο με τον Ατζαγκούν να δίνει στον Μπεργκ ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Γλύκο αλλά ο Κατσουράνης με σωτήριο τάκλιν πρόλαβε και έκοψε.
Γκολ με το καλημέρα
Ο Παναθηναϊκός που στο πρώτο μέρος είχε 3-4 καλές φάσεις για γκολ αλλά δεν σκόραρε τα κατάφερε στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Οι πράσινοι στο 47' κέρδισαν κόρνερ από τα δεξιά ο Νάνο το εκτέλεσε και ο Τριανταφυλλόπουλος με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Τζαβέλα και τον Γλύκο και έγραψε το 1-0 για το τριφύλλι.

  Αποβολή για τον ΠΑΟΚ, γκολ για τον Παναθηναϊκό
Το γκολ αυτό έδωσε επιπλέον ώθηση στους πράσινους και στο 55' ο Μπέργκ βγήκε μετά από κάθετη του Κουτρουμπή σε θέση για γκολ και ο Κατσουράνης αναγκάστηκε να τον ανατρέψει βλέποντας την απευθείας κόκκινη από τον Στυλιάρα.
Το φάουλ έξω από την περιοχή εκτελέστηκε με πάσα του Αμπέντ στον Νάνο και απευθείας σουτ με το αριστερό από τον Ισπανό ο οποίος έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα δίνοντας σαφές προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στο 56'.
Ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες και ο Στέφενς αναγκάστηκε να κάνει πολύ γρήγορα και τις τρεις αλλαγές του χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει τους πράσινους που είχαν κλείσει πολύ καλά όλους τους χώρους και πραγματικά ήταν κυρίαρχοι σε όλες τις γραμές.

  Φάσεις μόνο ο Παναθηναϊκός
Μάλιστα ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε και για ένα ακόμη γκολ στο 65' όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Τριανταφυλλόπουλος και πάλι πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Νάτχο πάνω στην γραμμή έδιωξε σωτήρια.
Νέα καλή στιγμή για τους πράσινους στο 70' όταν ο Μπεργκ βγήκε στην επίθεση από τα αριστερά γύρισε στον Καρέλη αλλά το σουτ του επιθετικού του Παναθηναϊκού έδιωξε ο Γλύκος με το ένα χέρι σε κόρνερ.
Οι πράσινοι εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή είχαν δυο ακόμα καλές στιγμές στο 90' και στο 91' με τους Κλωναρίδη και Ντίνα αλλά στην πρώτη ο Γλύκος είπε όχι και στην δεύτερη έδιωξε η άμυνα του ΠΑΟΚ.
Μείωσε στο 92' ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην μείωση του σκορ στην πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος όταν σε σέντρα από τα αριστέρα ο Αθανασιάδης μείωσε από κοντά με βολ πλανέ σε 2-1. Αυτό όμως δεν άλλαξε κάτι σε όχι είχε να κάνει με τον νικτητή στην αναμέτρηση που ήταν ο Παναθηναϊκός.

MVP της αναμέτρησης

Κινητήριος μοχλός του Παναθηναϊκού ήταν ο Ατζαγκούν. Ο μέσος από την Νιγηρία μπορεί να μην σκόραρε αλλά ήταν αυτός που δημιούρησε πολλές καλές στιγμές για το τριφύλλι και ήταν ο συνδετικός κρίκος της άμυνας με την επίθεση βοηθώντας αρκετά τους πράσινους.

Η απογοήτευση

Ο Κώστας Κατσουράνης ήταν κακός στο παιχνίδι έχοντας κάποια λάθη στο πρώτο μέρος που ευτυχώς δεν στοίχισαν στην ομάδα του αλλά στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να μην κάνει το φάουλ στο Μπεργκ και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Στατιστικά αγώνα

2 Goal 1
2 Ασίστ 1
16 Τελικές Προσπάθειες 2
5 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
7 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 1
4 Κεφαλιές 0
1 Αποκρούσεις 7
8 Επεμβάσεις 35
24 Κλεψίματα 13
18 Φάουλ 13
2 Οφσάιντ 4
10 Κόρνερ 1
30 Λάθη 57
10/42 Γεμίσματα 2/9



Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014
Ο.Φ.Η. - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 17:15 NS2
ΑΡΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19:30 NS1


Όλοι έτοιμοι στον ΟΦΗ

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΟΦΗ για το παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής απέναντι στον Πανθρακικό, τη Δευτέρα (10/02).

Όλοι έτοιμοι στον ΟΦΗ
Στα θετικά αποτελέσματα θέλει να επιστρέψει ο ΟΦΗ, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, στο ματς της Δευτέρας (10/2) απέναντι στον Πανθρακικό.

Ο Σα Πίντο στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του, είδε άπαντες να προπονούνται κανονικά και είναι στην ευχάριστη θέση να τους υπολογίζει όλους.

Εκτός από την αποστολή του Πορτογάλου τεχνικού έμειναν οι Δασκαλάκης, Φαζός, Φραγκουλάκης, Δαμιανάκης, Μπανούσης, Μονιάκης, Λαμπρόπουλος, Κυζιρίδης και Γιαγκιόζης.

Αναλυτικά η αποστολή:

Αγριμάκης, Φερνάντες, Μπούρμπος, Στάθης, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Βερόν, Μακρής, Περογαμβράκης, Κουτσιανικούλης, Ντουντού, Σίσιτς, Ζε Εντουάρντο, Παπάζογλου, Ζορό, Κάλαϊτζιτς, Μπαρέιρο και Ροβίθης.

«Θα τα δώσουμε όλα για τον Άρη»

Σίγουρος ότι η ομάδα του Άρη θα τα δώσει όλα για την νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, αλλά και για την παραμονή στην κατηγορία, εμφανίστηκε ο παίκτης των «κίτρινων», Δημήτρης Σουνάς.

«Θα τα δώσουμε όλα για τον Άρη»
Ο Δημήτρης Σουνάς μιλώντας στη Nova εξέφρασε την πίστη του ότι αυτός και οι συμπαίκτες θα δώσουν τα πάντα για να παραμείνει ο Άρης στην Σούπερ Λίγκα.

Παράλληλα μίλησε και για το ματς που ακολουθεί με τον Πανιώνιο (10/2), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, λέγοντας ότι από πλευράς τους θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν την νίκη. Ακόμη, επισήμανε πως η συγκέντρωση κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι το κλειδί για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Nova:

Δημήτρη, συνέχεια για τον Άρη, στο «Κλ. Βικελίδης», όπου υπάρχει πρόβλημα, καθώς δεν μπορείτε να φτάσετε στη νίκη στην έδρα σας.

«Είναι αλήθεια αυτό. Φέτος, δεν έχουμε καταφέρει νίκη στην έδρα μας και αυτό είναι πολύ σκληρό. Από τη πλευρά μας θα κοιτάξουμε να δουλέψουμε για το ματς με τον Πανιώνιο, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Στα επόμενα δύο παιχνίδια, κόντρα σε Πανιώνιο και Βέροια, κρίνονται τα πάντα για τον Άρη;
«Είναι δύο κρίσιμα παιχνίδια, τελικούς θα τους χαρακτήριζα. Εμείς πρέπει να παλέψουμε για τους βαθμούς και τίποτα άλλο».

Ο Πανιώνιος βρίσκεται σε πτώση τις τελευταίες αγωνιστικές.
«Εμείς κοιτάμε την πλευρά μας, κοιτάμε να μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας, να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και να βγάλουμε καλό πρόσωπο για να πάρουμε τους βαθμούς».

Το δικό σου μήνυμα στους φίλους του Άρη, ενόψει του αγώνα της Δευτέρας;
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσουμε την ψυχή μας, θα δώσουμε ότι καλύτερο για να πάρουμε τους βαθμούς και να φτάσουμε εκεί που πρέπει».

H επομενη αγωνιστικη 
 
 ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου