ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ανωμαλη προσγειωση του 6σφυριχτου απο την Μαλαγα

Ανωμαλη προσγειωση του 6σφυριχτου απο την Μαλαγα

 14/02/2014

 Πηγαν στην Μαλαγα και ειχαν ξεχασει τις σφυριχτρες τους...εμ, κανουν τετοια λαθη?
Eιμαι σιγουρος πως δεν θα τις ξεχασετε στο ΟΑΚΑ....

 H «εκτόξευση»  του Παναθηναϊκού στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα, εξελίχθηκε σε «προσγείωση», με την τρίτη συνεχόμενη ήττα που γνώρισαν στη Μάλαγα από την Ουνικάχα (87-71).

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να κάνει νέα αρχή στον δρόμο προς τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και θα έχει την ευκαιρία να την πραγματοποιήσει, αν νικήσει τον «αιώνιο» αντίπαλό του, Ολυμπιακό, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και ταυτόχρονα να κερδίσει το μπόνους της ισοβαθμίας.

Η εμφάνιση του «τριφυλλιού» στη Μάλαγα ήταν κατώτερη του αναμενομένου, ιδιαίτερα στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν «συσσώρευσε» πολλά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, επέτρεψε την κορύφωση της ευστοχίας των αντιπάλων του στα τρίποντα (15/27) και έδειξε νευρική... μονοτονία στις επιθετικές επιλογές του, με προβλέψιμους συνδυασμούς Διαμαντίδη-Λάσμε.

Η κατάρρευση του ΠΑΟ, απέφερε και τη διαφορά των 16 πόντων και ενώ μέχρι το 30΄ υπολειπόταν τεσσάρων πόντων από τους γηπεδούχους. Τα τέσσερα τρίποντα του Κάρι σε οκτώ λεπτά συμμετοχής στο α΄ ημίχρονο (44-42), έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην επίθεση του Παναθηναϊκού, ο οποίος προηγήθηκε 20-23 στο 10΄ και 20-25, αλλά το επιθετικό κρεσέντο του Αμερικανού παίκτη και το πολύ καλύτερο ποσοστό του Παναθηναϊκού στα δίποντα (66% έναντι 40%), «προδόθηκαν» από την αμυντική ολιγωρία του «τριφυλλιού».

Η Μάλαγα κέρδισε 10 επιθετικά ριμπάουντ, έναντι μόλις δύο από τους «πράσινους» και ανανεώνοντας ισάριθμες φορές τις κατοχές της μπάλας, ανέκτησε το προβάδισμα του σκορ. Οι εναλλαγές παικτών από τον Πεδουλάκη για την ξεκούραση των Διαμαντίδη και Κάρι στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν προκάλεσαν θετικό αποτέλεσμα, αφού η ανταπόκριση του Γιάνκοβιτς δεν ήταν αναμενόμενη, ενώ εκτός πλάνων εξακολουθεί να είναι ο Παππάς. Η απουσία του Γκιστ ήταν αισθητή κυρίως στα ριμπάουντ.

 MAΛΑΓΑ:  Σαμπόνις 3, Βιδάλ 4 (1), Σουάρεθ, Γκρέιντζερ 16 (4), Βάσκεθ 6, Τούλσον 20 (4), Κουζμίνσκας 5, Ντράγκιτς 4 (1), Χετσχάιμερ, Κέινερ-Μέντλεϊ 21 (5), Στίματς 8.
 ΠΑΟ:  Μπράμος 12 (2), Κάρι 14 (4), Μπατίστ 4, Φώτσης 4, Ούκιτς, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 10 (1), Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 13 (2).

Τα υπολοιπα αποτελεσματα

• Στην Κωνσταντινούπολη, η Φενέρμπαχτσε πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στον 5ο όμιλο, κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα (98-64).
Σήμερα θα γίνει ο αγώνας Μπαρτσελόνα-Αρμάνι Μιλάνου.
Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 10, Ολυμπιακός 10, Παναθηναϊκός 9, Μάλαγα 9, Αρμάνι 8, Εφές 8, Λαμποράλ 6, Φενέρμπαχτσε 6.

• Στον 6ο όμιλο, η Ρεάλ επικράτησε 74-78 της Λοκομοτίβ Κούμπαν, στη Ρωσία και συνεχίζει με ρεκόρ 5 νίκες και μία ήττα, ενώ η Ζαλγκίρις επιβλήθηκε της Παρτιζάν (89-77). Στο Τελ Αβίβ, η Μακάμπι νίκησε δύσκολα την Μπάγερν με 66-64. Σήμερα θα παίξουν Γαλατασαράι-ΤΣΣΚΑ.
Βαθμολογία: Ρεάλ 11, Μακάμπι 11, ΤΣΣΚΑ 9, Λοκομοτίβ 9, Μπάγερν 8, Γαλατάσαραι 7, Παρτιζάν 7, Ζαλγκίρις 7.Την τρίτη ήττα του στον 5ο όμιλό της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας, και μάλιστα διαδοχική, υπέστη στη Μάλαγα ο Παναθηναϊκός. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας ηττήθηκαν 87-71 από την Ουνικάχα, για την 6η αγωνιστική, με τους Ισπανούς να φτάνουν τις τρεις νίκες και να πιάνουν τους «πράσινους» στη βαθμολογία.
Τα δεκάλεπτα: 20-23, 44-42, 61-57, 87-71

Τα highlights της αναμετρησης

Highlights: Unicaja Malaga-Panathinaikos Athens από Euroleague_Basketball
 Οι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Πλάθα: «Για το κοινό μας…»

Ο Ζοάν Πλάθα εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος μετά τη νίκη της Ουνικάχα επί του Παναθηναϊκού.

Πλάθα: «Για το κοινό μας…»
Ως… αποζημίωση για τους φίλους της Ουνικάχα μετά την αποτυχία στο Final 8 του Κυπέλλου που φιλοξενήθηκε στη Μάλαγα εξέλαβε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ο Ζοάν Πλάθα, ενώ εξήρε την απόδοση της ομάδας του.

«Ξέραμε πως είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, που προερχόταν από την κατάκτηση του Κυπέλλου. Θέλαμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση, ειδικά για το κοινό μας που το απογοητεύσαμε στο Final 8 του Copa del Rey», τόνισε.

«Παίξαμε πολύ καλά και ομαδικά, η άμυνά μας ήταν καταπληκτική στο τέλος του αγώνα και δουλέψαμε πολύ σκληρά στο παρκέ. Είμαι ευχαριστημένος από όλους τους παίκτες μας. Χρειαζόμασταν ένα τέτοιο παιχνίδι από τον Τούλσον, ο Νικ Κέινερ-Μέντλεϊ άγγιξε την τελειότητα με την απόδοσή του, ενώ ο Γκρέιντζερ δεν δίστασε να πάρει μακρινά σουτ και δικαιώθηκε. Πρώτα έχουμε τώρα ένα ματς με την Καχασόλ και μετά θα ασχοληθούμε με το παιχνίδι απέναντι στην Αρμάνι», πρόσθεσε. 

Πεδουλάκης: «Μείναμε από δυνάμεις»

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έμειναν από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο και εκεί απέδωσε την ήττα από την Μάλαγα ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Πεδουλάκης: «Μείναμε από δυνάμεις»
Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Μάλαγα και πλέον μπαίνει σε περιπέτειες στο Top 16. Μετά το τέλος του αγώνα ο Αργύρης Πεδουλάκης απέδωσε το αρνητικό αποτέλεσμα στο ότι οι παίκτες του έμειναν από δυνάμεις.

Παράλληλα ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε και στον τραυματία Γκιστ λέγοντας ότι δοκίμασε το πρωί να προπονηθεί αλλά δεν μπόρεσε και έτσι έμεινε εκτός 12άδας.

«Παρουσιαστήκαμε με πολλά προβλήματα σε αυτό το παιχνίδι. Ειδικά στο αμυντικό κομμάτι δεν είχαμε τη σταθερότητα που μας χαρακτηρίζει. Παράλληλα, αντιμετωπίσαμε προβλήματα και στο κομμάτι του αμυντικού ριμπάουντ», τόνισε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

«Η Ουνικάχα Μάλαγα είχε 14 επιθετικά ριμπάουντ και εμείς 3. Το γεγονός αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να εκδηλώσει περισσότερες επιθέσεις. Σε πολλές εξ’ αυτών έβαλε δύσκολα σουτ τα οποία της έδωσαν ψυχολογία. Επίσης, στο δεύτερο μέρος αρχίσαμε να μένουμε και από δυνάμεις. Από την άλλη, η Ουνικάχα Μάλαγα, είχε ενέργεια, πήρε το μομέντουμ του αγώνα και μαζί τη νίκη», συμπλήρωσε ο Έλληνας τεχνικός.

«Ο Γκιστ δεν έπαιξε πολύ απλά γιατί είναι τραυματίας. Δοκίμασε το πρωί να προπονηθεί αλλά δεν μπόρεσε», ολοκλήρωσε ο Πεδουλάκης.

Tι γραφουν τα...πρασινα media για την φαπα...

Η Πρασινη γραφει...
Τα πρασινα νεα γραφουν....

Έτσι δεν πας πουθενά

Η Νίκη Μπάκουλη γράφει για τη νύχτα που άπαντες είδαν ξεκάθαρα πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν χειριστή. Αυτή που οι "πράσινοι" επέτρεψαν στη Μάλαγα να φανεί καλή ομάδα (γενικά και ειδικότερα της Εuroleague).

Συγγνώμη, αλλά αρνούμαι να χαρακτηρίσω τη Μάλαγα "ομάδα Εuroleague". Τώρα, το αν την έκανε να φαίνεται... τέτοια ο Παναθηναϊκός, είναι άλλο ερώτημα. Και ποια είναι η απάντηση; Ναι, την έκανε.
Στην αρχή της περιόδου, το βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν ότι "άνοιγε" τόσο πολύ το ρόστερ που έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Είχαν χαθεί ρόλοι, αποστολές, τα αβγά και τα πασχάλια. Μαζί με αυτά, χάθηκαν και ματς, για να "κλείσει" λίγο η επιλογή και να έλθουν οι νίκες, στις οποίες αφενός βοήθησαν οι υγιείς πια παίκτες, αφετέρου το ότι οι "πράσινοι" πάτησαν στην περυσινή συνταγή -και στους παίκτες που την εκτέλεσαν σε εξαιρετικό επίπεδο.
Τώρα, η κατάσταση είναι άρδην διαφορετική. Το ροτέισον έχει "κλείσει" σαν στρείδι. Ο Κάρι θα μπορούσε να 'χει παίξει περισσότερο, όπως και ο Μαυροκεφαλίδης παρέα με τον Λασμέ -διότι ο Φώτσης δεν περιόρισε ακριβώς τον Κάνερ Μέντλι.
Ο τραυματισμός του Τζέιμς Γκιστ δημιούργησε επιπλέον πρόβλημα που και οι τυφλοί είδαν στη Μάλαγα. Με τον Αμερικανό να τίθεται εκτός μάχης (λόγω υποτροπής, στο τράβηγμα που έπαθε την περασμένη εβδομάδα στους προσαγωγούς), ο Παναθηναϊκός έχασε μια απειλή μέσα από τη ρακέτα (που τη χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ), αλλά και στα ριμπάουντ. Πόσα πήρε ο ΠΑΟ; 16 αμυντικά και 3 επιθετικά. Πόσα πήρε η Ουνικάχα; 18 αμυντικά και 14 επιθετικά. Ναι, 14 επιθετικά.
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι "πράσινοι" υπέπεσαν σε 16 λάθη, εκ των οποίων τα 11 τα έκανε στο δεύτερο ημίχρονο. Και αυτά τα λέτε πολλά. Μια στιγμή. Υπάρχουν κι άλλα.Οι γηπεδούχοι είχαν πολύ μεγαλύτερη ενέργεια και σαφέστατο στόχο να απομονώσουν τον Διαμαντίδη από τους συμπαίκτες του. Τι έκανε ο ΠΑΟ για αυτό; Τους άφησε. Ο Βάσκεθ ανέλαβε τον Λασμέ. Τι έκανε ο ΠΑΟ όταν ο Βάσκεθ ήταν στον πάγκο; Τίποτα.Συνολικά, η Ουνικάχα (63) είχε 15 περισσότερα σουτ από τον Παναθηναϊκό (48). Δεν θα τα λέγατε απλά πολλά. Είναι.
Λες δεν γίνεται, αλλά έλα που όλα γίνονται (τελικά)
Ρωτήστε όποιον ξέρετε και ασχολείται με το μπάσκετ, τι υποθέτει πως έκανε ομάδα, η οποία τελείωσε ματς με 69.2% στα δίποντα και 40.9% στα τρίποντα. Το 90% θα σας πει ότι κέρδισε. Ε, ο Παναθηναϊκός είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Πολύ απλά, τα επιθετικά ριμπάουντ και τα λάθη του φρόντισαν για αυτό. Και άντε να πεις ότι όταν ο άλλος σουτάρει από τα 9 μέτρα, δεν είναι λάθος της άμυνας. Είναι όμως, λάθος να του επιτρέψεις να βρει ρυθμό. Και κάπως έτσι οι Κάνερ Μέντλι και Τούλσον είχαν 9/16 τρίποντα -μαζί.
Οι "πράσινοι" δεν μάτσαραν ποτέ την ενέργεια των Ισπανών (οι παίκτες του Πεδουλάκη έκαναν μόλις 1 κλέψιμο -πέραν όλων των άλλων που διαβάσατε ήδη), που αφού μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν, το έκαναν. Και νίκησαν.
Για το τέλος, άφησα... την αρχή: ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν "άσο", πολλώ δε από τη στιγμή που ο Ούκιτς δεν θυμίζει σε τίποτα τον περυσινό Ούκιτς. Όχι γιατί δεν θέλει, αλλά επειδή δεν μπορεί (με το πρόβλημα στους αχίλλειους). Ιδανικά, οι "πράσινοι" θα έπρεπε ήδη να έχουν πάρει αυτόν τον παίκτη. Βέβαια, ποτέ δεν είναι αργά...

Το leoforos.gr γραφει... 

Αντί να κάνει το παιχνίδι που γνωρίζει καλύτερα και να στηριχθεί στην άμυνά του, ο Παναθηναϊκός ακολούθησε την φιλοσοφία της Μάλαγα και ξέχασε ακόμη και αυτά που... ήξερε. Οι «πράσινοι» έπαιξαν καλά επιθετικά για ένα ημίχρονο, αλλά σε όλο το παιχνίδι ήταν κάκιστοι αμυντικά, κάτι που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτοι οι Ισπανοί. Με 55% στα τρίποντα (15/27) και 14 επιθετικά ριμπάουντ (!), οδήγησαν το «τριφύλλι» στην ήττα με 87-71, χάρη στην εμμονή της ελληνικής ομάδας να απαντήσει από την περιφέρεια. Κάτι που όπως επιβεβαιώνουν και τα νούμερα (9/22 τρίποντα) δεν έγινε ποτέ.

Aρκετα με την πρασινιλα γιατι αρχισαν ηδη να ξυνομαι...τα λεμε στο ΟΑΚΑ...παρτε τις σφυριχτρες σας κι ελατε...

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου