ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Χειμερινοι Ολυμπιακοι αγωνες

Χειμερινοι Ολυμπιακοι αγωνες

11/02/2014

 

 

Η Ρωσία θέλει τον... Κορεάτη της

Ο Κορεάτης Βίκτορ Αν χάρισε ένα χάλκινο μετάλλιο στην υιοθετημένη πατρίδα του, τη Ρωσία. Δείτε ποιοι είναι οι αθλητές με ολυμπιακά μετάλλια για δύο διαφορετικές χώρες.
Η Ρωσία είναι υπερδύναμη στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, όχι σε όλα τα αθλήματα. Στο πατινάζ μικρής πίστας κατέκτησε μόλις τη Δευτέρα (10/2) το πρώτο της μετάλλιο, το χάλκινο στα 1.500μ. με τον Βίκτορ Αν.
Το βάθρο δεν είναι κάτι το άγνωστο για τον Αν, αφού έχει κατακτήσει τέσσερα χρυσά μετάλλια στο παρελθόν και αυτό ήταν το έκτο στην ολυμπιακή καριέρα του. Τα προηγούμενα τα είχε κερδίσει για τη Νότια Κορέα! Το πραγματικό όνομα του είναι Αν Χιουν-Σο.
Ήταν 16 χρονών στο Τορίνο το 2006 και έμοιαζε για 10 χρονών. Μετά από διαφωνίες και καβγάδες με τους συμπατριώτες του, δεν κατάφερε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ το 2010 και σόκαρε τους Κορεάτες, όταν ανακοίνωσε πως θα προσπαθούσε να προκριθεί στο Σότσι για λογαριασμό της Ρωσίας.
Τον αποκαλούν "ο κλεμμένος αθλητής πατινάζ" γιατί οι Ρώσοι πλήρωσαν αδρά για να τον κάνουν δικό τους.  Ο Αν επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες πιο "δεμένος". Αν οι Κορεάτες δίνουν βάση στην τεχνική, οι Καναδοί προπονητές που εργάζονται στη ρωσική ομοσπονδία στοχεύουν στην ταχύτητα και στη δύναμη.
Στο Σότσι ηττήθηκε από τον Καναδό κάτοχο του ολυμπιακού τίτλου, Τσαρλς Χάμελιν και τον Κινέζο Τιανιού Χαν. Οι τρεις Κορεάτες έμειναν εκτός πρώτης τριάδας σε έναν περιπετειώδη αγώνα.

Οι αναγνώστες του Sport24.gr ίσως θυμούνται τον Αν από το περιστατικό με τον Ολλανδό συναθλητή του και την άσεμνη χειρονομία προς τον Αν μετά την ήττα του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Δρέσδης.
Συνολικά 55 αθλητές έχουν κερδίσει μετάλλια για δύο διαφορετικές χώρες στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ως επί το πλείστον πρόκειται για αθλητές από την πρώην Σοβιετική Ένωση, την πρώην Τσεχοσλοβακία, την πρώην Γιουγκοσλαβία και τις δύο Γερμανίες.
Ο Αν είναι ο δεύτερος που εκπροσωπεί δύο χώρες που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους: Τη Νότια Κορέα και τη Ρωσία.
Ο πρώτος ήταν ο Ολλανδός Μπαρτ Φέλντκαμπ, χρυσός Ολυμπιονίκης στο πατινάζ ταχύτητας. Μετά από δύο συμμετοχές με την Ολλανδία το 1992 και το 1994, διαφώνησε με την ομοσπονδία και βρήκε καταφύγιο στο γειτονικό και... φιλικό Βέλγιο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Ναγκάνο το 1998.

Δεν τον θέλουν οι Ολυμπιακοί

Οι περιπέτειες στο Σότσι δεν έχουν τελειωμό για τον Αμερικανό αθλητή του μπομπσλέι, Τζόνι Κουίν. Μια Βρετανίδα συναθλήτρια του κινδύνεψε να μείνει στον τόπο.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον αθλητή που κλειδώθηκε στο μπάνιο και αναγκάστηκε να σπάσει την πόρτα για να βγει. Ούτε και ο ίδιος ο αθλητής, ο Αμερικανός αθλητής του μπομπσλέι, Τζόνι Κουίν μπορεί να φανταστεί πως το έπαθε ξανά.
Αυτή τη φορά εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ μαζί με άλλους δύο συναθλητές του. Τουλάχιστον δεν κινδύνευσε η ζωή τους, όπως στην περίπτωση της Βρετανίδας συναθλήτριας του, Ρεμπέκα Γουίλσον, η οποία στιγμές πριν μπει στο ασανσέρ, συνειδητοποίησε πως δεν υπήρχε καμπίνα και θα έπεφτε στο κενό.
Άγνωστο τι μπορεί να συμβεί στον Κουίν τις επόμενες μέρες, στις 16 Φεβρουαρίου ξεκινάει τις προσπάθειες του στο διπλό μπομπ.


Η ΔΟΕ δεν τιμά τους νεκρούς

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συνεχίζει να μην επιτρέπει στους αθλητές να τιμούν τη μνήμη δικών τους ανθρώπων.
Όσο κι αν προσπάθησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς δεν κατάφερε να πείσει κανέναν. Γιατί δεν επιτρέπεται στους αθλητές να τιμούν τη μνήμη ανθρώπων του αθλητισμού που έχουν φύγει από τη ζωή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η Αμερικανίδα σταρ του σνόουμπορντ, Τόρα Μπράιτ δημοσιοποίησε την άρνηση της ΔΟΕ να της επιτρέψει να αγωνιστεί με αυτοκόλλητο στο κράνος και στη σανίδα της στη μνήμη της συναθλήτριας της από τον Καναδά, Σάρα Μπερκ.
Τραυματίστηκε θανάσιμα σε πτώση της σε προπόνηση τον Ιανουάριο του 2012 στο Παρκ Σίτι της Γιούτα. Συνέβαλε τα μέγιστα στο να προστεθεί το superpipe στο ολυμπιακό πρόγραμμα. Σχεδόν όλοι οι αθλητές φορούν τέιπ στις μπότες τους για να την τιμήσουν.
"Αγωνίζομαι με το αυτοκόλλητο της Σάρα στη σανίδα και στο κράνος μου πάντα. Ωστόσο η ΔΟΕ κρίνει πως τα αυτοκόλλητα με τη Σάρα είναι "πολική τοποθέτηση" και τα έχουν τιμωρήσει. Απίστευτο", σχολίασε η Μπράιτ στο Instagram.
Την ίδια ώρα η ΔΟΕ ενημέρωσε επίσημα τη νορβηγική ολυμπιακή επιτροπή να μην επιτρέψει ξανά στους αθλητές της να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια την ώρα που αγωνίζονται.
Ο αδερφός της αθλήτριας του σκι αντοχής, της Άστριντ Ούρενχολντ Γιάκομπσεν πέθανε απρόσμενα την παραμονή των αγώνων. Οι τέσσερις Νορβηγίδες στα 15χ΄λμ. σκιάθλον φόρεσαν μαύρο περιβραχιόνιο, ενώ μετά τον τερματισμό δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τη συγκίνηση τους (φωτογραφία).

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου