ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Τσεχ και Ντιέγκο Κόστα... σύμμαχοι του Ολυμπιακού για Ρομπέρτο

Τσεχ και Ντιέγκο Κόστα... σύμμαχοι του Ολυμπιακού για Ρομπέρτο

Ο Μουρίνιο περιμένει τον Κουρτουά στο Λονδίνο αλλά ο ίδιος το συζητάει μόνο αν είναι βασικός, γεγονός που διατηρεί τις ελπίδες της Ατλέτικο να τον αποκτήσει και του Ολυμπιακού να κρατήσει τον Ρομπέρτο.
Ένα από τα "αγκάθια" του Ολυμπιακού το επόμενο καλοκαίρι είναι η περίπτωση Ρομπέρτο. Ο Ισπανός γκολκίπερ έχει κλέψει τις καρδιές όλων στον Πειραιά, ωστόσο ανήκει στην Ατλέτικο Μαδρίτης που έχει τον πρώτο λόγο για το μέλλον του. Οι "ροχιμπλάνκος" έχουν τις δικές τους σκοτούρες όσον αφορά το θέμα του τερματοφύλακα, καθώς την εστία τους επίσης υπερασπίζεται -άκρως επιτυχημένα- ο Τιμπό Κουρτουά, που όμως είναι παίκτης της Τσέλσι και ο τριετής του δανεισμός στον σύλλογο της Μαδρίτης ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.
Οι περιπτώσεις των δύο γκολκίπερ είναι αλληλένδετες, αφού αν η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορέσει να κρατήσει τον Γάλλο στις τάξεις της, τότε θα ανοίξει και ο δρόμος για τον Ολυμπιακό στην περίπτωση Ρομπέρτο.

Ο Κουρτουά έχει διαμηνύσει στην πλευρά της Τσέλσι πως το αργότερα μέχρι τις αρχές του Μάρτη θέλει να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση του. Οι Λονδρέζοι σαφώς και επιθυμούν τον 21χρονο άσο στο ρόστερ τους, ωστόσο η παρουσία του Πετρ Τσεχ είναι βέβαιο πως θα του στερήσει την θέση βασικού.

Αυτός είναι και ο μεγάλος προβληματισμός του Κουρτουά, που δεν συζητάει την επιστροφή του στο "Stamford Bridge" αν δεν έχει εγγυημένα τον πρώτο λόγο κάτω από τα γκολπόστ της Τσέλσι.

"Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει πει πως τον περιμένει στην ομάδα, οπότε θα διαπραγματευθούμε την επιστροφή του. Η αλήθεια είναι πως αυτή την στιγμή ο Τσεχ είναι νούμερο 1, οπότε η συνύπαρξη τους είναι αδύνατη.

Το ροτέισον μεταξύ τους είναι μια πιθανότητα, όμως δεν είναι αυτό που θέλουμε. Δεν επιθυμούμε μια τέτοια λύση. Και τώρα είναι απίθανο να πάει ο Τιμπό σε ένα κλαμπ που είναι ο δεύτερος γκολκίπερ, ενώ το ίδιο συμπέρασμα ισχύει και για τον Τσεχ", είπε στην ισπανική Marca ο πατέρας του παίκτη, Τιερί Κουρτουά, παρουσιάζοντας ουσιαστικά πως έχει η κατάσταση.

Σύμφωνα με τους Άγγλους πάντως, η Τσέλσι δεν είναι διατεθειμένη να πουλήσει τον Κουρτουά, έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο και σε ηλικία μόλις 21 ετών.

Με την υποσημείωση πως οι "μπλε" του Λονδίνου γλυκοκοιτάζουν την περίπτωση του στράικερ της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Κόστα, και σε περίπτωση που κινηθούν για την απόκτηση του, τότε ο Κουρτουά είναι πιθανό να συμπεριληφθεί στα ανταλλάγματα.

Ο Γάλλος γκολκίπερ είναι χαρούμενος στην Ατλέτικο Μαδρίτης και σε κάθε περίπτωση δεν θα έλεγε "όχι" να συνεχίσει την καριέρα του ως παίκτης των "ροχιμπλάνκος".

Την Τρίτη (4/2), ο πατέρας του Κουρτουά διέψευσε τις φημολογούμενες επαφές με την Μπαρτσελόνα, ξεκαθαρίζοντας πως οι "μπλαουγκράνα" έχουν πρώτο στόχο τον πορτιέρο της Γκλάντμπαχ, Τερ Στέγκεν, που αποτελεί προσωπική επιλογή του τεχνικού διευθυντή των Καταλανών.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η περίπτωση του Κουρτουά είναι ακόμη σε εκκρεμότητα, ωστόσο οι ελπίδες της Ατλέτικο να τον διατηρήσει με κάποιο τρόπο στο ρόστερ της έχουν αυξηθεί. Εφόσον πράγματι ο 21χρονος γκολκίπερ παραμείνει κάτοικος του "Vicente Calderon", τότε θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος του Ολυμπιακού στην προσπάθεια του να κρατήσει τον Ρομπέρτο στον Πειραιά.

Ο Ισπανός γκολκίπερ είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την συνεργασία του και τις συνθήκες στον Πρωταθλητή Ελλάδας και κάθε άλλο παρά αρνητικός θα ήταν για να συνεχίσει την καριέρα του με τα "ερυθρόλευκα". Με τον Ολυμπιακό να έχει βάλει καλά χρήματα στα ταμεία του από τις πωλήσεις του Ιανουαρίου και να έχει μια μεγαλύτερη διαπραγματευτική ευχέρεια ενόψει του καλοκαιριού.

Βέβαια, οι εξελίξεις με τον Ρομπέρτο θα μπορούσαν να είναι θετικές ακόμη και αν ο Κουρτουά επιστρέψει στην Τσέλσι, καθώς οι Άγγλοι θέλουν τον Ντιέγκο Σιμεόνε να εξετάζει την περίπτωση του Πέπε Ρέινα εφόσον στερηθεί τις υπηρεσίες του Γάλλου γκολκίπερ από το καλοκαίρι και μετά.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου