ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Η καλύτερη στιγμή του Μίτσελ στον Ολυμπιακό

Η καλύτερη στιγμή του Μίτσελ στον Ολυμπιακό

04/02/2014
 
 Μιλώντας στην κάμερα της Nova ο Μίτσελ ξεχώρισε την καλύτερη στιγμή του στον πάγκο του Ολυμπιακού με αφορμή τον έναν χρόνο παραμονής στην Ελλάδα που κλείνει σήμερα.

Η καλύτερη στιγμή του Μίτσελ στον Ολυμπιακό
Ο Μίτσελ με αφορμή το ένα έτος παραμονής του στην Ελλάδα και στον πάγκο του Ολυμπιακού μίλησε στην κάμερα της Nova για την καλύτερη στιγμή της θητείας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίτσελ στην κάμερα της Nova:

-Κύριε Μίτσελ, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά έχετε γενέθλια σήμερα. Συμπληρώνετε ένα χρόνο στην Ελλάδα ως προπονητής του Ολυμπιακού.

«Με τρομάξατε. Νόμιζα ότι γέρασα ένα χρόνο. Ναι, το γνώριζα. Ήρθα στις 3 Φεβρουαρίου και στις 4 ήταν η πρώτη μου προπόνηση. Το είχα συνειδητοποιήσει».

-Τι θα λέγατε κάνοντας έναν απολογισμό την παρουσία σας στον πάγκο των «ερυθρόλευκων»;
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μου έχουν συμβεί πράγματα τα οποία δεν τα περίμενα. Έχουν συμβεί πράγματα για τα οποία ήξερα. Όμως, το να τα βλέπεις από μέσα είναι πολύ όμορφο. Συνειδητοποιώ πως ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Πραγματικά, είναι πολύ ωραίο να δουλεύω εδώ. Μου αρέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει να ζω στην Ελλάδα και είμαι πολύ ευτυχισμένος.
Όταν κάποιος φεύγει από το σπίτι του, έχει κάποιες αμφιβολίες και αισθάνεται ανασφάλεια για το ρίσκο που παίρνει. Όμως, όσο κυλάει ο καιρός εδώ, νιώθω όλο και περισσότερο ότι έχω λάβει μία πετυχημένη απόφαση. Έχω κάνει μία πετυχημένη επιλογή, τουλάχιστον για μία φορά στη ζωή μου.
Αν υπάρχει τύχη, είμαι ένας τυχερός άνθρωπος».

-Μπορείτε να διαλέξετε τη σημαντικότερη και τη δυσκολότερη στιγμή σας σε αυτήν την πορεία ενός χρόνου στον Ολυμπιακό;
«Πιστεύω πως η πιο σημαντική στιγμή είναι η ημέρα που κερδίσαμε την Μπενφίκα στο Καραϊσκάκη με 1-0. Μετά από εκείνη τη στιγμή, τα πράγματα συνέχισαν καλά για εμάς.
Ήταν η στιγμή που εμείς κατορθώσαμε να ανέβουμε κάπου ψηλά. Και εν συνεχεία καταφέραμε να διατηρηθούμε ψηλά. Είναι τόσο δύσκολο να διατηρηθείς, όσο και το να ανέβεις κάπου.
Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα την αυτοπεποίθηση του συλλόγου, την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει οι φίλαθλοι και κυρίως οι ποδοσφαιριστές μου. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα πως πραγματικά είμαστε πολύ καλά.
Και μία όχι τόσο άσχημη, όσο να την κατανοήσεις δύσκολη στιγμή, θα έλεγα ότι είναι το γεγονός πως μόνο ο χρόνος σε δικαιώνει σαν προπονητή. Και όταν αυτός ο χρόνος κυλάει ημέρα με την ημέρα, είναι λίγο δύσκολο να έχεις την υπομονή να τον χειριστείς μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου και να δικαιωθείς.
Δεν είμαι ένας άνθρωπος που θέλω συνέχεια να έχω δίκαιο. Αλλά τουλάχιστον, μη μου το στερείτε αυτό».

-Το μεγάλο σας όνειρο για την ομάδα;

«Θέλω να κατακτήσουμε ξανά το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Όπως είχα πει πριν από έξι μήνες, αυτό είναι μία πρόκληση για εμάς. Όπως και να αποκλείσουμε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Θέλω μετά να μας επισκεφθεί η Ρεάλ Μαδρίτης. Και εν συνεχεία να πάω να «παίξω» στο Μπερναμπέου σαν προπονητής.
Σίγουρα, αυτό δε θα ενοχλούσε και κάποιους απ' τους πολλούς φιλάθλους του Ολυμπιακού».

-Μετά από 22 αγωνιστικές, έχετε 14 βαθμούς διαφορά απ' τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ. Παράλληλα, σας χωρίζουν 19 και 22 βαθμοί απ' τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα που ακολουθούν στην 3η και την 4η θέση. Στα δικά σας μάτια τι δείχνουν αυτοί οι αριθμοί;

«Αυτά τα νούμερα μιλάνε πάρα πολύ καλά για εμάς. Δεν μιλάνε άσχημα για τους αντιπάλους μας. Πραγματικά, οι αντίπαλοί μας έχουν κάνει καταπληκτική χρονιά. Ο ΠΑΟΚ είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Επίσης, ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει πολύ φέτος. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και για τον Αστέρα. Πιστεύω πως είναι καλές οι οκτώ πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος. Απλώς, εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Έχουμε πετύχει ένα πολύ υψηλό ρυθμό στα παιχνίδια μας. Όχι μόνο μιλώντας ποδοσφαιρικά. Είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Και είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να πλησιάσει κάποιος το επίπεδο που έχουμε. Οι αριθμοί μιλάνε πολύ καλά για εμάς. Και είναι πράγματα τα οποία τα έχουμε καταφέρει εμείς».

-Πώς είδατε το ντεμπούτο του Βαλντές;
«Τον είδα να έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ μεγάλη όρεξη να ξεκινήσει στην ομάδα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτό. Γιατί είναι ότι ακριβώς χρειαζόμαστε για τον αντικαταστάτη του Μήτρογλου. Κάποιος που έρχεται με όλη αυτήν την όρεξη και όλη αυτή τη δυναμική για να ξεκινήσει, είναι πολύ δύσκολο να αποτύχει».

-Να αναμένουμε την Τετάρτη και το ντεμπούτο του Πέρεζ;
«Σήμερα ξεκίνησε τις προπονήσεις μαζί μας. Έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση. Έπαιζε συστηματικά στην Ισπανία. Αυτή τη στιγμή πιστεύουμε πως είναι πανέτοιμος για να ξεκινήσει. Θα μπορούσε να είναι μία εναλλακτική λύση, καθώς παίζει σε μία θέση στην οποία εμείς χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστές. Θα μπορούσε να είναι μία πιθανότητα για το παιχνίδι της Τετάρτης».

-Τι εικόνα έχετε για τον Πανιώνιο;
«Ο Πανιώνιος παρουσιάζει πολλές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα παιχνίδια του. Ενώ είναι μία ομάδα με πολλούς ικανούς ποδοσφαιριστές, κυρίως επιθετικούς, πολλές φορές εμφανίζει προβλήματα, όπως συνέβη στο τελευταίο του παιχνίδι. Και εμείς πραγματικά δεν ξέρουμε ποιον Πανιώνιο θα αντιμετωπίσουμε. Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Προτιμούμε να είμαστε προετοιμασμένοι για τον καλό Πανιώνιο. Γιατί έχει παίκτες οι οποίοι είναι ικανοί να μας δημιουργήσουν προβλήματα, όπως είναι ο Κολοβός και ο Αυλωνίτης. Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Όμως, εμείς πραγματικά δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε. Και αυτό είναι λίγο ανησυχητικό».

-Κλείνοντας θα ήθελα να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας αναφορικά με την τραγωδία της Θύρας 7, καθώς το Σάββατο συμπληρώνονται 33 χρόνια απ' τη θλιβερή επέτειο.
«Πολλές φορές μιλάμε για τις αξίες που έχει ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος. Πολλοί σύλλογοι έχουν τις δικές τους ποδοσφαιρικές αξίες. Όμως, κάποιος που δεν τις γνωρίζει, δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς είναι αυτό. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως μετά από τόσα πολλά χρόνια από το τραγικό γεγονός, συνεχίζουμε και θυμόμαστε τα θύματα και τις οικογένειές τους και μοιραζόμαστε μαζί τους αυτή την τραγική ανάμνηση. Αυτό πραγματικά δείχνει πως ο Ολυμπιακός θέλει και είναι μία πολύ μεγάλη οικογένεια. Μία οικογένεια πάρα πολύ ενωμένη. Ήταν πολύ συγκινητικό αυτό που ζήσαμε προχθές. Επίσης σε κάνει να συνειδητοποιείς και να σκέφτεσαι το πόσο πολύ μεγάλη και ενωμένη οικογένεια είναι αυτός ο σύλλογος. Ήταν πάρα πολύ συγκινητικό. Ήταν η δεύτερη φορά που το έζησα. Πραγματικά συγκινήθηκα πολύ.
Αυτός ο σύλλογος έχει πολλά σημεία αναφοράς. Έχει πολλές ιστορικές αναμνήσεις Είναι πολύ σημαντικό να τις θυμόμαστε όλες. Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε κανέναν από τους 40 τίτλους. Αλλά επίσης να μην ξεχνάμε και τα θύματα της τραγωδίας αυτής».


ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου