ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Oλυμπιακος-Κολοσσος 77-68 (pics+videos)

 Oλυμπιακος-Κολοσσος 77-68 (pics+videos)
05/02/2014
Με τον Παπαπέτρου να πραγματοποιεί τη καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού και τον Χριστοδούλου να είναι θετικός στο ντεμπούτο του, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 77-68 τον Κολοσσό στο ΣΕΦ.

«Καθάρισαν» τα… νιάτα
Μία ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα προσέθεσε στον ενεργητικό του Ολυμπιακός, που επικράτησε, χωρίς να… ιδρώσει, 77-68 του Κολοσσού στο ΣΕΦ για την 17η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Ο Σπανούλης ήταν αυτός που «άνοιξε» τον δρόμο για τη νίκη στο πρώτο δεκάλεπτο, για να πάρουν τη σκυτάλη οι νεαροί Παπαπέτρου και Χριστοδούλου που έκαναν πολύ καλή και θετική εμφάνιση αντίστοιχα.

Σταθερά καλός για τους ελλιπής «ερυθρόλευκους» και ο Μουν, την ώρα που για τους ροδίτες ξεχώρισαν οι Σμιθ και Παπαντωνίου.

O αγώνας:
Με τους Μουν και Παπαπέτρου στην πεντάδα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Ο Κολοσσός ήταν πιο ορεξάτος και προηγήθηκε με 16-10 στο 6΄ με τους Σμιθ και Νάτζφεϊ να κάνουν «ζημιά» στην άμυνα των γηπεδούχων, που ήταν άστοχοι στα τρίποντα, έχαναν ριμπάουντ και δεν είχαν «φρεσκάδα» στο παιχνίδι τους. Με ένα κρεσέντο του Σπανούλη όμως, ο Ολυμπιακός συνήλθε, με αποτέλεσμα να προηγηθεί 18-16 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με τον αρχηγό να έχει πετύχει τους δέκα από τους δεκαοκτώ πόντους. Ο Κολοσσός έμεινε χωρίς καλάθι για τεσσεράμισι λεπτά, διάστημα όπου οι πιο ενεργητικοί στην άμυνα «ερυθρόλευκοι», είχαν σερί 11-0.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Μπαρτζώκα επέστρεψαν στα λάθη, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πλησιάσουν στους τέσσερις (28-24 στο 14΄). Σε εκείνο το σημείο ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης πέρασε για πρώτη φορά στο παρκέ τον Ανδρέα Χριστοδούλου, που έκανε επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο «μικρός» μάλιστα, πέτυχε και το πρώτο του καλάθι με «drive», μόλις στη δεύτερη επίθεση που συμμετείχε, για το 33-24 στο 16΄, που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνο το σημείο. Με τον Καββαδά να κερδίζει τις μάχες από τους ψηλούς του Κολοσσού και να σκοράρει, οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν αυτό το +9 μέχρι τα τέλος του ημιχρόνου (39-30).

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο τετράλεπτο του 3ου δεκαλέπτου, αφού ναι μεν ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις με Μουν και Περπέρογλου, ο Κολοσσός όμως είχε «απαντήσεις» με καλάθια των Σμιθ και Τσάμη (45-36 στο 24΄). Με τον εξαιρετικό Παπαπέτρου να ευστοχεί σε συνεχόμενα τρίποντα και αρκετές έξτρα επιθέσεις από επιθετικά ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός έκανε επί μέρους 10-2 και προηγήθηκε με 17 πόντους (55-38), τρία λεπτά πριν μπει το ματς στη τελευταία περίοδο. Η υπόθεση νίκη είχε κριθεί, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν πλέον να προσφέρουν θέαμα, σε κάποιες φορές τα κατάφερναν για το 60-45 του 3ου δεκαλέπτου.

Ο Μπαρτζώκας χρησιμοποιούσε για αρκετά διαστήματα πεντάδα με τέσσερις Έλληνες (Σλούκα, Παπαπέτρου, Καββαδά, Χριστοδούλου), ο Κολοσσός έβγαζε ωραίες συνεργασίες με Παπαντωνίου και Σμιθ, με αποτέλεσμα να μειώσει στους 12, 62-50, οκτώ λεπτά πριν το τέλος. Ακολούθησαν αρκετοί αιφνιδιασμοί, καρφώματα και κοψίματα σε ένα «ελεύθερο» και από τις δύο ομάδες παιχνίδι, που βρήκε τον πολύ «χαλαρό» στο τέλος Ολυμπιακό νικητή με σκορ 77-68.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-30, 60-45, 77-68.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Μουν 11 (1), Ντάνστον 5, Σπανούλης 13 (3), Περπέρογλου 11 (1), Παπαπέτρου 12 (3), Σλούκας 2, Κόλινς 4, Σίμονς 7, Χριστοδούλου 6, Μάντζαρης 2, Κατσίβελης, Καββαδάς 4.
Κολοσσός Ρόδου (Πρίφτης): Παπαντωνίου 10 (1), Τσαρ 7 (1), Γεωργαλής, Κόμματος 7 (1), Σμιθ 15, Στεφανίδης 4, Σίμπσον 8, Τσσάμης 4, Όσμπι 6, Ντανάς, Νάτζφεϊ 7 (1).

Διαιτητές: Βαρδάλος, Παντελιδης, Τσώνος
Θεατές: 1500

* Εκτός αποστολής του Ολυμπιακού έμειναν οι Πρίντεζης, Λοτζέσκι λόγω ενοχλήσεων στη μέση, ο Μπέγκιτς λόγω ίωσης, ο Αγραβάνης για λόγους τακτικής και ο Πέτγουεϊ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Τα  highlights της αναμετρησης


PLAY OF THE NIGHT

Ο Σίμονς καρφώνει με μανία

Ο Σέντρικ Σίμονς κάρφωσε με μανία στο καλάθι του Κολοσσού Ρόδου στα μισά της τέταρτης περιόδου.


Οι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Μπαρτζώκας: «Καμία διάθεση για συντριβές»

Για να δώσει ρυθμό στους παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής θα χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα ματς κανονικής περιόδου, όπως δήλωσε ο Γιώγος Μπαρτζώκας μετά το ματς με τον Κολοσσό.

Μπαρτζώκας: «Καμία διάθεση για συντριβές»
Ως ευκαιρία για να δοκιμάσει τους παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής και για να ξεκουράσει παίκτες είδε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι με τον Κολοσσό για την 17η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα. «Δεν έχουμε καμία διάθεση να… διαλύουμε τους αντιπάλους στο ΣΕΦ», τόνισε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων».
Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για:
«Δεν χρησιμοποιήσαμε το ματς για προετοιμασία ενόψει Εφές. Θέλαμε να μείνουν έξω Λοτζέσκι, Μπέγκις, Πρίντεζης παρότι μπορούσαν να παίξουν για να ξεκουραστούν. Ο Ολυμπιακός δεν έχει διάθεση να «διαλύσει» καμία ομάδα από αυτές που έρχονται στο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ. Με Λαμποράλ και Μάλαγα είχαμε μεγαλύτερες διαφορές. Αποφασίσαμε πλέον να χρησιμοποιούμε όλους τους παίκτες για να βρουν ρυθμό. Συγχαρητήρια στον Κολοσσό. Εμείς πλέον επικεντρωνόμαστε ξανά στο ματς της Ευρωλίγκας».

Από τη μεριά του ο Ανδρέας Χριστοδούλου που έκανε το ντεμπούτο του δήλωσε: «Μου δόθηκε η ευκαιρία για πρώτη φορά να παίξω και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Δε σημαίνει κάτι συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Κάθε μέρα στη προπόνηση πρέπει να τα δίνω όλα αι να είμαι πιο σκληρός. Πρέπει όταν μπαίνω στο παρκέ να τα δίνω όλα στην άμυνα να μην κάνω λάθη και από εκεί και πέρα όλα θα έρθουν. Σε ότι αφορά το παιχνίδι, νομίζω ότι ελέγξαμε τον ρυθμό και πήραμε αυτό που θέλαμε. Συγχαρητήρια στον Κολοσσό, εμείς θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το παιχνίδι με την Εφές».


 *Ημέρα ξεκούρασης θα είναι η αυριανή για τους παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας τους έδωσε ρεπό. Η επιστροφή στην δουλειά και η έναρξη της προετοιμασίας για το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές, θα γίνει την Παρασκευή (7/2).

**Φιλικό με την Κηφισιά στο «Ζηρίνειο» θα δώσουν οι πρωταθλητές Ευρώπης τη προσεχή Δευτέρα (10/2), ούτως ώστε να μείνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς ενόψει Εφές.


ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ:  «Είμαι χαρούμενος που πάτησα παρκέ. Το κεφάλι κάτω τώρα, συνεχίζουμε τη δουλειά, δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Μπήκαμε λίγο παγωμένοι στο παιχνίδι, αλλά τελικά παίξαμε όπως θέλαμε και φτάσαμε στη νίκη. Συνεχίζουμε τη δουλειά και κοιτάμε την αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές. Σε αυτή τη φάση που είμαι τώρα πρέπει σε κάθε προπόνηση να είμαι όλο και πιο σκληρός για να βελτιώνομαι και εγώ και οι συμπαίκτες μου. Να παίζω όσο καλύτερα γίνεται στην άμυνα, να μην κάνω λάθη και μπροστά θα βγουν οι φάσεις στην επίθεση».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ:  «Για εμάς το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε έναν πολύ απλό στόχο. Θέλαμε να εμφανιστούμε σοβαροί, ανταγωνιστικοί και αξιοπρεπείς απέναντι στον Ολυμπιακό. Είχαμε και καλά διαστήματα, αλλά και κάποια κενά διαστήματα. Εμείς έχουμε πολύ δύσκολη συνέχεια, κρίσιμα ματς και το μυαλό μας είναι εκεί. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρωλίγκα».

ΣΑΒΒΑΣ ΜΑΤΣΑΜΑΣ: «Ήταν ένα παιχνίδι σήμερα το οποίο χρειαζόμασταν για να βελτιώσουμε την εικόνα μας, να δείξουμε ότι υπάρχουμε ως ομάδα μετά την ήττα από την Πάτρα. Έχουμε 15 ημέρες για να βελτιώσουμε την εικόνα μας, να δουλέψουμε για ένα κρίσιμο ματς και να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας μας»


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου