ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Καρεμπέ πρεσβευτής των "Αρχηγών της Αλλαγής"

Ο Καρεμπέ πρεσβευτής των "Αρχηγών της Αλλαγής"

12/09/2014


Ένα νέο πρόγραμμα ξεκίνησε η ΟΥΕΦΑ, με τίτλο: "Οι Αρχηγοί της Αλλαγής" για το οποίο ο ίδιος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο Μισέλ Πλατινί, κάνει ό,τι είναι δυνατό για να στεφθεί με επιτυχία. Μάλιστα θεωρείο πως με τους νέους υπεύθυνους-πρεσβευτές αυτού του προγράμματος, είναι εφικτό να "δημιουργήσει πραγματικά ίσες ευκαιρίες για όλες τις μειονότητες στο ποδόσφαιρο"!

Αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα ξεκίνησε με τον Κριστιάν Καρεμπέ να έχει ενεργητικό ρόλο και να δηλώνει περήφανος για τον τίτλο του πρεσβευτή της ΟΥΕΦΑ πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που θέλει να τονίσει πως η διαφορετικότητα δεν αποτελεί θέμα για το ποδόσφαιρο.
Στόχος είναι η προώθηση της διαφορετικότητας μέσα στο άθλημα, ενώ θα επιδιώξει μέσω αυτής της διαδικασίας την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Η Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανέθεσε σε ορισμένες προσωπικότητες το ρόλο των υπευθύνων αυτού του προγράμματος, δίνοντάς τους τον τίτλο του πρεσβευτή.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα επιδιώξουν όλοι μαζί να αγωνιστούν για όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, είτε έχουν άλλη προέλευση είτε άλλο υπόβαθρο. Η ΟΥΕΦΑ στηρίξει στο έπακρο αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε, αλλά και κάθε άλλη βοήθεια, ακόμα και οικονομικής φύσεως, στην προσπάθεια να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα ορισμένων ανθρώπων και να μην υπάρχουν διαχωρισμοί.
Με τον Μισέλ Πλατινί να τονίζει για το θέμα: "Οι Αρχηγοί του προγράμματος της Αλλαγής θα έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να δώσει σε όλους ίσες ευκαιρίες, να μην υπάρχουν διαχωρισμοί στο άθλημα. Μέσα στο γήπεδο είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, αλλά η περισσότερη δουλειά πρέπει να γίνει έξω από αυτό για να βεβαιωθούμε ότι εκτείνεται στις διοικητικές και διαχειριστικές μας δομές το ίδιο καλά. Ελπίζω να δούμε από όσες μετέχουν σε αυτό δυναμική παρουσία, για να αλλάξει το τοπίο. Είμαι 100% πίσω από αυτό το νέο πρόγραμμα, για το οποίο πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση και να κάνει τη διαφορά".
Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ συμπλήρωσε: "Οι μελέτες δείχνουν ότι η διαφορετικότητα στο χώρο εργασίας μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα και τις επιδόσεις. Η καμπάνια της ΟΥΕΦΑ για το σεβασμό ενθαρρύνει τις αξίες. Οι «Αρχηγοί των Αλλαγών» θα εκπαιδευτούν κατάλληλα για να υπηρετήσουν αυτό το πρόγραμμα και να συνδράμουν στην επιτυχία του. Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν μέσα από τις 54 ομοσπονδίες που είναι μέλη της ΟΥΕΦΑ, όπως και άλλους φορείς που έχουν σχέση με τις μειονότητες".
Συνέχισε, αναφέροντας: "Στο πρώτο σκέλος θα συμμετάσχουν 18 άτομα και ο καθένας θα κληθεί να αναπτύξει ένα άλλο θέμα. Πέντε τομείς εφαρμογής έχουν εντοπιστεί: Αναπηρία, φύλο, θρησκεία, εθνικότητα και σεξουαλικός προσανατολισμός.
Οι συμμετέχοντες στην πρώτη φάση εφαρμογής αυτού του προγράμματος θα επιλεγούν τον Οκτώβριο και θα υποβληθούν σε ειδική εκπαίδευση τον Ιανουάριο, ενώ η δουλειά τους θα γίνει την άνοιξη. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος αυτού θα υπάρχει ανοικτή γραμμή με τους αξιωματούχος της ΟΥΕΦΑ και συχνή επικοινωνία".
 
 
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου