ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ντουντού, εσύ που γοήτευσες… απογοήτευσες! (videos)

Ντουντού, εσύ που γοήτευσες… απογοήτευσες!


Μπορεί ένας παίκτης να μεταμορφωθεί αγωνιστικά από τη μια χρονιά στην άλλη; Μπορεί να μετατραπεί από ηγέτης σε «μαύρο πρόβατο»; Μπορεί από τον αγαπημένο της κερκίδας να γίνει ο «αποδιοπομπαίος τράγος»; Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά ακούει στο όνομα Ντουντού Σεαρένσε, ένας παίκτης που πήγε στον Πειραιά με την προοπτική να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, και κατέληξε να αναγκάσει τους «ερυθρολεύκους» να ψάχνουν τρόπο να τον… ξεφορτωθούν.

Η αγορά ενός ηγέτη
Όταν το καλοκαίρι του 2008 ο Ολυμπιακός αγόραζε τον Ντουντού Σεαρένσε έβλεπε στο πρόσωπό του έναν ηγέτη για τη μεσαία γραμμή. Έναν παίκτη που θα μπορέσει να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και θα δώσει αυτό που έψαχνε η ομάδα του Πειραιά από τότε που έχασε τον Καρεμπέ από το ρόστερ της. Ξοδεύοντας, άλλωστε, έξι εκατομμύρια ευρώ για έναν Βραζιλιάνο διεθνή δεν περιμένει κανείς κάτι λιγότερο.
Ξεκίνημα που δημιουργεί προσδοκίες
Η πρώτη χρονιά του Ντουντού με την «ερυθρόλευκη» φανέλα είναι άκρως ενθαρρυντική. Πραγματοποιεί μια γεμάτη σεζόν με 26 συμμετοχές, όλες ως βασικός συμμετέχοντας τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο παραγωγικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, κάτι που αποδεικνύεται από τις 290 πετυχημένες πάσες που πραγματοποιεί. Τελειώνει τη σεζόν με τρία γκολ, δύο ασίστ και πολλές κερδισμένες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Κλεψίματα και σωτήριες επεμβάσεις ολοκληρώνουν το παζλ της παρουσίας του Ντουντού τη σεζόν 2008-09 στον Πειραιά.








Πτώση και απειθαρχία
Η εξαιρετική παρουσία του Βραζιλιάνου και η διάθεση που επιδεικνύει οδηγούν τη διοίκηση του Ολυμπιακού στην απόφαση να συμπεριλάβει τον Ντουντού στην τριάδα των αρχηγών της ομάδας. Η απόδοσή του, όμως, τη σεζόν 2009-10 δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Ο Ντουντού παρασύρεται στη γενική μετριότητα των «ερυθρολεύκων» και σε συνδυασμό με έναν τραυματισμό παρουσιάζεται διαφορετικός από την προηγούμενη περίοδο. Η έλευση του συμπατριώτη του τεχνικού Ζίκο δεν είναι αρκετή για να τον «αναστήσει» και τα πρώτα κρούσματα απειθαρχίας δεν αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους.
Αν και δεν είχε επανέλθει απόλυτα από τον τραυματισμό του, ο Ντουντού αποφάσισε να λάβει μέρος σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στην πατρίδα του, χωρίς, μάλιστα, να έχει πάρει άδεια από τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Ο τραυματισμός του υφίσταται υποτροπή και η συνεισφορά του στο υπόλοιπο της χρονιάς είναι μηδαμινή.
Οι συμμετοχές του ως βασικός είναι μόλις 15 και η στατιστική του ασύγκριτα πιο φτωχή, μετρώντας 132 εύστοχες πάσες έναντι 290 της πρώτης χρονιάς κα μόλις 20 κλεψίματα, ενώ ένα χρόνο πριν μετρούσε 59.
Μετριότητα και πάλι…
Το καλοκαίρι του 2010, ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται ενισχυμένος με παίκτες εγνωσμένης αξίας και υπάρχει η πίστη πως το γεγονός αυτό θα οδηγήσει στην άνοδο του Ντουντού, προκειμένου να γίνει ο παίκτης της πρώτης χρονιάς. Η σεζόν ξεκινά ενθαρρυντικά, σκοράροντας τρία γκολ στα δύο παιχνίδια με την αδύναμη Μπέσα. Η συνέχεια, όμως, δεν είναι ανάλογη και συνεχίζεται η κατρακύλα που ξεκίνησε την προηγούμενη σεζόν, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.
Μέχρι στιγμής μετρά μόλις επτά συμμετοχές στο αρχικό σχήμα, έχοντας σημειώσει 12 τελικές προσπάθειες, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια είχε 39 και 30. Χαρακτηριστικό, μάλιστα, της έλλειψης συγκέντρωσης που διακρίνει το Βραζιλιάνο φέτος είναι πως είδε την πρώτη κόκκινη κάρτα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Πλέον, ο Ολυμπιακός ψάχνει τρόπο να ξεφορτωθεί το βαρύ συμβόλαιο του Ντουντού και δείχνει διατεθειμένος να τον παραχωρήσει χωρίς αντάλλαγμα, αφήνοντας τον ελεύθερο, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο ανταλλαγής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου