ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Και είναι μόνο η αρχή…

Και είναι μόνο η αρχή… 

23/06/2011

Και είναι μόνο η αρχή…Κλονίζεται συθέμελα το σαθρό οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κορυφαίοι παράγοντες, ποδοσφαιριστές, προπονητές , μάνατζερ και μπουκ προσήχθησαν και συνελήφθησαν για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Δέκα οι συλλήψεις, πάνω από 20 οι προσαγωγές, περισσότερα από 80 άτομα που εμπλέκονται ακόμη κι έπεται συνέχεια στην… επιχείρηση «σκούπα».
Οι εννέα συλληφθέντες, για τους οποίους ισχύει απόλυτα το τεκμήριο της αθωότητας, είναι-όπως δημοσιεύεται σήμερα σε σύσσωμο τον ελληνικό Τύπο οι Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος Καβάλας), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος Ηλιούπολης), Νίκος Χάλκος (πρώην πρόεδρος Ηλιούπολης), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Θανάσης Ντότσης (μάνατζερ ομάδας), Ανδρέας Δημόπουλος (μπουκ), Βασίλης Καρακούλιας (μπουκ) και Νίκος Ζαμάνης (επιχειρηματίας). Οι τρεις πρώτοι συνελήφθησαν και για τα τρία κακουργήματα, ενώ οι υπόλοιποι μόνο για στοιχηματική απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Οι προαναφερθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα και πιθανότατα θα ζητήσουν και θα τους δοθεί ολιγοήμερη προθεσμία για να απολογηθούν κι εν συνεχεία θα αποφασιστεί αν και ποιες διώξεις θα τους ασκηθούν.

Σύμφωνα με το «vima.gr» εμπλοκή στην υπόθεση έχουν πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ, ένας πρώην πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, αλλά και γνωστός ποδοσφαιρικός παράγοντας το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και στο παρελθόν στην υπόθεση της «παράγκας». Ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ ακούγεται σε τηλεφωνική συνομίλα που έχει υποκλαπεί από το σύστημα της ΕΥΠ να δηλώνει σε έναν μάνατζερ αθλητών ότι είναι βέβαιος για τη νίκη της ομάδας του σε ντέρμπι με άλλη μεγάλη ομάδα και υπάρχει έμμεση αναφορά του σε σικέ αγώνα. Στους προσαχθέντες συμπεριλαμβάνονται πρόεδρος ομάδας της Football League, γιος μεγαλοπαράγοντα του μπάσκετ, ένας διάσημος μάνατζερ, ένας προπονητής της Β΄ Εθνικής, αρκετοί ποδοσφαιριστές και έξι μπουκ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως επίκειται-αν δεν έγινε ήδη-προσαγωγή γνωστού διαιτητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 93.000 σελίδες (!) της δικογραφίας για τα στημένα παιχνίδια συμπεριλαμβάνονται πασίγνωστος Έλληνας παίκτης μεγάλης ΠΑΕ και φέρεται να στοιχημάτιζε συστηματικά μεγάλα ποσά στα 41 παιχνίδια που έχουν χαρακτηριστεί ύποπτα, καθώς επίσης γνωστός παίκτης μπάσκετ-από επίσης μεγάλο σύλλογο- που φέρεται να μιλούσε πολύ συχνά στο τηλέφωνο με έναν εκ των δέκα συλληφθέντων και σε κάποιες κουβέντες τους να γίνεται λόγος ακόμα και για ντόπες!
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου