ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Aφιέρωμα στον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα! (video)

Aφιέρωμα στον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα! (video)

21 Ιουνίου, 2011
Όλοι θυμόμαστε τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και το πέρασμά του από το Θρύλο την τριετία 1998-2001.

ΛΟΥΤΣΙΑΝΟΓεννημένος στις 21 Αυγούστου του 1972, ο Λουτσιάνο ήρθε στον Ολυμπιακό από την Ξάνθη το 1998 και αμέσως έγινε πολύ αγαπητός από τον κόσμο του Θρύλου. Γνωστός για τις εκπληκτικές εκετελέσεις φάουλ, που πολλές φορές έμοιαζαν με πέναλτι, και τα μπλουζάκια που φορούσε κάτω από τη φανέλα που έγραφαν μηνύματα για τον Θεό, δείχνοντας έτσι την αγάπη του και την αφοσίωσή του στον Παντοδύναμο.
Το ξεκίνημά του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα ήταν ονειρώδες. Στους προκριματικούς αγώνες του Τσαμπιονς  Λιγκ, την περίοδο 1998-99, ο Ολυμπιακός έχει κληρωθεί με την Ανόρθωση, με το πρώτο ματς να είναι στο ΟΑΚΑ.Ο «Λούτσι» ξεκινάει βασικός, δίνει έτοιμο γκολ στον Στέλιο Γιαννακόπουλο και , με τι άλλο… με απευθείας εκτέλεση φάουλ, κάνει το 2-0 . Δεν άργησε λοιπόν να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού.


Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τους πιο αδικημένους παίκτες που έχουν περάσει από το Λιμάνι, καθώς έτυχε να πέσει εκείνη την περίοδο πάνω στον μεγάλο Τζόρτζεβιτς και οι ευκειρίες που έπαιρνε τότε από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ήταν λίγες. Πάντως όποτε του είχε δοθεί, την είχε αξιοποιήσει με το παραπάνω.
 Περίοδος 1999-00: Ο Ολυμπιακός φέρνει από την Μπαρτσελόνα τον Τζιοβάνι και αμέσως οι δύο Βραζιλιάνοι γίνονται ένα. Όσες φορές έπαιξαν μαζί μας χάρισαν σπάνιες στιγμές ποδοσφαιρικού θεάματος. Πάντως κι εκείνη την περίοδο, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είχε πάρει τις ευκαιρίες που έπρεπε. Ο Ολυμπιακός αλλάζει προπονητή και φέρνει τον Γιάννη Μαντζουράκη εννιά αγωνιστικές πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Ο νέος προπονητής εμπιστεύεται από την αρχή τον «Λούτσι», γνωρίζοντας τις ικανότητες του παίκτη από τότε που τον είχε στην Ξάνθη. Το πρώτο παιχνίδι του Μαντζουράκη στον πάγκο των πρωταθλητών, είναι με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός για να πάρει τον 4ο συνεχόμενο τίτλο χρειάζεται 9 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, αλλά το ματς με τον «γηραιό» δεν πάει καλά. Ο Μαντζουράκης περνάει αλλαγή τον Βραζιλιάνο, που στο 93' με ένα σουτ από τα 35 μέτρα δίνει τους τρεις βαθμούς στον Ολυμπιακό, και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δεν ξαναβγαίνει από την εντεκάδα.

Περίοδος 2000-01: Η χρονιά αυτή ήταν η τελευταία και η καλύτερη του Λουτσιάνο στο Λιμάνι. Οι «ερυθρόλευκοι»άλλαξαν προπονητή και στη θέση του Ματζουράκη ήρθε ο Τάκης Λεμονής. Πολλές συμμετοχές,  πολύ καλά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη με αποκορύφωμα το ματς στις 21 Μαρτίου του 2001 για το Κύπελλο, στη Λεοφώρο με τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός έχει αναδειχθεί ισόπαλος 1-1 στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και παίζει την πρόκριση στη Λεοφώρο. Ο Τζόρτζεβιτς τραυματίας και ο Βραζιλιάνος έχει κληθεί να καλύψει το κενό του. Όχι μόνο το κάλυψε αλλά έκανε και «όργια» στην έδρα του «αιώνιου» αντίπαλου. Μόλις στο 4ο λεπτό με ένα εκπληκτικό τακουνάκι, δίνει μια ασίστ στο Αλεξανδρή που ανοίγει το σκορ και πέντε λεπτά αργότερα με έναν κεραυνό από τα σαράντα μέτρα κάνει το 2-0 για τους Πειραιώτες δίνοντας στο ματς χαρακτήρα θριάμβου. Τελικό σκορ 1-4 και ο Λουτσιάνο είναι ο άνθρωπος του αγώνα.
Εδώ τα «όργια» του!

Στα τρία χρόνια που έμεινε στον Ολυμπιακό κατάφερε να σηκώσει τρία πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο. Είναι σίγουρο ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού που έχουν συνηθίσει από παικταράδες, θα ήθελαν να τον βλέπουν να αγωνίζεται περισσότερες φορές με τα «ερυθρόλευκα».


www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου