Ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν είναι ένα μεγάλο αίνιγμα, ένα μεγάλο ερωτηματικό. Το μπάτζετ έπεσε κατακόρυφα, παίκτες πρώτης γραμμής πήραν το δρόμο για άλλες πολιτείες, ενώ κατηφόρισαν στον Πειραιά νεαροί και φιλόδοξοι ξένοι. Άλλοι με ευρωπαϊκή εμπειρία (Γκετσεβίτσιους, Χάινς) και άλλοι από το κολέγιο (Χάουαρντ, Λούκας).

Παρ' όλα αυτά και με βάση τις μέχρι τώρα επιλογές του Ντούσαν Ίβκοβιτς βγαίνει το πρώτο εξής συμπέρασμα σχετικά με τις προθέσεις του Σέρβου τεχνικού για το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό που περιμένουμε είναι ότι ο Θρύλος της νέας σεζόν θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην ταχύτητα και τα μακρινά σουτ.
Ο μέσος όρος ηλικίας έπεσε σημαντικά μετά τις αποχωρήσεις παικτών όμως ο Παπαλουκάς και ο Νίλσεν και με την ταυτόχρονη έλευση των Λούκας (22χρ.), Χάουαρντ (22χρ.) και Γκετσεβίτσους (23χρ.). Ακόμα και ο Χάινς είναι μόλις στα 25 ενώ φέτος θα υπολογίζεται και ο Σλούκας, που είναι 21 χρονών.

Στο λιμάνι ήρθαν νιάτα και ταχύτητα και αυτό θα φανεί ξεκάθαρα στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Εκτός αυτού ο Ίβκοβιτς θέλει να αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός πιο αποτελεσματικά τα αντίπαλα πικ εν ρολ όταν βγαίνουν ο δικός του ψηλός με τον αντίπαλο κοντό. Ο Χάινς μπορεί να το κάνει καλά αυτό, λογικά θα μπορεί να ακολουθήσει και ο Ματ Χάουαρντ, όμως σίγουρα ο «Λάζος» δεν είναι ο ιδανικός σε αυτό τον τομέα.

Το άλλο στοιχείο που θα δούμε στο νέο Ολυμπιακό είναι τα μακρινά σουτ. Επιθυμία του Ντούντα είναι να απειλεί η ομάδα από μακριά με περισσότερους παίκτες. Τόσο ο Λούκας, όσο και ο Χάουαρντ σουτάρουν κατά ριπάς ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του Γκετσεβίτσιους είναι το «φαρμακερό» περιφερειακό σουτ. Φυσικά λύσεις στο σκοράρισμα από μακριά θα δώσει και ο Νίκος Ζήσης, σε περίπτωση που όλα κυλήσουν ομάδα και πάρει τελικά το δρόμο για τον Πειραιά…